Skupiny finálového turnaje Davis Cupu se budou hrát už v září

19. 2. 2022, 11:08
Aktuality 4
Už v září se odehrají skupiny finálového turnaje Davisova poháru. Mezinárodní tenisová federace (ITF) se tak rozhodla na základě zpětné vazby od hráčů. Čtyři dějiště bojů ve skupinách, které se uskuteční 14. až 18. září, dosud nejsou známa. Teprve se vybírá i hostitel závěrečného klání o salátovou mísu, které je v plánu 23. až 27. listopadu.

Formát vyvrcholení Davisova poháru se mění třetím rokem po sobě. V roce 2019 se při premiéře soutěže s vyvrcholením na finálovém turnaji hrálo jen v Madridu a celý program se vešel do jednoho týdne. Loni už se hrály skupiny ve třech městech v listopadu a semifinále a finále hostil Madrid na začátku prosince.

Oproti loňským 18 týmům se letos finálového turnaje zúčastní 16 mužstev a ze čtyř skupin postoupí vždy dva do čtvrtfinále. Přímo se do finálového turnaje kvalifikovali finalisté minulého ročníku Chorvatsko a Rusko. K tomu dostali divoké karty Britové a Srbové.

Čeští tenisté budou hrát o postup v kvalifikaci na antuce v Argentině, kde budou 4. a 5. března outsidery.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Zajímavé je, že DC se pořád mění. Tak možná se zase dostane z5 do původního formátu.
Reagovat
darek.vrana
Smutné, jaký paskvil se z téhle nádherné soutěže stal.
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
vojta91
Easy.. Jirka nám vše vyhraje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist