WTA uvažuje o trestech pro Wimbledon za vyloučení Rusek a Bělorusek

24. 4. 2022, 07:00
Aktuality 172
Pořadatelům Wimbledonu hrozí tresty za vyloučení ruských a běloruských tenistů z londýnského grandslamu. Informoval o tom deník L'Équipe s odkazem na dopis, který organizátorům poslal šéf WTA Steve Simon.

Rusům a Bělorusům byla zakázána účast ve Wimbledonu kvůli invazi na Ukrajinu. Ve středu o tom informoval All England Lawn Tennis Club a zdůvodnil to snahou o to, aby nebyl turnaj zneužit k propagaci ruského režimu.

Proti rozhodnutí se postavili například světová jednička Novak Djokovič, legendární Martina Navrátilová a také představitelé mužského okruhu ATP i ženského WTA. Obě organizace navíc vůči organizátorům Wimbledonu zvažují sankce.

Jedním z možných trestů je podle Simonova dopisu, který má francouzský list k dospozici, mimo jiné i možnost, že by hráčky za Wimbledon nedostaly body do světového žebříčku. O podobném kroku údajně uvažuje i ATP.

O dalším postupu budou představitelé WTA, zástupci hráčů i organizátorů londýnského grandslamu podle L'Équipe jednat příští týden během turnaje v Madridu. Wimbledon odstartuje 27. června.

Kauza vyloučení Rusů a Bělorusů z turnajů
20. 04. 2022 Potvrzeno: Ruští a běloruští tenisté se nesmí zúčastnit Wimbledonu ani britských travnatých turnajů
21. 04. 2022 Vyloučení Rusů a Bělorusů z turnajů? Ukrajinští tenisté tleskají, podle Navrátilové to není řešení
21. 04. 2022 Djokovič: Sám jsem dítě války. Ale rozhodnutí Wimbledonu je šílené
22. 04. 2022 Ruští a běloruští tenisté možná nebudou smět startovat ani v Římě
24. 04. 2022 WTA uvažuje o trestech pro Wimbledon za vyloučení Rusek a Bělorusek
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

172
Přidat komentář
FulnekUltras
tady je svět naštěstí ještě normální

gateSSorosovských novokomsomolců a jejich zvrácených globálních hrátek už bylo dost

smilesmilesmile
Reagovat
misa
Vedení WTA je asi placené Ruskem. Celosvětově tak tenis může dostat nálepku zastánců válečných zločinů a vraždění civilistů.
Reagovat
Fandina
To se může klidně stát, když ostatní sporty, k vyloučení jednotlivých sportovců přistoupily.

Nemám radost z toho, že třeba moje oblíbená Alexandrova nebo Kacanov, by nemohli hrát. Ale je potřeba si uvědomit, že nejde o ně osobně.
Jde o to, že určitá skupina lidí nadne druhou a pokud jsem součástí tě napadajíci, tak nesu i já odpovědnost. Jako se společně raduji z úspěchu své země, tak musím pochopit i trest za něco co se nedělá, útočit na druhé. Stačí málo, zastavit to běsnění a všem se uleví. Jeden člověk to může udělat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, z Ruska se asi sponzoři nepohrnou a při tomhle způsobu vystupování dají WTA vale ti stávající a pak se uvidí, jaký je Simon frajer, až bude muset sponzorovat turnaje ze svéhosmile
Reagovat
Mac
"Odjel jsem do Ruska jako Slovan a vrátil se jako Čech." Řekl potom co se vrátil po 18 měsících z Ruska, kam odjel jako nadšený rusofil K.H.Borovský.

"Je to země bídy, zmaru, chlastu a literárních děl o bídě, zmaru a chlastu. A světu přináší jen zmíněné. Bez výjimek."
Reagovat
Mac
to jenom k tomu, ze pozoruju docela nezanedbatelnou cast ceske populace, trpici, pro me nepochopitelnou rusofilii..
Reagovat
Krisboy
Myslím, že Jaroslav Hašek měl podobnou zkušenost...
Reagovat
Fandina
Já jsem starší generace a ono, když ti někdo od malička nalévá do hlavy, že Rusové jsou hvězdy a USA a Západ zlo, tak se to potom z té hlavy těžko dostává. Jaké to bylo na západ od českých hranic, to se normální člověk nedozvěděl, protože se tam nedostal, takže když se po roce 1989 otevřeli hranice, tak si teprve mohl člověk udělat vlastní obrázek, jak to vlastně s tím zlým západem je.
A to samé asi platí v Rusku. Západ je tam vykreslován jako místo kriminality, úpadku a nezaměstnanosti a jen v Rusku je blaho na zemi. Pokud nemá 70 procent Rusů pas, jak se píše, tak těch 30 procent lidí nikdy nevycestovalo, neví, jak to kde vypadá. Pak není divu, že když jim Putin vykreslí Ukrajinu jako místo zla, které jde zachránit, tak mu to těch víc než 70 procent lidí věří.
Reagovat
Fandina
Oprava 70 procent lidí nikdy nevycestovalo.
Reagovat
Mac
jojo, 100 let propagandy se jen tak nevymaze.
Reagovat
Ondra979
samozrejme, ze ta komousska nalejverna, teda spis vymyvarna mozku trvajici vice nez 40 let nemohla nezanechat stopy, zanechala, a vetsi, nez jsme si dokazali jeste nedavno pripustit..bylo to videt hodne na volbach, at uz prezidentskych - viz 2x ostuda zeman, parlamentnich atd..sice to vypada absurdne pri tom, co nam rusaci provedli, ale zas tak absurdni to bohuzel neni - nemalo lidi se v tom naucilo nejak "chodit", s okupanty ruzne kseftovali, v rezimu taky nejak proplouvali, at uz byli ve strane, nebo neco horsiho, treba spoluprace s StB, kseftovali se a meloucharilo a rozkradalo co se dalo a bralo se to jako skoro normal..no a pak nostalgie,ze jste byli mladi a je to..pak se nemuzeme divit, ze tu mela nepratelska russacka propaganda, ktrea tady pusobi taky uz dlouho, pomerne velky efekt a porad bohuzel ma i dnes..ale verim, ze bude prece jen uz lepe a otevreni kolaboranti a zradci, tedy ti nejviditelnejsi jako treba SPDak David, Volny a dalsi poodobni exoti budou potrestani..vcera bylo pozde!
Reagovat
FulnekUltras
tobě stačilo mnohem míň času a jsi vypláchnutý dokonale smile
Reagovat
Ondra979
je fajn, ze takovy putleruv analni speleolog a vyplachnuty mozek tady jeste vubec muze diskutovat..mame prece tu svobodu slova..
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
Ondra979
a pridam jeste jeden duvod, proc predevsim starsi generace, i kdyz samozrejme neni to jen o veku, ale tam je to videt nejvic, tak proc vice veri ruskemu obludnemu narativu, nebo je minimalne na pochybach ohledne ruske agrese na ukrajine - byli zvykli na to, jako temer vsichni, ze oficialni media za komousu proste lzou..tak to bylo. a dnes maji pocit, ze jim lzou tato media opet, a tu svoji "pravdu" pak nachazeji v alternativnich, tedy hlavne dezinfo mediich nebo retezovych emailech..vubec nevedi, ze ten svet se proste zasadne zmenil a jake dnes sofistikovane techniky k ovlivneni nazoru existuji, ktere pouziva rusko a nejen rusko, ale rusko je exemplarni priklad...jim to vysvetlit v podstate uz nelze, jsou nenavratne "uneseni" na druhy breh nepratelskou propagandou..
Reagovat
Fandina
Já zase nechci, aby to vypadalo, že moje generace jsou total paka, která nic neví a má vylízané mozky. Současní politici v naší zemi jsou vlastně moje generace. Zeman je starší, Fiala o něco mladší. Psala jsem to jako příklad,
proč třeba Rusové přijímají jeden názor a mají ho za svatý, když si ani nedovedou představit, že realita je jiná. Nemají s čím, moje generace prošla změnou režimu z totalitního na demokratický. Já vím, co to znamená, jestli ti jsou předkládána jedna pravda nebo x pravd z různých stran. Já si mohu poslechnout ruskou televizi, českou, americkou, čínskou. A porovnat to.
Reagovat
Ondra979
vsichni urcite ne, jen ten podil tam je vyssi nez u jinych vekovych kategorii
Reagovat
elsky
Koukám pěkně dlouhé a ucelené příspěvky. Náš názor je ten jediný správný, kdo nejde s námi, jde proti nám a zaslouží si potrestat.. sakra co mi to jako staršímu člověku připomíná? smile
Reagovat
Fandina
Komunisty za totáče. A také se tak podle toho chovali, i zavírali lidi. Tím to končí. Ondra nechť si říká co chce, jeho názor.
Reagovat
Ondra979
Fandino, tady jsi ale hodne vedle, tohle nelze vubec srovnavat s totacem. mela bys vedet, ze podle platne legislativy muze byt otevrena podpora ruske agrese trestna, kde je ta hranice to uz musi urcit policie, pripadne statni zastupce a nasledne nezavisly soud, ale nekde byt musi, svoboda slova ani v demokracii, kterou samozrejme mame, protoze mame svobodne volby a muzeme klidne tvrde kritizovat vladu nebo ji chtit vymenit a nikomu se kvuli tomu nic nestane narozdil od stareho rezimu, kde by se stalo a dotycny mohl jit i brucet , tak svbododa slova ale neni uplne bezbreha a v pripade ohrozeni republiky je to na miste o to vic a je to v poradku
Reagovat
Fandina
Ja nepíšu, že říkáš něco trestného. Píšeš svůj názor. To je vše.
Reagovat
Fandina
Měla jsem napsat, že nejsme za komunistů,aby existoval jediný správný názor a za jeho nesdileni se i trestalo. Ty nikoho nenutís, aby tvůj názor s tebou sdílel. To je rozdíl mezi totalitou a demokracii, že existují různé názorové proudy a můžeš si vybrat a mají možnost svoje názory prezentovat veřejně.
Reagovat
elsky
smile
Reagovat
Ondra979
michas porad jabka a hrusky, tohle opravdu uz neni o jinem nazoru, ten je uplne v poradku, ale o tom, ze neni v poradku popirat zjevna fakta, tedy to, ze russka armada z rozkazu diktatora putina napadla cizi zemi a provadi tam neuveritelne zverstva...to je prosty a smutny fakt a muze to byt i trestne, jen o tom, jestli je to uz trestne nebo ne, nerozhoduje zadna jedna strana ktera uchvatila moc, ale nezavisla justice, coz je zasadni rozdil oproti predchozimu rezimu, mas moznost odvolani, obhajoby atd..
Reagovat
Fandina
Já žádnou agresi nepodporují. Sladění Ukrajiny Ruskem musí odsoudit každý myslící člověk. O co ti jde?
Reagovat
Fandina
Napadení
Reagovat
Ondra979
ale nic, ja vim ,ze nejsi na strane agresora, ale tady slo o to, ze mi podsouvas, ze bych chtel nekoho zavirat za jiny nazor, jako za totality, ale na tom neni ani zblo pravdy. pokud budou potrestani nejviditelnejsi podporovatele ruske agrese tady u nas, tak to podle me bude v poradku, ale musi to byt jednak podle platne legislativy a rozhodnout o tom musi nezavisla justice, zadny politik nebo "prosty lid" a podobne..
Reagovat
Fandina
Tak to se omlouvám, samozřejmě, že jsem nemyslela, že ti jde o trestání za názor, jako za komunistů. Demokracie má v tomhle výhodu, že nelze jednoznačně stanovit jednu ideologii, podle které se vládne, ale na základě volby lidí z různých politických stran a tím různých programů, už nejde o jednu ideologii. A pokud se zákonodárci shodnou na legislativě a trestání určitých činností, tak je to na základě jejich vzájemné dohody a ty zákony pak platí.
Reagovat
elsky
Jo jo, pokud nejsou v rozporu s ústavou smile
Reagovat
Fandina
Proto je tu Ústavní soud. Je potřeba si uvědomit, že na čem se usnese Parlament, to platí.
Reagovat
Ondra979
ono je to dvousecne - je to zaroven i celkem nevyhoda, pokud se objevi neco noveho, co je pro demokracii nebezpecne..o nacismu a komunismu uz to davno vime, bohuzel komunismus je porad tolerovany coz je asi chyba..a historicky je provereno, ze branit se temto zhoubnym ideologiim je nutne, protoze jinak zneuziji slabin demokracie a naprosto ji zlikviduji..ale dnes jsou tu nove hrozby, svet se meni - predevsim hybridni a informacni valka, ktera rozklada nasi demnokracii a utoci primo na jeji podstatu a je vedene hlavne z nepratelskeho ruska..a tomu se ted branit musime, jinak tu muzeme mit brzy i tu valku horkou jako na ukrajine..
Reagovat
Fandina
Existuje takové rčení. Bůch nás chraň parlament zasedá. Je to úsměvné, ale je to tak.
A samozřejmě záleží na tom, jaké je to složení parlamentu, když převažuje levice, tak levicové zákony, pravice pravicové, atd..
Reagovat
Fandina
Co se týká hybridní války, tak s tebou souhlasím. Myslím, že v tomhle jsme naivní a Rusko už minimálně od roku 2014 na internetu působí a ovlivňuje ve svůj prospěch spoustu lidí. Takže souhlasím, je potřeba s tím něco dělat.
Reagovat
Fandina
Píši hybridní, ale spíš jsem myslela dezinformační nebo informační válku na internetu, v rámci té hybridní.
Reagovat
Ondra979
je to tak, neco o tom vim..doufam, ze ruska agrese na ukrajine je "definitivni budicek" a ze se probudime a zacneme se konecne branit, protoze v te hybridni valce jsme dosud prohravali na plne care a ona ma bohuzel nemaly vliv na nasi spolecnost, protoze pusobi dlouhodobe a je pomerne sofistikovana a to je nebezpecne..zavidim Finum, tam si rusaci neskrtli, protoze Finove jsou mnohem odolnejsi proti hybridnim hrozbam..snad na tom jednou budeme podobne
Reagovat
Fandina
Jj, ještě náchylnější než my jsou prý Slováci. Ale zase, neviděla bych to s námi tak černě. Třeba tady na TP moc proruští trollové žně nemají. Myslím, že se je daří pacifikovat. smile
Reagovat
Ondra979
jo, s temi slovaky je to pravda, samozrejme o tom vim a je to az sokujici jakou tam ma putinovske rusko podporu, ktera sice po zahajeni agrese o neco spadla, ale porad je to spatne, tak bidne na tom zase nejsme...a mistni trolly nema cenu vubec resit, jsou nastesti k smichu
Reagovat
bIbec
Svoboda slova se týká NÁZORU. Tam by hranice neměla být žádná. Vyjádení názoru je např i vyvěšení hákového kříže za oknem baráku.

Pochopitelně přímé nabádání k ublížení nebo vážně myšlená výhružka už názor není. Čili to už nemá se svobou slova nic společného.

Ale ty hákové kříže ať si lidé klidně vyvěšují, jenom tím ukazují svou debi*itu. Ale stát by za to trestat neměl.
Reagovat
elsky
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Potrefená vránasmilesmile
Reagovat
elsky
Ten posun je tam vidět, jak téma odplouvá do historie. Před pár lety se například nacistické mince nemohly prodávat s fotkou rubního hakenkreuzu, teď už to možné je.
Fangle bych nevyvěšoval.. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
aspoň něcosmile
Reagovat
elsky
Dík za uznání smile. Je to asi hodně dobově podmíněné, vyvěšovat napoleonské prapory by asi dneska nikomu nevadilo.
Reagovat
FulnekUltras
v žádné jiné zemi okolo nás se tak trapně modro-žlutě neonanuje - klasická vizitka čecháčkovského lokajství a přizdisráčství

smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jenže stát správně počítá s tím, že bohužel volebni právo mají i obcané momentálně zaostalí a proto reguluje pomocí zakonů projevy extremismu apod. Takže, sice ti rozumím, ale přesto z těchto důvodů s touto regulací souhlasím.
Reagovat
bIbec
Takže se v zásadě neshodneme na efektivitě regulace.

Já říkám, že taková regulace spíše škodí, ty věříš, že spíše pomáhá..

Já věřím, že je lepší nechat se každého jedince vyjádřit. Protože pokud se nevyjádří, jelikož prostě nemůže, jeho myšlení se nezmění, protože nedostane kritickou facku. Nedostane se do konfrontace dostatečně často, aby svůj postoj změnil. Není vystaven ostrakizaci.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi takhle, ono by to nejspíš pomohlo, ale je otázka, jestli by ta cena nebyla příliš vysoká. Politici ji určitě platit nechtějí a myslím, že i většina lidí. Ono je také nutné brát v úvahu to, že jistá část lidí by se nespokojila jen s vyvěšením vlajky...
Reagovat
elsky
Mně to přijde jako takové pokračování covidu. Jsme se z něj pos.ali a teď jsme plynule přešli na téma Ukrajiny.
Blokování webu k válce, které nejsme účastníky, je zoufalost ve srovnání s 30 lety, které jsme vcelku v klidu strávili s komunistickými pohrobky v parlamentu.
Reagovat
bIbec
Tak nespokojila s vyvěšenímj vlajky...

Pokud by došlo k ČINU související třeba s tím nacismem, tak tam už je trest na místě.

Já prostě věřím, že kdyby tady byla svoboda slova, nácků by ubylo. Jasně, je to jenom víra, protože svobodu slova nemáme.
Reagovat
Ondra979
jasne ze mame, jenze tvoje chapani svobody slova je takove, ze si muzu rikat uplne co chci a nemusim za to pripadne nest dusledky, pokud to bude v rozporu s platnou legislativou, kterou uz tu mame cca 30 let, ale tak to neni a nikdy nebylo..dovzdelej se!
Reagovat
bIbec
na legislativu já hážu bobek
Reagovat
Fandina
Souhlasím s tebou. Je to tak jak píšeš. Svody slova tu je už třicet let a nikdo za názor netrestá, to je ta změna proti totalitě předtím, máme demokracii, svobodu slova.

Pokud ale někdo šíří lži, pomluvy, nenávist, tak má být potrestán.
Reagovat
Fandina
Svoboda
Reagovat
FulnekUltras
a kdo určí, co je tady lež/pravda???

snad ne osa vrabel-kartous-cemper na samozvaném "ministerstvu jediné povolené korektní pravdy"???

nebo snad sorosmafiánsky "nezávislá" justiční klaka typu Bradáčová - Rychetský???

smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Pravda je jen jedna, buď kradeš nebo ne.
Reagovat
bIbec
všichni šíříme lži a pomlouváme.. a nemáme někoho rádi. Pak je na rozhodnutí soudu, jestli pomluva nebo lež měla takové důsledky, nebo měla vůbec nějaké důsledky, aby se vůbec dala potrestat.
Reagovat
Fandina
Jsi směšný. Samozřejmě, že když o mě budeš šířit lži, tak tě nejdřív požádám, abys to nedělal a když to bude opakovaně, tak tě dám k soudu. Ale pokud to budeš dělat na mém webu, tak tě zabraňují. To je moje právo a bez soudu.
Reagovat
Fandina
o mně
Reagovat
Fandina
zabanuji
Reagovat
bIbec
S tím co píšeš souhlasímsmile

Nevím, jak to souvisí s tím, co sem napsal před tím..
Reagovat
Fandina
Asi tak, že by si každý měl uvědomit, že lhát a pomlouvat se nemá.
Reagovat
bIbec
není to pěkné. Ale děláme to.
Reagovat
Fandina
Ano děláme, ale nemusíme to dělat.
Reagovat
bIbec
já myslím, že to dělat musíme, že je to pro nás přirozené a dokonce v mnohých ohledech dobré. Záleží v jaké situaci lžeme a v jaké situaci pomlouváme.

Konkrétně pomluva má výrazný praktický význam (pro pomluveného). Ale musí vycházet ze skutečnosti. Aby zasáhla a vedla k seberflexi a hněvu.
Reagovat
bIbec
ale samozřejmě pomluvený se musí dozvědět, že byl pomluven :-)

Pak samozejmě význam nemá :-)
Reagovat
Krisboy
A co to "pomluva"? Podle mě je to tvrzení, o kterém víš, že je nepravdivé a říkáš ho proto, abys dotyčného poškodil. Pozitivního na tom nevidím nic.
Reagovat
bIbec
já pomluvu vnímám jako něco, co pravda být může a nemusí.

Vůbec by mě nenapadlo, že někdo vnímá pomluvu pouze jako šíření nepravdy o druhém.

Pak bych teda použil termín "negativní kritika, kterou sděluju někomu jinému než toho, koho kritizuju" :-)
Reagovat
bIbec
*než tomu
Reagovat
Krisboy
Pokud o někom říkáš něco, co je pravda, ať už je to cokoliv, ať je to dotyčnému třeba nepříjemné, není to pomluva. Spíš by se dal použít termín "bonz" smile
Reagovat
bIbec
ok, asi máš pravdusmile
Reagovat
Fandina
Co to meleš. Nikdo tě nenutí, abys lhal a pomlouval.
Reagovat
bIbec
jj, nenutí
Reagovat
bIbec
jinak jesli si někdo myslí, že zablokování nějakých webů něčemu pomůže, tak je prostě vůl, bez urážkysmile
Reagovat
Fandina
Pokud někdo na webu píše lži, tak se zamezi jejich šíření.
Reagovat
Ondra979
tak ted jsi dokazal, ze tomu vubec nerozumis, nebo lzes. samozrejme, ze to problem prokremelskych lzi kompletne nevyresi, to je jasne, najdou se i jine cesticky, ale ten impact se snizil..proste proto, ze spousta nasich spoluobcanu vetsinou ducha mdleho, co tyto nesmysly radi hltaji, tak kdyz je nenajdou na sve "obvykle adrese" tak to proste vzdaji, nemaji na to si zjistit, ze se to presunulo na jinou domenu..
Reagovat
FulnekUltras
a to, co světu sdělí ušáci, to je samozřejmě vždycky pravda a globální "dobro" ;-))))))))

běž už s tímhle svazáckým čvaňháním do řiti - že ti to nepřipadá ani trochu ubohé, ty mainstreamovo-školometská karikaturo na vyznavače "svobody a demokracie"... smile
Reagovat
Ondra979
tak vyveseni hakoveho krize uz by trestne byt melo, tam moc neni o cem, tady jsi uplne vedle, protoze to je propagace nacismu, a ten je mezinarodne uznan jako zlocinny rezim, ktery spachal genocidu. u soucasne ruske agrese je prave problem, ze jeste nebyla oficialne oznacena jako zlocinny akt z hlediska mezinarodniho prava, ale to je samozrejme jen otazka casu, protoze fakta jsou tady naprosto jasna..jakmile se to stane, tak to bude hned jina pisnicka..uz aby to bylo!
Reagovat
FulnekUltras
čekej si na "oficiální označení" - a nezapomeň při tom ani na ušácké hvězdy a pruhy, pod kterýmžto symbolem za uplynulých 70 let zařvalo jednoznačně nejvíc obyvatel planety Země - kašpare... smile
Reagovat
blixa
Podobné "léčení" by potřebovali všichni zdejší rusofilové.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen rusofilové na TP.
Reagovat
aape
smile
Reagovat
asgard33
To je vono,Mr.Blixa.Podobnou léčbu by potřebovali také všichni zdejší banderofilové.Pokud se za našich mladých let říkalo *Kdo nejde s námi jde proti nám*,tak v našich veteránských letech platí *Kdo nejde s Banderou a neplive na Putina,jde proti nám*
Reagovat
elsky
Lidi jsou pořád stejný. Většina zdejších diskutérů by se dobře uplatnila v prověrkové komisi, vybraní jedinci možná i v lidovém soudu smile.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile

nevím, jestli většina, ale fašizoidně upjatých pošuků tohoto typu je tady skutečně dost ;-)))
Reagovat
blixa
A platí Putin aspoň dobře, zasranej šmejde ?
Reagovat
Krisboy
Já nechápu, proč si tolik lidí myslí, že když má někdo jinej (jakkoli hloupej) názor, že ho musí někdo platit smile
Reagovat
blixa
Nutně nemusí, ale většina těhle šmejdů zadarmo nehrabe ...
Reagovat
Krisboy
Ale určitě nikoho z nich neplatí Putin, Soros ani Gates...
Reagovat
Krisboy
Třeba takovýho primitiva Patrika Tušla platěj ještě větší dementi (ano, skutečně takoví exitují, jakkoli se to zdá neuvěřitelné), než je on sám. Rozhodně ne Putin.
Reagovat
asgard33
Málo úderný,starej Blixofašounku.Jestli chceš rozpoutat vysněnou 3.světovou válku,musíš jeětě trochu přidat.Normální člověk v mém věku nepotřebuje být nikým placen,aby si zachoval špetku zdravého rozumu a nenechal se zombifikovat tou vaší zvrácenou modrobolševickou propagandou válečných štváčů.
Reagovat
blixa
O "zdravém rozumu" nemáš ani ponětí, ono ani o jakémkoliv rozumu, ty kremelská zrůdičko !!!! Opraš obrazy Stalina a Putina zadav se jeho prachama, zmetku !
Reagovat
asgard33
Typický výblitek militantního starýho fashouna, pro kterýho existuje jenom jedna Svatá pravda, ta proamerická,probruselská,probanderovská a hlavně chorobně protiruská.Podle choromyslné blixofašizoidní filosofie je kremelským placeným agentem každý kdo si dovolí upozornit na ušácké nebo banderovské zločiny,nedrží se jednotné modrobolševické linie,neleze do análu bidenovcům nebo se nepřidá k válečným štváčům.
Reagovat
Fandina
To jsou zase kecy na entou. Rusko napadlo Ukrajinu, ne naopak. Blbečku.
Reagovat
elsky
Bohužel ti takzvaní "liberální demokraté" jsou zasaženi selektivní slepotou. Jedno vraždění ne, jiné klidně ano.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Klidně se rozepiš, ale o přítomnosti, ano...?
Reagovat
elsky
Proč o přítomnosti? Jaký je rozdíl mezi zabitými ukrajinskými civilisty dneska a polskými civilisty v roce 194X?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
80let ty demagogu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
...Válečných štváčů... No, tohle je mi hodně povědomésmile
Takže jen jednu věc, protože mi tu politika vadí víc a víc, jakkoli ji v médiích moc nesleduji.
Ty mrtvé rodiny, co je zabila raketa kdoví odkud, když v rámci možností žili svůj každodenní život, to byli všechno banderovci?
A ti mrtví se svázanýma rukama za zády, ti mučení a znásilňované ženy fašounskými Vágnerovci poslanými Putinem, ti se provinili jak? Lidé jako vy mají opravdu podivné myšlení, ale znám ho, bohužel. Většina by u nás už opět pravděpodobně volila ANO, což je taky na zvracení, ale vyplodit podporu nemocnému diktátorovi, to je už vážně dno. Blixa sice přehání, ale já se mu na jednu stranu nedivím, že v něm po takovémto příspěvku bouchnou saze. Bohužel vím, že s takovými jako jste vy už nic nepohne, jedině snad velmi osobní prožitek toho, co teď zažívají někteří lidé na Ukrajině.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile

nenech se těmi fašizoidními hňupy znechutit - sežrali sorosovo howno a mají pocit, že teď už jim svět patří definitivně... ;-)))
Reagovat
Fandina
Pokud je pro tebe napadení druhého propaganda, tak se nemá cenu s tebou o ničem bavit.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
brixner
No, to já sem jednou přišel k jedný sousedce jako chlap a vrátil se hnedle jako eunuch, ta svině mi dala fakt pohulit! Ale pšššt, ve slabejch chvilkách jí řikam "Beruško, já tě dycky chvílema i miluju!" A vona vaří a vaří...smilesmilesmile
Reagovat
Mony
Mj. rozhodnutí Wimbledonu vytvoří důležitý precedens, až třeba příště Amici zaútočí např. na Venezuelu s ukradeným americkým kapitalem, tak budou muset být z Wimblu vyloučeni všichni američtí tenisté.. Takže je to svým způsobem boj nebo prevence války.
Reagovat
SwissMaestro
Jenže když něco podobného udělají USA, je to v pořádku a v rámci humanitárního balíčku:) Jen Putin je ten zlý.
Reagovat
SydneyOpen
třeba když zlí Američané 2x pomohli Evropě ve dvou světových válkách, i když vůbec nemuseli. A pak když nás ti hodní rusové v roce 68 obsadili... rusko je říše zla, barbarská horda co světu nic pořádného nedala. A ano Putler je ten zlý, jako ostatně všichni ruští vůdci - Lenin, Stalin, Brežněv, až na Gorbačova jen brutální diktátoři.
Reagovat
Mony
Ve 2.svetove válce kromě v Normandii vylodenych Amiků nás spasili hlavne Rusové, kteří ve Stalingradu zastavili Němce.. Jen tak pro presnostsmile
Reagovat
petrulinka
Vaše znalost historie je velmi chabá. Rusko by ani nenapadlo někoho zachraňovat, kdyby Hitler dodržel dohodu, kterou měl se Stalinem a nenapadl Rusko, tak se na nás vykvakli. Taky kdyby Stalin netrval na tom, že Američané mají zůstat stát a zachraňovat budou jen Rusové, tak bychom byli osvobození o dost dříve. A taky nebýt Američanů, kteří dodávali Rusům zbraně, auta, tanky apod., tak by nás mohli Rusové osvobozovat tak akorát s lopatama. A taky Němci byli zmetci, ale to, co předváděli Rusáci při tzv. osvobozování, kdy znásilňovali, zabíjeli, drancovali, to se nepovedlo ani Němcům.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Krisboy
Jj, dokola omílaná lež, že Sovětský Svaz přišel na pomoc ubohému napadenému Československu, to je falšování historie jak vyšité.
Reagovat
SydneyOpen
jenom na Slovensku v roce 1945 bylo zaznamenáno 2000 zločinů (znásilňování, kradení) ruských vojáků a to jsou jen ty zaznamenaný. SSSR nás neosvobodilo, protože po osvobození má přijít svoboda a ta nepřišla, přišla další totalita. Odmítnutí Marshallova plánu je největší chyba naší země za posledních 400 let. Kdybychom ho přijali jsme na tom dnes lépe než Rakousko. Bohužel jsme šli cestou "slovanské vzájemnosti" (i když mi Češi se Slovany máme společného mnohem méně než si lidi myslí) a přišla ruská bída
Reagovat
Krisboy
Ano, RuSSáci kradli, znásilňovali a rabovali při osvobozování v 1945, totéž při okupaci 1968, totéž dělají dnes na Ukrajině. Banda středověkých barbarů, RuSSko je zaostalá a do morku kostí zakomplexovaná země zdecimovaná obří všudypřítomnou korupcí a alkoholismem.
Reagovat
wenceslao
Já, jako válečný dítě, si pamatuju na první ruská slova našich osvoboditelů. Tenkrát jsem jako malej tomu moc nerozuměl, bylo to něco jako : davaj časy
Reagovat
blixa
Já tohle teda nepamatuju, ale děda mi to vyprávěl. "Davaj děňgi, davaj časy" smile
Reagovat
elsky
Páni, šest příspěvků pod sebou od lidí, kteří nevěří, že nás v druhé světové osvobodili Rusové.
smile
Reagovat
blixa
Že sem vtrhly sovětská vojska a vyhnali Němce, to jistě nikdo nepopírá. Ovšem jestli se výměna jednoho zlého pána za jiného dá nazvat osvobozením, tím už si tak jist nejsem.
Reagovat
turista
Bylo to osvobození, které stálo SSSR 140000 padlých vojáků. Vojáků USA tady padlo 116. Českých civilistů zemřelých při amerických bombardování z Pardubic, Plzně, Prahy, Kralup bylo víc než 1000.
Reagovat
blixa
Vy ultralevičáci máte velmi zvláštní výklad slova "osvobození". Tohle bylo prostě jen dobytí a obsazení dalšího území. Žádnou svobodu nikomu nepřineslo.
Reagovat
lars
a v 1946-47 bylo vyznam. mnozstvi vojaku RA v CSR ??
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co by tady po válce rozkrádali?smile
Reagovat
FulnekUltras
konzumem zaslepeným maloměšťáckým tupcům jistě ne - to ani nebylo jeho cílem smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ovšem, rudým proruským kolaborantům ano, aspoň na nějakou dobu, žesmilesmile
Reagovat
Fandina
Mně se vždycky líbí, jak se zastáváš Rusů a USA jsou zlo. Zapomněl si na to, že druhá světová válka začala tím, že obsadilo Německo Polsko, ale že hned na to obsadila Polsko Rudá armáda, protože se na tom s Německem dohodli, že si rozdělí Evropu, to už neřekneš.
Reagovat
FulnekUltras
znovu opakuji - dostudovat minimálně pakt Hitler-Pilsudski - pak tady mudruj smile
Reagovat
annah
Oni nás prece tehdy cíleně neosvobozovali. Museli porazit sveho úhlavního nepřítele, který je napadl, a museli ho porazit všude a totálně, nejenom někde. Škoda, že Amici museli dodržet dohodu a zastavit se někde u Plzně. Nebýt toho, tak by zlikvidovali Němce ve velké části Čech a poválečný vývoj by u nás mohl vypadat jinak. Nemusel by jít do těch sr.cek, do jakých spadl v roce 1948.
Reagovat
elsky
Tak jediný číslo za všechny a dneska už tady maximálně čtu:
8 z 11 německých válečných ztrát (mrtví, zranění, nezvěstní) způsobili Rusové (tedy Sověti tenkrát).
Reagovat
Ondra979
tak dnes muzeme s jistotou rict, ze urcite neda, je to historicky fakt..jedna totalita byla nahrazena jinou s velmi kratkou prestavkou..takze zadne osvobozeni, to je opravdu blabol, jen likvidace nacismu, za to patri dik vsem padlym, ale uz vubec ne obludnemu a hnusnemu rezimu v cele se Stalinem a jeho nastupci, ktery nas vzapeti uchvatil a byl rizen pres zdejsi filialku KSC primo z Moskvy, coz bylo definitivne stvzeno okupaci v roce 68
Reagovat
turista
Škoda mluvit.
Reagovat
Krisboy
Vždyť je to také nesmysl, dýkaž cepře ví, že nás osvobodili Japonci smile
Reagovat
Krisboy
Existujou fotografie ruSSkých "osvoboditelů" s patery hodinkami na každé ruce. Také existují ty samé retušované fotografie, na kterých ty hodinky nejsou. Normální zloději, barbaři.
Reagovat
elsky
Jaký zloději, brali si je především od mrtvých. Podobně jako snubáky. Ten, co se v pětačtyřicátém ucházel o moji příbuznou, jich měl plnou kapsu.
To je snad ale ve válce normální, ne? Myslím v opravdové válce, ne nějaký počítačový hře nebo reportáži na idnesu.
Reagovat
Krisboy
Okrádali i živé. S namířeným samopalem a ve velkém. Nehledě na to, že okrádat mrtvé je úplně stejnej hnus, ne-li větší.
Reagovat
Krisboy
A v osmašedesátém okradali pouze živé. Se samopalem v ruce.
Reagovat
aape
na mého dědu mířili samopalem a naučil se něco z ruské konverzace- davaj časy ili tibja zastrelju

a pokud vím, tak na té slavné fotce ruského vojáka s praporem nad říšským reichstagem museli retušovat několikery hodinky na každé ruce..
Reagovat
Fandina
A Rusko bylo i na začátku 2. světové války, když pár dní po napadení Polska Němci napadl Polsko Sovětský svaz na základě tajné dohody s Německem o rozdělení si Evropy mezi sebou.
Reagovat
Ondra979
neni co dodat..a prinesli nam dalsich cca 41 let totalitniho rezimu, ktery byl rizen primo z Moskvy, coz vlastne potvrdil i sam Gottwald, tedy leta utlaku, vrazdeni a prezekuce odvaznych, co se rezimu postavili, zavreli nas tady jak v koncetraku atd...fuj
Reagovat
SydneyOpen
Myslíte rusáky kteří rozpoutali 2. světovou válku? Na Polsko totiž jako první zaútočil SSSR až pak Němci. Jinak vylodění v Normandii? Myslíte největší vylodění v historii války? 3 miliony vojáků kteří nám Spojené státy poslali? To ti přijde málo?
Reagovat
Grape
Sorry, Rusko bylo a je absolutní říší zla, kde všichni diktátoři lhali a lžou jako když tiskne, ale my si přece taky nemusíme vymýšlet. SSSR napadl Polsko až po Německu. Ne že by to něco měnilo na tom, že oba režimy byly obdobně zrůdné.
Reagovat
turista
Není to pravda. Druhou světovou válku začali Hitlerovci a ne SSSR.
Reagovat
Fandina
Ano, začali Němci, ale měli tajnou dohodu se Sovětským svazem.
Reagovat
Grape
A co asi píšu?
Reagovat
Mony
Kdo říká, že jich bylo málo? I když nevím, kde jsi vycucal ty 3miliony.
Reagovat
lars
neblabol
Reagovat
Ondra979
ten vubec nebyl dobrej..fuj..russko nas fakt "osvobodilo" to jsme zahy poznali...rise zla to byla vzdy a nic se nezmenilo..pryc od nich co nejdal!
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
lars
to by USA nepozadovali po SSSR utok na Japonsko behem 2.svet. valky
Reagovat
SydneyOpen
Nebýt Spojených států tak v Evropě se mluví buď jen rusky nebo německy
Reagovat
Fandina
Žádná válka není v pořádku, ale to neznamená, že když nějaká vypukne, tak se k tomu nepostavím čelem.
Reagovat
Mony
Nějaké v pořádku jsou. Třeba hlavní filosofický a duchovní epos Mahabharaty, tedy hinduismu, takový jejich Nový zákon, Bhagavadgita, se odehrává ve válce, a nepochybně spravedlivé, kde Kuruovci podvodem získali území Panduovcu a vyhnali je do lesů. Tak si to Panduovcu nenechali líbit a na radu Srí Krishny, který byl jedním z Bohu v lidském tele(Shiva, Vishu, Brahma, aj. v těle nebyli), šli do války. Sám Srí Krišna dělal vozataje jejich vojevůdci.
Reagovat
Fandina
Obecně si myslím, že ne. Člověk je schopen se o sebe postarat, sehnat si jídlo, žít, aniž by musel brát tomu druhému.
Reagovat
Alien
Tak ty máš dost! Neděkujeme stačilo! Za mě by sis tady už neškrt! Čest!
Reagovat
vladka
Vzhledem k tomu, kam všude "USA noha vkročila "smile, se divím, že už nebyli usasportovci vyloučni před mnoha lety.
Reagovat
Fandina
Nedavno jsem četla průzkumy veřejného mínění a bylo zajímavé, že větší polovina Čechů nemá ráda USA.
Reagovat
blixa
"Jaká větší polovina?

Neustále opakuji, že poloviny jsou vždy stejné, ale větší polovina z vás nedává pozor!"
Reagovat
Fandina
Víc než polovina.
Reagovat
turista
Taky je nemám rád. Chovají se jako světový četník, žalobce, soudce, exekutor, případně popravčí v jednom. Myslí si, že je celý svět musí poslouchat.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Fandina
Mně jsou ukradení, ale na rozdíl od Rusů nám nikdy neublížili.
Reagovat
Mac
problem je v tom, ze cetnik je treba aby byl poradek. a americkej sveho vlivu vyuziva vuci nam jenom ekonomicky a neleze ti do tveho soukromeho zivota jako komunismus, islam atd...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Světový četník je termín jak ze zakázaného aeronetusmile
Mě spíš vadili na cestách, protože dokázali spoustu krásných míst zprznit svým primitivismem. Nejradši by postavili McDonald's uprostřed pralesa. Spoustu místních taky zkazili penězma. Samozřejmě mezi nimi byly i výjimky jako biologové nebo ekologové, lidi zapálení do přírody. Ale ta většina nic moc. Rusů jsem moc nepotkával, nepamatuji se, že bych se s nějakými někde bavil. Nepočítám teda zájezdy nebo výkvět někde v Dubaji. Tam je nemuseli už v devadesátkách.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile Doufám, že si nedáš po obědě viržinko, sami jsme si to zavinilismile
Reagovat
annah
Mně jsou Amici ukradení a žít bych tam nechtěla, připadá mi to jako jiný svět proti Evropě. Ovšem rusaci jsou v mých očích proti nim cire zlo a nebezpečí pro svět. A to i bez ohledu na to, co momentálně vyvadeji na Ukrajině.
Reagovat
turista
Vyloučeni být nemohli protože existuje dvojí metr.
Reagovat
Fandina
Můžeš je vyloučit, až něco provedou. Němci a Japonci byli také po 2. světové válce vyloučeni ze sportovních soutěží.
Reagovat
paddy
Co měl společného zákaz turnajů v Číně s milostnou aférou?
Potrestali organizátory turnajů i hráče, kterým zrušili turnaje.

A najednou vadí, že někdo zakáže hráčům nějaký turnaj.

Závěr:
Za milostnou aféru se trestá, ale za genocidu se nesmí smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co dostal Simon od Putina? Stalonovu tenisovou raketu?smile Příště už mu teda rukou nepotřesusmilesmile
Reagovat
Mony
WTA se stavěla za své i bývalé hračky, jako teď. Tehdy za Číňanku, teď za Rusky..
Ale nejlépe to komentovala Olga Savcuk - schvalujete sankce, které dopadají na obyčejné lidi a tenistky z toho chcete vyjmout?
Reagovat
com
to se jako Karoline nepripise 2000 bodu jo smilesmile tak to teda v zadnym pripade smile
Reagovat
baba
tak tomu se mi ani nechce věřit, že by začal vítězit zdravý rozum ,,,,
Reagovat
vladka
smilesmile
Reagovat
Ivoch
Tresty pro Wimbledon? To odstartovala Austrálie se svým slabomyslným zákazem startu pro zdravé tenisty. Jednou se otevřela pandořina skříňka se zákazy a najednou to někomu vadí.
Reagovat
GaelM
smile

Pro tenis jako globální sport je to celé banování nevinných jedinců hrozně špatně. Flastr měla dostat už Austrálie, třeba by se to pak nerozjelo.

Každopádně Wimbledon je zrovna ze všech GS nejvíc svébytný sám o sobě, jeho prestiž je dostatečně vysoká i kdyby za něj nebyly body do žebříčků. To třeba Paříž nemá, tam by bez příslibu bodů a peněz spousta hráčů vůbec nejela.
Reagovat
Mony
Peníze by zůstaly, ty platí organizátoři. Akorát by jich bylo možná méně, že by ubylo sponzoru
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist