Veselý v Pau vyřadil juniorského šampiona z Melbourne. O finále se utká s Janowiczem

28. 2. 2020, 22:36
Aktuality 8
CHALLENGER PAU - Jiří Veselý na challengeru ve francouzském Pau zdolal v souboji dvou bývalých vítězů juniorky Australian Open dvakrát 7-6 domácí osmnáctiletou naději Harolda Mayota a postoupil do semifinále. V něm se nejvýše nasazený Čech střetne s Polákem Jerzym Janowiczem.
Jiří Veselý (© Tata Open Maharashtra)

Jiří Veselý začátkem února vyhrál turnaj ATP 250 v indickém Pune. Minulý týden sice neuspěl v Delray Beach, kde vypadl v prvním kole s domácím Brandonem Nakashimovou, ale tento týden se vrátil zpět na vítěznou vlnu na halovém challengeru ve francouzském Pau.

Nejvýše nasazený Čech přešel už přes tři domácí soupeře. Po Mathiasi Bourguem a Constantu Lestiennem si dnes v souboji bývalý vítězů chlapeckého Australian Open poradil i s osmnáctiletým Haroldem Mayotem.

Šestadvacetiletý rodák z Příbrami nevstoupil do duelu s francouzským mladíkem, který si na konci ledna odvezl grandslamovou trofej z Melbourne, ideálně. Jako první přišel o servis a prohrával 1-3, ovšem rychle dokázal vyrovnat na 3-3.

V dalším průběhu utkání už žádný další brejk k vidění nebyl. Rozhodovat tedy museli tie-breaky a v nich pokaždé uspěl český tenista, který tak zvítězil po necelých dvou hodinách hry 7-6 7-6.

O postup do finále, v němž by usilovat o osmý challengerový titul, si Veselý zahraje s bývalou světovou čtrnáctkou Jerzym Janowiczem. Devětadvacetiletý Polák hraje na teprve třetím turnaji po více než dvouleté pauze zaviněné operací kolena.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili také bývalí hráči Top 50 Lotyš Ernests Gulbis a Rus Tejmuraz Gabašvili (h2h 2-4), kteří ve čtvrtfinále rovněž vyřadili domácí soupeře.

• CHALLENGER PAU •
Francie, tv. povrch / hala, 92.040 eur
páteční výsledky (28. 02. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Veselý (1-ČR) - Mayot (Fr.) 7-6(3) 7-6(5)
Gulbis (Lot.) - Hallys (12-Fr.) 6-7(2) 6-4 6-2
Janowicz (Pol.) - Grenier (Fr.) 6-3 6-3
Gabašvili (Rus.) - Bonzi (Fr.) 6-4 2-6 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
gigin
My splněno. Teď ještě NÁŠ chlapeček.
Reagovat
Fransoas
Dnes se ukáže v jaké je formě.Vracející se Polák bude poměrně nebezpečný.
Reagovat
Hector.Salamanca
Viděl jsem kus Jerzyho a subjektivně mi tak nebezpečnej nepřijde - hodně ho drží servis, ale v mezihře to tak skvělý není. Ale tím servisem to na tomhle povrchu může bejt o pár míčích
Reagovat
gigin
Dost rychlé je to na tam.
Reagovat
hluuusa
No jo. Podani ma paradni, mel by byt stabilnim hracem top 30, kdyby tolik nepinkal. Dnesni tenis se nehraje na to, ze se ceka na chybu soupere. Pro body si musi dojit a to nedela. A ty jeho returny, ten forhandovy cop.... hruza.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/Privatfragrance/status/1233505860279767041?s=19
Reagovat
gigin
Nechápu ty kurzy na Jirku dneska.
Reagovat
FulnekUltras
Každý si tady asi najde toho svého. Normálně bych se rozhodoval mezi Gruzínem a Polákem - pokud by ovšem ve hře nebyl chlapec NÁŠ.

Pro Jirku rozhodně příjemné starosti teď. Chrám volá a do důchodu daleko.

https://www.super.cz/688066-na-sexy-snimek-ochotske-prisla-nastvana-reakce-jejiho-exmanzela-rosola-tohle-sve-byvale-napsal.html
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist