V San José z kvarteta nasazených do čtvrtfinále prošla jen Kasatkinová

5. 8. 2021, 10:24
Aktuality 9
WTA SAN JOSÉ - Na akci WTA 500 v kalifornském San José se ve středu vůbec nedařilo nasazeným hráčkám. Do čtvrtfinálových bojů prošla pouze turnajová čtyřka Darja Kasatkinová, a to po obratu proti Caroline Garciaové. Set naopak neuhrály Petra Martičová, Alison Riskeová ani Madison Keysová.
Darja Kasatkinová

Darja Kasatkinová přitom mohla být další vyřazenou nasazenou favoritkou. S bývalou světovou čtyřkou Caroline Garciaovou totiž ztratila úvodní dějství a v následujících dvou vždy prohrávala o brejk. Čtyřiadvacetiletá Ruska, která měla v úvodním kole coby nasazená čtyřka volno, nakonec po dvou a půl hodinách boje zvítězila 3-6 7-5 6-3.

Ve čtvrtfinále se střetne s Magdou Linetteovou (H2H 0-1). Polská tenistka přetlačila 7-5 7-6(5) trápící se turnajovou šestku Petru Martičovou a podruhé v sezoně postoupila do čtvrtfinále. Jejím letošním maximem je semifinále z antukové akce ve Štrasburku.

Další dva výsledky rozhodně neudělaly radost domácím fanouškům, jelikož nasazené Američanky Alison Riskeová a Madison Keysová na své soupeřky nestačily. Riskeová prohrála jasně 1-6 4-6 s kvalifikantkou Anou Konjuhovou, přemožitelkou Marie Bouzkové z předchozího kola, a Keysová podlehla 5-7 6-7(5) Shuai Zhang. Konjuhová vyhrála s Zhang oba předchozí souboje.

Čtvrtfinále zkompletují vítězky čtvrtečních duelů Mertensová - Mladenovicová, Tomljanovicová - Putincevová, Collinsová - Stephensová a Liuová - Rybakinová.

• WTA 500 SAN JOSÉ •
USA, tv. povrch, 565.530 dolarů
středeční výsledky (4. 8. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Shuai Zhang (Čína) - Keysová (3-USA) 7-5 7-6(5)
Kasatkinová (4-Rus.) - Garciaová (Fr.) 3-6 7-5 6-3
Konjuhová (Chorv.) - Riskeová (5-USA) 6-1 6-4
Linetteová (Pol.) - Martičová (6-Chorv.) 7-5 7-6(5)
• Čtyřhra - 1. kolo •
Perezová/Peschkeová (3-Austr./ČR) - Lechemiaová/Neelová (Fr./USA) 6-3 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
tommr
Garcia se taky neuvěřitelně trápí. S Kasatkinou ztratila další dobře rozehranej zápas a začíná se nebezpečně blížit k hranici první stovky ... smile
Reagovat
misa
Na rozdíl od Marušky vyhrála aspoň 1. kolo. Ale měla štěstí na los, takovou soupeřku by musela Bouzková zvládnout taky.
Reagovat
tommr
Marie ale taky neměla špatnej los. Od French Open prohrává zápasy jen se samejma hratelnejma soupeřkama ...
Reagovat
EllNino
ale přeci jen Bektas a Konjuh je trochu rozdíl
Reagovat
tommr
to nepopírám, ale Marie přece nemůže čekat že na WTA500 dostane nějakou slaboučkou hráčku. S Konjuhovou si měla poradit, měla jí takříkajíc na lopatě, ale závěr zápasu zase nezvládla ...
Reagovat
EllNino
Klidne tam mohla byt misto Anicky ? velka skoda

Jinak Americanky po covidu celkem nic moc sezona, krom odchazejici Sereny, Gauff, Brady a Peguly, obcas Sloane a Danielle neco uhraji. Madison, Alison atd. drzi nahore vysledky z roku 2019 - Alison tedy opet nebude letos odecitat Wuhan? Je 37. a neuhrala dva roky nic.
Reagovat
EllNino
Zapomnel jsem na Kenin, taky bida
Reagovat
misa
Ano, Sofia Kenin - moje velká láska a letošní obrovské zklamání. V únoru ale musela jít na operaci se slepým střevem, což ji zřejmě dost rozhodilo, v dubnu pak skončila se svým otcem jako trenérem, a když měla začít hrát na oblíbených betonech, tak kvůli zranění nohy zase nemůže. Na podzim odepisuje 1000 bodů za loňské FO a v únoru 2000 b. za AO 2020.
Reagovat
misa
Mohla, k postupu do 2. kola chyběly dva míčky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist