Zverev si po postupu v Indian Wells jako čtvrtý zajistil účast na Turnaji mistrů

11. 10. 2021, 10:35
Aktuality 5
ATP MASTERS INDIAN WELLS - Alexander Zverev je čtvrtým kvalifikovaným na Turnaj mistrů, který se uskuteční v polovině listopadu poprvé v Turíně. Čtyřiadvacetiletý Němec, jenž prestižní akci v závěru sezony vyhrál před třemi lety v Londýně, získal jistotu po postupu do třetího kola "pátého grandslamu" v Indian Wells. Do turnaje vstoupil třísetovým vítězstvím nad domácím Jensonem Brooksbym.
Profily hráčů
Alexander Zverev (© AFP)

Alexander Zverev v Kalifornii usiluje o třetí letošní titul z Masters. Ovládl také olympijský turnaj v Tokiu a podnik ATP v Acapulcu. "Prožívám zatím nejlepší sezonu a jsem opravdu šťastný, že jsem se kvalifikoval," řekl Zverev. V elitní společnosti doplnil další bývalé šampiony prestižní akce Novaka Djokoviče, Daniila Medveděva a Stefanose Tsitsipase. Turnaj mistrů tak už zná polovinu účastníků dvouhry.

V Indian Wells ve druhém kole vyřadil domácího Jensona Brooksbyho. Američana, jenž coby držitel divoké karty došel na US Open do osmifinále, přehrál čtvrtý hráč žebříčku 6-4 3-6 6-1. V další fázi ho čeká atraktivní duel s bývalou světovou jedničkou Andym Murraym. Zverev ho ještě nikdy neporazil.

Trojnásobný grandslamový šampion Murray se dostal na Masters do třetího kola poprvé od triumfu v Paříži v roce 2016. Poté mu kariéru poznamenaly operace kyčlí, ale v Indian Wells si zatím vede dobře. Čtyřiatřicetiletý Skot zdolal osmnáctiletého Španěla Carlose Alcareze 5-7 6-3 6-2. Zápas trval přes tři hodiny.

"Andy hraje zase skvěle. Vyhrál dva těžké zápasy, už se na něj těším. Je jediným z "velké čtyřky", kterého jsem neporazil. Doufám, že to zítra změním," dodal Zverev. Spolu s Murraym a Djokovičem do elitní čtyřky patří Rafael Nadal a Roger Federer.

Úspěšný vstup do turnaje má za sebou i Stefanos Tsitsipas, který potvrdil roli favorita proti Španělovi Pedrovi Martínezovi, zvítězil 6-4 6-2 a poprvé na 'pátém grandslamu' postoupil do třetího kola. V něm druhý nasazený Řek vyzve Itala Fabia Fogniniho (H2H 2-0). Nezaváhal ani Matteo Berrettini, jenž si poradil s Alejandrem Tabilem z Chile.

Z nejvýše nasazené osmičky zvládli úvodní zápas také Daniil Medveděv, Andrej Rubljov, Casper Ruud a Hubert Hurkacz, vypadl pouze Félix Auger-Aliassime.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA, tv. povrch, 9.146.125 dolarů
nedělní výsledky (10. 10. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Tsitsipas (2-Řec.) - Martínez (Šp.) 6-2 6-4
Zverev (3-Něm.) - Brooksby (USA) 6-4 3-6 6-1
Berrettini (5-It.) - Tabilo (Chile) 6-4 7-5
Ramos (Šp.) - Auger-Aliassime (7-Kan.) 6-4 6-2
Sinner (10-It.) - Millman (Austr.) 6-2 6-2
Carreño (12-Šp.) - Gómez (Ekv.) 6-1 6-4
Garín (13-Chile) - Escobedo (USA) 7-5 6-2
Monfils (14-Fr.) - Mager (It.) 6-4 6-2
Anderson (JAR) - Sonego (17-It.) 7-6(7) 7-6(3)
Isner (20-USA) - Nišioka (Jap.) 6-3 6-4
de Minaur (22-Austr.) - Vukic (Austr.) 6-4 7-5
Chačanov (24-Rus.) - Ruusuvuori (Fin.) 6-2 7-5
Fognini (25-It.) - Struff (Něm.) 6-4 4-6 6-3
Basilašvili (29-Gruz.) - Eubanks (USA) 6-4 6-3
A. Murray (Brit.) - Alcaraz (30-Šp.) 5-7 6-3 6-2
Fritz (31-USA) - Nakashima (USA) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Skvělý Lloyd se od poloviny zápasu začal zmenšovat a zmenšovat, až se stal trp...tím, co prohrálsmile
Zdobila ho a zároveň zápas rozhodla neschopnost na BigP.
Reagovat
Pavol
Mne to pomohlo lebo som mal Caspera na tikete. A hneď som zistil že to je vysoké riziko. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
gratulka, povedlo se mu nemožné - s poměrem W/UE 23:14 vs 13:9 prohrát setsmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
vs Alcatraz byl pěkný zápas s několika luxusními výměnami. Sér ve třetím setu mladého vyškolil tak, jak to má být.smile Lekce jistě prospěšná.smile
Sér se opět předvedl se svou dlouhodobě excelentní disciplínou - returnem. Nevím, jestli po celý druhý set, ale po většinu měl úspěšnost proti prvnímu servisu Alcatraze (120-130mph) 100%! Mladej občas dusil Múru dropshoty, jakkoli Múra lítal jak zamlada. Oproti loňsku a začátku roku opravdu velký progres v pohybu. Na servisu střídal výborné okamžiky se slabšími, tam má určitě rezervy.
Jsem tedy zvědav, jestli to se Zvířetem bude také tak koukatelný zápas.
Reagovat
Drzymalski
Můra-Saša. Ten špíl bude mít grády. Už se těším. Zlaté řetězy budou mít se smradlavými tenistkami co dělat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist