Sock má druhý letošní titul, zraněný Raonic k finále nenastoupil

26. 2. 2017, 22:07
Aktuality 13
ATP DELRAY BEACH - Američan Jack Sock si z Delray Beach odváží už svou druhou letošní trofej. Ta mu spadla do klína bez boje, neboť nejvýše nasazený Kanaďan Milos Raonic kvůli natrženému hamstringu na pravé noze do finálového zápasu nenastoupil.
Profily hráčů
Milos Raonic a Jack Sock

Milos Raonic od Australian Open nehrál kvůli zranění stehenního svalu, který ho trápil v Melbourne i v Brisbane. A sotva se na kurty vrátil, je na marodce znovu. Tento týden v Delray Beach sice vybojoval své první finále od loňského Wimbledonu, do něj už ale nenastoupil.

Šestadvacetiletý Kanaďan z turnaje odstoupil těsně před jeho vyvrcholením kvůli natrženému hamstringu na pravé noze. Zranění si prý přivodil na začátku druhého setu během včerejšího semifinále proti Argentinci Del Potrovi, přesto věřil, že o titul bojovat bude. Přes noc se ale bolest zhoršila.

"Myslel jsem, že je to jen namožený sval, ale dnes ráno jsem se probudil a nemohl jsem chodit. Okamžitě jsme dělali nějaké terapie a snažili se bolavé místo zklidnit, ale nijak se to nezlepšilo a dospěli jsme k závěru, že jde o zranění hamstringu," řekl zklamaný Raonic.

"Je to zklamání v mnoha směrech. Letos už jsem se zraněním bojoval a dělám maximum, abych jim předcházel. Tohle je už třetí turnaj v řadě, na němž jsem utrpěl nějaké svalové zranění. Tady je to mrzutější tím, že jsem byl jediný zápas od titulu. Je těžké to přijmout," dodal čtvrtý hráč světa, který se už odhlásil z Acapulka, kde měl startovat v příštím týdnu.

Čtyřiadvacetiletý Jack Sock tak získal bez finálového boje svůj třetí titul a po lednovém triumfu v Aucklandu už druhý v této sezoně, ve které má zápasovou bilanci 11-1.

"Byl bych nadšenější, kdybych si vítězství mohl vybojovat na kurtu, ale na druhou stranu, titul je titul," řekl Sock, který se o odstoupení soupeře dozvěděl před rozehrávkou. Ve vzájemné bilanci s Raonicem prohrává i nadále 2-8, naposledy ho však loni v Šanghaji po odvrácení dvou mečbolů porazil.

"Pro Milose je to velmi nešťastné, doufám, že se brzy uzdraví. Odehráli jsme spolu už spoustu velkých bitev a na tuhle výzvu jsem se tu těšil," dodal nejlepší americký tenista současnosti, který se zítra posune ve světovém žebříčku na své nové maximum - 18. místo.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 599.345 dolarů
nedělní výsledky (26. 02. 2017)
• Dvouhra - finále •
Sock (3-USA) - Raonic (1-Kan.) bez boje
• Čtyřhra - finále •
Klaasen/Ram (2-JAR/USA)- Huey/Mirnyj (3-Filip./Běl.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Fandina
Koukam, ze Rainic ta zraneni taky pritahuje. Porad neco. A hral nekdo alespon exhibicni zapas, kdyz uz jak vidim, trofeje se predavali.
Reagovat
Fandina
Raonic
Reagovat
smazaný uživatel
Ranenic

Skoda, to mohl byt solidni mac, jakou jen pomucku zas Milosek zanedbal? A Ponozka uz nejlepsim Americanem... kdyz ted rozjety Harry "zavahal".. :-( Alespon ze 1111 zustava na svem. (1+1+1+1+1=4; 22=2+2=4) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
d@ve
No tak to je velká škoda, že se tam přes něj nedostal DelPo. Takové (ne)finále si jistě nepřál nikdo..
Reagovat
kada.tom
Novak dostal to nejhorší, co mohl ... Kližan > Del Potro > Kyrgios
Reagovat
gigin
Kližan je blázen z Petržalky, Delpo neporazí ani zraněného Miloška a o Dickovi škoda mluvit, hanba plut.
Reagovat
kada.tom
abychom se nedivili ... ale samozřejmě Novakovi budu fandit a doufám, že minimálně Kližana a Del Potra (pokud na ten zápas dojde) porazí :-)
Reagovat
turista
Novak si s nimi poradí.
Reagovat
gigin
Novak si jde neochvějně za dalším titulem.
Reagovat
turista
Věřím, že ano.
Reagovat
janek_da
seká je jak Ba+ta cvičky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist