WTA: Hrát se nebude ani v Guadalajaře a v dubnu v Bogotě

13. 3. 2020, 21:16
Aktuality 2
Vedení WTA zrušilo po Miami a Charlestonu další dva turnaje. Konat se nebude příští týden podnik WTA 125k v mexické Guadalajaře a hrát se nebude ani v týdnu od 6. dubna na v kolumbijské Bogotě (WTA International). Tenistky se na okruh vrátí nejdříve 20. dubna

WTA rozšířila včerejší prohlášení o zrušených turnajích, které zapříčinila pandemie koronaviru. Po Miami a Charlestonu došlo podle očekávání také na mexickou Guadalajaru a kolumbijskou Bogotu.

Podnik WTA 125k na tvrdém povrchu v Mexiku se měl konat v příštím týdnu a loňské finále měla obhajovat ve formě hrající česká tenistka Marie Bouzková. Pořadatelé před pár dny zvýšili kapacitu turnaje, aby dali možnost hráčkám, které přišli o start v Indian Wells, ale nakonec museli svou akci také 'odpískat'.

Antukový turnaj WTA International s dotací 275.000 dolarů v Bogotě se měl konat od 6. dubna a svůj premiérový titul měla obhajovat americká teenagerka Amanda Anisimovová. Současně se mělo hrát v Charlestonu.

"Kolumbijská vláda dnes přijala opatření a zakázala všechny veřejné i soukromé akce pro 500 a více lidí. Zároveň uzavírá hranice a omezuje cestování v důsledku šíření koronaviru," vydalo WTA oficiální prohlášení.

V týdnu od 13. dubna byl už dříve odložen finálový turnaj Fed Cupu. Organizátoři se ho budou snažit uspořádat na konci sezony.

NEJBLIŽŠÍ KALENDÁŘ TURNAJŮ WTA a VĚTŠÍCH AKCÍ ŽEN:
TÝDEN OD: TURNAJ: STAV
9. března WTA Premier Mandatory Indian Wells (USA / Kalifornie) zrušeno
16. března WTA Premier Mandatory Indian Wells (USA / Kalifornie) zrušeno
16. března WTA 125k Guadalajara (Mexiko) zrušeno
23. března WTA Premier Mandatory Miami (USA / Florida) zrušeno
30. března WTA Premier Mandatory Miami (USA / Florida) zrušeno
6. dubna WTA Premier Charleston (USA / Jižní Karolína) zrušeno
6. dubna WTA International Bogotá (Kolumbie) zrušeno
13. dubna finálový turnaj Fed Cupu (Budapešť / Maďarsko) odloženo
20. dubna WTA Premier Stuttgart (Německo) zatím aktivní
20. dubna WTA Internation Istanbul (Turecko) zatím aktivní


Tenistky se tak do bojů dostanou nejdříve 20. dubna, kdy by měly začít antukové turnaje v Evropě. O konání akcí WTA Premier ve Stuttgaru a WTA International v Istanbulu se má jednat příští týden.

ATP už včera zrušila všechny turnaje v následujících šesti týdnech (Miami, Houston, Marrákeš, Budapešť, Monte Carlo, Barcelona). Zákaz se týká rovněž challengerů. Tenisté se na kurty vrátí nejdříve 27. dubna, kdy jsou na programu podniky ATP v Mnichově a Estorilu.

Mezinárodní tenisová federace ITF také již včera přerušila všechny soutěže dospělých i dětí do 20. dubna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
https://www.bild.de/sport/mehr-sport/tennis/porsche-tennis-grand-prix-abgesagt-kein-wta-turnier-in-stuttgart-
rušení dalších velkých antukových turnajů bude určitě brzo následovat ...
Reagovat
bIbec
Musím říct, že bych byl rád, kdyby se turnaje začaly hrát co nejdřív. Ne proto, že sem na to nažhavenej, ale proto, protože by to znamenalo, že už je to za náma.

Bohužel, jsme teprve na začátku. Snad se s tím ten náš zdravotní systém nějak popere z hlediska těch kapacit a tak. Ty čísla půjdou v příštích dnech strmě nahoru. Pokud se příznaky začínají objevovat až třeba po 10 dnech, tak to je celkem blbý. V domnění, že sou lidi zdraví, ten virus roznášejí. Ono to třeba není o moc horší jak ta chřipka, ale na tu si už nosíme imunitu. Tohle bude boom. Hodně lidí naráz. A to je na tom to nejzrádnější.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist