Všech 507 testů lidí v preventivní karanténě na hotelu v Melbourne bylo negativních

5. 2. 2021, 11:37
Aktuality 17
Všech 507 tenistů a dalších lidí, kteří museli ve čtvrtek do karantény kvůli případu koronaviru v hotelu v Melbourne, mělo negativní test na Covid-19 a smějí se účastnit Australian Open. Uvedl to ředitel úvodního grandslamu sezony Craig Tiley.

"Všichni, kteří byli testováni, byli negativní. Dopadlo to velmi dobře nejen pro místní komunitu, ale i pro tenisovou skupinu," řekl novinářům Tiley.

Kvůli ve středu oznámenému pozitivnímu testu zaměstnance hotelu Grand Hyatt muselo do karantény a na testy 160 hráčů a také koučové a lidé podílející se na organizaci Australian Open. Ve čtvrtek se kvůli tomu zastavily všechny přípravné turnaje v Melbourne, ale dnes byl program obnoven.

Do Austrálie přiletělo kvůli grandslamovému turnaji ze zahraničí 1200 lidí, mezi nimiž se objevilo osm případů nákazy. Z hráček měla pozitivní test jako jediná Španělka Paula Badosaová, jež se ve středu dostala po 21 dnech z karantény.

Australian Open začne v pondělí a pořadatelé umožní do Melbourne Parku přístup až 30.000 lidí denně, což je zhruba polovina obvyklé kapacity. "Stále platí, že diváci budou smět do hlediště, prodej lístků pokračuje. Areál bude mimořádně bezpečné místo," ujistil Tiley.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Tohle mi hlava moc nebere a zajímalo by mě, jestli i onen pozitivní byl následně testován negativně. Protože jestli je pořád pozitivní a virus se šíří tak divoce, jak všude píší, je snad až zázrak, že by se z víc než 500 hostů nikdo nenakazil.
Ale tak třeba měl/má nějakou línou variantu, žesmile
Reagovat
FulnekUltras
variant je plno - a vypouštěčů též smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hlavně: Nikomu nevěř a pravda je tam někde venku????
Reagovat
Tomas_Smid_fan
aha, není smajlík jako smajlík, bože, to snad nesmilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
pravda i lež je v každém z nás - záleží jenom na tom, co necháme převážit smile
Reagovat
FulnekUltras
myšlením nás příroda vybavila - zbytek už neovlivní smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas
Reagovat
Blondie
Od začátku se tvrdí, že průměrně JEDEN ČLOVĚK nakazí dalšího JEDNOHO člověka.
Problémem jsou super přenašeči.
Jak s tím dál zamíchá britská mutace, se teprve ukáže.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je nesmysl. Vím o případu, kdy se 15lidí, celá vesnice nakazila během jednoho setkání s pozitivním, teda kromě jednoho člověka. Takže... Prostě nikdo pořádně neví. Jediné, čemu věřím, že dva rouškaři jsou vzájemně na 90-99.9% chráněni.
Reagovat
ludolf
Nesmysl je to, co píšeš ty. Statistika se nedá vyvrátit jedním případem.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jeden příklad, o kterém vím přímo, neznamená, že nejsou dalšísmile
Co domovy důchodců, další vesnice a maloměsta - tam se to taky šířilo 1-1? Asi těžko, že...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A jaká statistkasmile? Ta od Blatnéhosmile?
Reagovat
sojka1
nevysiluj, ma pravdu, to je, jako bych ja zpochybnovala napr. spotrebu piva na hlavu v republice tim, ze pivo nepiju a mam rocni spotrebu nula litru.... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
v pohodě, o tomhle stejně nikdo nic pořádně neví, a když ví, tak má dobré důvody, proč o tom nemluvit.
Např Izrael - průšvih - skvěle zvládnutá situace - zase jedni z nejhorších - nejrychlejší vakcinace - navzdory vakcinaci nicmoc výsledky.
To je jak předpověď počasí na rok dopředusmile
Reagovat
lvicek
V Izraeli to vypada, ze konecne zacinaji videt efekt ockovani (i pres sireni rychlejsich mutaci). Viz napr. https://www.nature.com/articles/d41586-021-00316-4 nebo https://www.timesofisrael.com/israel-sees-60-drop-in-hospitalizations-for-over-60s-in-weeks-after-vaccination/ . Hospitalizace u lidi 60+ vyznamne klesa.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no snad, i když moje důvěra ve vakcíny je omezená. A to nejen u covidu. U některých jsem pro, u jiných jde jen o zisky farmaceutických šmejdů...
Reagovat
FulnekUltras
Děkuji, Soni. Ještě před Tebou (přesně před rokem) totéž jako první potvrdil mikrobiologický institut v Dillí, po Tobě pak odborníci v Norsku, Německu i jinde. Bilderberskými zrůdami štědře dotovaný mainstream se rychle postaral, aby tyto "dezinformace" z veřejného prostoru (a předních stran vyhledávačů) téměř zmizely.

Každá lež však dříve nebo později spolehlivě vyplave na hladinu. Dokonce i ta největší v novodobých dějinách lidstva. A vzteklé ňafání gatesovsko-sorosovských mainstreamových hyen, které po Tobě z pochopitelných důvodů ihned vystartovaly, na podstatě věci vůbec nic nemění. smilesmilesmile

https://zpravy.magazinplus.cz/2185-ohledne-puvodu-viru-si-trvam-na-svem-rika-mikrobiolozka-pekova-az-cas-ukaze-ze-jsem-mela-pravdu.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=475630&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=JSzJ1PrUzHb-202102051314
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist