Skleslá Muchová: Přišlo mi, že jsem to odchodila

22. 10. 2020, 21:49
Aktuality 16
Karolína Muchová ukončila zvláštní, kvůli koronaviru zkrácenou sezonu nepovedeným zápasem. V ostravské hale měla pocit, že duel s Belgičankou Elise Mertensovou 'odchodila', a doufá, že se po pár týdnech odpočinku dobře připraví na další rok, který už bude normálnější.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© j48tennis.net)

Muchová promarnila v úvodu utkání s Mertensovou pět brejkbolů a soupeřka postupně zápas ovládla. "Měla jsem ty neproměněné brejky moc v hlavě a nechala se tím trochu rozhodit. Nejsem se sebou úplně spokojená," pronesla.

Nedokázala v sobě probudit větší bojovnost. Marně hledala energii. "Přišlo mi, že jsem to až odchodila. Z toho nemám dobrý pocit, ještě abych měla! Jsem z toho taková trochu skleslá. Mohla jsem předvést víc," řekla olomoucká rodačka.

Ostravský turnaj byl její osmý a poslední v sezoně, výrazně ovlivněné koronavirem. Na okruhu WTA odehrála jen patnáct zápasů s bilancí 7:8. "Bylo to specifické, odlišné a musíme to brát tak, jak to je. Pořád tady bohužel je ta komplikace s covidem a musíme to brát pozitivně, že jsme se vůbec dostaly na kurt. Že jsem vůbec mohla odehrát aspoň těch patnáct zápasů. Taky se to mohlo celé zrušit," podotkla.

Má za sebou první rok pod vedením kouče Davida Kotyzy. Cítí pokrok, ale ještě v zápasech nedokáže předvést úroveň, jakou by si představovala. "Tenhle rok jsem se na kurtu zatím necítila svá," řekla. Jedno plus našla: vyhraný set v osmifinále US Open nad Běloruskou Viktorií Azarenkovou, které nakonec podlehla. "Dobře jsem servírovala, pohybovala se a tlačila. To byl nejlepší set roku. Aspoň setík."

Z prohraných duelů se snaží vyjít silnější, aby se mohla rovnat špičce. Letos se jí to nedařilo a ze tří pokusů ani jednou neporazila soupeřku z dvacítky. "Je hodně věcí, co chci zlepšit tenisově i mentálně, a fyzicky na tom můžu být líp," vypočítala.

Nyní se těší na volno. Plánuje bez tenisu minimálně dva týdny. "Odjet z toho stereotypu, vypnout hlavu a zrelaxovat," řekla čtyřiadvacetiletá Muchová. Nejraději by zmizela někam do ciziny. "Nemůžu letět tam, kam bych chtěla. Bude záležet na tom, jak to kde bude s restrikcemi pro Česko a karanténě při návratu," uvedla.

Vzhledem k častým zdravotním problémům nikdy nehrála moc akcí. Její snažení cílí na velké turnaje. "Mířit na ně v nejlepší formě a předvést tam nejlepší výsledky. Hlavně ale uvidíme, jaké turnaje příští rok budou," řekla a zopakovala, že se snad vrátí tradiční turnajový rytmus. "Že už to takhle nebude pokračovat, že to bude přinejmenším o trochu normálnější sezona než tenhle rok," přeje si 28. hráčka WTA.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Krisboy
Jestli to není tím jménem smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jak praví staré arabské rčení: Ráno moudřejší večera. Tak si počkejme a příští rok uvidíme. Z tehle sezóny nemá smysl dělat unáhlené závěry.
Reagovat
Fransoas
Pokud by se to mohlo porovnávat s ostatníma hráčkama,tak nejen pro Karolínu bude platit to,že ostatní hráčky jsou lépe připravené a dokážou využít nabídnuté příležitosti.Nepromarnit ale jasně míče - v tom momentě herní pohoda je na bodu mrazu a složitě se to bude zvedat nahoru. Mám pocit jakoby naše hráčky nechtěly vyhrávat - neodpovídá tomu herní projev.
Reagovat
Mantra
Karolína hrála asi svůj strop, v prvních gemech zápasu, když byla síla a k tomu soustředění (oboje odchází během zápasu u většiny hráčů) marně tlačila a už už to vypadalo na brejky. Elise to ustála,srovnala se a pak se prostě ukázalo, že je opravdu lepší. KM už neměla kde brát no Když hráč rozbalí vše na startu není kam se posunout a nestačí to pak prohraje. A bude to čím dál tím víc stejný smile Když se bude víc hrát, bude víc unavená a víc kazit, navíc přibudou hráčky, které letos nehrály, navíc přibudou nové, navíc si na ní dají pozor. Za mě byla chyba i vzít nutně dražšího (nepíšu lepšího) trenéra, to může svazovat, neustále čekáte výsledek, myslíte na to jak ho zaplatit atd - uvidíme, ale já mám představu o jejích umístění jinou než většina - 100-150.
Reagovat
Mantra
a pro oportunisty:
aspoň jsem pak mile překvapen,smile když postupuje v pavouku dál. Nejsou to hejty, je to jen můj pohled na věc. smile
Reagovat
sojka1
a jeste pro zvidave - ty si opravdu myslis, ze prvni gamy (kohokoliv) jsou jeho strop? Z podstaty veci na nej prece jeste nema ani provozni teplotu ani mentalni nastaveni. Holky jsem nevidela, ale pokud to jednomu hned lita, tak proto, ze druhy jeste neni na kurtu, a proto se situace pozdeji zmeni a zacina teprve pribeh, totiz zapas.... ktery vnimam jako drama :-)) takze uvodni gamy jsou pouze expozice. ;-) Ale dovedu si klidne predstavit, ze byla Mertenska lepsi, samozrejme.....
Reagovat
tommr
v tomto konkrétním případě to bylo přesně tak jak píšeš: Mertensová v úvodu zápasu vůbec nebyla na kurtu a z toho pramenila ta spousta šancí pro Mušku. Ta ale bohužel nebyla schopná žádnou proměnit (i když minimálně dvakrát k tomu měla stoprocentní příležitost) a místo aby z toho vytěžila vedení 4:0 bylo to 2:2 a sebevědomí v háji ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas, takhle jsem to viděl i já a taky to někde postoval.
Teoreticky mohla vyhrát první set a pak mohl být druhý větší loterie. Prostě nechala Mertens rozehrát.
Výkon Mušky v prvních gemech rozhodně její strop nebyl. Nebyla v zápase stejně jako Mertens, ovšem ty chyby byly opravdu školacké a na téhle úrovni dokážou zásadně ovlivnit průběh zápasu.
Ve druhém setu už na Mušce ležela deka, i když se snažila, a přestože Mertens několikrát zatlačila, následně se vyhodila. Jinde jsem psal taky o bezradnosti, že když se nedaří, musím zkusit něco změnit. To se nestalo a já to z poloviny připisují na vrub Kotyzovi kvůli taktické přípravě na zápas. Hráčka by měla mít i plán B, ten mi chyběl. Mušce je 24, ideální, ne-li nejvyšší čas doladit na maximum to, co se naučila. Hodně bodů jí může přinést hra na síti a tam by se potřebovala cítit jistě.
Reagovat
tommr
na síti to Mušce poslední dobou moc nejde. I v deblu s Azarenkovou byla na síti strašně zbrklá a dělala spoustu hrubých chyb. Dřív byla přitom hra na síti jednou z jejích největších předností. Myslím si, že ty častý chyby pramení hlavně z nedostatku zdravýho sebevědomí což je zase dáno malým herním vytížením a špatnejma výsledkama. Tak trochu začarovanej kruh ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Věřme v příští rok. Potřebuje pár pěkných vítězství nad top hráčkami, pak se otřepe a půjde to.
Reagovat
misa
Určitě nehraje jako hráčka druhé stovky :)
Reagovat
tommr
podle mě má na to, aby se ještě pár let pohybovala v rozmezí 20-50.místa ...
Reagovat
misa
Kromě 4. kola US Open nepředvedla letos bohužel vůbec nic. Pro mě jedno ze zklamání sezony, po loňském podařeném podzimu nebo čtvrtfinále Wimbledonu se čekalo mnohem víc. Třeba příští rok.
Reagovat
FulnekUltras
takhle je to jednoduché

s příští normálnější sezónou souhlas
Reagovat
tommr
Mertensová herně lepší není, ale má líp nastavenou hlavu což je v tenise rozhodující ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Momentálně je herně vyspělejší, ovšem Muška má na rozdíl od Mertens větší šanci na zlepšení.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist