Třetí turnaj, druhý titul. 13letá Brenda Fruhvirtová rázně vstoupila mezi juniorky

1. 11. 2020, 20:32
Aktuality 12
ITF J3 ISTANBUL - Teprve 13letá Brenda Fruhvirtová proměnila svůj třetí turnaj mezi juniorkami v druhý titul. Pár týdnů po triumfu na turnaji ITF J2 v Káhiře, kde se stala nejmladší vítězkou turnaje této kategorie od roku 1995, tento týden suverénně ovládla podnik ITF J3 v Istanbulu.
Brenda Fruhvirtová (© Twitter B.F.)

V únoru v Les Petits vyhrála ve 12 letech neoficiální Mistrovství světa tenistek do 14 let. V červenci si na přípravném turnaji v Prostějově připsala skalp zkušené krajanky Kateřiny Siniakové. V srpnu dostala šanci zahrát si na exhibiční akci Ultimate Tennis Showdown v Nice, kde sbírala zkušenosti ve společnosti světových tenistek a zahrála si proti Alizé Cornetové. 

Začátkem září si už supertalentovaná Brenda Fruhvirtová v egyptské Káhiře zahrála poprvé na turnaji juniorek a hned ho vyhrála. Ve věku 13 let, 5 měsíců a 9 dnů se stala nejmladší vítězkou turnaje kategorie ITF J2 od roku 1995.

Tehdy v Belgii triumfovala ještě o dva měsíce mladší Chorvatka Mirjana Lučičová, která si v dospělosti zahrála semifinále US Open a byla světovou dvacítkou.

Na následném Roland Garros sice Fruhvirtová vypadla hned v prvním kole, ale tento týden na podniku ITF J3 v Istanbulu proměnila svůj teprve třetí juniorský turnaj už v druhý titul. V turecké metropoli prohrála v pěti zápasech dohromady pouhých 17 gamů, ve finále smetla 6-2 6-0 o tři roky starší krajanku Lindu Klimovičovou.

V Istanbulu má Fruhvirtová naplánovaný start i na příští týden. Přihlášeny jsou také další dvě Češky Lucie Havlíčková a Nikola Bartůňková.

Podrobnosti připravujeme.

• ITF J3 ISTANBUL •
Turecko, tv. povrch / hala
Cesta Brendy Fruhvirtové za titulem:
Nikolenková (Kaz.) 6-2 6-2 (1. kolo)
Ibragimovová (Rus.) 6-2 6-3 (2. kolo)
Karnerová (Rak.) 6-2 6-2 (čtvrtfinále)
Marcinková (Chorv.) 6-2 6-0 (semifinále)
Klimovičová (ČR) 6-2 6-0 (finále)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
R01316
Brenda v Istanbulu tenhle tyden hrat nakonec nebude? Nevim, jestli se odhlasila sama a nebo jestli jenom nestihla kvalifikaci, do ktere byla nahlasena.. Divokou kartu do hlavni souteze ji asi nedali..
Reagovat
travar
Určitě se nedostavila na zahájení turnaje nebo ji neodhlásili. Dalo se to čekat. Tohle se děje na juniorských turnajích běžně. Přihlášení na turnaj je jen jakási nápověda, že tam ta hráčka bude možná hrát. Dokud není znám los turnaje, tak je to jenom možnost. Clervie Ngounoue byla taky přihlášená a taky nehraje. Dokonce i když se hráčka z turnaje odhlásí, tak může nakonec hrát díky divoké kartě, jak už Brenda Fruhvirtová několikrát předvedla.
Reagovat
tommr
mě příjde trochu zvláštní, aby vítězka turnaje musela na následujícím hrát kvalifikaci. Obvykle se to řeší tak, že hráčka kvaldu hrát nemusí a dostane WC do hlavní soutěže. Snad to tak bude i v případě Brendy ...
Reagovat
Vaslab
V losu hlavní soutěže Brenda bohužel skutečně není.
Reagovat
travar
Myslím si, že by kvalifikaci hrát nemusela. Její žebříčkové umístění by asi stačilo na hlavní soutěž, protože některé hráčky, které byly v žebříčku až za ní, jsou v hlavní soutěži. Kdyby tam opravdu chtěla hrát, tak by dostala výjimku nebo divokou kartu do hlavní soutěže od pořadatelů. Taková hráčka jako je Brenda, se neodmítá. Ta si může vybírat, kde bude hrát.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To teda znamená, že chce hrát jinde?
Reagovat
travar
Nevím o žádném turnaji, kde by mohla hrát. Teď asi nebude hrát nikde. Vždycky hrávala v této době na Floridě Eddie Herr a její sestra Orange Bowl. Zřejmě letos v Americe hrát nebudou. Dost možná jsou turnaje zrušené.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pak je to škoda, do konce roku nebo do začátku nové sezóny je až dost času...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kdyby sem Brenda náhodou zabrousila: tak paráda a ať ti to dál vychází! Vítězství jsme oslavili včera ve vlákně u Lehečkysmile
smile
Reagovat
Fandina
To je úžasné, nádhera. smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Super. Brenda - budoucí GS šampionka ! smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
raději opatrně smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist