Příští týden se rozhodne o osudu letošního Wimbledonu. Bez diváků se hrát nebude

25. 3. 2020, 20:44
Aktuality 50
Pořadatelé Wimbledonu svolali na příští týden nouzové zasedání rady AELTC, na kterém se rozhodne o osudu Wimbledonu 2020. Už nyní však naznačili, že odložení turnaje je nepravděpodobné a vyloučeno je konání turnaje za 'zavřenými dveřmi'.

Wimbledon by měl začít za tři měsíce (29. června do 12. července). Je však čím dál pravděpodobnější, že letos bude tenisový svátek na travnatých kurtech v londýnském All England Clubu zrušen.


Členové AELTC, který je pořadatelem travnatého grandslamu, v těchto dnech spolupracují s britskou tenisovou asociací (LTA), ATP, WTA, ITF i vedeními ostatních grandslamů a radí se, jak naloží s letošním ročníkem travnatého grandslamu.

Pořadatelé připouštějí, že odložení turnaje je nepravděpodobné. A to s ohledem na specifické travnaté kurty, které by v jiném ročním období jen těžce připravovali. A konání turnaje bez diváků je prý vyloučeno.

"Čelíme nebývalé výzvě, kterou před nás staví pokračující krize kolem nemoci COVID-19. Ta stále výrazně ovlivňuje naše životy způsobem, který jsme si nedokázali představit. Naše myšlenky jsou se všemi, kterých se to týká ve Velké Británii a po celém světě," prohlásil výkonný ředitel pořádajícího Wimbledonu Richard Lewis.

"Jedinou nejdůležitější věcí je veřejné zdraví. Jsme připraveni udělat zodpovědné rozhodnutí. Stále usilovně pracujeme na plnění letošních plánů a na příští týden jsme svolali mimořádné zasedání rady AELTC, na které bude učiněno rozhodnutí," dodal Lewis.

Tenisová sezona byla kvůli pandemii koronaviru zatím pozastavena do 7. června. Antukový grandslam French Open již má nový termín místo května v září.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
To ze chcu rozhodnut buduci tyzden nevesti nic dobre.

Tento tyzden sa zrusili Ms hokej, presunulo sa euro ci OH.

Obavam sa, ze v tejto vlne bude W. nasledovat trend. Vsetko ostatné by sa rovnalo obrovskému šoku. Osobne neviem preco sa nepockalo trebars na polovicu mája, ale tak holt, nemusim vediet vsetko.
Reagovat
No-le
Jj, taky moc nechápu, proč s rozhodnutím tak spěchají a nepočkají třeba do konce dubna. Je to ale asi jedno. Zrovna Británie je na tom - bude - dost špatně a i kdyby se vyloučili diváci ze zahraničí, nebudou schopni ten turnaj realizovat. Novaka je mi líto. Až se začne znova hrát, nic už nebude jako dřív... )):
Reagovat
Petr_Fisk
Jak to asi příští týden dopadne?
Reagovat
Vlk-v-trave
https://twitter.com/theinfouk/status/1242877136010166276

Na coronus podlehla mlada 21.leta holka, ktera byla zdrava bez jakychkoliv jinych zdravotnich problemu...
Reagovat
blixa
Jojo, všichni umřeme ... jednou to přijít muselo ... ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
No to vime, takze nechapu, proc pane docente (ikdyz velmi strucne, ze...) nam to pisete :D)

Tady jde spis o to, ze to muze zproblematizovat a vic paralizovat chod spolecnosti nejen v UK. Pochopitelne rict jeji matce neco ve stylu reckeho prislovi, ze bohove ji maji radi (prislovi, ktere se uzivalo v pripade umrti mladych lidi) bych tipoval, ze ji asi moc nepotesi...a asi to nepomuze, neb kazdy "normalni" rodic se spis nechce dozit toho, ze prezije sve dite, kor...matka.

Jako nemam nejaky vyrazny problem s tim jaky nas vsechny ceka konec, ze, ale kurde docente, nemel by nam proto chybet tak nejak zakladni soucit :) Jinak bychom to mohli zabalit hned a vsichni...kdyz nas ceka takovy konec, ze...:D)
Reagovat
Petr_Fisk
To neřeš...To se Tě vůbec netýká, není Ti ani 21 ani nejsi holka...:)
Reagovat
blixa
No neřeš ... kurwa ... mám v Londýně dceru, si je jí o trochu víc než 21 ale stejně .. ;-/
Reagovat
Petr_Fisk
Sorry...To je jiná.
Ale zpět do reality. I když se objevují případy mladých lidí, kteří bohužel můžou i umřít, tak statistiky (a už je tam cca půl milionu lidí, což je slušný vzorek) jasně říkají, že je to hodně málo pravděpodobné.
Reagovat
lvicek
Si pamatuju, jak tu nekdo pred cca 3 tydny (kdyz se zrusilo IW), co jako blbnou s nejakou rymickou a ze na to na svete zemrel jeden clovek do 65 let nebo neco takoveho....
Reagovat
smazaný uživatel
Mě baví ty desítky článku a zpráv denně o tom, jak se rozhoduje o tom nebo onom turnaji.

Celá Evropa bude minimálně cely rok 2020 úplně v prdeli. Neodehraje se ani jeden zapas v tenise, fotbale, hokeji, nebo petangu.

Španělsko je v riti úplně, Francie je čtvrtá nejpostizenejsi země, Anglie se brutálně rozjíždí. Nebude nic ani Wimbledon, ani French Open.

A podle mě se muže rozhodovat max o ATP Cupu příští rok v lednu.
Reagovat
Ondra979
jj vidim to podobne..jeste to zdaleka nekulminuje krome snad IT..a nejspis je s celou sezonou amen.
Reagovat
Vlk-v-trave
Co by asi musel turnaj splnit, aby se konal.

- snizeni prizemoney, hlavne za finalova kola
- specialni kriteria pro divaky, znamena to jejich regulaci
- turnaj bez vozickaru, veteranu, atd. aby byli schopni zabezpecit dobre podminky aspon pro hrace hlavniho turnaje.
- turnaj bez vsech tech dorovodnych spolecenskych akci ve starem stylu, cili zmena propagace a prace nadace Wimbledon behem turnaje, na druhou stranu by to mohlo byt zajimavejsi nez drive, dela se hodne spolecenskych projektu, predpokladam, ze nektere se za chvili budou kryt s obecnou situaci.
- turnaj bez podavacu micku, nebo v omezenem poctu
-turnaj bez rucniku
- pochopitelne dbat o vsechna bezpecnostni opatreni behem pripravy nejen travnatych dvorcu

Mozne to je, ale nevim jestli na to jsou nejen organizatori pripraveni, ale i hraci. Na druhou stranu si myslim, za podobnych podminek se bude hrat i pristi rok... neb dobre vime, (krom Trumpa) ze ten virus proste jen tak nezmizi,...nebo teplem vypari, vysumi atd.

S tim take celkem souvisi nektere hlasy, jak uz v Cine se vratili do "normalniho" zivota:) No, ale porad tam denne pada vic lidi nez v CR, Polsku a Slovensku dohromady...a da se i predpokladat, ze po navratu do ulic se opet zvysi v Cine ty cisla, ktere ted tak sledujeme...neb se uz pomalu zvysuji, a to sotva "vylezli ven".

Ikdyz existuje tato situace, tak pochopitelne se neda zastavit mnoho lidsky cinnosti, a rano vidim proste lidi, kteri do te prace musi jit, corona necorona...je treba se naucit zit s coronou...a tim spis by si to meli uvedomit asi organizatori sportovni zabavy, ze odlozenim, nebo zrusenim moc toho nezmeni...aspon v horizontu prvnich let...
Reagovat
George_Renel
A nebude se hrát po první seči ale až po otavách. (Tedy jestli ještě někdo ví co to znamená) .-)
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
Kozoroh
Zrušení letošního ročníku Wimbledonu by byla velmi špatná zpráva pro Novaka, Wimbledon se stal jeho druhým nejúspěšnějším grandslamem, kde si vytvořil solidní dominanci (zisk 4 titulů z posledních 6 ročníků) a v letošním roce je největším favoritem na titul, který by mu přinesl hattrick. Z trojice letošních zbývajících neodehraných tenisových majorů by No1emu nejvíc uškodilo právě zrušení Wimbledonu.

Situace v Británii je špatná, jako všude, nevíme, jaký bude vývoj. Třebas organizátoři odloží Wimbledon o měsíc, což ale nemusí stačit a odhaduji, že to je maximální odklad, který by byli pořadatelé ochotni učinit. Wimbledon na podzim je nereálná varianta.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezký den všem uživatelům, kteří se těší na to, až Muška a spol. budou stahovat náskok Ashle1gh.

https://www.instagram.com/p/B-IKv8PAGFT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Já se těším, že snad za rok vyrazím na Wimbledon a třeba se tam po deseti letech utkají dvě finalistky z roku 2011.

Barty party si teď moc neužívám.

Většina příspěvků za poslední dva týdny na TP hezky odselektovala ty, které mám v ignoru.
Až na výjimky tím pádem v diskuzi nenacházím žádné stěžejní informace.

Předem děkuji přicmrndávačům, kteří budou negativně a prokomunisticky reagovat na můj komentář.
Reagovat
Kozoroh
Ty jsi nezaregistroval/a, že Šarapovová skončila s profesionálním tenisem? :-o
Reagovat
Frick
https://www.ft.com/content/5ff6469a-6dd8-11ea-89df-41bea055720b
Reagovat
Petr_Fisk
Berme to tak, že dříve nebo později se nakazí každý, ale hodně lidí se o tom ani nedoví...
Reagovat
brixner
Je na h0vno, uznávam. Nikde nikdo neheká, pálky zarůstaj mechama...Ale ten muj momentální půst-to je teda maso! Zavolam sousedkám a furt jen slyšim "Hele,no,von ten muj hovado je doma,zrovna se válí u telky a chlemtá to smradlavý pívo,z fabriky ho vykopli...já fakt nemůžu,no,hele,ale aspoň se vyblejsknu v koupelně a pošlu ti to,jó?Mucinky!" A todle je furt dokola,s tim se fakt vyžít moc nedá,copa sem jen ňákej voajér? A to jedna byla asi drobet vystresovaná a ňák se blbě pohnula a přišla mi fotka se šampónama,co se válej na hraně vany a bobr nikde.No fakt nikde!Ukázal sem to babce Mrákotový a vona,že prej "No,co,aspoň víš,že je čistotná" a jak tak chmatala po displayi,narazila i na pekařku,která se vyblejskla jak měla a votočila se na mě a prej "No tyvolejako,vona pohubla,có? No ale vemena má furt dobrý,jako já,když sem byla mladá...hele,dej sem jedno hábéčko a nedělej krky!" Aspoň že tadle babka tu je,sice už asi sedumdesát let neni co upratovať,ale strasti životní si vyslechne,to zas jako jó a její rada poté,co došlukovala moje už asi sedmý hábéčko "Jojo,holt máš eště ruce, no" mě potěšila velice pramálo. Tendle virus byl čert dlužnej, ještě, že už ho nemam :-)
Reagovat
Frick
https://finmag.penize.cz/ekonomika/414142-ridit-epidemii-podle-horoskopu?

Kupujeme si čas. Ale co dál?
Reagovat
brixner
Hlavně Rogera, jakožto jasného vítěze letošního neWimbledonu!
Reagovat
paddy
Plané naděje
Coronavirusvině je těžký protivník, v Číně se možná začíná rozjíždět 2. kolo
Reagovat
turista
Snad to je pouze import od lidí, kteří byli mimo Čínu a ne nová epidemie. Koronavirus je však tak zákeřný, že je to až podezřelé včetně jeho odolnosti a dále vlastností SARS-1 a zčásti i HIV. Prostě až moc sofistikovaný zabiják. I virus stoprocentně smrtelné vztekliny hyne po 10 minutách ultrafialového záření na slunci.
Reagovat
paddy
U nás to začalo také jako import
Reagovat
Frick
Je zatím příšerná.

Prymula dneska strašil s tím, že i blbý chození do hospody u nás v ČR bude na dlouho tabu.
Reagovat
SwissMaestro
No, bojím se v co se to zvrhne a jak se vládě zalíbí omezovat svobodu. Zatím to je tak správně, ale je nesmysl to držet dlouho...
Reagovat
Frick
Bohužel smysl držet to má tak dlouho, dokud uvolnění by se nerovnano "Vám už bylo 65? Tak to smůla, vy už umřete, bo na ventilaci jste už moc starej".
Reagovat
SwissMaestro
Takže napořád, virus nezmizí :) Raději obětuji pár životů než doslova mraky let života všech lidí...
Reagovat
Frick
Ty nemáš nikoho, (pokud to nejsi ty sám), kdo by to nemusel přežít (tj. třeba riziko úmrtí kolem 10-20%)?
Reagovat
smazaný uživatel
Tu si ale musíme vyjasniť aký je cieľ a čo má byť definitívnym impulzom, ktorý vráti život do bežných koľají.

Bude sa čakať na absolútnu nulu?. To znamená nula nových prípadov?..To ale už predsa nikdy nemusí prísť. To je akoby si chcel reštartovať svet, keď budeš mať nula nakazených na chrípku v republike.

Nereálne.

Ďalšie riešenia?
Reagovat
Frick
Můžeme čekat na lék. Mohlo by to být brzo. Vlaštovky jsou a laborkám jsou snad dávány neomezené (finanční) možnosti (ze strany vlád, možná i miliardářů). Prostě priority level 11/10.
Reagovat
smazaný uživatel
Cakat na liek moze byt cakanie na Godota. Miliarda pracichtivých ludi je doma zavrená. Nemozes im povedat, ze sa caká na liek.

Z dlhodobého hladiska je to neudrzatelné. Budem sa opakovat, ale uz v máji predpokladám, ze sa ludia vrátia do profesií za zvysených hygienických pravidiel a izolovaní zostanu starsi občania.

Vlády to odovodnia aj tým, ze ziskali cas a v tomto momente su uz násobne pripravenejsi.
Reagovat
Frick
Taky pravda. Za 35 let jsme nedokázali přijít na lék proti AIDS.

Lék = člověk by si vzal pár tabletek a HIV/AIDS by bylo fuč. Ne jak dnes, kdy ho člověk nechává dřímat.

Každopádně je fakt, že u nás na HIV/AIDS zemře tolik lidí, kolik se jich nakazilo možná někdy v 90s.

Magic Johnson to má už skoro 30 let.
Reagovat
turista
Ten restart už kdyby začal dnes tak je děsivě krvavý. Přes 20000 obětí to je příšerný.
Reagovat
smazaný uživatel
Tento rok zomrelo uz 13.7M ludí.
Reagovat
Frick
Jako je fakt, že situace v IT působí děsivě, ale pořád tam na to umřelo jen 1% lidí, co by tam umřelo tak jako tak. (7 500 / 750 000).

A samozřejmě - řada těch obětí Covid 19 by stejnak letos umřelo vinou primárních chorob. Jen to ten virus trochu zrychlil.
Reagovat
Frick
Můžeme čekat na lék. Mohlo by to být brzo. Vlaštovky jsou a laborkám jsou snad dávány neomezené (finanční) možnosti (ze strany vlád, možná i miliardářů). Prostě priority level 11/10.
Reagovat
SwissMaestro
Jako všichni vidí v tom léku spásu, ale už dneska jeden lék co na to chtějí používat má jako vedlejší účinek slepotu. Já bych si onen rychle vyrobený lék vzal tak po roce či dvou až když bych viděl jaké má vedlejší účinky. Nerad bych si tím přivodil trvalé potíže. Zvláště jestli pořád bude platit, že to bude mít podobné složení jako "léky" na HIV. TY mají šílené vedlejší účinky.
Reagovat
turista
65 let to je houby věk.
Reagovat
Denis92
Toto je presne to, co som pisal vo vedlajsej diskusii. Oni musia rozhodnut ovela skorej a nie cakat do jula, aka bude situacia. Hoci 3 mesiace dopredu mi pride moc skoro.

Kazdopadne, pisem to od zaciatku. Wimbledon tento rok nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, že to nemozu prísť s definitívou v júli. Ale, čo to je za cctizmus, že sa musia vyjadriť v marci?..To naozaj nemôžu vysloviť rezultát 25.5, dva mesiace pred?....Čo to je za stupidný trend toto.

OH ešte chápem, tam sa olympionici pripravovali už mesiace pred, nevedeli ako to dopadne s pretekmi v rámci limitov. Ale tenisti to prečo potrebujú vedieť 4 mesiace pred?..
Reagovat
Denis92
Ja som cital nieco take, ze 3mesiace dopredu zacinaju vsetky pripravy na turnaj. Ale aj tak.. Keby sa aj normalne pripravuju a potom to zrusia, tak zas tolko penazi by ich to nestalo.
Mozno skor ide o to, kolko ludi by sa muselo podielat na tej priprave a to by mohol byt problem. Ale tak ludia do prace chodia, tak moc zmysel mi to nedava.
Reagovat
smazaný uživatel
3 mesačne pripravy su super velkorysé a domnievam sa, ze by sa dal objem priprav stlačiť aj do dvoch mes.
Reagovat
smazaný uživatel
A taktiez mi nie je jasne, co tym organizatori mysleli, ze presun nereálny.

Trava v juli ano, ale v auguste uz nie?
Reagovat
Denis92
An emergency meeting of the AELTC Main Board is scheduled for next week, and in preparation we are communicating closely with the LTA, and with the ATP, WTA, ITF and the other Grand Slams. The build for The Championships is due to begin at the end of April.

Takze koncom aprila, potom nerozumiem preco to chcu riesit uz koncom marca.

Neviem, ako to maju s tou travou a v com by bol problem, keby to hraju o mesiac neskor. Ved v r.2012 sa tam par tyzdnov po W hrala olympiada v auguste..
Reagovat
lvicek
Tak nejspis jim neprijde jako dobra moznost mit rozvrh Wimbledon - (tyden?) - US Open - tyden - French Open ;). I kdyz mne by to vlastne pripadalo docela zajimave! To by byla uplne jina dynamika a situace nez kdykoliv jindy a bylo by celkem zajimave sledovat, jak se s tim kdo popere. Vlastne je to jedinecna prilezitost pro takovy experiment.
Reagovat
smazaný uživatel
To by bol perfektný svet, keby mal každý organizátor takú starosť o zdravie hráčov a program ďalších organizátorov.

Myslím, že problém bude skôr o skostnatenosti Angličanov a ich prehnanom konzervatizme a ochote čokoľvek zmeniť. Snáď si uvedomia priority, posunúť W o mesiac neskôr by bolo najlepším riešením. Ale tým pádom, že komunikujú s ATP a ATP tam má vlastné podniky, je jasné, že oni tomu požehnanie nedajú.

RG to spravil veľmi šalamúnsky nakoniec.
Reagovat
Kozoroh
Předpokládám, že měli na mysli variantu "Wimbledon na podzim". Uspořádat Wimbledon v srpnu by neměl být z hlediska počasí problém, když ve stejném termínu proběhla olympiáda v All England Clubu v roce 2012.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist