Capriatiová míří do Síně slávy

13. 4. 2012, 20:10
Aktuality 1
Bývalá světová jednička Jennifer Capriatiová bude dalším přírůstkem v tenisové Síni slávy. Trojnásobná grandslamová vítězka se slavnostního uvedení dočká 14. července tradičně během turnaje v Newportu, kde Síň slávy sídlí.
Profily hráčů
Jennifer Capriatiová

Šestatřicetiletá Američanka má za sebou pohnutou kariéru, během které zažila několik vrcholů i pádů. Capriatiová vtrhla do profesionálního tenisu v necelých 14 letech, na dvou ze svých prvních tří turnajů došla až do finále. Za pouhý rok se stala nejmladší hráčkou v elitní desítce světového žebříčku a úspěšné období ozdobila zlatou olympijskou medailí z Barcelony.

V letech 1993 a 1994 ale byla zatčena za držení marihuany a krádež v obchodě, léčila se také ze závislosti na drogách. V roce 1994 proto úplně vypadla ze světového žebříčku, kam se vrátila až o dva roky později. Když už se zdálo, že tenis přišel o jeden z největších talentů, odstartovala Capriatiová druhou, ještě úspěšnější kariéru. V roce 2000 pomohla americkému fedcupovému družstvu k vítězství v týmové soutěži a v následujících dvou sezonách vybojovala v Melbourne a v Paříži tři grandslamové tituly. Při svém druhém úspěšném finále na Australian Open porazila Martinu Hingisovou, která nad Capriativou vedla už 6-4 a 4-0.

Spolu s Američankou bude novým členem Síně slávy například i trojnásobný vítěz Roland Garros Brazilec Gustavo Kuerten, který se to dozvěděl už před měsícem.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
dadaft
Gratuluji divoško Jennifer. Na tvůj tenis se dalo koukat.
A na to australské finále Martina Hingisová asi nikdy nezapomene. Měla to už na zlatém podnose 64 4-0, vypadalo to, že Tě konečně dokáže po třech velkých prohrách porazit ........... a tys jí to tehdy zase vyfoukla... ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist