Umag na vlastní oči: V kvalifikaci zaujal Granollers

28. 7. 2009, 13:54
Aktuality 6
V Umagu začíná antukový podnik ATP a následující týden budeme našim čtenářům nabízet postřehy přímo z kurtů. V pondělí se v Chorvatsku kvůli vlakovému neštěstí nehrálo, ale již jsme shlédli duely v kvalifikaci.
Poslední vítězové z Umagu:
2008 ... Fernando Verdasco (Šp.)
2007 ... Carlos Moya (Šp.)
2006 ... Stanislas Wawrinka (Švýc.)
2005 ... Guillermo Coria (Arg.)
2004 ... Guillermo Cňas (Arg.)
2003 ... Carlos Moya (Šp.)
2002 ... Carlos Moya (Šp.)
2001 ... Carlos Moya (Šp.)
2000 ... Marcelo Rios (Chile)
1999 ... Magnus Norman (Švéd.)
1998 ... Bohdan Ulihrach (ČR)

Nejlepší týden v roce je tady, balím věci a už potřetí se vydáváme směr Umag na tenisový turnaj. Cesta autem zabere slabých 7 hodin a navíc při dobrém obsazení ve voze rychle uteče. Z Vídně dojedete po dálnici pár kilometrů před Umag a pak už Vás vítají ulice města lemované plakáty dřívějších vítězů tohoto turnaje kterým vévodí místní miláček Carlos Moya. Ten tady vyhrál snad pětkrát, neskutečné.

Tento rok jsme poprvé vyjeli o den dřív, abychom stihli shlédnout ještě poslední kolo kvaldy, doufajíc, že nám to pomůže v boji proti bookies ve zdejší Kladionici, které jsou na hlavní ulici asi tři.

Po příchodu do útulného areálu jsem si vyřídil akreditaci u milých hostesek a mrknul na schedule. Podle očekávání se hrály všechny zápasy souběžně, takže jsem se snažil všude aspoň chvili podívat, což ale může být dost zkreslující. Čekal jsem pár diváků, ale k mému překvapení byla divácká návštěva víc než solidní.

A teď něco málo k samotným zápasům:
Kližan - Zemlja:
Martin si dal ve druhém kole Karanusice, takže jsem čekal že bude mít navrch. První game si ale prohrál servis, když měl 40-0 a prakticky od prvního balonu pořád kroutil hlavou a něco si mrmlal. Když pak navíc Zemlja vytáhl hodně slušný servis a šel na 2-0, tak jsem odcházel s pocitem, že to bude pro Kližana konec. Jernže ouha. Konečný výsledek mě pak docela překvapil a Kližan jde do main draw po vcelku jednoznačném výsledku 6-2 6-3, což dotlačil asi kamarád Pintas. Ten měl pro začátek naloženého Kližana na první set a říkal, že si to Zemlja prohrál sám.

Granollers - Ciric:
Tady nebylo moc co řešit, Španěl byl už při rozpinku zřetelně jinde a zápas to jen potvrdil. Ciric tam měl pár dobrých balonů, ale spoustu toho vyházel. Marcel tak pohodlě proklouzl do hlavní. Velká škoda, že ze všech qaulies dostal asi nejtěžší los v podobě Almagra. Přesto, když jsem dnes viděl Granollerse trénovat s Cuevasem, kterému dával hodně 'pokouřit', ho musím v kursech nad @3 zvažovat…

Chela - Sancic:
Přišel jsem v druhém setu, Sancic se dostal na 3-0 a navíc šel na servis. Ale neunesl to, chybama pustil Chelu zpátky do setu a ten ho nakonec vyhrál, přesto se mi Argentinec moc nelíbil a Chorvat, kdyby měl víc zkušeností, to mohl minimálně do třech setů dostat. Štěstí pro Jihoameričana, že se včera nehrálo 1. kolo. protože ani fyzicky nevypadal zrovna nejlíp.

Hidalgo - Tosic:
Tosic měl snad 4-2 v prvním a 3-1 ve druhém setu, ale ani jedno nepronesl, Ruben vcelku solidní pohyb a minimum chyb, což stačilo, Tosic se na každý vítězný balon strašně nadřel a nakonec to nervově nedal. Hidalgo už to pak na konci s přehledem dohrál, na Bolelliho to ale myslím stačit nebude.

Včera se hlavní soutěž nehrála, v pátek došlo v Chorvatsku k vlakovému neštěstí (na cestě ze Žáhřebu do Splitu vykolejil vlak a zemřelo 6 lidí) a byl státní smutek.

Vydali jsme se tedy s kamarády zahrát sami. Kurty kousek od areálu nám bohužel hned po ránu zabrali italští důchodci tak jsme šli zkusit štěstí přímo do areálu, kde nás hodný pan správce pustil na kurt číslo 11, kolem na ostatních kurtech se živě trénovalo, všude ukázkový švih a postavení. Jen u nás každý druhý úder rámem. Celkově slabý výkon, za který vděčímě především kapitánu Morganovi, jenž nás navštívil předešlou noc. Hlavně já měl z nedostatku spánku nervy na pochodu, což odnesla zlomená raketa a taky já hanlivou přezdívkou Marat Safin.

Po vyšťavujícím mači si ještě Pedro s Pintasem dali kliky a sedy lehy což jsem s Cahlou přešel kroucením hlavy a návštěvou lednice s vychlazeným Gambrinusem. Každý co potřebuje.

Na závěr prvního dne dvě věci, co mě zaujali. Davydenko v neděli sundal v Hamburku Mathieua a k mému překvapení už včera dřel tady na kurtu s Davidem Ferrerem. Druhým poznatkem je zajímavý debl v podobě bratrské dvojice Novak Djokovič a Marco Djokovič. Bude to asi práce starého Djoka, který je tu každý rok a určitě se hodně přičinil o to, aby tady Novak alespoň v doubles naskočil a přitáhnul lidi.

Pořadatelé dokonce speciálně pro Djoka jeden kurt zalili betonem a čtvrtý hráč světa už dnes s Marianem Vajdou prominentně trénoval na americké betony. Snad se dneska na antuce nezabije.

Pro dnešek vše, zítra se ozvu s postřehy z dnešních zápasů, stay tuned!

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Rafael

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak jsem si dle Vás vsadil na Granollerse a ten rychle vypadnul s Almagrem 6:1 6:3 :-( takže dík předem za postřehy, určitě se "jimi" budu řídit :-P
Reagovat
smazaný uživatel
výborné postřehy a díky moc za ně.
Reagovat
smazaný uživatel
Super článek jen tak dál:-)
Reagovat
smazaný uživatel
vím že to sem nepatří ale...
http://cz.gameshop-international.com/hry/TennisElbow2009.htm?pg=artikel&invtid=45496&cat=690&subcat=777#
myslíte ze je to kvalitni?
Reagovat
herba
dobré poznatky, ať se daří proti bookies, ať můžete navštívít a podat cenné info z dalších turnajů:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Solidní postřehy..díky za ně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist