Siniaková pro TenisPortál.cz hodnotí antukovou sezonu

4. 6. 2014, 07:43
Rozhovory 16
Osmnáctiletá Kateřina Siniaková vyhrála minulý týden na turnaji ITF ve slovinském Mariboru hned dva tituly. Bez ztráty setu triumfovala jak ve dvouhře, tak i ve čtyřhře, kde hrála se stejně starou krajankou Barborou Krejčíkovou. Tento týden startuje česká naděje na dalším antukovém turnaji ITF v italské Bercii, kde už je v osmifinále. Po prvním utkání si Kateřina našla čas na zodpovězení otázek pro TenisPortál.cz.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková

Antuková sezona se pomalu blíží ke konci a blíží se tráva. Co můžeš říct k průběhu antukové části roku? Jsi spokojená?
Myslím, že to bylo úspěšná část letošní sezony. Je jasné, že to vždy může být ještě lepší, ale na tom se musí pracovat, proto makáme dál. Nejvíc mě mrzí asi to, že jsem neprošla do hlavní soutěže na Roland Garros.

Sparta je tvým druhým domovem, ale na turnaji ve Stromovce se ti zatím příliš nedaří. Minulý rok jsi prohrála v prvním kole a letos také, čím to bylo? Svazovalo tě, že jsi hrála před domácím publikem?
Ne, nevztahovala bych to na domácí půdu, naopak si myslím, že hrát doma je super. Minulý rok jsem z toho byla trošku zaskočená, možná mě to i trošku svazovalo, ale letos už ne. Jsem zklamaná, že to ani podruhé doma v Praze nevyšlo, ale moje soupeřka v tom zápase předvedla výborný výkon. Příští rok to bude lepší.

Dalším velkým turnajem bylo samozřejmě French Open, kde jsi musela hrát kvalifikaci. Nejspíš jsi tam doplatila i na celkem těžký los, co myslíš? Jak hodnotíš utkání s Paszekovou? Přeci jen je to bývalá hráčka Top 30...
Na grandslamu si člověk nemůže vybírat soupeře, tady hrají všichni moc dobře, každý tu chce ukázat to nejlepší. Byl to slušný zápas, ve kterém jsem hrála solidně, ale soupeřka hrála prostě ještě lépe než já. Ve druhém setu tam byly nějaké šance, ale prostě to nevyšlo, musím dál tvrdě trénovat a vzít si z toho ponaučení.Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková

Teď máš za sebou velice úspěšný turnaj kategorie ITF ve slovinském Mariboru, kde jsi získala hned dva tituly. Jak se ti tam hrálo, líbilo se ti prostředí klubu?
Vyhrát turnaj je skvělý pocit. V Mariboru už jsem hrála minulý rok, ale moc se mi tam nedařilo (Siniaková na turnaji ITF v Mariboru vypadla minulý rok už v kvalifikaci, pozn.), takže jsem ráda, že to letos bylo jiné. Je to moc pěkný klub, ze začátku tam ale nebylo moc dobré počasí, dost pršelo. Naštěstí se to pak zlepšilo a celý turnaj se odehrál tak, jak měl.

V Mariboru jsi vyhrála dvouhru, ale s Barborou Krejčíkovou jste triumfovaly i deblové soutěži. Plánujete s Bárou ve spolupráci pokračovat? Fanoušci, ale i sportovní komentátoři o vás někdy tvrdí, že byste v budoucnu mohly dosáhnout věhlasu páru H+H.
S Bárou se nám ve čtyřhře daří, takže spolu určitě chceme hrát dál i na dalších turnajích. Uvidíme, jakým směrem to půjde a jak to bude pokračovat.

Na Slovinsku jsi na cestě za tituly neztratila ani jeden set, jaký je to pocit? Bylo to poprvé, co se ti to povedlo?
Upřímně nevím, jestli to bylo poprvé, ale je to skvělý pocit. I kdybych ztratila set a vyhrála, tak by to bylo super. Zvítězit je to nejdůležitější.

Jaký je tvůj další program? A jak se těšíš na přechod na trávu a na vrchol travnaté sezony - Wimbledon?
Tento týden hraju na antukovém turnaji ITF 25 v Itálii a potom se chystám do Anglie, kde začne příprava právě na Wimbledon. Moc se na to těším, protože hrát na trávě je něco úplně jiného, než hrát na antuce. Snad se mi tam bude dařit.

Komentáře

16
Přidat komentář
Frick
Jestli si třeba někdy na začátku roku věřila, že by třeba na USO mohla bez kvaldy, tak nyní se to její jako prakticky nemožné. Tak možná AO 2015? :-)
Reagovat
tommr
je to sice nepravděpodobný, ale určitě to není nemožný. Stačí jeden nebo dva pořádný výsledky a Katka je ve stovce ...
Navíc si myslím, že ta kvalda nemusí bejt na škodu - hráčka jako je Katka, která nemůže kalkulovat s postupem do závěrečnejch kol GS se v ní může rozehrát a získat v ní nějaký body navíc ...
Reagovat
smazaný uživatel
Též díky za rozhovor! :-))
A gratulace Katce k postupu do čtvrtfinále! :-))
Reagovat
tommr
dneska v osmifinále deklasovala Gabrielu Ce z Brazílie 6:0 6:1 a ve čtvrtfinále si zahraje s vítězkou zápasu Shapatava-Remondina ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Byl jsem rychlejší. :D
Reagovat
tommr
mám pomalej PC - budu si muset pořídit novej ... :)
Reagovat
Frick
Dnes to byl trénink :-)
Reagovat
Frick
Dnes to byl trénink :-)
Reagovat
Roger_Federer
Hm..tak ja ma pak pomale auto, budu si muset poridit nove..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Katka právě postoupila do čtvrtfinále, když ve 2. kole porazila Gabrielu Ce z Brazílie po setech 6:0, 6:1. :) Katka nebyla daleko ani ke dvěma kanárům, protože soupeřka uhrála jediný gem až za stavu 6:0, 5:0 při svém servisu. Tak nějak jsem podobný výsledek čekal, protože Brazilka prošla do turnaje jako Lucky Loser... Čtvrtfinálovou soupeřkou Katky bude buď Gruzínka Shapatava, nebo Italka Remondina. Když se celkově dívám na ten los, tak Katka má šanci klidně na další titul. Je čtvrtá nasazená a výš jsou jenom Arantxa Rus (č. 1), Aliaksandra Sasnovich (č. 2) a Eva Birnerová (č. 3). To rozhodně nejsou soupeřky, které by Katka nemohla porazit. :)

Jinak díky moc za rozhovor s Katkou! :) Pokud vím, tak už je to letos druhý (první byl z turnaje v Croissy-Beaubourg). Líbí se mi, jak Katka odpovídá a hned několikrát zdůrazňuje, že musí tvrdě pracovat. To je první předpoklad k tomu, aby dělala radost sobě, svému týmu i svým fanouškům. :)
Reagovat
tommr
pokud chce Katka do první stovky tak takovýhle turnaje musí vyhrávat. Tím ale samozřejmě nechci říct, že to bude mít lehký. Už ve čtvrtfinále nejspíš narazí na těžkou soupeřku - Shapatava postoupila na FO do hlavní soutěže kde jí vyřadila Kuznetsova takže asi něco umět musí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě. To říkal Svačina při zápase Lucky proti Světlaně, že Světlana v 1. kole vyřadila Gruzínku Shapatavu. Tak jsem si na to hned vzpomněl, když jsem viděl její jméno v pavouku... Jinak se dá opravdu očekávat, že soupeřkou Katky bude právě Shapatava. Ona už hrála proti Remondině před pár týdny (18. května) v rámci Bundesligy a vyhrála 6:4, 6:2.
http://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=1194774
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je všechno jinak! :D Katka si ve čtvrtfinále zahraje s domácí Italkou Remondinou, která překvapivě porazila Shapatavu 6:3, 6:2. Remondina startuje v Brescii na divokou kartu...
Reagovat
tommr
tak to je docela překvapení, ale nevím jestli v dobrým nebo špatným smyslu. Nemám totiž nejmenší tušení kdo to ta Remondina je ... :)
Reagovat
Elrondin
Katko ať se daří, je vidět, že na sobě chceš pracovat, moc ti fandím a přeju co nejrychlejší postup do první stovky ;o)
Reagovat
Grape
Ať se daří Katko! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist