Svitolinová si ve Štrasburku poradila s Linetteovou a je ve čtvrtfinále

23. 9. 2020, 08:29
Aktuality 4
WTA ŠTRASBURK - Ve Štrasburku pokračuje poslední generálka před Roland Garros. V úterý se na francouzské antuce rozhodlo o polovině čtvrtfinalistek, mezi osmičkou nejlepších nechybí ukrajinská favoritka Elina Svitolinová.
Elina Svitolinová (© AFP)

Světová pětka Elina Svitolinová se po koronavirové pauze vrátila na kurty teprve minulý týden v Římě, kde po výhrách nad Ruskami Pavljučenkovovou a Kuzněcovovou skončila ve čtvrtfinále po debaklu s Markétou Vondroušovou.

Před Roland Garros si 26letá Ukrajinka naplánovala ještě start na menším turnaji WTA International ve Štrasburku, kde je jednou z největších papírových favoritek. A na úvod svou roli potvrdila, když zdolala 7-6 7-5 Polku Magdu Linetteovou

O vítězství však musela Svitolinová bojovat dvě hodiny. V prvním setu dvakrát neudržela výhodu brejku a sadu získala až v tie-breaku, v němž neprohrála ani jeden bod. Ve druhém setu prohrávala 1-4 s mankem dvou brejků, vývoj ovšem i díky odvrácení setbolu otočila a vyhrála i druhý vzájemný duel.

"Rozhodně to nebyl vůbec lehký zápas. Ona bojovala, snažila se hrát na maximum. Můj výkon byl takový nahorů dolů. Není to snadné přijet z jiného turnaje, kde se hraje v jiných podmínkách a s jinými míčky. Snažila jsem se bojovat a nakonec měla štěstí, že jsem vyhrála ve dvou setech," komentovala Svitolinová.



O druhé letošní semifinále si Svitolinová, jež v březnu před pauzou triumfovala v mexickém Monterrey, zahraje v prvním vzájemném střetnutí se 54. hráčkou světa Jil Teichmannovou

23letá Švýcarka, jež si po koronavirové  pauze zahrála finále v Lexingtonu, do Štrasburku dorazila se sérií tří porážek, na antuce ve Francii se jí však daří. Po výhře nad nasazenou Američankou Amandou Anisimovovou neztratila set ani s ruskou šampionkou z roku 2018 Anastasií Pavljučenkovovou, kterou zdolala 7-6 7-5.

"Byl to těžký zápas. Po návratu z amerických betonů jsem měla problém s přechodem na antuku. Ale už se cítím dobře, možná mi pomohla i dlouhá příprava na antuce během té pauzy," řekla Teichmannová.



Druhou čtvrtfinálovou dvojici v úterý vytvořily pátá nasazená Kazaška Jelena Rybakinová a Číňanka Shuai Zhang, které vyřadila domácí naděje Alizé Cornetovou a Claru Burelovou.

Jediná Češka v soutěži Kateřina Siniaková, jež v prvním kole otočila nepříznivý vývoj proti Američance Bernadě Peraové, bude o postup mezi osmičku nejlepších usilovat ve středu proti nasazené Rusce Jekatěrině Alexandrovové.

• WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK •
Francie, antuka, 225.500 dolarů
úterní výsledky (22. 08. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Svitolinová (2-Ukr.) - Linetteová (Pol.) 7-6(0) 7-5
Rybakinová (5-Kaz.) - Cornetová (Fr.) 6-3 7-6(8)
Shuai Zhang (Čína) - Burelová (Fr.) 6-3 7-6(3)
Teichmannová (Švýc.) - Pavljučenkovová (Rus.) 7-6(3) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
bohužel nějak nestíhá s Bertenssmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
už srovnává kroksmile
Reagovat
tommr
naducánek je ještě víc naducanej než byl před tou pauzou ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale vyhrál, takže gratulkasmile.Snad se blýská na lepší časysmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist