Po Ostravě se uskuteční challenger na Štvanici. O české akce mají zájem Tomic a Kokkinakis

22. 4. 2021, 14:52
Aktuality 19
Dvě akce v řadě se uskuteční na českém území a lákají slavná australská jména. Na challengeru v Ostravě se má příští týden objevit Bernard Tomic, do bojů na antuce pražského I.ČLTK by se rád dostal Thanasi Kokkinakis. Obě akce mají dotaci 44.820 eur a budou se kvůli koronaviru konat bez fanoušků.

Na dvorcích SC Ostrava v Komenského sadech se bude hrát od 26. dubna do 2. května. Z domácích hráčů se přímo do hlavní soutěže Ostra Group Open 2021 by Moneta dostali Lukáš Rosol a Zdeněk Kolář. Divoké karty mají Jiří Lehečka, Patrik Rikl a Martin Krumich.

Bývalý sedmnáctý hráč světa Tomic je aktuálně až na 210. místě. Osmadvacetiletý rebel se letos dostal z kvalifikace do druhého kola Australian Open, na antuce neuspěl v kvalifikaci v Monte Carlu a dnes prohrál s Čechem Vítem Kopřivou ve druhém kole challengeru v Římě.

Pražský turnaj I.ČLTK Prague Open by Moneta, jehož 21. edice se uskuteční od 3. do 9. května na Štvanici, už tradičně spojuje mužský challenger a ženskou akci série ITF.

"Už loni jsme ukázali světu, že umíme zorganizovat v době covidu velké turnaje. Snažíme se i nadále udržet tradici, kterou léta budujeme, a proto jsme rádi, že turnaj i v této době může proběhnout. A zároveň nás těší, že dokážeme přilákat zajímavá jména tenistů," řekl ředitel tenisového klubu I.ČLTK Praha Vladislav Šavrda v tiskové zprávě.

Mezi muži by se měla po zranění kotníku vrátit na kurty česká dvojka Tomáš Macháč, jediný domácí hráč přímo v hlavní soutěži. Divoké karty zatím organizátoři neoznámili a dá se očekávat, že stejně jako pro turnaj žen dostanou příležitost české naděje.

Mezi nejvýše nasazené mají u Negrelliho viaduktu patřit Slováci, v pavouku mužů Norbert Gombos a Andrej Martin, mezi ženami Viktoria Kužmová. Pětadvacetiletý Kokkinakis, bývalý 69. hráč světa se skalpem Švýcara Rogera Federera, je aktuálně mezi náhradníky.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
darek.vrana
Ví tady už někdo, co je s Tomášem Macháčem?
Reagovat
Fandina
Jen to, co se píše v článku, že se bude vracet po zranění kotníku. A že by měl hrát a je uvedený na stránkách OSTRA GROUP OPEN 2021. Tam je uvedený v hlavní soutěži, ale tady se o něm spíš píše v souvislosti s Prahou.
Reagovat
Fandina
http://ostragroupopen.cz
Reagovat
EllNino
Z Ostravy uz se odhlasil
Reagovat
Fandina
Kde to čteš?
Reagovat
Haitik
Tak když se podíváš na přihlášené hráče do Ostravy, tak Tomášovo jméno už je tam škrtnuté.. Plus to máš napsané i tady v článku.. :-)) Napsané mezi řádky, ale je to tam.. :D

"Z domácích hráčů se přímo do hlavní soutěže Ostra Group Open 2021 by Moneta dostali Lukáš Rosol a Zdeněk Kolář" - Tomáš má lepší žebříček než Rosol a Kolář, takže kdyby tam hrál, tak bude v článku napsáno, že z domácích hráčů se do hlavní soutěže dostali Macháč, Rosol a Kolář.. Ale on tam nehraje..
Reagovat
Fandina
Nenašla jsem to, že je to tam škrtlé, že v Ově nehraje. A jinak, to, že je tu napsáno, že v Ově hrají Rosol a Kolář, nic neznamená. Tady se toho už napsalo.
Reagovat
EllNino
Schedule na Liveranking ATP, měl tam Ovu a už ne
Reagovat
Fandina
Byl by dobrý odkaz na Liveranking ATP, ale je to fuk, nějak si to dohledám.
Reagovat
darek.vrana
Aha, díky, toho jsem si nevšiml:).
Reagovat
Fandina
Tomic zase do Ostravy, pamatují na DC v roce 2015, když jsem tam byla a Tomic i Kokki tam hráli a porazili naše kluky. Takže zjevně návrat do ČR pro oba, když se jim tu dařilo.

Anebo jako Barty, nebudou se vracet do Australie kvůli tomu, že by museli do karantéy, ale budou jako ona na tenisové šňůře ve světě skoro celý rok bez návšetěvy rodné hroudy, až po skončení sezony, tedy Barty to tak říkala, že to tak bude mít.
Reagovat
Vlk-v-trave
A o co ma zajem ten Bernie, O Stodolni, nebo tenis :D
Reagovat
gigin
V Ostravě si zafárá, pozná, jak se vydělávají veselé papírky, no a v Praze si projdou s Kokkim samozřejmě památky, co jiného.
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
FulnekUltras
asi tak ;-)))
Reagovat
ivecka
Co pořád máte s tou Stodolní?? To už je dlouho mrtvá věc....
Reagovat
gigin
Kdybych se tam měl prostřílet, tak ho prostě musím vidět. Útok na zboží když tak.
Reagovat
Marduch
Okej, ale girlfriend nech radši doma smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist