Preview Australian Open: Djokovič je největším favoritem a může v počtu grandslamových trofejí dorovnat obhájce titulu Nadala

  • V pondělí vypukne úvodní major sezony Australian Open. V Melbourne Parku bude největším favoritem devítinásobný šampion Novak Djokovič, který může vyrovnat rekordmana v počtu grandslamových trofejí a obhájce titulu Rafaela Nadala. V hlavní soutěži budou z českých tenistů bojovat Jiří Lehečka, Tomáš Macháč a kvalifikant Dalibor Svrčina.
    13. 1., 18:30 | Previews |  120 komentářů
    Ilustrační fotografie 
     
  • Anketa
Kdo vyhraje letošní Australian Open?
Novak Djokovič (664 / 61%)
Daniil Medveděv (82 / 8%)
Rafael Nadal (117 / 11%)
Nick Kyrgios (52 / 5%)
někdo jiný (175 / 16%)
Anketa byla ukončena
 
Archiv anket

V pondělí startuje 111. ročník Australian Open, úvodního ze čtyř grandslamových turnajů. Tenisté budou v Melbourne Parku usilovat o první letošní grandslamový triumf od 16. ledna. Vítěz si v neděli 29. ledna převezme Norman Brookes Challenge Cup, pohár pojmenovaný po bývalém australském tenistovi, trojnásobném grandslamovém šampionovi a bývalé světové jedničce Normanovi Brookesovi.

Největším favoritem je s devíti triumfy nejúspěšnější hráč turnaje Novak Djokovič, který může v počtu grandslamových vavřínů vyrovnat rekordmana Rafaela Nadala. Jeho největšími hrozbami jsou podle sázkových kanceláří finalista posledních dvou ročníků Daniil Medveděv, obhájce titulu a dvojnásobný vítěz Nadal a domácí bouřlivák Nick Kyrgios.

Z hráčů, kteří měli zajištěnou účast v hlavní soutěži, chybí světová jednička Carlos Alcaraz, bývalý finalista Marin Čilič, Reilly Opelka, Gaël Monfils, Kamil Majchrzak a Attila Balázs.

V hlavní soutěži letošního ročníku se z českých tenistů představí Jiří Lehečka, Tomáš Macháč a kvalifikant Dalibor Svrčina.

Divokou kartu do hlavní soutěže obdrželi domácí Jason Kubler, Alexej Popyrin, John Millman a Rinky Hijikata, Rakušan Dominic Thiem, Číňan Yibing Wu, Američan Christopher Eubanks a Francouz Luca Van Assche.

Absentujícího Alcaraze mohou na tenisovém trůnu vystřídat Djokovič, Casper Ruud, nebo Stefanos Tsitsipas. Djokovič s Tsitsipasem musí turnaj vyhrát, Ruudovi by stačilo finále, pokud ani jeden z jeho konkurentů v boji o post světové jedničky nezíská titul.

Celková dotace činí 76,5 milionu australských dolarů (cca 1,19 miliardy korun). Vítěz si přijde na 2,975 milionu (cca 46,1 milionu korun) a připíše si do žebříčku ATP rovných 2 000 bodů.

AUSTRALIAN OPEN 2023 FAKTA
• Shrnutí •
Loňské finále: Nadal (6-Šp.) - Medveděv (2-) 2-6 6-7(5) 6-4 6-4 7-5
Nejvýše nasazení: Nadal (2. v ATP), Ruud (3.), Tsitsipas (4.), Djokovič (5.), Rubljov (6.), Auger-Aliassime (7.), Medveděv (8.), Fritz (9.)
Kategorie: grandslam
Místo konání: Melbourne, Austrálie
Povrch: tvrdý
Dotace: 76.500.000 australských dolarů
• Možná čtvrtfinále •
Nadal (1-Šp.) - Medveděv (7-) | H2H 5-1
Tsitsipas (3-Řec.) - Auger-Aliassime (6-Kan.) | H2H 5-3
Rubljov (5-) - Djokovič (4-Srb.) | H2H 1-2
Fritz (8-USA) - Ruud (2-Nor.) | H2H 0-1
• Možná osmifinále •
Nadal (1-Šp.) - Tiafoe (16-USA) | H2H 2-1
Hurkacz (10-Pol.) - Medveděv (7-) | H2H 3-2
Tsitsipas (3-Řec.) - Sinner (15-It.) | H2H 4-1
Norrie (11-Brit.) - Auger-Aliassime (6-Kan.) | H2H 1-5
Rubljov (5-) - Rune (9-Dán.) | H2H 0-1
Carreňo (14-Šp.) - Djokovič (4-Srb.) | H2H 2-4
Fritz (8-USA) - Zverev (12-Něm.) | H2H 3-4
Berrettini (13-It.) - Ruud (2-Nor.) | H2H 3-4
• Soupeři českých tenistů v 1. kole •
Lehečka (ČR) - Čorič (21-Chorv.) | H2H 0-0
Macháč (ČR) - Ruud (2-Nor.) | H2H 0-0
Svrčina (ČR) - Munar (Šp.) | H2H 0-0
• Soupeři slovenských tenistů v 1. kole •
Molčan (SR) - Wawrinka (Švýc.) | H2H 0-0
Kompletní los


Největší favorité

Novak Djokovič odehrál loni kvůli odmítavému postoji k vakcíně proti Covidu-19 pouhých 11 turnajů, po deportaci přišel o kompletní australské léto a zúčastnit se nemohl ani sezony amerických betonů včetně US Open. Pětatřicetiletý Srb přesto dokázal posbírat pět titulů, ve Wimbledonu stáhnout náskok rekordmana v počtu grandslamových vavřínů Rafaela Nadala a sezonu zakončit triumfem na Turnaji mistrů a v Top 5.

Nejlepší výsledky: Adelaide 1 (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (T)
Bilance: 5-0
Bilance na venkovních betonech: 5-0

Od začátku travnaté části sezony prohrál jediný z 31 duelů na individuálních akcích. Do nové sezony vstoupil tím nejlepším možným způsobem, když znovu po 16 letech ovládl Adelaide, kde porazil Daniila Medveděva a ve finále po odvráceném mečbolu Sebastiana Kordu. Ziskem 92. titulu dorovnal Nadala. Na australské půdě zvládl už 34 zápasů v řadě, poslední porážku zaznamenal na Australian Open 2018.

Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Generálka: Adelaide 1 (T)

Djokovič je s devíti triumfy nejúspěšnějším hráčem úvodního grandslamu sezony. V Melbourne bude startovat poosmnácté a pouze třikrát se nedostal do druhého týdne. Dvakrát slavil hattrick, naposledy v letech 2019-21. Loni se kvůli chybějícímu očkování zúčastnit nemohl.

Kariérní bilance: 82-8
Nejlepší výsledek: triumf (2008, 2011 - 2013, 2015 - 2016, 2019-21)
Loňský výsledek: triumf

Možná cesta turnajem
1K: Carballés | H2H 1-0
2K: Couacaud | H2H 0-0, NEBO Dellien | H2H 1-0
3K: (27) Dimitrov | H2H 9-1
OF: (14) Carreňo | H2H 4-2
ČF: (5) Rubljov | H2H 2-1
SF: (2) Ruud | H2H 4-0
F: (1) Nadal | H2H 30-29


Daniil Medveděv vyhrál US Open 2021 a predikovalo se mu, že bude v následujícím roce dominovat minimálně na tvrdých površích. Zpočátku to tak vypadalo, po zahození luxusního náskoku ve finále Australian Open však přišla krize, která stále trvá. Šestadvacetiletý Rus loni ovládl jen dva turnaje, 250 v Los Cabos a 500 ve Vídni, na postu světové jedničky se moc dlouho neohřál a momentálně je až sedmý v pořadí.

Nejlepší výsledky: Adelaide 1 (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (SF)
Bilance: 3-1
Bilance na venkovních betonech: 3-1

Nový tenisový rok zahájil na malé, ale skvěle obsazené akci v Adelaide a bez ztráty setu prošel do semifinále, v němž uhrál jen sedm gamů s pozdějším šampionem Novakem Djokovičem.

Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Generálka: Adelaide 1 (SF)

Na Australian Open startoval šestkrát a poslední čtyři účasti přetavil v postup do druhého týdne. Dokonce hrál finále posledních dvou ročníků, zatímco předloni v něm jasně nestačil na Novaka Djokoviče, loni zahodil obrovský náskok proti Rafaelovi Nadalovi.

Kariérní bilance: 19-6
Nejlepší výsledek: finále (2021-22)
Loňský výsledek: finále

Možná cesta turnajem
1K: Giron | H2H 1-0
2K: Millman | H2H 0-0, NEBO Hüsler | H2H 1-0
3K: (29) Korda | H2H 1-0
OF: (10) Hurkacz | H2H 2-3
ČF: (1) Nadal | H2H 1-5
SF: (3) Tsitsipas | H2H 7-4
F: (2) Ruud | H2H 3-0


Rafael Nadal se loni vrátil po zranění a měl fantastický vstup do sezony. Šestatřicetiletý Španěl vyhrál úvodních 20 zápasů a podruhé v kariéře dobyl Australian Open. Přemožitele nenašel ani na French Open a momentálně v počtu grandslamových trofejí vede o jeden kousek před Novakem Djokovičem. Ve druhé půlce roku se však trápil herně i zdravotně a po odstoupení ve Wimbledonu zvládl jen čtyři z devíti duelů.

Nejlepší výsledky: čeká na první výhru
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru
Bilance: 0-2
Bilance na venkovních betonech: 0-2

Letos zaznamenal svůj nejhorší vstup do sezony, když poprvé v kariéře prohrál úvodní dvě utkání nového tenisového roku. V United Cupu nestačil ve třech setech na Camerona Norrieho ani Alexe de Minaura, přestože získal úvodní sadu.

Bilance z posledních 10 zápasů: 4-6
Generálka: United Cup (0-2)

Nadal si v minulosti v Melbourne Parku celkem šestkrát zahrál finále a uspěl dvakrát, konkrétně v roce 2009 a ještě loni, kdy otočil stav 0-2 na sety proti Daniilovi Medveděvovi. Úvodního podniku velké čtyřky se zúčastní poosmnácté a jen dvakrát se loučil dříve než v osmifinále. Ještě loni bylo Australian Open jeho nejhorším grandslamem.

Kariérní bilance: 76-15
Nejlepší výsledek: triumf (2009, 2022)
Loňský výsledek: triumf

Možná cesta turnajem
1K: Draper | H2H 0-0
2K: Nakashima | H2H 0-0, NEBO McDonald | H2H 1-0
3K: (31) Nišioka | H2H 2-0
OF: (16) Tiafoe | H2H 2-1
ČF: (7) Medveděv | H2H 5-1
SF: (3) Tsitsipas | H2H 7-2
F: (2) Ruud | H2H 2-0


Nick Kyrgios po dlouhé době našel motivaci a v předchozím roce zazářil. Do předešlé sezony vstupoval z 93. místa žebříčku a nyní je 22. na světě. Pětadvacetiletý Australan se ve Washingtonu dočkal svého prvního triumfu přesně po třech letech a ve Wimbledonu ho až ve finále zastavil Novak Djokovič. Po skvělém létu už se mu i vinou zdravotních potíží tolik nedařilo.

Nejlepší výsledky: první turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první turnaj
Bilance: 0-0
Bilance na venkovních betonech: 0-0

Po prosincových exhibičních zápasech měl být největší oporou australského týmu v United Cupu. Nakonec se ale rozhodl šetřit zraněný kotník a jeho prvním turnajem v aktuální sezoně bude až Australian Open.

Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Generálka: žádná

Hlavní soutěž domácího grandslamu si zahraje podesáté. Do druhého týdne se dostal pouze třikrát (čtvrtfinále 2015, osmifinále 2018 a 2020). Loni narazil již ve druhém kole na pozdějšího finalistu Daniila Medveděva.

Kariérní bilance: 17-9
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2015)
Loňský výsledek: 2. kolo

Možná cesta turnajem
1K: Safiullin | H2H 0-0
2K: Gasquet | H2H 2-6, NEBO Humbert | H2H 2-1
3K: (9) Rune | H2H 0-0
OF: (5) Rubljov | H2H 2-1
ČF: (4) Djokovič | H2H 2-1
SF: (2) Ruud | H2H 1-1
F: (1) Nadal | H2H 3-6


Češi v akci

Jiří Lehečka loni v únoru debutoval v hlavních soutěžích turnajů ATP a zazářil postupem z kvalifikace až do semifinále, čímž si zajistil premiérový posun do elitní stovky a naplno se usadil na hlavním okruhu. Na něm ale dosáhl už jen na jednu čtvrtfinálovou účast a na všech čtyřech grandslamech vypadl v prvním kole. Rok zakončil finále na Turnaji mistrů pro mladíky. Jednadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi je jediným českým zástupcem v Top 100.

Nejlepší výsledky: Auckland (2K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Auckland (2K)
Bilance: 4-2
Bilance na venkovních betonech: 4-2

Vstup do nové sezony může hodnotit jedině pozitivně. V United Cupu vzdoroval Taylorovi Fritzovi a porazil Alexandera Zvereva a v Aucklandu vyhrál tři zápasy a nebyl proti Cameronovi Norriemu daleko od postupu do čtvrtfinále.

Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Generálka: United Cup (1-1), Auckland (2K)

Na Australian Open debutoval loni, coby kvalifikant v prvním kole podlehl Grigorovi Dimitrovovi.

Kariérní bilance: 0-1
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2022-23)
Loňský výsledek: 1. kolo

Lehečka má velmi těžký los. O první vítězství v hlavní fázi grandslamů zabojuje proti nasazenému Bornovi Čoričovi. V případě postupu narazí na Christophera Eubankse, nebo Soonwoo Kwona a osmifinále by si mohl zahrát se svým posledním přemožitelem Cameronem Norriem.


Tomáš Macháč se loni často trápil zdravotně, přesto má za sebou nejlepší sezonu v kariéře. Dvaadvacetiletý Čech zvládl 47 ze 66 zápasů, vylepšil své osobní maximum v počtu výher v jednom roce, dvakrát triumfoval na challengerech, poprvé se dostal do Top 100 a v nejvyšším patře žebříčku přezimoval. Stále však čeká na první čtvrtfinále na nejvyšším okruhu.

Nejlepší výsledky: čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Bilance: 2-2
Bilance na venkovních betonech: 2-2

Hned na začátku nové sezony přišel další zdravotní problém, v United Cupu si v prvním zápase zranil kotník a musel z nové týmové soutěže odstoupit. Další generálku absolvoval v Adelaide a skončil v prvním kole na raketě Soonwoo Kwona, kterého porazil ve finále kvalifikace.

Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Generálka: United Cup (0-1), Adelaide 2 (1K)

Na Australian Open se mu daří, při obou startech začínal v kvalifikaci a prošel do druhého kola.

Kariérní bilance: 2-2
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2021-22)
Loňský výsledek: 2. kolo

Macháč schytal ještě těžší los než Lehečka. Také on v prvním kole vyzve nasazeného protivníka, a to světovou trojku Caspera Ruuda.


Dalibor Svrčina sice loni svůj třetí kariérní titul nepřidal, ale nějaké úspěchy i tak posbíral. Dvacetiletý Čech hrál po zdravotních problémech dvě finále na nejnižším okruhu ITF a pak exceloval na domácích challengerech, když se dostal do finále v Praze a Prostějově a semifinále v Ostravě. Závěr roku mu však moc nevyšel a momentálně zaostává o více než 50 míst za svým žebříčkovým maximem.

Nejlepší výsledky: čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Bilance: 3-1
Bilance na venkovních betonech: 3-1

Na začátku letošního tenisového roku se prezentuje velice slušnou formou. V United Cupu potrápil člena Top 100 Oscara Otteho a na Australian Open prošel tříkolovou kvalifikací a zajistil si debut v hlavní fázi grandslamů.

Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Generálka: United Cup (0-1)

Na Australian Open debutuje.

Kariérní bilance: 0-0
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2023)
Loňský výsledek: nehrál

Kvalifikant Svrčina má ze tří českých účastníků paradoxně nejsnazší los pro první kolo. V něm změří síly s antukářem Jaumem Munarem. Pokud by postoupil, zahrál by si s Mikaelem Ymerem, nebo Jošihitem Nišiokou a ve třetím kole by mohl potkat obhájce titulu Rafaela Nadala.


Tipujeme
Rafael Nadal je po odstoupení světové jedničky Carlose Alcaraze nejvýše nasazeným, ale los úplně jednoduchý nemá. Obhájce titulu začne proti nebezpečnému Jackovi Draperovi, který celkem suverénně prošel do finále stále probíhající generálky v Adelaide, a v dalším kole může narazit na dalšího talentovaného mladíka Brandona Nakashimu. Ve třetím kole by mohl na rekordmana v počtu grandslamových trofejí čekat nasazený Jošihito Nišioka a v osmifinále Karen Chačanov, nebo jeho přemožitel z US Open Frances Tiafoe. Nadal se před cestou do Melbourne představil pouze v United Cupu a prohrál oba zápasy, navíc se po odstoupení ve Wimbledonu trápí. Přesto by neměl ve čtvrtfinále chybět.

Obrázek této části pavouka
Zajímavé zápasy 1. kola: Nadal - Draper
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Nadal - Chačanov/Tiafoe (OF)
1. čtvrtfinalista: Rafael Nadal


Daniil Medveděv zahodil v loňském finále Australian Open luxusní náskok a od té doby není stejným hráčem. I tak se ale řadí k největším favoritům letošního ročníku. Finalista posledních dvou by si měl poradit s Marcosem Gironem i Johnem Millmanem/Marcem-Andreou Hüslerem. Od třetího kola to bude mít podstatně těžší, může v něm totiž potkat Sebastiana Kordu, který exceloval na první generálce v Adelaide a byl ve finále jediný míček od skalpu Novaka Djokoviče. V osmifinále by s největší pravděpodobností změřil síly s Denisem Shapovalovem, nebo Hubertem Hurkaczem. Pozitivní bilanci nemá jen s Polákem. Podle výkonů na přípravných turnajích by měl být největší hrozbou syn slavného bývalého českého tenisty.

Obrázek této části pavouka
Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Hurkacz - Shapovalov (3K), Korda - Medveděv (3K), kombinace všech v osmifinále
2. čtvrtfinalista: Daniil Medveděv


Semifinalista posledních dvou ročníků Stefanos Tsitsipas má cestu do osmifinále celkem umetenou. Pokud zvládne úvodní kolo s nebezpečným servismanem Quentinem Halysem, utkal by se s Yannickem Hanfmannem, nebo Rinkym Hijikatou a ve třetím kole asi s nasazeným Boticem van de Zandschulpem. Ze druhé strany by se měli mezi šestnáctku nejlepších dostat Lorenzo Musetti, nebo Jannik Sinner. Ani jeden z italských mladíků není v optimální formě. Tsitsipas, jenž letos vyhrál všechny čtyři zápasy (Grigor Dimitrov, David Goffin, Borna Čorič a Matteo Berrettini), by byl proti oběma favoritem.

Obrázek této části pavouka
Zajímavé zápasy 1. kola: Tsitsipas - Halys
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Musetti - Sinner (3K), Tsitsipas - Musetti/Sinner (OF)
3. čtvrtfinalista: Stefanos Tsitsipas


Cameron Norrie letos vyhrál všech šest zápasů, v United Cupu si vyšlápl na Rafaela Nadala a Taylora Fritze a v Aucklandu v sobotu zabojuje o titul. Nejlepší Brit v žebříčku má velkou šanci v Melbourne Parku projít do čtvrtfinále. Zaváhat by neměl proti talentovanému teenagerovi Lucovi Van Asschemu, Thiagovi Monteirovi/Constantovi Lestiennemu ani nasazenému Bornovi Čoričovi, jenž není v nejlepší formě. V osmifinále by mohl sehrát souboj s Félixem Augerem-Aliassimem. S Kanaďanem prohrál pět ze šesti střetnutí, ovšem na začátku nové sezony je na tom výkonnostně i výsledkově podstatně lépe a má odehráno mnohem více soutěžních utkání.

Obrázek této části pavouka
Zajímavé zápasy 1. kola: Pospisil - Auger-Aliassime
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Wawrinka - Auger-Aliassime (2K), Norrie - Čorič (3K), Norrie/Čorič - Auger-Aliassime (OF)
4. čtvrtfinalista: Cameron Norrie


O dalším čtvrtfinalistovi by se mělo rozhodnout mezi Andrejem Rubljovem, Nickem Kyrgiosem a Holgerem Runem. Ani jeden však neměl ideální vstup do sezony. Rubljov na generálkách prohrál s Robertem Bautistou i Thanasim Kokkinakisem a v prvním kole potká bývalého člena Top 10 a grandslamového šampiona Dominica Thiema, který ovšem už dlouho nehraje v nejlepší formě. Kyrgios se letos kvůli zranění kotníku ještě nepředstavil a Rune v jediném přípravném zápase podlehl Jošihitovi Nišiokovi. Všichni tři by se měli dostat do třetího kola. Zatímco Rubljov by nejspíše narazil na Daniela Evanse, Kyrgios s Runem by se poprali o osmifinále. V něm by mohl mít Rubljov více sil než vítěz z předchozího kola a postoupit dál.

Obrázek této části pavouka
Zajímavé zápasy 1. kola: Rubljov - Thiem
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Kyrgios - Rune (3K), Rubljov - Kyrgios/Rune (OF)
5. čtvrtfinalista: Andrej Rubljov


Hned v prvním utkání s devíti triumfy nejúspěšnějšího hráče turnaje Novaka Djokoviče bude co sledovat. Na generálce v Adelaide, kterou vyhrál, si totiž přivodil zranění hamstringu a jeden z tréninků musel předčasně ukončit. Do dějiště úvodního grandslamu roku se vrací po dvou letech a po loňské deportaci. Mnozí asi netrpělivě očekávají, zda ho fanoušci přijmou stejně vřele jako v Adelaide. Útok na vyrovnání rekordu Rafaela Nadala v počtu grandslamových trofejí a také post světové jedničky odstartuje proti Robertovi Carballésovi a překážkou by neměli být ani Enzo Couacaud/Hugo Dellien, Grigor Dimitrov/Aslan Karacev či Alex de Minaur/Pablo Carreňo. Největší favorit letošního ročníku má až do čtvrtfinále velmi příznivý los a měl by toho s přehledem využít.

Obrázek této části pavouka
Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Dimitrov - Djokovič (3K), Carreňo - Djokovič (OF)
6. čtvrtfinalista: Novak Djokovič


Mezi čtvrtfinalisty by podle nynějších papírových předpokladů rozhodně neměl chybět Taylor Fritz. Mladý Američan učinil v loňském roce další značný progres a začal se prosazovat na těch největších turnajích i proti těm nejlepším hráčům světa. Po nevyzpytatelném Nikolozovi Basilašvilimu by se utkal s Chun-Hsin Tsengem, nebo Alexejem Popyrinem, ve třetím kole pravděpodobně s nasazeným Miomirem Kecmanovičem a v osmifinále možná s Alexanderem Zverevem. Forma Zvereva je velkým otazníkem, na začátku roku odehrál v United Cupu své první soutěžní zápasy od French Open a v tom s Fritzem schytal pořádný výprask 1-6 4-6.

Obrázek této části pavouka
Zajímavé zápasy 1. kola: Fritz - Basilašvili
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Fritz - Zverev (OF)
7. čtvrtfinalista: Taylor Fritz


Casper Ruud za sebou nemá kvalitní přípravu, po bilanci 1-1 v United Cupu vyrazil do Aucklandu a coby největší favorit ztroskotal hned na Laslovi Djeremu. Přesto si zaslouží být označen za jednoho ze spolufavoritů. V loňském roce se totiž ohromně zlepšil, už nějakou dobu patří k hrozbám na betonech a na dvou z posledních tří grandslamů byl ve finále. Zvládnout by měl souboj s Tomášem Macháčem, Christopherem O'Connellem/Jensonem Brooksbym i nasazeným Alejandrem Davidovichem. V osmifinále by mohl narazit někoho z tria Matteo Berrettini, Thanasi Kokkinakis a Roberto Bautista. Prvnímu jmenovanému může oplatit pár dní starou porážku.

Obrázek této části pavouka
Zajímavé zápasy 1. kola: Berrettini - Murray
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Berrettini/Murray - Kokkinakis (2K), Berrettini/Murray - Ruud (OF)
8. čtvrtfinalista: Casper Ruud

1. čtvrtfinále: Medveděv porazí Nadala | H2H 1-5
2. čtvrtfinále: Tsitsipas porazí Norrieho | H2H 1-1
3. čtvrtfinále: Djokovič porazí Rubljova | H2H 2-1
4. čtvrtfinále: Fritz porazí Ruuda | H2H 0-1

1. semifinále: Medveděv porazí Tsitsipase | H2H 7-4
2. semifinále: Djokovič porazí Fritze | H2H 6-0

Finále: Djokovič porazí Medveděva | H2H 9-4

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz
 
Ke komentování musíte být přihlášen(a). Prosím přihlašte se zde.
 
  • Komentáře (120)
16.01.2023 00:12Od: Ondřej.Jirásek Forehand a Pe3k
už se laskavě přesuňte do vzkazů.

pravidla diskuse, banů a všeho ostatního byla upravována postupně, nikoli na základě tvé nepřítomnosti či přítomnosti, Forehande. Ban ti de facto po půlroce vypršel, jak píše Pe3k... nick máš zpátky jen díky tomu, že to jde, jinak bys tu musel působit pod jiným nickem.
[ Reagovat ]
16.01.2023 04:51Od: George_Renel
smilesmile
[ Reagovat ]
15.01.2023 20:28Od: paddy Becker
po návratu opět zaujal místo analytika na Eurosportu
"Ano, je jasným favoritem, jen možná ne tak velkým jako v minulosti," přemítá expert Eurosportu Boris Becker

ve Wimbledonu ale nemůže pokračovat v komentování, protože má desetiletý zápas vstupu do země

- diváci určitě ocení, že jim na základě vlastní zkušenosti dokáže přiblížit, jak se hráči cítí na kurtu nebo ve vězení
[ Reagovat ]
15.01.2023 20:02Od: paddy to become No. 1
smile
docela jednoduché na zapamatování

Ruud
- winning the title
- reaching the final, as long as Tsitsipas doesn't beat him in the final

Tsitsipas
- winning the title

Djokovic
- winning the title

If none of them fulfill those scenarios, Alcaraz stays No. 1
[ Reagovat ]
15.01.2023 19:42Od: paddy
zítra to začíná, a tak nesmí chybět prognóza

Djokovič letos AO nevyhraje smile
[ Reagovat ]
15.01.2023 17:30Od: Tenisovy.nadsenec Predikce šampiona
Predikce je jasná, GOATkoviče může zastavit jedině zranění v cestě za titulem. ZDRAVÝ Djokovič proti SOUČASNÉMU startovnímu poli je v podstatě už nyní šampionem AO. V podstatě obhajuje titul a je šampionem úřadujícím, takže musí být favoritem. :) Ale pakliže se zhorší zranění, pochopitelně to může změnit dynamiku.
[ Reagovat ]
15.01.2023 17:51Od: Amputace
Goatkovič :DD

Amen.
[ Reagovat ]
15.01.2023 18:00Od: Pe3k
Ve startovním poli je jednoznačně nejlepší, ale to neznamená, že nemůže prohrát. Hráčů co ho můžou porazit je relativně dost, ovšem po cestě jich moc nepotká. Jeho zdravotní stav je otazník a pokud bude ok, tak od čtvrtfinále bude mít soupeře co ho mohou porazit.
[ Reagovat ]
15.01.2023 18:04Od: Pe3k
Už v osmifinále tam je možnost Busta/Démon. Busta je Djokovicův "kat" z Olympiády a US Open a Démon s Djokovicem "nikdy neprohrál" smile
[ Reagovat ]
15.01.2023 18:22Od: Patik
Busta nemá nárok na AO proti Djokovicovi..jedine ze by bol v zápase Djokovic limitovaný..De Minaur to isté.
[ Reagovat ]
15.01.2023 18:31Od: Tenisovy.nadsenec
Jmenovitě a virtuálně by šanci měli - ano, ale povrch v Austrálii je od toho na US Open odlišný. To by byl důvod drtivé porážky Bustičky v případné konfrontaci s Djokerem v Austrálii....

Ovšem být to Bustička proti Novakovi na US Open, tak bych mu šance zvednul z 5 procent na 20 procent. Je potřeba taky vzít v úvahu to, že na OH byl Djokovič kompletně demotivovaný po porážce se Zverevem. Fatální chyba v podobě mixu na OH se též nakumulovala.

V tomto souhlasím s Patikem, hráči jako De Minaur a či Careno nejsou dostatečně agresivní na takovém typu hardového povrchu. Těžko říct, kdo kromě Simona by byl schopný Djokoviče zatáhnout do "deep water".
[ Reagovat ]
15.01.2023 18:57Od: Patik
Ono to ani nieje tak v agresivite hry.. Busta môže hrať agresívne a sypať winnery z rukáva no nevyhrá pretože mu natom turnaji nezáleží tak ako Djokovicovi.
[ Reagovat ]
15.01.2023 19:09Od: Ondrej2280
Djokovic hral 2 zapasy v ktorych mu extremne zalezalo na vyhre :OH proti Zverevovi a pokakal sa a nasledne hral svoj zivotny zapas
s Medvidkom na US a zas pustil do gati :)

Uz chyba len do tretice tohtorocne AO a ma kompletny hattrick a v tom mu drzim palce a dufam ,ze to zmakne a zas pusti...:))
[ Reagovat ]
15.01.2023 19:26Od: Forehand
Patikove zrnko múdrosti.

Djokovic vyhráva, len ked mu na vitazsve zálezi viac, nez súperovi.
[ Reagovat ]
15.01.2023 19:27Od: Amputace
Já už se vážně tak těším, až vyhučí. Vyloženě se nemůžu dočkat. Tyhle kydy o Goatkovičovi (:D) dostanou zase úplně jiný rozměr.
[ Reagovat ]
15.01.2023 19:34Od: Tenisovy.nadsenec
Pakliže vypadne, tak to bude díky zranění... nic to ovšem nezmění na jeho statusu nejlepšího hráče všech dob. Po AO 2022 a politickém procesu už nemůže nikdo zpochybňovat ani Novakův status GOAT. To platí pro odbornou i laickou veřejnost. (Ne)výhra na AO 2023 na tom nic nezmění.
[ Reagovat ]
15.01.2023 19:35Od: Amputace
Ano, takže zdravý Djokovič doslova nemůže prohrát :D Pěkně sis to vyřešil.
[ Reagovat ]
15.01.2023 19:42Od: Tenisovy.nadsenec
Žádný aktivní hráč s výjimkou Djokoviče by nebyl schopný s poraněným hamstringem porazit Medvedeva a ve famozní formě hrajícího Kordu v Adelaide. Celý jeho heroický výkon umocňuje to, že má do značné míry herní styl postavený na "gymnastice". Ta představa, že by někdo v Austrálii zdravého Djokoviče bez zraněného hamstringu z dnešního současného pole porazil zní poněkud absurdně. Ačkoli je mnohem větší konkurence na hardu než na antuce, Djokovič má svůj věk (a s tím spojené možné výkyvy), tak jsme stále ve velmi nadnesené fantaskní teoretické rovině.
[ Reagovat ]
15.01.2023 20:03Od: Patik
Djokovic môže vyhucat s kýmkoľvek príde zlý deň súper predvedie životný výkon do toho nejaká horúčava on ich ťažko znáša prekvapenie turnaja môže byť ..myslím si však ze po minuloročnej absencii si určite dá záležať a predvedie niečo navyše co by na inom turnaji za normálnych okolností nepredviedol..AO je jeho srdcovka keď ho neodstavilo natrhnute brucho hamstring mu to neprekazi jedine ze by fakt nemohol utekať..ak si bude Djokovic držať svoj štandard herne ho tu môže prehrať asi len Medvedev ale ten hľadá formu.
[ Reagovat ]
15.01.2023 20:14Od: Amputace
Nemusíš se takhle rozepisovat, je zbytečné to pak číst. Mě úplně stačí věta: "Pakliže vypadne, tak to bude díky zranění", která kompletně popírá snad všechny principy sportu jako takového. Tedy sportu, v němž odjakživa platilo, že vyhrát může kdokoli a stát se může cokoli.

Podstatné je, že z pohledu fanatického fanouška Djokoviče v tom máš úplně jasné: zdravý prohrát nemůže.
[ Reagovat ]
15.01.2023 20:23Od: paddy
kdyby na sebe narazili dva takoví, tak jak by pak zápas mohl dopadnout?

jasná remíza smile
[ Reagovat ]
15.01.2023 22:28Od: Ondrej2280
Alibisticki trulovia=Goatkovičovia:)))
[ Reagovat ]
15.01.2023 18:01Od: paddy
v podstatě ho může porazit kdokoli smile

2017 Dennis Istomin 7-6 5-7 2-6 7-6 6-4
2018 Hyeong Chung 7-6 7-5 7-6
[ Reagovat ]
15.01.2023 18:28Od: Patik
Chung dal tri nula Nolemu v 2018..a Nole tri nula Nadalovi 2019 smile
[ Reagovat ]
15.01.2023 19:10Od: Ondrej2280
Ty si teda myslitel :))
[ Reagovat ]
15.01.2023 18:33Od: Tenisovy.nadsenec
"ZDRAVÝ Djokovič proti SOUČASNÉMU startovnímu poli"

Než začneš něco hloupě komentovat, tak se nauč chápat psaný text. Chung a Isto hráli proti hráči, který měl úlomek kosti ve své ruce a musel ho následně řešit operativně. :))
[ Reagovat ]
15.01.2023 23:22Od: Marduch
"Goatkovic" je docela vtipná nadsázka, zbytek tveho příspěvků je ale jen směsí pýchy a prehlíživosti vůči konkurentúm a vůči nevyzpytatelnosti akce hrané play-off způsobem a na které se bude hrát o nějaký historický pocin. Být považován za favorita před takovým GS neznamená nic víc, než být pořád ještě asi 10 kilometrů lemovaných nastrahami od vítězství. Jediné selhání a konec. Viz treba USO 2021. Už jsme tu pár dopředu chvástajících suverénů zažili, no po turnaji jim casto nezbylo, než se na pár týdnů nebo měsíců po anglicku vypařit. Přesně podle toho přísloví o pýše..
[ Reagovat ]
15.01.2023 13:31Od: paddy Fantasy
smile
kdo by se chtěl ještě přidat, tak instrukce jsou ke konci tohoto vlákna

-----
kromě naší ligy v lobby najdete i jiné, já jsem si duplicitně vytvořil stejné týmy v největších veřejných ligách, kde se můžeme poměřit i mezinárodně

pro zájemce
Australian Open Free Practice WTA
Australian Open Free Practice
[ Reagovat ]
14.01.2023 23:12Od: Vlk-v-trave BREAK POINT - Take the crown (Netflix)
Druhy dil dokumentarniho serialu otevira skandal s Djokovicem. Producenti dokumentu udelali asi dobre, ze se v tom nejak specialne nevrtaji, nechaji divaka jen nasat atmosferu... takze na netenisoveho divaka to bude asi pusobit, ze bude mit pocit, ze sleduje neco jako nepokoje "anglickych" rowdies a zacina MS ve fotbale:)

Craig Tiley tam ma svych par sekund slavy, kdy ceka na rozhodnuti soudu v tom svem apatickem rozpolozeni... ve sve teploucke kancelari...

Celou overturu tohoto dilu zabije Franta Tiafoe svou hlaskou, kdy na telefonu sleduje vyvoj kauzy Djokovice a ironicky to komentuje: Tak to je ulet, no nic, fajn, aspon je nas o jednoho mene:DDD
A tak se rozjizdi druhy dil, ktery je venovany Mattimu...a take Alje...

Cely druhy dil nema uplne tu dynamiku prvniho... je mene komentu vice znamych osobnosti tenisu. Je Roddick, a Marie.

Asi nejzajimavejsi element, ktery se rozehrava v tomto dile je... vnitrni motor Berrettiniho.

Kdyz to shrnu, je to proste italiano - plaz, pohoda:) A tak jeho motorem je strach z prohry, jinak se chlap nenastartuje k poradnemu vykonu. (sojecko, no s timhle to bude hoooodne narocne:)

Take je asi dobre aby Ajla opravdu neodjizdela drive z GS, nebot opet po jejim odjezdu proste prohral:)

Vyrobni kvalite se neda opet nic vytknout. Ale nejak specialne to opet do hloubky nejde. Nicmene doporucuji i druhy dil z toho duvodu, ze je mozno videt reakce, komenty hrace ped zapasem a po prohre...v tomto pripade Mattiho s Rafanem. Je tam take vykresleno zakulisi toho pekneho zapasu s Carlosem.
[ Reagovat ]
14.01.2023 23:12Od: Vlk-v-trave
Tento dil otevira Djokovic, neboli atmosfera hracu, ze maji sanci na titul, a jak vlastne s Nadalem az tak moc nepocitaji, nebot se vracel po zraneni, a to velke ocekavani, ze proste letos ten GS je hodne blizko...to je ten rok, kdy si sahnem na pohar... a konci to vitezstvim Nadala, ktery je proste vsechny prevezl... da se rict, ze se zrodilo asi jedno z nejzajimavejsich vitezstvi na GS. V tom pohledu z toho zakulisi...

Na zaver, za mne respekt tomu dedovi Mattiho a Alje.

Jinak v tomhle dile me prijde, ze dost ospravedlnuji sebestrednost, egoismus hracu... myslim, ze dost zbytecne...to hazet na to, ze jak se tak chovat nebudou, tak budou prohravat...nooo...trochu tendecni.

Druhy dil pokulhava za prvnim, ale kazdopadne zitra davam dil 3. Taylor Fritz:)
[ Reagovat ]
15.01.2023 10:17Od: Forehand
Vlčku, este dobre, že to je len tenis, lebo keby pises preview o filme, určite by si všetkym vyklopil aj meno vraha :)..#Spoiler

Break Point je pre mňa príjemným prekvapením. Celé to posobí mimoriadne sviežo, oceňujem skvelý strih, video, vsuvky a komentáre hráčov, Andy Roddick pridal ruku k dielu svojim dôvtipom.

Je poznať, že je to od tvorcov F1, kvalitná réžia, ktorá vie pracovať s divákom a jeho pozornosťou. Jednotlivé epizódy sú samostatné; preto som prirodzene začal piatou, ktorá je venovaná boju mladých hráčov proti Nadalovi na RG. Velký priestor dostal aj Toni Nadal, skvelé "pokoukanícko". Piatemu dielu zdatne sekunduje aj prvy, uvidime čo bude dalej.

Ak má niekto pochyby o postavení GS v tenisovej hierarchii, dokument ho v tomto smere opät trošku usmerní a pri debate Goata bude zas o niečo vecnejší.

Celkovo dielo hodnotim o úroveň vyššie, než UnTold s Mardym Fishom. A kedže som dobrý človek, verejne slubujem, ze prosťáčkovi zaplatím Netflix, nech má aj on možnosť odsledovať si aj audio-vizuálnu tvorbu lepšej úrovne s vacsim dosahom.
[ Reagovat ]
15.01.2023 17:27Od: Tenisovy.nadsenec
Vlčík, možná by bylo fajn do titulku napsat "spoiler" než tu začneš jako stenografka u soudu vypisovat každou sekundu děje.
[ Reagovat ]
14.01.2023 16:09Od: Forehand Zaujimavé kurzy
Nadal 3:0 - 3.15
Basilashvili set - 2.68
Cornet 2.5
Schmiedlova 1.9
Andreescu W/16.5g+ - 1.95
Rune 3.5 setu+ - 1.9
Kokkinakis 3.5 setu+ - 1.85
Zidansek hcp 5.5+ - 2.10
Yastremska 2.9
[ Reagovat ]
14.01.2023 18:18Od: Tennisfan77
Ne asi, každý soli over a draper na 99% dostane 3:0
[ Reagovat ]
14.01.2023 18:31Od: Tennisfan77
Ještě bych přidal set Varillase.
[ Reagovat ]
14.01.2023 19:15Od: Forehand
Jj, Zverev lúbi strácať sety prakticky s kymkolvek.

Millman za 2.16 sa tiez oplati a celkom verim aj Coricovi na upset s Leheckom.
[ Reagovat ]
15.01.2023 09:46Od: Tennisfan77
Millmana taky zkusím ještě, Lehecka muže vyhrát, případně nějaký over zkusit, ale bude malý kurz
[ Reagovat ]
14.01.2023 15:57Od: paddy vítěz
Djokovic 1.85
Medvedev 6.7
Tsitsipas 15
Nadal 18
Kyrgios 19
Sinner 20
Fritz 21
Auger 24
Zverev 33
Ruud 34
Rune 35
Berrettini 40

Favorit je jasný, kurzově to vychází 50 na 50. Buď tedy vyhraje Djokovič nebo nějaký digiotrok. Pro ty, kteří jsou slabší v matematice, doplním, že pravděpodobnost 50 % je pouhý hod mincí a nikoli automatický titul. Kvalita letošního pole vypadá jako nejslabší za posledních 15 let. Nelze se koukat pouze na jména, ale vnímat aktuální formu. Většina z úzkého pole favoritů hrávala lépe, někteří jsou i po zranění či operaci. Následky zranění skutečně existují, i když někteří tomu odmítají věřit, a možná si myslí, že Thiem stále hraje v životní formě. Koukněme na jednotlivá jména.
[ Reagovat ]
14.01.2023 16:00Od: paddy
Djokovič (Ježíš) vyděsil své fanoušky přerušením tréninku, ale v exhibici jeho pohyb nevykazoval omezení. Připomeňme, že svalová zranění pro něj nejsou překážkou. S natrženým břišákem vyhrál AO21, kdežto Nadal i Alcaraz se stejným zraněním byli několik týdnů mimo hru.

Medveděv (Lopatov) loni po operaci kýly ztratil pár procent výkonnosti, takže se zápasová úspěšnost šla viditelně dolů (2022: 48/20), stejně jako ranking (8.). Na druhou stranu jeho neortodoxní styl dělá Djokovičovi potíže, ale nejdřív se sám musí dostat do finále.

Tsitsipas po ztraceném RG21 a také operaci ztratil část svého kouzla, ale i tak se s ním musí počítat. Kvůli lokti dokonce zvažoval konec kariéry.

Nadal má horší výpadek než před minulým AO, na které málem nepřijel. Od Wimbledonu odehrál pouze 11 zápasů. Možná stále chybí 100% fyzička a hlavně zápasová praxe. Zápasy v posledním době ztrácí po vyhraném 1. setu. Pokud přežije obtížné 1k, pak bude nebezpečný, ale QF bude asi reálným maximem.

Kyrgios by mohl být černý kůň, ale sám se vyřadil prohlášením, že bude poprvé patřit mezi favority turnaje. U náladového a mentálně nestálého hráče nemá smysl predikovat konkrétní kolo, navíc je v Djokovičově čtvrtince.
[ Reagovat ]
14.01.2023 16:01Od: paddy
Sinner se překvapivě propadl do druhé desítky. Loni totiž získal jen malý titul, jinak neměl špatnou sezónu (47/16) a na GS se dostával daleko (3x QF+OF). Musí přidat, ale je mladý, takže je zbytečné panikařit.

Fritz podává spolehlivé výkony a QF by nemělo být problém.

Auger na sebe loni upozornil dlouhou sérií bez prohry (až na výjimky to byli hráči mimo top20). Na ty nejlepší ještě nemá, musí vyzrát. QF by mělo být maximum.

Zverev (Řetězov) se vrací po zranění kotníku. Bohužel byl tehdy ve výborné formě a hrál vyrovnaný zápas s Nadalem na RG. Dokonce už měl i první výhru v životě nad hráčem top10 na GS. Nesmyslné prognózy, že stihne USO, byly postavené na vodě. Reálně se do formy dostane na RG, tedy rok po zranění. Uvidíme, zda se mu podaří vrátit do staré formy. Možný je psychický blok u skluzů a rázem budou chybět rozdílové body v zápase.

Ruud, nasazená dvojka a fackovací panák Nadala, by měl být neškodný. Postup do QF nevypadá, takový Berrettini by měl být nad jeho síly. Letos vypadne z top 5.

U Rubleva (Bucharov) už i sázkovky pochopily (kurz 60), že si ho můžeme rovnou škrtnout.

Papírové předpoklady jsou jasné, avšak uvidíme, zda se během turnaje probudí některý z tenistů do životní formy a získá ceněný GS titul. Pokud se probudí Hamstring, tak bude turnaj zcela otevřený...
[ Reagovat ]
14.01.2023 16:27Od: paddy
na tenisových fórech se objevila informace, že nějací aktivisté plánují narušit AO tím, že při zápase Djokoviče vběhnou na kurt a píchnou mu vakcínu. Dá se očekávat, že diváci je následně vybučí a na základě nových pravidel (Tiley) budou tito diváci vyvedeni ze stadionu. V současné chvíli by to také znamenalo, že díky aktivistům by Djokovič mohl startovat na USO.
[ Reagovat ]
14.01.2023 00:04Od: Vlk-v-trave Vlk Vukic vs. Ondra Jirasek / H2H 0:0
Tady take vyzyvam Ondru na ATP duel, u tech holek jak to jak mikado, tady to bude spis akce po tyci:)

1. čtvrtfinále: Nadal porazí Medvedeva
2. čtvrtfinále: Tsitsipas porazí FAA
3. čtvrtfinále: Kyrgios porazí Djokovice
4. čtvrtfinále: Fritz porazí Berrettiniho

1. semifinále: Tsitsipas porazí Nadala
2. semifinále: Kyrgios porazí Fritze

Finále: Kyrgios porazí Tsitsipase

Stejne pravidlo navrhuji, spravna trefa, jeden punkt:D

Stejna otazka, jestli to mam nekde zapsat, nebo ty zapises?:)
[ Reagovat ]
14.01.2023 00:07Od: Ondřej.Jirásek
stejná odpověď, zapiš :D
[ Reagovat ]
14.01.2023 00:09Od: Vlk-v-trave
ok:D
[ Reagovat ]
14.01.2023 10:35Od: Marduch
A finálový mecbol s oslavou bude vypadat nějak takhle
https://m.youtube.com/shorts/DLrTHeYoLPQ
[ Reagovat ]
14.01.2023 14:37Od: Martan1
To by bylo strašný, Kyrgios by se náhle cítil bohem a byl by na kurtu ještě vymatlanější než doteď. Chudák Tsitsi, to by si nezasloužil, prohrát s někým takovým finále majoru.
[ Reagovat ]
14.01.2023 15:56Od: paddy
to nehrozí, Kyrgios by po zisku GS ukončil kariéru, pokud mu však můžeme věřit
[ Reagovat ]
14.01.2023 19:44Od: Patik
Neukoncil by ju určite..to su len kecy..dal by si isto len pauzu a potom dával comeback aby si vyžiadal pozornost.
[ Reagovat ]
13.01.2023 23:19Od: Vlk-v-trave BREAK POINT - Outsajdr (Netflix)
Tak se dnes rozbehl novy tenisovy dokument BREAK POINT (z prvnim ohlasem prisel Haitik:)
Byl jsem na to opravdu zvedavy, nebot ho oznacovali jako projekt, ktery nemel v historii dokumentu o tenisu obdoby...

Zatim jsem zhledl 1.dil Outsajdr... dynamika dokumentu pripomina, ze ho delali producenti F1. Ma to sileny spad a rychlost...a spis to pripomina jednu obrovskou velkou reklamu na tenis.

Podle mne je tu jasny zamer: pritahnout nove divaky k tomuto sportu. ...Mam pouze pochyby, ze pokud se to podari, jestli potom divaci nebudou zklamani trochu jinou dynamikou realneho zapasu:)

Technologicke provedeni, tam se tomu neda vubec nic vytknout...udelano skvele, jestli jde o prvni dil.

1. dil je venovany Kyrgiosovi, Kokkimu... takze dost ostry rozjezd.:)

Jsou tam doslovne shoty Navratilove, BigMaca, Marie, Roddicka...ale chybi podle mne tomu hloubka. Ti, co je znaji to podle mne oceni jen castecne, ale pro vetsinu, kterym tenis tolik nic nerika, to asi nebude mit nejakou specialni vypovedni hodnotu.

Z te psychologie tam zas tak moc neni, spis proste vypovedi hracu, rodicu jejich partneru, kamosu, atd...To, ze ma Kokki na Kyrgiose vliv, a ze jsou nerozlucni jak bolek a lolek, to uz jsme vedeli:)))

Nejzajimavejsi asi moment prvniho dilu: rozhovor s manazerem Nicka.
Musim rict, ze ho celkem obdivuji, ze s Nickem vydrzel, vytahovat ho furt z problemu, nejakych hotelu a pajzlu... sliteho a jeste v depresi... tomu se rika dobrej kamos... podle mne bez neho by uz davno nekde padl...

Za mne se to nerovna kvalitou nejake dokumentalni vypovedi ani z poloviny tomu jak Netflix natocil Mardyho Fishe... za mne teda ani ne z 50%

Kazdopadne doporucuji, uz kvuli tomu, ze trosicku do toho zakulisi ma clovek moznost nahlednout...a ma to takovou dynamiku, ze clovek rozhodne u toho nema sanci usnout:)

No uvidim, co druhy dil:)
K dispozici je uz 5., ale vezmu si to jeden na kazdy den:)
[ Reagovat ]
14.01.2023 08:28Od: Pe3k
Včera sem poslouchal nějakého tenisového experta, který říkal, že Gyrosovi záleží více na úspěchu toho dokumentu nebo co to je, než na jeho úspěších na AO (potažmo v tenisu). Zkrátka Nick se už vidí jako filmová hvězda smile
[ Reagovat ]
14.01.2023 08:57Od: Vlk-v-trave
No, vzhledem k jeho impulsivnosti, ze da jen tezko ten clovek predikovat:)

Jen za posledni dobu:

*Na exhibici se mne nechce...
*Pritelkyne si preje, abychom se podivali do Dubaje, davaji tam za to dobre penize, takze jsme jeli.
* Nesnasim antuku, do Parize me neikdo nedostane.
* Pritelkyne si preje videt Pariz, takze kdyz uz tam budeme, tak jsem se na RG prihlasil.
* United Cup hrat nebudu, problemy s kotnikem.
* Tak bylo to preventivni, nemam trenera, nemuzu si dovolit zraneni pred mym nejoblibenejsim turnajem.
* Je blbost si myslet, ze bych mohl vyhrat AO, a ani se ho nechci ucastnit, abych ho chtel vyhrat, proti hracum jak Nadal, Djoko, Medved atd. nemam s mym treningovym planem sanci. To jsou profesionalove.
* Po losu: Tak jasne jsem jeden z nejvetsich favoritu, a musis se pocitat se mnou na titul, klidne ho muzu tady vyhrat, citim se nejlepe za karieru.
* Je jasne, ze kdyz vyhraji tenhle GS, tak skoncim s tenisem, nebot ztratim uplne motivaci dal pracovat.

O projektu Netflixu
* Je to divne, nemohl jsem si na to zvyknout, furt neco, dost to otravuje.
* Je to skvele, ze to vznika. Tohle priblizi lidem to, cim prochazime, hodne me to bavilo...

---> Brutalni chaos v hlave:DDD Ale brutalni... to je tak mimo, ze podle mne by i psycholog mel plne ruce prace s timhle...
Casto pro fans tenisu pusobi jak cerveny hadr na byka (nebo to prislovi klidne muzeme zmenit na jak tenisovy micek na Nadala:)
Ale plno lidi kolem tenisu, BigMac, Navratilova, Roddick, Murray, Wilander, a plno jinych se shoduji v tom, ze takovy talent proste jeste nevideli.

Za mne nejhur uchopitelny hrac... ale stylem hry proste lidi pritahuje, tohle mu nikdo vzit nemuze...ani jeho kritici, je to evidentni jak den a noc...
[ Reagovat ]
14.01.2023 08:57Od: Vlk-v-trave
*se da... (sorry)
[ Reagovat ]
14.01.2023 09:16Od: Pe3k
Zajímavý přehled. Kde to všechno sleduješ? Čteš jeho twitter nebo co? V hlavě má bordel každý druhý ovšem nikdo tě nenutí se tak i chovat. Gyros už předvedl hodně "show" já bych ocenil, aby se primárně zaměřil na tenis podobně jako v minulé sezoně a měl nějaké výsledky než jen všude kde se objeví vytvářet nějaké dramata.
[ Reagovat ]
14.01.2023 09:32Od: Vlk-v-trave
Punto de break...rozviji clovek jazyk, a neco se i dovi, krom toho povazuji ten portal za nejvic objektivni...
Mam k tomu duvody uplne jednoduche..., psat ve Spanelsku clanek, ze Federer mel vetsi talent nez Nadal, je za mne fakt odvazne.:) Nehledi vubec na reakce lidi... vcetne analizy Dkokovice, mnohem vice pohledu, nez na TP...z ohledem k jeho akci na AO22. Mnohem strizlivejsi...

Nejvic me asi nadchla analiza tzv. weak ery... udelali to zajimave, sli do toho s tim, ze existovala, a ptali se proc?:) No a dosli k tomu, ze vlastne neexistovala:D A ze to je asi neuchopitelne, nebo aspon ne uplne jednoduche...

Proste meli pohled jako redakce, ze ta weak era nejak byla, tak se ptali, proc si to vlastne obecne mysli:) Pozvali si borce trenera z ery pred Fedexem, rekli mu sve argumenty, a ten jim na to odpovidal, aby to zakoncili podekovanim a tim, ze se proste sekli, a ze casto obecne pojmy jsou vic navykove zazite, nez realne...
Fakt jsem cumel...
[ Reagovat ]
14.01.2023 09:46Od: Pe3k
Aha, já na Punto de break nechodím, ale je fajn, že se ti zdá objektivní. Co se týče talentu, tak to je debata na dlouho. Talent má spoustu podob. Podle mě to nejde nijak rozsoudit, kdo je talentovanější než druhý. Federerův talent je takový in your face jenže to neznamená, že on je talentovanější než např. Nadal.

Weak era argument. S touto prvoplánově stupidní výmluvou přišel nějaký i-diotský fanda Nadala a ostatní fandové Nadala to po něm začali opakovat jak ovce bez mozku (což oni jsou). Nikdo vážený ve světě tenisu, žáden expert, žádná osobnost tento argument nebere vážně, naopak všichni se tomu jen smějí...Pokud bylo něco co se dá označit za weak eru, tak to bylo na antuce počas Nadalovy kariéry. Myslím, že zrovna včera jste to tady rozebírali, každý kdo mohl být jen trochu konkurence na antuce velice rychle skončil (Soderling aspol.).
[ Reagovat ]
14.01.2023 10:12Od: Ondrej2280
Tak najskor suhlasis ,ze weak era nikdy neexistovala (inak myslim si to aj ja,ze napriec ziadnym sportom neexistuje weak era,vsade su specificke faktory ). Potom zhodnotis ,ze weak eru vymyslel fanusik Nadala a uzavries to tym,ze weak era bola predsa len na antuke ked hral a hra na nej Nadal:)) Trosku bordel v hlave ,ci?:)
[ Reagovat ]
14.01.2023 10:37Od: Vlk-v-trave
ad. talent
Ano mame ruzne predstavy. Kazdopadne je to prirozena schopnost delat jakoukoliv cinnost, aniz by si znal poradne jak, zakonnitosti atd. U Federera se o tom hovorilo od sameho pocatku, az takovym zpusobem, ze mu hrozil rychly pad...nebot se choval jako totalni pako a "nadrazene" vuci jinym hracum... atd. sam to priznal, a dodal, ze ho z toho vytahla Mirka, ktere je dost vdecny... (btw. nikdy nekritizoval takove hrace jako Gulbis, podle mne dost dobre vi, ze to je zradny led) Dost hracu na tomhle se doslovne rozbilo. Podobne problemy mel mlady Borg. BgMac, Noah, Agassi...Kyrgios...

Naopak Lendl, Nadal, Sampras, Soderling, Berdych - to proste meli jinak...

Ale nemuzeme rict, zeby byli bez talentu. Ano myslim si, ze je odvazne psat ve Spanelsku na takove tema a poukazat, ze ho Fedex mel vic prirozenejsi.
[ Reagovat ]
14.01.2023 10:55Od: Pe3k
Co se týče talentu, tak podle mě se jedná o nekonečnou debatu, více nekonečnou než je goat debata. To co si tady ty "popsal jako talent" nevystihuje ani 1% toho co talent znamená a nebo jak se může dělit. Federer je dobrý příklad, ten tedy má/měl ten talent na to "pinkání", ale zase neměl talent na to, jak zvládat emoce, svoje ego, taktiku atd.

Ve španělsku má Federer soustu fanoušků. I mnoho z lidí co vyloženě fandí Rafovi má rádo Federera i sám Nadal nejraději sleduje (sledoval) Federera. Je to tenisové téma jako každé jiné, nevidím důvod proč by se to nemohlo probírat ve španělsku.

"Naopak Lendl, Nadal, Sampras, Soderling, Berdych - to proste meli jinak..." To si vybral tak nesourodou skupinu tenistů, že vůbec nevím pod jakou škatulku je chceš zařadit. O Nadalovi bylo celosvětově známo, že je supertalent už když Rafovi bylo 17 let, možná dřív.
[ Reagovat ]
14.01.2023 10:44Od: Vlk-v-trave
ad. weak era

nemyslim si, ze to byl nejaky fanda Nadala, ale obecne vysledek nastupu nove ery a jejich fans, kterym se zdalo, ze ta drivejsi je smesna, vzhledem k dynamice hry.

Toho Soderlinga jsem zminoval ja i s tema Argentincema... v ramci antuky nejde o weak eru, ale se proste zmenil styl hry a technologie raket natolik, ze proste se hraje jak se hraje...a muzes o nejake te pomyslne klasice ery drivejsi zapomenout...

jeden z argumentu, ktery tam padl je, ze hrac v urcite ere proste hraje tak jak hraje, nebot nevi, ze muze hrat jinak:) hraje vzhledem k tomu co potrebuje aby porazil soupere... nemuze ani hrat jinak, kdyz i technologie rakety mu dovoli hrat to, co mu dovoli atd.:) Pak rozebirali Fedexove soupere, a rozhodne easy nebyli:)
[ Reagovat ]
14.01.2023 11:14Od: Pe3k
Samozřejmě, že to byl fanoušek Nadala. Přečetl sem kilometry textu na zahraničních forech typu tennis-warehouse tennis talk od roku 2009 do roku 2019 a vždy tenhle pseudo argument vytahovali jen a pouze fandové Nadala, tady na tp to samé v bledě modrém...Už jen z toho, že se jedná o stupidní výmluvu je jasné, že to vymyslel fanda Nadala...

Pokud bych měl nestranně hodnotit nějakou kvalitu, tak bych nepoužil to slovo éra. Většinou by se jednalo o slabší ročníky např. sezona 2022 bude historicky jedna s nejslabších ever, ale nebude to éra nýbrž jen sezona. Může nastat situace, že letošní sezona bude stejně slabá nebo i slabší než minulá, ale i tak nebudu mluvit o slabé éře, to by muselo být delší období vyložené tenisové bídy, aby se dalo použít éra.

Mě na této teorii připadá vtipné, že Nadal v té době 2005-2007 např. vyhrál hromadu titulů, možná nejvíce počas jeho kariéry a tak fandové Nadala ve snaze shodit Federera nevědomky shazují vlastního hráče a jeho výkony smile
[ Reagovat ]
14.01.2023 12:03Od: Ondrej2280
Pe3k, tvoj problem je, ze za weak eru povazujes vlastne vsetko co Rafa kedy vyhral, proste hruba neobjektivita. Pokial by tituly zbieral Fedex tak pises o super ere, a famoznom vykone. Ja osobne nemam rad Djokera, ale nenajdes tu odo mna jediny hejt kde by som znevazoval jeho hru alebo inak hejtoval jeho tenis, pretoze to je vyborny hrac. Ina vec uz je, ze sa mi nepaci jeho spravanie na kurte a mimo kurt ale nebudem tu pisat, ze ked vyhral nejaky turnaj, tak to bolo kvoli weak ere, sezone alebo weak turnaju:) To su proste žvasty...
[ Reagovat ]
14.01.2023 14:18Od: Forehand
Weak era je vseobecne uznavaný pojem datovany do obdobia 2000-2007..Ak by si bol jazykovo zdatnejsi, a vedel by si po anglicky viac, nez "baník pi*o!", tak by si to isto vygooglil, ty bezduchý prosťáček.

Vies to aj legitimne dolozit faktami; kedy kazdé druhe finále hrali nenasadený hráč, o nejakej dlhodobej dominancii nemohlo byť reči, a ťažil z toho samozrejme Federer. Bohuzial tvoje zakrpatene ego to nevie ani po rokoch spracovať.
[ Reagovat ]
14.01.2023 15:25Od: Pe3k
Uznávaný kde? V Petržalce? smile smile
[ Reagovat ]
14.01.2023 16:30Od: Forehand
Uznávaný všade vo svete, ale ako človek, ktorý si precestoval maximálne Vítkovice si tým hlavu netrap.

Všade dobre, doma najlepšie, Ostravo :)
[ Reagovat ]
14.01.2023 16:42Od: Pe3k
Všade? smile Tebe mají za blázna aj v Petržalce počítám...
[ Reagovat ]
14.01.2023 17:38Od: Forehand
Počítaš?..A do kolko, vieš aj do desať, prosťáčku?
[ Reagovat ]
14.01.2023 17:55Od: Pe3k
Já ti to spočítám hned, vyšlo mi, že jsi NULA smile
[ Reagovat ]
14.01.2023 19:57Od: Forehand
Takže nevieš, vzdy som si myslel, že dvojciferné čísla sú už trošku mimi tvoj rozsah, prosťáčku :)
[ Reagovat ]
14.01.2023 20:36Od: Pe3k
K čemu dvojciferná čísla, když ty si jasná nula?
[ Reagovat ]
14.01.2023 21:13Od: Forehand
No napriklad k tomu, aby si si vedel zrátať svoje príjmy. Preto píšem dvojciferné, vačšie nebudeš potrebovať ;)
[ Reagovat ]
14.01.2023 23:58Od: Pe3k
Zalez ty nulo čobolská smile
[ Reagovat ]
15.01.2023 10:35Od: Forehand
Ale ale ale :)..

Naša ostravská bedač vystrčila svoju malú pästičku a šermuje ňou v civilizovanom svete?..

Toto nie je tvoje bojisko, vráť sa na rybníky, chamraď :)
[ Reagovat ]
15.01.2023 10:38Od: Pe3k
Až mě bude zajímat názor hloupé ženy, ozvu se ti smile smile
[ Reagovat ]
15.01.2023 10:42Od: Forehand
Skáčeš od piateho k deviatemu a opäť so suverenitou sebe vlastnou demonštruješ akútny podstav intelektu, ty jedno malé, nepodarené nechcené dieťa.
[ Reagovat ]
15.01.2023 10:45Od: Pe3k
Ten kdo se tady vydával za ženu jsi ty smile smile
[ Reagovat ]
14.01.2023 13:52Od: Patik
tá Kyrgiosova priateľka s ním isto neni kvôli peniazom luxusu a výletikom..vôbec nieee..kdeže smile rovnako tak Fritz neviem či tam nespomínali že sa spoznali na zoznamke..hodila si meno do googlu a zamilovala sa určite do jeho osobnosti smile pekne sú vychcané tie ženy.smile
[ Reagovat ]
14.01.2023 14:20Od: Forehand
Oproti Kyrgiosovi mas velku vyhodu, ze akakolvek tvoja potenciálna priatelka s tebou kvoli peniazom nikdy nebude smile
[ Reagovat ]
14.01.2023 15:24Od: Pe3k
Patik se tady veřejně nechlubil tím, že si kupuje ty nejšpinavější šlapky, tak jako ty...smile
[ Reagovat ]
14.01.2023 16:28Od: Forehand
To sa samozrejme nikdy nestalo.

Luxusnú spoločníčku som ako mladý samozrejme vyskúšal, je mi jasné, že ty podobnú skúsenost nemáš. Ako najnižšia sociálna vrstva si ju prirodzene nemožeš dovoliť :)

Pozdravujem smile
[ Reagovat ]
14.01.2023 16:45Od: Pe3k
Sorry ale cikánka z Petržalky je všechno možné, jenom ne "luxusní" i ten výraz společnice bych úplně vynechal a nahradil bych ho pravým pojmenováním d.vka. Pravdu máš v tom, že já sem nemusel nikdy platit za služby podobného charakteru, to dělají většinou nuly a loseři jako jsi ty...
[ Reagovat ]
14.01.2023 17:38Od: Forehand
To je samozrejme dedukcia chudobného a zatrpknutého polonteligenta z Ostravy, že luxusnejší životný štýl je pre nuly.

Ja si myslím, že nuly tíško zavidia a bohémovia si život užívajú plnými dúškami. Ty svoj život už musiš len nejako dožiť prosťáčku, prípadne skús euromilióny :)
[ Reagovat ]
14.01.2023 17:54Od: Pe3k Re: bohém z Petržalky :D
Kupovat si ty největší špíny z Petržalky, aby si vůbec zažil nějaký sex a nazývat to "luxusnejší životný štýl" tím si mě pobavil smile
[ Reagovat ]
14.01.2023 19:57Od: Forehand
Opat zlá dedukcia, priatelu. Bohémsky zivot som si uzil na piatich kontinetoch. Boli to fajn časy, určite odporúčam našetriť si a zaobstarať cestovný pas. Svet nie je len Ostrava, ty malá zatrpknutá, chudobná kostolná myš :)
[ Reagovat ]
14.01.2023 20:39Od: Pe3k
Tak jasné, že tam v zaplivaném paneláku v Petržalce žiješ bohémský život smile to se ani jinak nedá smile
[ Reagovat ]
14.01.2023 21:17Od: Forehand
Je to len jedna z priestranných bratislavských nehnutelnosti. Poslem ti LVéčko?..Je to skvelé miesto pre zivot, pridi sa pozriet, uvidis svoj prvy mrakodrap, prosťáčku. Vezmem ťa do reštaurácie a kúpim slušné oblečenie. V minulosti si deklaroval finančné problémy, rád by som ti spravil aspoň jeden pekný deň.
[ Reagovat ]
15.01.2023 00:00Od: Pe3k
Petržalka je skvělé místo pro život? smile
[ Reagovat ]
15.01.2023 10:39Od: Forehand
Kultúrne, spoločensky, hodnotovo, bezpochyby áno.

Myslím, že je tu pár pracovných pozícii, vhodných pre kandidáta s nižším vzdelaním, kde by si sa vedel uplatniť a začať nový, lepší život Ostravo.

My sme velkorysá komunita a nezavrhujeme ani iné etniká. Dobehni, uvidis ;)
[ Reagovat ]
15.01.2023 10:49Od: Pe3k
To ani nemusíš psát, jaké etnika převažují v Petžalce, to je všem jasné. Jeden z nich tady roky chodil pod nickem světová dvojka. Zajímavé, že z toho Slovenska se tady tlačí vždy ten největší odpad jako ty nebo Babiš smile
[ Reagovat ]
15.01.2023 12:17Od: Forehand
Petríčku, ty zdegenerované pomýlené teliatko, zase sa musim chopiť palice a poriadne ťa argumentačne zmlátiť a ukázať ti, kde je Sever.

V Bratislave je 0.09% rómskych spoluobčanov, číselne je to okolo 400 ľudi na 500.000 mesto, prípadne 100.000 mestkú časť. Aby som ti to vedel priblížiť ako menej nadanému, je to zhruba 1 obyvatel z 1000.

Zdroj: https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Bratislava

V Ostrave je to okolo 20.000-40.000 Rómov žijúcich V Ostrave a prilahlých častiach, čo predstavuje masívne 10-20% celkové zastúpenie tohto etnika. Opat, pre prosťáčkov, reč čísiel inými slovami, každý piaty Ostravak je Róm.

Ostrava je teda právom považovaná za akýsi cigánsky rybník prosťáčku, myslim, ze si na správnom mieste a nestratíš sa.

Zdroj: https://dk.upce.cz/bitstream/handle/10195/38543/SolanskyO_RomoveVOstrave_2007.pdf?sequence=1&isAllowed=y

"Velmi problematické je zjistit skutečný počet Romů, žijících v ČR, stejně jako jejich počet na území města Ostravy. Žádná přesná statistická čísla neexistují, proto musíme vycházet pouze z neoficiálních odhadů z různých zdrojů a institucí. Mgr. L. Poláčková odhaduje jejich počet asi na 20 až 30 tisíc, některé zdroje (např. Policie ČR) uvádí 30 až 40 tisíc Romů trvale či přechodně se zdržujících na území města Ostravy."

Vidis, nabehol si si, a opat si sa kolosálne znemožnil a urobil, už rutinerským sposobom zo seba hlupáka...

Pozdravujem Romales :)
[ Reagovat ]
15.01.2023 13:28Od: Pe3k
Náhodou je od tebe pěkné, že se zastáváš svých spolubydlících a kamarádů Romů. Nejprve si kupuješ jejich prostitutky a teď se jich ještě zastáváš na tenisovém webu (smile). Chápu to tak, že ti z Blavy ti nevadí, ale ti v Ostravě ano? To je hezké, že si rasista jen tak na půl a ne úplně smile smile
[ Reagovat ]
15.01.2023 14:37Od: Forehand
Chápeš to tak, že to opat nechápeš, alebo nechceš porozumiet. Ilustroval som v akej diere žiješ, je to fakticky podložené. Si jednoduchsi, s deficitom intelektu, podlomené hodnoty, neúspešný, bez peňazí a ešte aj žijúci v Ostrave. Zosobnený loser :)..

Tak ti treba, pekne sa v tom vykúp, daj si aj penu smile
[ Reagovat ]
15.01.2023 17:08Od: Pe3k
Ty se umíš vždy tak dobře popsat čobol smile
[ Reagovat ]
15.01.2023 19:13Od: Ondrej2280
Pe3k ,ty si ale fakt z Ostravy?:) Lebo ak ano,tak ťe Bůh vole,tam musi byt aj cez den tma jak v rohu:))
[ Reagovat ]
15.01.2023 19:29Od: Forehand Re: Ostravo Ostravo
Tváře umounené od popela, ale kominik to neni??..

Tos byl taky ty, ten malý klučina, Prosťáčku?..:)
[ Reagovat ]
15.01.2023 19:32Od: Pe3k
To si napsal tomu pablbovi Ondřejovi smile smile
[ Reagovat ]
15.01.2023 19:46Od: Forehand
Ano napisal, ako vtip o tebe :)

Vari si si nevsimol predmet prispevku, Ostravo Ostravo?
[ Reagovat ]
15.01.2023 19:50Od: Pe3k
Nedivím se, že si neúspěšný žurnalista, když ani nejsi schopen poslat zprávu tomu správnému člověku...Je vůbec něco co umíš? Asi ne. S Ondřeje tady dmnta dělat nemusíš, to on tady ze sebe dělá s přehledem sám smile
[ Reagovat ]
15.01.2023 20:02Od: Forehand
Ja som uspesny na kazdom fronte priatelu, rodina, hodnoty, peniaze, poslem ti zostatok na účte?..:)..Odpadneš :)

Ty si chudobna kostolná myš so zdielanym pokojikom s mamkou a dnes vyslo na povrch, ze si ešte aj cigaň :)
[ Reagovat ]
15.01.2023 20:05Od: Pe3k
Ty si úspěšný jen v tom kolik si schopen dostat banů na jednom webu (zatím 5) a taky si prvotřídní kašpar smile smile
[ Reagovat ]
15.01.2023 20:07Od: Forehand
Vidis, a napriek tomu mi bol nick obnovený, už aj redakcia si z teba robí prdel, ty epická nula :)
[ Reagovat ]
15.01.2023 20:08Od: Pe3k
Myslíš ten admin, kterému si tady nadával do krys? smile smile smile
[ Reagovat ]
15.01.2023 20:12Od: Forehand
Vidis, a napriek tomu mi bol nick vrátený, zostal si na tomto portáli úplne sám, ostravská nula..Ty fakt nemás rešpekt asi ani u svojej mamky..Mna je*ne smile
[ Reagovat ]
15.01.2023 20:18Od: Pe3k
Já sem ti vysvětloval proč ti byl nick vrácen, jelikož po čase vyprší všem, takže i tobě...Už jen z toho jde vidět, že jen dokola meleš hovna úplně mimo realitu, prostě Trollhand...
[ Reagovat ]
15.01.2023 20:25Od: Forehand
Bože môj, ako si sa mohol taký sprostý narodiť, ty nepodarok.

Nick bol vrátený vedome, po zásahu redakcie, boli tu odkomunikovaný nové pravidlá, akákoľvek expirácia BANU je blud, jediné, čo tu expirovalo je tvoj zakrpatený kurací mozog.

Keď budem mať opäť náladu ťa argumentačne vyplieskať jak žito, tak tu pacnem vyjadrenie redakcie, kde to je čierne na bielom, ty ostravský blbeček.

Teraz sa idem venovať svojim blízkym, tebe prajem pekný večer osamote, ty outsider. Pozdravuj mamku.
[ Reagovat ]
15.01.2023 20:30Od: Pe3k
Blud je všechno co píšeš ty...smile

Ne nadarmo ti tady místníma byl udělen nick Trollhand...smile
[ Reagovat ]
15.01.2023 20:19Od: Pe3k
Už zase vytahuješ maminku? Je ti 37 a vytahuješ maminku na internetové diskuzi? Sebeponižování ti jde na jedničku, v tom máš velkou praxi smile
[ Reagovat ]
14.01.2023 14:29Od: Martan1
U Fritze je to čistá zlatokopka, no ale u Gyrose se jedná taky o zlatokopku ale ještě k tomu švihlou. Jak jinak by mohla být s takovým přiblblem nevyzpytatelným agresivním...?
[ Reagovat ]
14.01.2023 13:45Od: Patik
to bolo vidieť..aj tá jeho priateľka si to užívali spoločne pred kamerami akoby boli hlavnými postavami v holywoodskom filme..
[ Reagovat ]
14.01.2023 18:37Od: Tennisfan77
Dokud tam nebude hrát prim Federer s Nadalem, nebude to nikoho zajímat.
[ Reagovat ]
13.01.2023 22:44Od: paddy Fantasy
smile smile
pro zájemce - zaregistrujte se na (username - ideálně pod místním nickem)
https://www.fanslam.us/home.php

ligy jsou privátní, pro vstup musíte použít odkaz níže (název+link)

Tenisportal AO 2023 - ATP
https://www.fanslam.us/enter.php?contest=1211&share=true
Tenisportal AO 2023 - WTA
https://www.fanslam.us/enter.php?contest=1212&share=true

-------
lehce se to podobá bývalé grandslamfantasy

- musíte složit tým 8 hráčů, ideálně, aby došli co nejdál
- máte 100 tis. USD (průměr 12,5 tis/hráč)
- každý hráč má cenu dle rankingu, top16 nad 12 tis., zbytek levnější

2-3 hráče z top16 se v rámci rozpočtu dá použít, příp. se musí udpořit koupí slabých hráčů

hráč přináší body, přesněji % vyhraných míčů, čím větší rozdíl, tím lépe pro vás
[ Reagovat ]
14.01.2023 14:26Od: Forehand
Zapojim sa, snad bude dobra ucast a format sa ukaze ako zaujimavý.

Po skončeni tradičnej fanatasy zatial prezivame obdobie temna, weak era zavitala aj do našich kruhov.
[ Reagovat ]
13.01.2023 21:24Od: Patik
1. semifinále Medvedev porazí Tsitsipasa teda celkom zaujímavé tipy ale konkrétne tento neviem či ten Tsitsipas nieje aktuálne v lepšom móde ako Medvedev tam to môže byť ešte zaujímavé..Rublevovi nejako nato štvrťfinále neverím neni sa o čo oprieť u neho čím by presvedčil že zaháji dobre sezónu.
[ Reagovat ]
13.01.2023 21:05Od: RFanousek
Opravdu divoké tipy redakce. 7 z prvních 8 v ČF a pak vše podle papírových předpokladů. smile
[ Reagovat ]
13.01.2023 21:49Od: Ondřej.Jirásek
hoď sem svoje tipy, můžeme po skončení turnaje porovnat :)
[ Reagovat ]
14.01.2023 21:49Od: RFanousek Re: proč ne
čtvrtinalisti:

Tiafoe
Medveděv

Tsitsipas
FAA

Kyrgios
Djokovic

Goffin
Berrettini

semi:

Medvedev vs Tsitsipas

Djokovic vs Berrettini

finále:
Djokovic vs Tsitsipas

Vítěz:
Djokovič
[ Reagovat ]
14.01.2023 22:20Od: paddy
já se taky vnutím smile

místo Goffina Fritz, a pak

Med-Tsi
Djo-Fri

Med-Djo 1

a vsadím se, že půlka bude jinak smile
[ Reagovat ]
14.01.2023 22:45Od: Patik
Berrettini neprejde tak ďaleko..ten sa podľa mňa objaví až niekedy koncom French Open.
[ Reagovat ]
16.01.2023 11:04Od: RFanousek
Nick se odhlásil, tak místo něho Rune
[ Reagovat ]
17.01.2023 08:41Od: RFanousek
Tak i Goffin odstoupil před prvním kolem smile mám fakt štěstí.
[ Reagovat ]
13.01.2023 22:34Od: lvicek
Tak v tom prece take spociva tipovani - zda verim favoritum, ze svemu postaveni dostoji nebo ne :). Asi je muzska spicka ve forme (nevim, chlapy nesleduju ;) ).
[ Reagovat ]
 
 
 
 
TOPlist