Su-Wei Hsieh ve Wimbledonu navázala na předloňský triumf se Strýcovou, letošní ročník ovládla s Mertensovou

10. 7. 2021, 20:43
Aktuality 3
WIMBLEDON - Su-Wei Hsieh znovu po dvou letech ovládla wimbledonskou čtyřhru. Tchajwanka předloni slavila s Barborou Strýcovou a letos s Belgičankou Elise Mertensovou v dramatickém finále, ve kterém odvrátily dva mečboly na returnu, přetlačily 3-6 7-5 9-7 ruské duo Veronika Kuděrmetovová, Jelena Vesninová. Pětatřicetiletá Hsieh na grandslamech triumfovala počtvrté, ve Wimbledonu už potřetí, o deset let mladší Mertensová získala svou třetí grandslamovou trofej.
E. Mertensová a S. Hsieh (© AFP)

Vesninová s Kuděrmetovovou, které v posledních dvou kolech odvracely mečboly proti nasazeným jedničkám Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové i Caroline Dolehideové a Storm Sandersové, přitom měly utkání výborně rozehrané. Za stavu 6-3 5-4 podávaly na vítězství a dvakrát byly jediný míček od vítězství.

Hsieh s Mertensovou však vývoj otočily a samy měly možnost v rozhodujícím setu parádní bitvu zakončit na servisu. Ani jim se to ale nepovedlo a za stavu 7-6 ve třetím se do stejné pozice dostaly Rusky. Hsieh s Mertensovou ovšem získaly následující tři hry a dvouapůlhodinové drama urvaly na svou stranu.

Pětatřicetiletá Hsieh úspěšně obhájila předloňský wimbledonský triumf (s Barborou Strýcovou), ve Wimbledonu zvítězila už potřetí (2013) a získala svou čtvrtou grandslamovou (French Open 2014) a celkově 29. trofej.

O deset let mladší Mertensová svou sbírku vavřínů rozšířila o 13. kousek, třetí z grandslamových turnajů (US Open 2019 a Australian Open 2021). V pondělí se vrátí na post deblové světové jedničky, na němž vystřídá Barboru Krejčíkovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
vladka
Švejšužu je moje oblíbenkyně, taková tichá voda břehy mele. Gratulujusmile
Reagovat
smazaný uživatel
how it started:
https://twitter.com/Wimbledon/status/1413883380454903811/photo/1
how it?s going:
https://twitter.com/Wimbledon/status/1413883380454903811/photo/2
Reagovat
FulnekUltras
by mohla aj v tym singlu neco většího uhrát - dobrá je na to dost.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist