Stoprocentní Češky v Tallinnu! Postup slavily Muchová i Krejčíková, 17letá Nosková podruhé zvládla první kolo na turnajích WTA

26. 9. 2022, 11:15
Aktuality 28
WTA TALLINN - Do nového halového podniku v estonském Tallinnu dnes úspěšně vstoupily všechny tři české zástupkyně. Karolína Muchová startující na divokou kartu začala suverénní výhrou nad kvalifikantkou Jessikou Ponchetovou, nasazená Barbora Krejčíková vrátila nedávnou porážku Ajle Tomljanovicové a na kvalifikaci zdárně navázala 17letá Linda Nosková, která podruhé v kariéře přešla přes první kolo na nejvyšším okruhu.
Karolína Muchová (© AFP)

Karolína Muchová se na konci března vrátila po téměř sedmiměsíční pauze a v Tallinnu díky divoké kartě od pořadatelů absolvuje teprve svůj devátý letošní turnaj, příčemž tři z nich zakončila skrečí či odstoupením. Šestadvacetiletá Češka začala v estonské hale suverénním vítězstvím, za hodinu a pár minut si poradila 6-0 6-2 s kvalifikantkou Jessikou Ponchetovou.

V utkání sice jednou zaváhala na podání, když nepotvrdila úvodní brejk ve druhé sadě, nicméně Francouzce dovolila její servis uhájit pouze jednou. Bývalá světová devatenáctka a v současnosti až 224. hráčka pořadí si dnes připsala svůj první skalp od začátku srpna, kdy na 125k v Concordu kvůli problémům se zápěstím vzdala druhé kolo.

Rodačka z Olomouce, jež se naposledy představila na US Open a vypadla hned v prvním kole, bude na své první čtvrtfinále od loňského Wimbledonu útočit proti nasazené čtyřce Madison Keysové, nebo další kvalifikantce Viktoriji Golubicové.


Nosková podruhé v kariéře přešla přes první kolo, uspěla i Krejčíková
Do hlavní soutěže dnes úspěšně vstoupila také Linda Nosková, v Tallinnu přidala už třetí vítězství a navázala na zvládnutou kvalifikaci. Sedmnáctiletá Češka po dvou hodinách zdolala 2-6 6-3 6-4 bývalou juniorskou světovou jedničku Diane Parryovou, připsala si druhý skalp Top 100, podruhé v kariéře postoupila přes první kolo na nejvyšším okruhu a stále může zopakovat červencové tažení do semifinále Livesport Prague Open.

Loňská šampionka pařížské juniorky se rozjížděla pomalu, v úvodním dějství získala jen tři body na returnu a nedostala se k brejkbolu. Od začátku druhé sady však byla jasně lepší hráčkou na kurtu, přesto se musela o postup strachovat. V rozhodujícím setu totiž nepotvrdila brejk a v závěrečném gamu likvidovala sérii tří brejkbolových hrozeb.

O druhé čtvrtfinále na této úrovni zabojuje proti Xinyu Wang, nebo světové patnáctce Beatriz Haddadové Maiaové.

Barbora Krejčíková v lednu sahala po triumfu v Sydney, postoupila do čtvrtfinále Australian Open a skvěle navazovala na senzační loňskou sezonu. V únoru se však začala trápit s loktem a pak tři měsíce nehrála.

Pomoct zpět do formy by jí mohlo zkompletování kariérního Grand Slamu ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou na nedávném US Open. V Tallinnu totiž začala velmi solidním výkonem, nasazená sedmička přehrála 6-1 7-6(3) rozjetou Ajlu Tomljanovicovou, Australance oplatila nedávnou porážku z Wimbledonu a připsala si teprve osmé vítězství od března a po zdravotní pauze.

Krejčíková až do stavu 6-1 5-5 dominovala na podání, soupeřce nabídla jediný brejkbol a s komplikací si poradila. V jedenácté hře druhé sady, v níž se chorvatská rodačka výrazně zvedla, však o servis přišla. Díky rebrejku si ovšem vynutila tie-break a ve zkrácené hře měla navrch. O druhé čtvrtfinále po zdravotních problémech bude bývalá světová dvojka usilovat proti Martě Kosťukové. S mladou Ukrajinkou prohrála oba předchozí souboje.

Zítra by měla své působení na turnaji zahájit Tereza Martincová duelem s lucky loserem Mirjam Björklundovou, ve druhém kole by mohla narazit na nasazenou jedničku Anett Kontaveitovou.

Světová čtrnáctka Belinda Bencicová na úvod soutěže potvrdila roli favoritky proti domácí 400. hráčce světa Jeleně Malyginové, kterou smetla 6-0 6-2. O čtvrtfinále si druhá nasazená Švýcarka zahraje s Britkou Katie Boulterovou.

• WTA 250 TALLINN •
Estonsko, tv. povrch / hala, 251.750 dolarů
pondělní výsledky (26. 9. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (7-ČR) - Tomljanovicová (Austr.) 6-1 7-6(3)
Muchová (ČR) - Ponchetová (Fr.) 6-0 6-2
Nosková (ČR) - Parryová (Fr.) 2-6 6-3 6-4
Bencicová (2-Švýc.) - Malyginová (Est.) 6-0 6-2
Golubicová (Švýc.) - Keysová (4-USA) 6-3 6-2
Boulterová (Brit.) - Cristianová (Rum.) 6-3 6-1
Kosťuková (Ukr.) - Peraová (USA) 6-4 4-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

28
Přidat komentář
peggy
Co se stalo,že Krecikova vyhrála,zese prohraje.
Reagovat
A211
Bára K.se mě dnes zdála nějaká slabší při rozhovoru po zápase
Reagovat
Dobry-den
Tak nakonec všechny postupují, Báře jsem nevěřil, takže příjemné překvapení. smile
Reagovat
turista
Tak holky do toho! Ať se daří!
Reagovat
zfloyd
nejvíce budu zvědav na Mušku v dalším kole , to už bude zápas pravdy - jak na tom je
Reagovat
tommr
vypadá to ale že bude mít nečekanou soupeřku. Keysová zatím teče s Golubicovou ... smile
Reagovat
zfloyd
bekhend jednoručka
Reagovat
tommr
dneska jí ten jednoručák krásně vycházel ... smile
Reagovat
bardunek666
a pro všechny jsou to velmi cenné výhry, takže všem moc gratuluji. Snad na ně zítra naváže i Tereza.
Takže jen tak dál. :) smile
Reagovat
Mony
Asi zápas hodný finále. Bára je zpět! smilesmile
Reagovat
Boomcap
nechvalme dne před večerem. Jeden zápas nemůže ukázat, že Bára je zpět smile
Reagovat
zfloyd
už když nastupovala tak vypadala jinak než v poslední době , nejen vzhledem , ale i postojem a soustředěním ,prostě jiná Barbora
Reagovat
Ela-fon-isi
Taky mi to tak přišlo.
Reagovat
tommr
má nový oblečení který jí docela sluší. Herní zlepšení bych nepřecenoval: v prvním setu byla skvělá, ale ve druhým už to zase drhlo. Uvidíme jak si povede proti Kostyuk kterou by měla jednoznačně porazit ...
Reagovat
tommr
čekal jsem že to bude mít Linda těžký a zápas to potvrdil. V prvním setu dokonce soupeřka Lindu jasně přehrávala. Linda se naštěstí ve druhým setu probrala a postupně začala přebírat otěže zápasu. Byl to nicméně boj až do posledního míčku a ještě v poslední hře musela Linda odvracet trojitej brejkbol ...
Dnešní výhra vrátila Lindu zpět do první stovky. Další metou by mělo být předstižení tý "druhý Lindy". V cestě jí ovšem stát nesmírně těžká soupeřka která má navíc velkou motivaci protože ještě bojuje o letošní TM ...
Reagovat
tommr
... v cestě jí ovšem bude stát ...
Reagovat
dadaft
Mno, Xinyu Wang, to je tuším ta, co si před servisem popotahuje čepici (?), ta by myslím porazit šla.
Pravděpodobnější Haddad Maia je samozřejmě těžká váha, ale poslední týdny to taky není úplně optimal, nedávno prohrála s Bogdan.
Podle mě šance bude, pokud zahraje Linda dobře...
Reagovat
EllNino
To jo Xiyu Wang, Xinyu čepici nenosí :)
Reagovat
tommr
já ty mladý Čínanky nejsem schopnej rozlišit, ale žádná z nich by myslím nebyla pro Lindu nehratelná ...
Hrát ovšem bude s největší pravděpodobností proti BHM a to je jiná káva i když ted třeba není v optimální formě. Pokud Linda nezachytí začátek tak to bude jen těžko otáčet jako se jí to povedlo dneska ...
Reagovat
Alien
BHM? Jaká BHM?
Reagovat
annah
Maria B.Haddad
Reagovat
Alien
Jo, jo! Děkuji.
Reagovat
ta-dah
Beatriz Haddad Maiasmile
Reagovat
EllNino
Otočka z 0:40 v posledním gemu byla teda ve velkém stylu, takové rány ...smile

Skvělé, velká gratulace :)
Reagovat
Dobry-den
Paráda. smilesmile
Reagovat
tommr
Karolína měla ideální soupeřku na rozehrání a k výhře došla v tréninkovým tempu. Nicméně i taková výhra se počítá ... smile
Jak na tom Karolína opravdu je poznáme až v dalším zápase ve kterým nejspíš narazí na opravdu těžkou váhu Keysovou ...
Reagovat
makro99
Tak pozor, soupeřka Karolíny je asi o 50 míst výš a letos už vyhrála tři turnaje...:)
Reagovat
tommr
snad se ale shodnem v tom že momentální ranking Karolíny neodpovídá jejím schopnostem ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist