Výběr Plíškové v Prostějově vede nad týmem Kvitové 3-1

29. 6. 2020, 11:45
Aktuality 56
Na antukových dvorcích v Prostějově dnes v poledne odstartoval druhý díl Tipsport Elite Trophy, během kterého se tým Petry Kvitové pokusí oplatit porážku výběru Karolíny Plíškové. Po prvním dnu ale vede Černý tým Plíškové 3-1, když bodovaly Karolína Muchová, Tereza Martincová a ve čtyřhře Kristýna Plíšková s Markétou Vondroušovou. Jediný bod Růžového týmu získala Ruska Jekatěrina Alexandrovová.
Karolína Muchová

Další díl charitativního turnaje rozehrály Barbora Strýcová s Karolínou Muchovou a dopřály divákům pořádnou bitvu. Lépe do utkání vstoupila veteránka Strýcová, jenže Muchová zvládla stav utkání srovnat a rozhodnout musel super tie-break. Také v něm byl průběh velmi těsný, Muchová se díky esu za stavu 8-8 dostala k prvnímu mečbolu a ten vzápětí proměnila, když Strýcová vyrovnaný zápas pod zataženou střechou zakončila celkově osmou dvojchybou.

Muchová a Strýcová se během akcí na našem území, které mají hráčům pomoci se rozehrát před srpnovým návratem na mezinárodní turnaje, potkaly podruhé a opět se na konci radovala mladší Muchová. Rodačka z Olomouce před měsícem uspěla na betonech na Spartě, kde rovněž zvítězila v super tie-breaku.

"Byl to těžký zápas s Bárou, dlouhý a jsem ráda, že nakonec byl ten supertie-break a ne třetí set a že to na konci bylo v můj prospěch," řekla vítězka novinářům. Mohla těžit z rad trenéra Davida Kotyzy, který dříve vedl i Strýcovou. Byla ráda, že se postupně dostávala do rytmu. "Začátek byl trochu pomalejší, hodně chyb. Druhý set už byl lepší a ke konci jsem už tam zahrála i pár winnerů," ocenila Muchová.


Alexandrovová porazila Vondroušovou a srovnala skóre
Radost celku Plíškové ale netrvala příliš dlouho, jelikož ruská jednička Jekatěrina Alexandrovová v následujícím utkání zdolala 4-6 6-2 10-5 finalistku loňského French Open Markétu Vondroušovou, získala bod pro Růžový tým Kvitové a srovnala skóre na 1-1.

Alexandrovová nechala zapomenout na nevydařené zápasy z Prahy a vytáhla se na hráčku elitní světové dvacítky. První set ztratila, ale od druhé sady agresivní hrou dominovala a jednoznačně ovládla i rozhodující tie-break. Obě tenistky se dnes ještě na kurt vrátily na závěrečnou čtyřhru. Tam byla úspěšnější Vondroušová po boku Kristýny Plíškové.

Před tím se srdnatým výkonem ve třetí dvouhře blýskla patnáctiletá juniorka Linda Fruhvirtová, která po hladce ztracené první sadě s Terezou Martincovou srovnala krok a vybojovala druhý set. V rozhodující zkrácené hře vládla Martincová.

"Nebylo to vůbec jednoduchý, i když první set byl 6-1. Linda se dostala na koně a začala hrát výborně. Hraje skvěle, když jí to sedne, tak vás fakt žene," ocenila Martincová výkon mladičké soupeřky.

Nakonec ji zdolala a vrátila vedení týmu v čele se třetí hráčkou světa Plíškovou, který vyhrál i první díl této akce. V Praze porazil Růžový tým Petry Kvitové 7-4, tentokrát má po prvním ze tří hracích dnů dvoubodový náskok.

Do bojů by tentokrát měla zasáhnout i kapitánka Kvitová. Ta se kvůli potížím s levým předloktím na kurt na Štvanici nedostala, ovšem stav její ruky se zlepšil a v Prostějově by se mohla představit i ve dvouhře.

Každý turnajový den se odehrají vždy tři dvouhry a jedna čtyřhra. Jednotlivé duely se nemohou během jednoho turnaje opakovat, což v praxi znamená, že každý den proti sobě nastoupí jiné soupeřky. Začátky jsou naplánovány na poledne.

Turnaj se po skončení prostějovského klání vrátí na Štvanici, kde se bude hrát 11. až 13. července a 25. až 27. července. Tam před 14 dny triumfoval poměrem 7-4 tým české jedničky Plíškové.

Každý odehraný fiftýn bude oceněn padesáti korunami od organizátora, které následně zdvojnásobí Nadace Tipsport. Vítězný tým obdrží po celé sérii šek s částkou, kterou věnuje na charitativní využití podle vlastního uvážení.

TIPSPORT ELITE TROPHY - 2. KOLO, 1. DEN
Tým Kvitové - Tým Plíškové | 1-3
Pondělí
Strýcová - Muchová 6-4 4-6 8-10
Alexandrovová (Rus.) - Vondroušová 4-6 6-2 10-5
L. Fruhvirtová - Martincová 1-6 6-3 3-10
Alexandrovová (Rus.)/Strýcová - Kr. Plíšková/Vondroušová 6-4 3-6 8-10
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

56
Přidat komentář
com
tym Pliskove vede diky kapitance Karoline :) ..zato Kvitova zas perli - svedla sveho zenateho trenera :D to je teda fuchtle :D
Reagovat
petrulinka
Nemáš někde poblíž psychiatrickou léčebnu? Asi by ti to prospělo
Reagovat
rybicka
https://www.prahanadlani.cz/clanek-zprava/215150-petra-kvitova-svedla-sveho-zenateho-trenera-manzelka-ji-poskytla-azyl-po-prepadeni-.html
Reagovat
tommr
nejlepší zápas dne byl k vidění v deblu. Po překvapivém vítězství má černý tým opět nakročeno k celkové výhře ...
Reagovat
tommr
ve druhým setu se Linda hodně zvedla. S tím co předváděla na Mácháči se to vůbec nedá srovnat ...
Reagovat
EllNino
Reakce Terky ze zpomaleneho zaberu po te roure z bekhendu od Lindy mluvi za vše :) "hmmm hraje dobře" :)
Reagovat
sojka1
njn, takove sebevedome a zatim si to muze (i se svou technikou) ;-) dovolit... je tam hodne videt ta vy(do)spelost, navic Teruna nesmirne zvedla pohyb...
Reagovat
tommr
Markéta sice získala první set, ale zápas je zatím hodně vyrovnanej. Alexandrova se oproti posledně hodně zlepšila ...
Reagovat
tommr
a ve druhým setu se to plně potvrdilo. Ruska začíná být lepší ...
Reagovat
EllNino
Reagovat
misa
Děkuji za upozornění, snad bude přenos.
Reagovat
lvicek
Celkove fandim jednoznacne Petinu tymu, ale v tomhle zapase nevim, jestli muzu fandit Alexandrove. Nejen tedy, ze je Ruska, ale hlavne pusobi jak lekla ryba furt a ani v tom tymu se nijak nezapojuje (aspon co vidim)...
Reagovat
sojka1
tak ja sice fandim cernym... :-)) ale Kate naopak moc preju, ze se herne zvedla a konecne trochu predvadi, co skutecne umi, je sice takova lekla, ale zase nam tu soutez ozivi :-)) zahranicne... asi se mezi nimi neciti uplne dobre, ale holky jsou k ni moc fajn....
Reagovat
lvicek
Tak nakonec celkem dobry - ruzove maji bod a Alexandrova se trochu probudila, ke konci byly i nejake usmevy. Ze zacatku (a v minulem kole) mi prave pripadalo, ze na lavicce si toho nemaji moc co rict, ale postupne se to zlepsovalo. Asi se zacinaji trochu lepe poznavat. Vlastne mi prijde trochu skoda, ze na vsechny ctyri ty podniky jsou ty tymy stejne! Jednak tim padem nemuzeme videt nektere zapasy (holek co jsou spolu v tymu) a jednak by se lepe poznaly vsechny, coz myslim je fajn, hlavne pro ty mlade.
Reagovat
Nenela
Mne je lito hlavne Nikoly Bartunkove, ktera se tam evidentne citi jen jako do poctu a totalne nesva mezi vyrazne starsimi hvezdami.
Kata Alexandrova na me ze zacatku taky tak pusobila, asi ji taky nedodalo, ze minule oba zapasy prohrala, ted se chytla a i chemie mezi ni a ostanimi ruzovkami zacina fungovat. Je to fajn, ten format je proste uzasny. K necemu byla pandemie dobra, tohle bychom jinak nikdy nezazili.
Reagovat
lvicek
Ale mam ten pocit, ze jsem nekde slysela s Nikolou Bartunkovou rozhovor (asi na Machaci, nebo kde to byla?) a tam rikala, ze si hrozne vazi toho, ze muze Tipsport Elite Trophy hrat a ze je to prima tam byt mezi holkama a ze Kaja je moc mila atd. atd. Kazdopadne jsem mela pocit, ze mi ji nemusi byt lito, naopak ;).
Reagovat
tommr
dominance černýho týmu pokračuje i když se Muška dneska rozehrávala hodně pomalu ...
Reagovat
LukasH
Černej tým je daleko silnější. Karolína o parník a pak samý hráčky s obřím potenciálem. Petra má akorát dosluhující Báru, moc mladou Lindu a pak hráčky úplně z formy. A sama ještě nezasáhla a jestli bude hrát, tak to po tý ruce nebude zas asi žádná hitparáda.
Reagovat
tommr
jj na papíře byly před začátkem ty týmy celkem vyrovnaný, ale ukazuje se, že to bylo jenom zdání ...
Reagovat
lvicek
Ale i papirove mi ten Peti tym pripadal slabsi, no nevypada to s nimi zatim moc dobre :(. Skoda.
Reagovat
sojka1
prasatka Strycove jsou uz tezko uveritelna.... :-(
Reagovat
tommr
jj bylo jich dneska opravdu hodně ...
Reagovat
paddy
https://www.expres.cz/celebrity/petra-kvitova-jiri-vanek-marketa-vankova-pomer-vztah-nevera.A200629_102719_dx-celebrity_ren
Reagovat
Nenela
To snad ne...
Reagovat
Alien
Cože?
Reagovat
paddy
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/648148/tenisova-hvezda-kvitova-nastehoval-se-k-ni-trener-v-rozvodu.html
Reagovat
Mantra
jak to vybaluje z toho kufu porshe :-D
Reagovat
lvicek
Tak treba ted ona poskytla bydleni jemu, na oplatku ;).
Reagovat
Patapuff
Blesk nemá své diskusní fórum?
Reagovat
petrulinka
Jste tady dobře úchylní. Nechápu, že někoho baví sbírat drby. A i kdyby to byla pravda, byla by to jen a jen jejich věc. Každému je po tom prd. Takové věci se v životě stávají
Reagovat
smazaný uživatel
Já moc nevím co je na tom uchylnýho to tady zveřejnit. Jak píšeš, je to součást života a Peťa je známá osobnost, tudíž je sledovaná., bohužel si to asi vyžere podobně jako Šafina.
Vztah s Vaňkem, kterej se rozvádí mi přijde v pohodě.
Reagovat
Mantra
nevidím tu nic, žádný ohrnování nosem nad vztahem, žádné výlevy, jen se bavíme, někdo přijde s odkazem o tenistce (na tenisportalu div!) a k tomu je pár údivů a pobavený výkřik, jinak tu nevidím nadávky, pomluvy atd co by tě mohlo pobouřit, takže se mi zdá, že si to nějak jako přeješ nebo paranoicky vidíš "to" skryté :-D
Reagovat
Blondie
+1
Reagovat
paddy
cenzuru jsme měli za komunistů, soudružko
nyní všichni čekají na čekají na odborný posudek soudruha Fulneka :)
Reagovat
gigin
Co tu řveš hysterko? Páč se jedná o Kvítí že jo! Být to plech, tak to je jiná písnička, že? Mimochodem u Petry to není první úlet s trenérem, víme že ano.
Reagovat
LukasH
Mně by to nepřekvapilo. Pomohl Petře překonat tu krizi a jak řekla, že chlapům nevěří, tak jemu jo. A docela by se k sobě i hodili.
Reagovat
Blondie
Ne že by jim to neslušelo, ale Petra to popřela :)
Prý Vaněk rekonstruuje svůj byt, tak přespal u ní.
Kde je pravda, ví jen oni ;)
Reagovat
lvicek
Vsak rikam, ze mu poskytla azyl na oplatku ;). Bulvar je bulvar...
Reagovat
smazaný uživatel
Kde to popřela?
Reagovat
Blondie
V Blesku, ktery to tema zvedl jako prvni :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, já četla jen tu verzi bez premium. Tam to vyznívá samozřejmě jinak!
Reagovat
blixa
Dojde Ultras a vysvětlí nám postoj strany a vlády ! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
O tom nepochybuju.
Reagovat
Blondie
Protože poslední odstavec toho Premium článku je, že Petra to považuje za špatný vtip, Vaňkovi nabídla byt v době, kdy on svůj rekonstruoval. A že dále mají vztah jen jako hráčka a trenér.

Každopádně mě mrzí, že to Vaňkovým nevyšlo a dva kluci budou mít tátu ještě vzácnějšího. Ale pravda je, že když má ženská chlapa doma jen cca 2-3 měsíce v roce, tak by bylo podivné, aby to nekrachlo. Škoda.
Reagovat
Blondie
Každopádně mě fascinuje, že už tu zprávu jako FAKT přebírají portály, které neumí ani napsat Petřino jméno.

https://zivot.org/trener-kvitkove-se-rozvedl-se-svou-manzelkou-potvrdili-ze-jsou-spolu/
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo..
Reagovat
Blondie
Copak neznáte naaši skvělou tenistku Kvitkovou? ;D
Reagovat
smazaný uživatel
Celej článek je žumpa!
Reagovat
lvicek
Barcooo, pojd, makej, Petin tym potrebuje taky nejakou tahounku!
Reagovat
sojka1
Strycova vyborna, ale Muska uz je snad z utlumu... skoda toho prasatka v prvnim setu, sice jakoby odmena Strycove za aktivitu, ale fuj, rozhodlo...
Reagovat
sojka1
no, vyborna.. servis hapruje a pribyvaji UE... ;-)
Reagovat
Alien
Dobrý den! Bude se to někde vysílat? Rád bych některé zápasy zhlédl!
Reagovat
miledus
https://www.jokerlivestream.net/joker-tennis-live-streaming-21.html
Reagovat
Alien
Děkuji, pokusím dohledat!
Reagovat
miledus
O2 TV
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist