Rosol na challengeru na Kanárských ostrovech vydřel postup do druhého kola

1. 3. 2022, 13:52
Aktuality 0
ATP CHALLENGER GRAN CANARIA - Lukáš Rosol na challengeru ve Španělsku zvládl téměř tříhodinovou bitvu prvního kola rozlouženou do dvou dnů. Šestatřicetiletý český veterán na Kanárských ostrovech přetlačil 7-6(7) 3-6 7-6(2) nasazenou pětku Alessandra Giannessiho a s Italem, který prohrál už popáté v řadě, zvládl i třetí souboj. V dalším zápase se utká s Američanem Nicolasem Morenem De Alboranem.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol se v žebříčku propadl až na konec třetí stovky a po lednovém čtvrtfinále na challengeru v Itálii se na pár týdnů vrátil na nejnižší okruh ITF. Ani na jednom ze dvou podniků ITF W25 v Egyptě však triumf neslavil, obě porážky mu uštědřili členové až páté stovky žebříčku, Hady Habib z Libanonu (F) a krajan Marek Gengel (SF).

Šestatřicetiletý veterán si již na přelomu února a března poprvé v sezoně vyzkoušel antukový povrch. Na challengeru na Kanárských ostrovech rozehrál utkání prvního kola s Alessandrem Giannessim už včera, ale za stavu 4-4 byl zápas přerušen a dohrávalo se až dnes. Rosol, který v úvodním dějství odvrátil dva setboly, dovolil soupeři jít podávat na vítězství, ovšem rebrejkem skóre srovnal a v tie-breaku dominoval.

O čtvrtfinále na čtvrtém turnaji v řadě se bývalá světová šestadvacítka utká s Američanem Nicolasem Morenem De Alboranem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist