Turnaj WTA 125k v Guadalajaře zvýšil kapacitu. Hlavní soutěž si zahraje 56 hráček

11. 3. 2020, 14:18
Aktuality 11
Pořadatelé podniku WTA 125k v mexické Guadalajaře zareagovali na zrušený velký turnaj v Indian Wells a nabídli na svou akci 24 nových volných míst. Nově se tak soutěže zúčastní 56 hráček. O osm míst se zvedla kapacita challengeru ve Phoenixu.

Prestižní turnaj WTA Premier Mandatory v Indian Wells byl zrušen v neděli kvůli obavě z šíření koronaviru, neboť na akci do Kalifornie mělo zamířit bezmála půl milionu fanoušků.

Tenistky zatím většinou zůstávají ve městě, trénují a čekají, jak se situace bude vyvíjet dál. Pomocnou ruku, jak naložit s nečekaným volnem, jim podali pořadatelé turnaje WTA 125k v mexické Guadalajaře, kde se bude hrát příští týden.

Organizátoři totiž oznámili, že zvyšují kapacitu svého turnaje a na den otevírají přihlášky. Místo 32 hráček se jich do hlavní soutěže dostane 56, zájemkyně se musí přihlásit do středy 11. března do 17 hodin floridského času.

Podmínkou je, že na turnaji této kategorie může startovat maximálně 10 tenistek na 11. - 50. místě světového žebříčku ze dne 24. února 2020. Respetive 6 hráček s nejvyšším postavením a další 4, které dostanou divokou kartu.

Šampionka z Guadalajary, kde se hraje v části města Zapopan, si sice odveze zhruba 70krát menší odměnu než by měla vítězka z Indian Wells, pro spoustu tenistek je to však vítaná nabídka.

Z českých tenistek je zatím do Guadalajary přihlášena Marie Bouzková, pro kterou bude v silnější konkurenci těžší obhajoba loňského finále. Fanoušci se těší také na Magdu Linetteovou, Rebeccu Petersonovou, Lauru Siegemundovou, Monicu Puigovou nebo loňskou finalistku Češku Marii Bouzkovou.

Vzhledem k rozšíření turnaje se začne hrát o den dříve, tedy v neděli 15. března. Finále je plánováno na sobotu 21. března. Osm nejvýše nasazených hráček bude mít v prvním kole volný los.

K podobnému kroku přistoupili také pořadatelé challengeru v Phoenixu, kde si místo 48 tenistů zahraje v hlavní soutěži o 8 hráčů více. Do kvalifikace zasáhne osm hráčů místo čtyř.

Do Arizony jsou přihlášeni zatím John Millman, Andreas Seppi, Miomir Kecmanovič, Gilles Simon, Richard Gasquet, Jannik Sinner či český tenista Jiří Veselý.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
gigin
Miami cancellato!!! Il buon senso prevale
Reagovat
Krisboy
Malý Indian Wells.
Reagovat
FulnekUltras
Lze to považovat za mnohem pravděpodobnější, než obraz "špinavé" Číny, jak nám ho v posledních týdnech tak horlivě servíruje "náš" lokajský mainstream. Kdo skutečnou špínu zasel, a kdo bude - až přijde "vhodný čas" - nabízet nejvíce postiženým "záchranná" řešení, "nezištné" půjčky, nové "projekty rozvoje" a "Marshallovy plány", to už si doplňte sami.

mj. od 0:25 do 1:50 (i sám gúgl už teď vyhledání tohoto videa docela slušně ztěžuje a "odklání")

https://www.youtube.com/watch?v=q7119vEMjYY
Reagovat
Mantra
já to tušil, že jsi největší konspirátor
Reagovat
FulnekUltras
jenom nabízím k zamyšlení ;-)
Reagovat
Mantra
jako taky mě už leccos napadlo, ne že ne, ale asi bych to raději nepublikoval
Reagovat
Mantra
17:43
Finálový turnaj Fed Cupu, který se měl konat 14. až 19. dubna v Budapešti, byl kvůli epidemii nového koronaviru odložen. Oznámila to Mezinárodní tenisová federace (ITF), jež nyní hledá náhradní termín.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/fed-cup-finalovy-turnaj-odlozeno.A200311_174235_tenis_ald
Reagovat
jirkaS
https://sport.aktualne.cz/tenis/kvuli-koronaviru-se-neuskutecni-ani-tenisove-prague-open/r~9730209e63b611eab408ac1f6b220ee8/
Reagovat
tommr
pro Markétu Vondroušovou nebo Karolínu Muchovou by to mohla být ideální šance na rozehrání se před Miami a na získání pár cenných bodů do žebříčku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát že Miami nebude.
Reagovat
Mantra
a stejně by v té konkurenci neobstály
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist