Sydney: Krejčíková začala sezonu výhrou nad Cristianovou. Kvitová prohrála s Džabúrovou

12. 1. 2022, 02:46
Aktuality 23
WTA SYDNEY - Světová čtyřka Barbora Krejčíková úspěšně vstoupila do roku 2022. Česká tenistka na podniku WTA 500 v Sydney porazila 6-1 7-5 Rumunku Jaqueline Cristianovou a postoupila do čtvrtfinále, v němž narazí na Francouzku Caroline Garciaovou. Naopak dohrála dvojnásobná šampionka Petra Kvitová, jež poprvé nestačila na nasazenou sedmičku Ons Džabúrovou, přestože v obou setech vedla o brejk.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková po životní sezoně zvládla svůj první zápas dvouhry v novém roce. Loňská vítězka Roland Garros postoupila v Sydney do čtvrtfinále po výhře 6-1 7-5 nad Rumunkou Jaqueline Cristianovou.

Třetí nasazená Krejčíková měla v prvním kole volný los a duel s Cristianovou (73. v žebříčku WTA) rozehrála dobře. V úvodním setu jen minimálně chybovala a výměnám dominovala. V první hře druhého setu byl zápas v aréně Kena Roswella kvůli dešti přerušen a dohrávalo se pod zataženou střechou.

Krejčíková vedla ve druhé sadě 2-0, ale pak přišla o podání a za stavu 4-4 odvrátila brejkbol. Set rozhodla ve dvanácté hře, v které soupeřka spěchala a při mečbolu udělala dvojchybu.

"Je čest hrát na tomhle kurtu a výhra mě moc těší," řekla Krejčíková na kurtu. "První letošní zápas jsem začalu venku a ukončila ho pod střechou. Z první výhry mám velkou radost," napsala na sociální sítě.

Ve dvouhře se Krejčíková dočkala výhry poprvé od říjnového turnaje v Indian Wells. Pak prohrála dvakrát v Poháru v Billie Jean Kingové v Praze a všechny tři zápasy ve skupině Turnaje mistryň. Včera v Sydney vypadla v 1. kole čtyřhry po boku Číňanky Shuai Zhang.

O postup do semifinále dvouhry se Krejčíková utká s Caroline Garciaovou (h2h 1-0). Francouzka dnes postoupila bez boje přes Jelenu Rybakinovou, která pět dní před startem Australian Open nenastoupila kvůli drobným potížím s levým stehenním svalem. Kazaška minulý týden hrála finále v Adelaide a včera v Sydney deklasovala Emmu Raducanuovou.

Kvitová poprvé prohrála s Džabúrovou
Petra Kvitová odstartovala nový tenisový rok před týdnem v Adelaide, překvapivě nestačila na hráčku třetí stovky Priscillu Honovou a zaznamenala svou žebříčkově druhou nejhorší porážku za posledních 12 let. K dalšímu nečekanému neúspěchu měla blízko v Sydney, nakonec si ale s Arantxou Rusovou po dvou odvrácených mečbolech poradila.

Na úvodní grandslam sezony Australian Open dorazí s negativní bilancí 1-2. Jednatřicetiletá Češka dnes neúspěšně útočila na své páté čtvrtfinále na turnaji. Vítězka z roku 2015 a posledního ročníku 2019 podlehla dvakrát 4-6 Ons Džabúrové, s níž v předchozích třech duelech neztratila set.

Nad nasazenou sedmičkou přitom měla do poloviny obou setů navrch. V úvodním dějství dvakrát vedla o brejk a ve druhé sadě jednou. V obou případech však dovolila Džabúrové, která se na prosincové exhibici v Abú Zabí nakazila Covidem-19, srovnat na 3-3 a oba sety zakončila ztraceným servisem.

Džabúrová se ve čtvrtfinále střetne s Anett Kontaveitovou, jež od konce srpna zvládla 31 z 35 zápasů. S rozjetou Estonkou vyhrála poslední tři souboje.

Garbiñe Muguruzaová ve svém prvním letošním zápase za necelou půlhodinu získala úvodní set, ale ve druhém se nadřela, a dokonce odvracela pět setbolů. Jekatěrinu Alexandrovovou nakonec přehrála 6-1 7-6(4).

Ve čtvrtfinále se úřadující šampionka Turnaje mistryň Muguruzaová utká s Darjou Kasatkinovou (h2h 3-2). Ruská tenistka si ve 2. kole poradila s Belgičankou Elise Mertensovou.

• WTA 500 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 703.580 dolarů
středeční výsledky (12. 1. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Krejčíková (3-ČR) - Cristianová (Rum.) 6-1 7-5
Džabúrová (7-Tun.) - Kvitová (ČR) 6-4 6-4
Muguruzaová (2-Šp.) - Alexandrovová (Rus.) 6-1 7-6(4)
Kontaveitová (4-Est.) - Ruseová (Rum.) 6-3 6-1
Badosaová (5-Šp.) - Tomljanovicová (Austr.) 6-3 6-4
Garciaová (Fr.) - Rybakinová (9-Kaz.) bez boje
Kasatkinová (Rus.) - Mertensová (Belg.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

23
Přidat komentář
peggy
Krejcikova to byla loňska hvězdička a zase západně.Jeji hra je neadekvátní.Je to styl 70let a každý to jiz přečetl.
Reagovat
tommr
Jabeurová skrečovala po prvním setu zápas proti Kontaveitový. To ho nemohla skrečovat už proti Petře? smile
Reagovat
FulnekUltras
než se panděro utahá, chvíli to trvá ;-)
Reagovat
com
po týdnu zase nezklamala smilesmile
Reagovat
drabona
postupně padá do takového lepšího průměru, /rád bych se mýlil,snad kromě Báry, ale to není typický lídr/. Konkurence se rozšířila, stěží můžeme čekat takové výsledky jako v minulých letech, snad občas někdo zazáří.
Reagovat
EllNino
Petra je na ústupu, Karolína byla rozjetá, té je škoda na Austrálii, Markéta s Muškou jsou pořád na hromádce a Maruška, Terka a Katka střídají dobré výkony se slabšími (což i výše zmiňované) ... Bára působí jako největší "jistota", ale nevím, jestli má na nejlepší (TM a Fed Cup)

Sezóny 2021 a 2019 byly výjimečné GS tituly, finále a semifinále, další úspěchy na velkých turnajích, ale nic netrvá věčně ... přesto si myslím, že Karolína ještě nějaký rok hrát bude, Bára se musí naučit přijímat novou roli a u ostatních holek záleží hlavně na zdraví, některé hrají momentálně svůj strop a výš to nepůjde ... prostě éry se mění, a že tahle přípravná část sezóny přínáší spíše špatné zprávy, to ještě vůbec nic neznamená a třeba na AO některá zazáří ... vyložený prů*er to nebyl, byly to těsné prohry, v Austrálii stačí tři těžké losy a jedete domů s bilancí 0:3, naopak se můžete rozjet a pak máte výhodu :)

Nedělal bych závěry, měli jsme loni dvě holky na TM, takže lepší průměr je trochu přísné hodnocení
Reagovat
Mony
Jo, Bára pokud bude na vlně, jako loni na antuce, tak o ní obavy nemám. Horší to bude, když něco začne skripat.Prece jen tu hlavu ještě nemá tak tvrdou a chladnou jako Kája Pl. Musce držím palce, aby se brisak zlepšil a neotravilo ji to moc přístup.Maky se zdá, že Mertl ji sedne a pomohl. Ten servis zlepšila úžasné.. TeryMar myslím, že je hodně stabilní, spíš na vzestupu, nemyslím, že nahorudolu. U Kacky uvidíme... Pořád ale máme zavideni hodnou zálohu v juniorkach
Reagovat
Titan
Český ženský tenis 2021:
RG - vítěz
W- finalistka
OH - finalistka
Reagovat
tommr
lonskej rok byl velmi dobrej, ale důležitý je co bude letos. Start do sezony nám moc dobře nevychází ...
Reagovat
Titan
Já bych tu sezónu u klokanů nebral vážně, dyť z toho dělaj komedii.
Navíc ty tři naše úspěchy zařídily tři holky, která země to má...?
Reagovat
Titan
Podívej se na světovou dvojku Arynu, ta je současně na total...
Reagovat
dadaft
vrchol dne, nekompromisní tvrdá střílečka od základních čar, holky se s tím nemažou... smile
Reagovat
tommr
dlouho to vypadalo na pohodovou výhru a Bára vedla už o set a brejk. Pak se ale Rumunka chytla a začala Báru hodně trápit. Naštěstí pro Báru ve druhým setu za stavu 6:5 na podání úplně zkolabovala a doslova darovala Báře výhru na stříbrným podnose ...
Potěšitelný je že Bára vypadala herně i fyzicky stejně jako loni a ta nemoc kterou před začátkem sezony prodělala na ní nebyla vůbec znát ...
Dobrá zpráva pro Báru je i odstoupení Rybakiny, která se zdála být v super formě. S Garciaovou by si měla poradit pokud se Francouzka oproti lonsku nějak zásadně nezlepšila ...
Reagovat
zfloyd
úplně mi unikla , nejdřív pršelo a když jsem to zkusil už byl konec , no hlavně že vyhrála
Reagovat
tommr
ale stihla to jen taktak, protože v Sydney se bezprostředně po zápase spustila velká průtrž mračen ... smile
Reagovat
vladka
Ta je už marná smile
Reagovat
Tiebraker
Mladej by měl v posteli ubrat. Působí na kurtu rozmr... smile
Reagovat
EllNino
Nooo pred AO forma jako hrom koukam smilesmile

Ale tak treba to na AO bude lepsi, horsi to snad nebude, Petra a Terka prohraly s momentalne lepsimi hrackami, Marketa vyhrat mohla, to zamrzi smile

Tak snad aspon ta Bara vyhraje
Reagovat
SpacialRecognition
zase se chovala jako fracek a díky tomu prohrála zápas, tentokrát z mečbolu. a z * 5-4.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
FulnekUltras
břichopaska je teď dlouhodobě o dost lepší smile

podívám se radši až v sobotu večer na Káju ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=oNufqi-I1Bk
Reagovat
Blondie
Dneska výrazně lepší výkon, dokonce tam byly i kvitovské momenty, ale nestačilo to. Nevynucené chyby byly, ale ne úplně laciné (ne 50metrové outy, spíš šlo o pár cm). Zamrzel průběh, Petra vždy vedla, dokonce potvrdila... ale Ons srovnala a Petra pak nezvládla servírovat na udržení :/ ach jo. Doufala jsem, že se na Ons trošku chytne, šance rozhodně byla.
Reagovat
lvicek
Ja jsem videla cast a nehrala zle, ale hrala vyslovene pitome, kdyz o neco slo. Proti breakballu zahrala super servis, Ons vratila obri kopec kousicek za sit - co udela Petra? Pririti se tam a nahraje to Ons naprosto presne na raketu, ktera ji v klidu prohodi. Uz jak tam bezela (nekolik vterin dopredu), tak jsem si jen v duchu rikala "tam ne, tam ne"... A tohle u te site udelala snad pokazde (resp. z toho, co jsem videla). Ztratila tim dulezite body.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist