Zverev může hrát. Za výbuch vzteku v Acapulcu dostal roční podmínku

8. 3. 2022, 07:24
Aktuality 37
Světová trojka Alexander Zverev, který byl před dvěma týdny diskvalifikován z turnaje v Acapulcu kvůli nesportovnímu chování, může dál hrát. Od ATP dostal roční podmínku a pokud během ní podobný prohřešek zopakuje, musí počítat s další pokutou a suspendací na dva měsíce.
Profily hráčů
Alexander Zverev (© AFP)

Alexander Zverev před dvěma týdny v Mexiku neunesl porážku ve čtyřhře. Olympijský vítěz z Tokia při záchvatu vzteku opakovaně tloukl raketou do umpiru a nadával rozhodčímu.

Stalo se tak necelý den poté, co v historicky nejpozdnějším čase skončeném tenisovém zápase udolal po odvrácení mečbolů Američana Jensona Brooksbyho a úspěšně vykročil za obhajobou titulu ve dvouhře.

Za nesportovní chování ale byl čtyřiadvacetiletý Němec z turnaje vyloučen a přišel o všechny body do žebříčku i 32 tisíc dolarů na prémiích (asi 760 tisíc korun), které v Acapulcu uhrál. Navíc za nesportovní chování dostal pokutu 40 tisíc dolarů.

Nyní Zverev dostal od vedení ATP další trest. Pokud dvojnásobný vítěz Turnaje mistrů podmínku končící 22. února 2023 poruší, bude mu na osm týdnů zastavena činnost a navíc zaplatí další pokutu 25 tisíc dolarů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
smazaný uživatel
Velmi gentlemensky trest. Keby sa hokejista takto zaženie hokejkov po rozhodcovi tak by to bola STOPKA na par zapasov a vybavené.

Bohuzial tenis nie je hokej a ATP nie je zvyknuta riesit taketo incidenty. A ked teda nastanu, nevedia sa k tomu postavit, chýba skusenost a odvaha.

BAN na IW + Miami by bol tak akurat trest, nie su to GS, zaroven vsak dostatočne velke turnaje. Táto varianta sa priam ponúkala.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím ale, že ani Nalbandian a Šapo v minulosti nedostali tresty tvrdšího typu, pokud se nepletu, už si nevzpomínám. A Šapo málem rozhodčímu vystřelil oko z hlavy..
Reagovat
Nenela
Jasne, jenze Sapo na nej nemiril ani mu nenadaval a okamzite se omluvil, zatimco Sasa celkem jasne na rozhodciho miril, nohy mu minul zrejme diky poslednimu zavanu zdraveho rozumu a omluva? Neprisla doted...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak on se ale omluvil potom, to jsi asi nezaregistrovala..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, ako pise kolegyna nenela.

Nalba aj Shapo, to nebolo nic osobne voci rozhodcovi, dve odlisne veci.
Reagovat
Rafaeoli25
To ano, každopádně je faktem, že kdyby se to bralo tímto měřítkem, musel by být kdysi McEnroe možná doživotně vyloučen z tour už tak v polovině kariéry.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehoda sa nemoze brat rovnakym meritkom ako inzultácia.

A ano, Big Mac mal byt niekolkokrát potrestaný, ale vtedy bol tenis omnoho viac amaterskym športom.
Reagovat
paddy
Za takový slaboučký trest by si výkonný ředitel ATP, Gaudenzi, zasloužil, aby ho Saša pořádně zmlátil smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=gqlv40T9ag8&t=125s
Reagovat
paddy
Reagovat
Rafaeoli25
Aby nakonec nezmlátil i sám sebe jako Južnyj, možná k tomu nemá daleko..
Reagovat
Rafaeoli25
No snad se vzpamatuje a dá vzpomenout na hráče, který v roce 2017 tak zazářil a byl obrovským příslibem do budoucna. Částečně to potvrdil v druhé polovině loňské sezóny, ale je zpět dole a je to horší než kdy předtím, výsledkově i chováním. Nejvyšší čas se vzpamatovat, jinak to bude zlé.
Reagovat
Rafaeoli25
Sašo Sašo, přemýšlej o sobě, tolik velkých slov před sezónou a pak tohle všechno. Takhle do tenisových dějin fakt pozitivně nevstoupíš. Bez GS a ještě s takovými aférami, z kurtu i mimo něj smile
Reagovat
Nenela
ATP proste nema koule na to, aby ho potrestala poradne smile
Reagovat
Pe3k
Za prohrané první kolo US open dostane víc než dostal Šáša pokutu...Kdyby např. v utkání s Tiafoem řekl něco rasistického, tak by jej klidně ukamenovali, ale když se chová jako agresivní hovado, přímo ohrožuje sudího tak dostane trest, který se ho v podstatě nedotkne...

Vedení Atp smile smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Trest by měl být za obé, to souhlas, obojí by mělo být trestáno.
Reagovat
Pe3k
No jasně, ale trest by měl být úměrný tomu co si udělal. I když mě fotbal už dlouho nezajímá, tak to co se stalo Kudelovi prostě rasistická poznámka vs málem smrtelný atak brankáře a větší trest byl za domnělý rasizmus. Vyber si buď ti řeknu ty bílá svině a nebo tě kopnu s rozběhem kolikáčema do obličeje...
Reagovat
Rafaeoli25
Samozřejmě, fyzické násilí by mělo být trestáno tvrdším způsobem, souhlasím, ale i rasismus musí být trestán, když vidím ta hovádka na Spartě a jinde, jak se předvádějí, tak si fakt zaslouží, aby tam už znovu dlouhou dobu nebyli.
Reagovat
Pe3k
A kdo bude trestat rasizmus vůči bílým?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak všechen rasismus, proti komukoli, by se měl trestat, i s tím souhlasím.
Reagovat
Pe3k
Zástupci tvého soc dem (sociální dementi?) tvrdí, že je rasizmus jen proti černým...Prober se člověče. AOC není budoucnost, ale nejvysmívanější a nejhloupější současný "politik". Bojí se jakékoliv diskuze protože by jí argumentačně rozebral i Mayo či Patik.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já neříkám, že souhlasím se vším, co Socdem říká, jinak já jsem spíše na pozicích levice více nalevo, tedy Podemosu a Syrizy, co je pro mě nejpodstatnější jsou sociální jistoty, fungující veřejné systémy, dostupné bydlení atd., to je pro mě levice, Sociální demokracie, potažmo celá levice. Sociální otázky tohoto typu jsou pro mě stěžejní. Jinak já nebudu bránit AOC do roztrhání těla, říkám jen, že podporuji ty, kteří budou Sandersovými následníky, je mi vcelku jedno jestli to bude ona nebo Tulsi Gabbard, hlavně aby na něj navázali.
Reagovat
Pe3k
Jasně, mně zase vadí ta levicová politika v tom kulturním přesahu, nebo jak to nazvat. Kdo by nechtěl sociální jistoty, že? Jenže free health care for all to je takové utopické heslo pro děti. Je tam sice to free, ale stejně to bude muset "někdo" zaplatit...

AOC smile
Tulsi smile
Reagovat
Rafaeoli25
No jo, jenže tu free health care tu máme v celé Evropě. A chtěl bys, aby to takhle nebylo? Nebo aby se studenti kvůli vysoké zadlužili dvěma třemi miliony? To není cesta a chápu spoustu Američanů, že jen chtějí, aby měli stejně možnosti jako Evropané. A že kvůli tomu odcházejí někteří i pryč z USA, ať už do Kanady nebo i do Evropy.
Reagovat
Pe3k
No ty vysoké školy tam, to je vyloženě parodie na to, jak má vypadat. A o5 a zase jsou to levičáci co to všechno zkazili to svou nechutnou feministicko genderovou politikou. Vylezeš jako nepoužitelné rozmazlené houno a ještě máš dluh na 15 let splácení smile
Levice totiž prohrála každou politickou debatu a tak se rozhodli obsadit školství a tam to hustit do dětí. A jsou to právě tyto děti (oběti) co pak volí AOC nebo Berního. Každý rok budou měnit pohlaví, budou členi BLM, závislí na státu, s náhubkem až do konce života a celou dobu, jak už to tak u levičáků bývá nešťastní...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to je věc jiná, ale co se týče toho, jak je tam školství drahé, tak to je nastaveno tržním systémem z minulosti a s tím levice nic nemá. Je to prostě děs, být kvůli škole zadlužen na dvacet let, když si má člověk ještě budovat kariéru a zakládat rodinu. Fakt otřes.
Reagovat
FulnekUltras
dobře vystiženo ;-)
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak opravdu záleží na tom, co bereš za levicové. Na jedné straně máš sociální jistoty a veřejné služby, to je jedna z částí levicové politiky, ta stěžejní kdysi. Ta druhá je moderní, genderová, ekologistická atd. Každopádně levice ani v jednom z těchto směrů neprohrála nebo je to tak, že se její úspěchy s neúspěchy střídají, jednou vyhraje volby pravice, podruhé levice, tak to máš po celém západním světě až na Maďarsko a Polsko, to jsou asi jediné vyjímky. V Německu levice aktuálně vyhrává, ve Skandinávii defacto všude, ve Francii jsou to centristé, v Americe Demokraté, směs centristů s levicí. Konzervativci aktuálně vládnou jen v Británii, v Rakousku zčásti a ve zmíněných Polsku a Maďarsku, to je dost málo, moc se jim nedaří aktuálně vyhrávat volby a obecně být dominantní.
Reagovat
Rafaeoli25
Ve Španělsku a Portugalsku pak levice aktuálně jasně dominuje, na ty jsem v tom výčtu zapomněl. Konzervativci pak vládnou ještě v Řecku, takže dohromady je to 4-5 zemí, to opravdu není moc.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak ve Španělsku i Itálii, případně Francii byly vždycky silný soc-komunistický tendence.
Teď mám čerstvou zprávu od bejvalé, jaká tam vládne byrokracie, že i hloupá havárka vody v bytě je peklo. O fungování bank apod. nemluvě.
Taky mám Španělsko rád, ale věřím, že tyhle věci dokážou hodně znepříjemnit běžný život tam. Třeba jsou v některých oblastech výjimky, to nevím...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale levice tam vládne jen tři roky aktuálně, to určitě není věc posledních dvou let ta byrokracie. Jinak pravice je tam tak zkorumpovaná, že je to děsivé, navíc protipotratová, dost středověká. Každopádně levice se tam snaží pomáhat - viz.skokové zvýšení minimální mzdy na důstojnou úroveň smile
Reagovat
Marduch
Zadlužený až po uši, celý slavný jižní křídlo EU. Úroková sazba téměř na nule, aby jejich ekonomiky měli šanci vůbec přežít. I když taková Itálie už v r. 2013 defakto zkrachovala nebýt odkoupení jejich dluhů ze strany ECB. A nově dárek jižnímu křídlu v podobě megaúvěrů a megapůjček od EU skrz po-covidový Fond obnovy, za což jim spoluručí i ČR. To se jim to na jihu žije, když si drží existenci eurozóny jako rukojmí.
Reagovat
smazaný uživatel
Maňaná, siésta, pohodička, limonádka. Taliansko a Španielsko vždy budú mať svoje čaro :)
Reagovat
Rafaeoli25
A tak je to správně smile
Reagovat
Pesek12
Možná jen dohoda, nastoupil v zápase v Davis Cupu a mírnější trest se dostavil.
Reagovat
JohnB
Nechápu ten trest. Za to, co předvedl a obecně předvádí a jak se chová, měl dostat distanc minimálně na půl roku, ne li do konce sezóny. Takovéhle chování si prostě profesionální tenista nemůže za žádných okolností dovolit. Je to výsměch.
Reagovat
Rafaeoli25
Zase na druhou stranu v době Johna McEnroea to bylo běžné smile
Reagovat
elsky
Za mě je to dost mírné, bylo to těsně vedle smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist