Plíšková ve Štrasburku skončila v semifinále, Hradecká postoupila do finále čtyřhry

20. 5. 2022, 17:21
Aktuality 17
WTA ŠTRASBURK - Karolína Plíšková končí na svém nejlepším letošním turnaji po prosincové zlomeniny ruky v semifinále. Na antuce ve Štrasburku nejvýše nasazená Češka ztroskotala na Slovince Kaje Juvanové. Do finále čtyřhry postoupila Lucie Hradecká s Indkou Saniou Mirzaovou.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková poprvé po prosincové zlomenině ruky vyhrála tři zápasy po sobě a poprvé od loňského srpna si zahrála semifinále. Na 81. hráčku světa Kaju Juvanovou ale nestačila a prohrála 2-6 5-7.

Dvojnásobná grandslamová finalistka Plíšková nevstoupila do prvního vzájemného zápasu s Juvanovou dobře. Ztratila dvakrát servis a prohrála první set po osmadvaceti minutách.

Ve druhém se Plíšková hrající s obvázaným stehnem zlepšila. Za stavu 5-5 ale využila soupeřka brejkbol a podávala na vítězství v zápase. Přestože si Češka také vypracovala jeden brejkbol, o devět let mladší soupeřka jej odvrátila a využila hned první mečbol.

Plíšková ve Štrasburku nenaváže na triumf Barbory Krejčíkové z minulého roku. Dnes marně bojovala o 33. finále v kariéře, v němž by útočila na sedmnáctý titul.

V sezoně 2022, do které vstoupila až v březnu, má bilanci 5-7. Všech pět výher vybojovala na antuce. Na nadcházejícím French Open ji v prvním kole čeká domácí Tessah Andrianjafitrimovou.



21letá Juvanová hrála semifinále na turnaji WTA potřetí v kariéře a poprvé v něm uspěla. Ve svém premiérovém finále bude čelit bývalé světové jedničce Angelique Kerberové (h2h 1-0), kterou předloni porazila na French Open.

33letá Němka Kerberová dnes svém prvním semifinále od loňského srpna vedla 7-6 a 1-0 nad domácí Océane Dodinovou ve chvíli, kdy soupeřka vzdala. V sobotu bude usilovat o celkově 14. titul.

Hradecká je ve finále čtyřhry
Ve finále je alespoň tomu deblistka Lucie Hradecká spolu s indickou spoluhráčkou Saniou Mirzaovou, které porazily dvakrát 6:3 bělorusko-americký pár Lidzija Marozavová a Kaitlyn Christianová.

Šestatřicetiletá Hradecká s o rok mladší Mirzaovou hrají pátý letošní turnaj a pokaždé vyhrály minimálně dva zápasy a zahrály si semifinále. Do finále se dostaly zatím jen na zelené antuce v Charlestonu, kde na první společný titul nedosáhly.

V sobotu budou finálovými soupeřkami česko-indického páru brněnská rodačka Nicole Melicharová-Martinezová z USA a Australanka Darja Savilleová.

Trojnásobná grandslamová vítězka a dvojnásobná olympijská medailistka Hradecká má na kontě 26 deblových triumfů, loni v létě vyhrála dva turnaje s Marií Bouzkovou.

• WTA 250 ŠTRASBURK•
Francie, antuka, 251.750 dolarů
páteční výsledky (20. 05. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Juvanová (Slovin.) - Kar. Plíšková (1-ČR) 6-2 7-5
Kerberová (2-Něm.) - Dodinová (Fr.) 7-6(2) 1-0 / skreč D.
• Čtyřhra - semifinále •
Mirzaová/Hradecká (1-Indie/ČR) - Marozavová/Christianová (Běl./USA) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
lxr
Gratulace k postupu a doufám, že konečně získají ten 1. společný titul. Hrají spolu dobře a už si to konečně zaslouží. smile
Reagovat
brixner
Jojo, Lucina se Šaňou to docela dobře mastěj!
Ale koukat víc než set na toho Sousu nebo Coriu, tak mě vodvezou do blázincesmile
Reagovat
Fandina
Pod nadpisem "Hradecká je ve finále čtyřhry" je trochu nesrozumitelná věta ... alespoň tomu atd..

Jinak by bylo fajn, kdyby Hráďa s Mirzou vyhrály. Držím palce. Pojď!!! smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Matej4732
bude hrát proti Raducanu
Reagovat
Alien
Cože?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kde?
Reagovat
tommr
tak to je smůla. Jako jediná z našich bude mít nasazenou soupeřku ... smile
Reagovat
Dobry-den
Nosková - Raducanu smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no nashledanousmile
Reagovat
tommr
první set Karolína vyloženě odflákla. Ve druhým se sice začala aspon trochu snažit, ale na rozjetou a s nadšením bojující soupeřku to nestačilo ... smile
Nevím nakolik je Karolína limitována zdravotně ale její výkonnost se momentálně pohybuje někde na hraně top-100. A bez maximálního nasazení s tím jejím pěším tenisem už dneska neporazí nikoho ze špičky ... smile
Reagovat
hanz
To je skvělá zpráva, kurzík na prohru Plíškové je krásný! :)smile
Reagovat
smazaný uživatel
Srabík jako hanz(ík) maximálně trolí v diskuzi, ale reálně nevsadí na Andrianjafitrimo ani centíksmile
Reagovat
brixner
Já myslim, že Navrátilovou nebo Wadeovou by potrápit mohlasmilesmile
Reagovat
Fransoas
Proti takto ambiciózní hráčce je potřeba mít pohyblivost.Neni jasné do jaké míry Karolínu limitovalo zranění - tentokrát tam byl jěště menší pohyb než obvykle.Nicméně jsem nepochopil,proč Karolína nevyužívala více volných prostorů místo směrování na stejné místo kde je hráčka.Celkově byla Slovinka herně lepší a proto zaslouženě postoupila do finále.Pro ni patří gratulace.
Reagovat
lxr
smile
Reagovat
brixner
Přesně! Ale todle neumí řešit spousta hráček - nalitej balón na síť, hráčka přikluše a mrdho-přímo do rohu, kam pílí soupeřka a vobčas je z toho haluz prohoz...V tomdle bývala naprostá mistryně Selešová, ta prostě viděla škvíru a přesně tam poslalala míčsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist