WTA vyřešila mezeru před odloženým French Open. Štrasburk se o týden posune, v jeho původním termínu se bude hrát v Parmě

26. 4. 2021, 13:16
Aktuality 0
Zatímco ATP přišla s řešením takřka ihned a před French Open umístila nový turnaj v Parmě, WTA chvíli trvalo, než mezeru před odloženým antukovým grandslamem vyplnila. Ženská tenisová asociace se rozhodla o týden posunout tradičně poslední generálku ve Štrasburku a do původního termínu zařadit novou akci v Parmě.

Severoitalské město tak bude poprvé v kariéře hostit jak turnaj ATP, tak WTA. Ženy (WTA 250) budou v hlavním městě provincie Emilia-Romagna bojovat od 16. do 22. května (v tom samém týdnu je na programu ještě Bělehrad), muži (ATP 250) o týden později. Parma tradičně pořádá challengery, ale s WTA budou pořadatelé spolupracovat poprvé.

WTA nově zařadila také antukový podnik WTA 250 v Hamburku, který se bude hrát ve druhém týdnu slavného Wimbledonu, tedy od 5. do 11. července.

Hamburk už v minulosti měl své místo v kalendáři Ženské tenisové asociace. V německé metropoli se hrálo od roku 1982 do 2002 (s přestávkou mezi lety 1984-86), třikrát se do finále dostala česká tenistka (Renáta Tomanová 1982, Jana Novotná 1989 a 1998) a tehdy prestižní turnaj šestkrát ovládla Steffi Grafová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist