Obhájce titulu Sandgren si v Aucklandu poradil s domácím deblistou Venusem

13. 1. 2020, 04:10
Aktuality 13
ATP AUCKLAND - Tennys Sandgren odstartoval obhajobu loňského triumfu v novozélandském Aucklandu vítězstvím nad domácím deblovým specialistou Michaelem Venusem. V dalším kole americký tenista vyzve svého krajana a nasazenou čtyřku Johna Isnera.
Tennys Sandgren (© AFP)

Tennys Sandgren předloni na Australian Open šokoval postupem do čtvrtfinále. Jenže na senzační jízdu byl schopen navázat jen dvakrát. Předloni si zahrál finále na domácím antukovém podniku v Houstonu a loni právě v Aucklandu vybojoval svůj jediný dosavadní triumf na hlavním okruhu, díky němuž se stále drží v elitní stovce žebříčku.

Z té mu v případě vyřazení před čtvrtfinále hrozí vypadnutí. První krok 28letý Američan zvládl, když si v utkání prvního kola poradil s domácím deblovým specialistou Michaelem Venusem a připsal si první letošní výhru.

Proti deblové světové desítce, jež ve světovém hodnocení dvouhry vůbec nefiguruje, sice jednou ztratil servis, nicméně s ní neměl žádné větší potíže a za 70 minut i díky 15 esům zvítězil 6-4 6-3.

Ve druhém kole bude mít Sandgren podstatně těžšího soupeře. Střetne se totiž s nasazenou čtyřkou a dvojnásobným šampionem Johnem Isnerem. Se svým slavnějším krajanem jediný předchozí souboj po tie-breakové bitvě prohrál.

Talentovaný Jannik Sinner, který zakončil loňskou sezonu triumfy na Next Gen ATP Finals v Miláně a na challengeru v Ortisei, se ani na druhý pokus nedočkal první letošní výhry. V Aucklandu dnes osmnáctiletý Ital podlehl 4-6 6-2 4-6 pátému nasazenému Francouzi Benoitu Pairemu.
Úspěšný vstup do novozélandského podniku má za sebou také Hubert Hurkacz, který v nedávném ATP Cupu slavil skalpy Dominica Thiema, Diega Schwartzmana a Borny Čoriče, v prvním kole zdolal 7-5 6-3 Lorenza Sonega. Zatímco jeho soupeř zaznamenal už osmou porážku v řadě a na výhru čeká od září, nasazený Polák vyhrál i čtvrtý letošní zápas. O postup do čtvrtfinále se utká s Mikaelem Ymerem, nebo Francesem Tiafoem.

Cameron Norrie si loni v Aucklandu zahrál své jediné dosavadní finále na okruhu ATP, ale letos končí na Novém Zélandu hned na úvodním soupeři. Britský tenista překvapivě nestačil 6-7(3) 2-6 na kvalifikanta Thiaga Monteira, který poslední vítězství na betonech v hlavní soutěži na ATP slavil předloni v Puné. O své vůbec první čtvrtfinále na turnaji ATP konaném na tvrdém povrchu si 25letý Brazilec zahraje s Jannikem Sinnerem, nebo Benoitem Pairem.

• ATP 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 610.010 dolarů
pondělní výsledky (13. 1. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Paire (5-Fr.) - Sinner (It.) 6-4 2-6 6-4
Hurkacz (6-Pol.) - Sonego (It.) 7-5 6-3
Sandgren (USA) - Venus (N. Zél.) 6-4 6-3
M. Ymer (Švéd.) - Tiafoe (USA) 6-4 5-7 6-1
Monteiro (Braz.) - Norrie (Brit.) 7-6(3) 6-2
Humbert (Fr.) - Ruud (Nor.) 7-6(3) 2-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
gigin
někde streamy na kvaldu, nevíte? Děkuji předem za kladné vyřízení mé záležitosti.
Reagovat
EllNino
většinou bývají streamy normálka
Reagovat
gigin
Tak díky.

Jinak Dredy jak pičuje, že v poledne :DDDDD

https://www.facebook.com/DreddyTennis/photos/a.786060018123150/2797629883632810/?type=3&theater
Reagovat
EllNino
Jak v poledne? :))
Reagovat
gigin
Chyba sorry...
Reagovat
EllNino
ale los teda naho*no :)
Reagovat
EllNino
https://www.youtube.com/watch?v=lEGFbiu51Rw

tenhle magor čeká Genia v kvaldě AO :)))
Reagovat
gigin
Panebože. To musím vidět :DDD
Reagovat
EllNino
hodně dobrý :D
Reagovat
janek_da
Staci rozhlasova reportaz.
Reagovat
Vlk-v-trave
Kvalda lepe obsazena nez MD.
Co se s tim svetem deje...:-O
Reagovat
EllNino
Reagovat
Vlk-v-trave
Pecka:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist