Nadal slaví 70. titul a rekordní trofeje: 50. z antuky a 10. z Monte Carla!

23. 4. 2017, 14:45
Aktuality 199
ATP MONTE CARLO - Rafael Nadal ukončil bezmála rok dlouhé čekání na svůj jubilejní 70. titul, když ve finále turnaje v Monte Carlu porazil krajana Alberta Ramose. Třicetiletý Španěl tak překonal hned dva rekordy: 50. trofejí z antuky trumfl Argentince Vilase a 10. vítězstvím na monacké antuce překonal svůj vlastní trojnásobný rekord v počtu triumfů na jediném turnaji. Z podniků Masters 1000 má 29. titul.
Rafael Nadal

Rafael Nadal získal svůj poslední titul 24. dubna 2016 v Barceloně. Na další čekal bez jednoho dne rovný rok. 

Dnes 23. dubna 2017 na své oblíbené antuce v Monte Carlu půst ukončil a navíc dosáhl několika jubileí a překonání rekordů naráz.

Nejvíce titulů v open éře
(od roku 1969):
109 Jimmy Connors
94 Ivan Lendl
91 Roger Federer
77 John McEnroe
70 Rafael Nadal

Třicetiletý Španěl sice v průběhu týdne nenarazil na žádného soupeře z Top 10, na to se však historie ptát nebude. Jediný set na svém prvním letošním turnaji na antuce ztratil v úvodním zápase proti Britovi Edmundovi, dalším sokům - Němci Alexanderu Zverevovi, Argentinci Schwartzmanovi, Belgičanu Goffinovi a v dnešním finále Albertu Ramosovi - už příliš šancí nedal.

Nadal tak získal svůj jubilejní 70. titul. Této hranice dosáhl jako pátý hráč v historii po Jimmy Connorsovi, Ivanu Lendlovi, Johnu McEnroeovi a Rogeru Federerovi.

Nejvíce titulů z antuky
(od roku 1969):
50 Rafael Nadal
49 Guillermo Vilas
40 Thomas Muster
30 Bjorn Borg
30 Manuel Orantes
28 Ivan Lendl

Na antuce si došel pro 50. trofej, což dokázal jako první v historii. Dnes překonal rekord Argentince Guillerma Vilase. Historicky třetí Thomas Muster na oranžové drti vyhrál čtyřicetkrát, čtvrtí Bjorn Borg a Manuel Orantes třicetkrát. 

Čtrnáctinásobný grandslamový šampion Nadal dokázal jako první v historii vyhrát jeden turnaj celkem desetkrát. Tím překonal 'jen' sám sebe, když devětkrát vyhrál v Barceloně a na grandslamovém Roland Garros. Pouze Federer a Vilas vyhráli jeden turnaj alespoň osmkrát.

Nejvíce titulů z jednoho turnaje:
10 Nadal
Monte Carlo
9 Nadal French Open
9 Nadal Barcelona
8 Federer Halle
8 Vilas Buenos Aires
7 Federer Wimbledon, Dubaj, Cincinnati, Basilej
7 Sampras Wimbledon
7 Nadal Řím

"Tohle je pro mě něco výjimečného. Vyhrát tady podesáté je unikátní. Lze to těžko popsat slovy... Jsem moc šťastný, to myslím vystihuje mé aktuální pocity," řekl Nadal. 

Na turnajích Masters 1000 rodák z Mallorky získal 29. titul. I v této statistice se přiblížil rekordnímu počinu, Novak Djokovič má jen o jednu trofej více.

Nadal už ve 14. sezoně po sobě získá na okruhu ATP alespoň jeden titul. O jeden rok delší sérii má jen Švýcar Roger Federer.

"Byl to úžasný týden na jednom z nejdůležitějších turnajů na okruhu. Hrál jsem dobře, což mi pomohlo, abych zahájil antukovou sezonu sebevědomě," radoval se Nadal. "Nejdůležitější pro mne je, abych byl šťastný, když hraju. A když jsem zdravý a konkurenceschopný, jsem šťastný," dodal tenista, jenž má za sebou problémy s koleny a se zápěstím.

Nejvíce titulů z turnajů Masters 1000 (od roku 1990):
30 Novak Djokovič
29 Rafael Nadal
26 Roger Federer
17 André Agassi
14 Andy Murray
11 Pete Sampras
8 Thomas Muster

V dnešním finále Nadal neřešil žádné problémy. S o rok mladším krajanem Ramosem od začátku utkání dominoval. Na vítězné údery vyhrál 21-9, přitom udělal o dvanáct nevynucených chyb méně. Za celý zápas nečlil brejkbolu a jen vinou horší úspěšnosti proměňování šancí na brejk se na kurtu zdržel hodinu a čtvrt.

Nadal potvrdil, že se mu ve finálových duelech proti krajanům daří. Ve 14 předchozích zápasech o titul se Španěly ani jednou neprohrál a jeho vítěznou sérii nedokázal přerušit ani o rok mladší Ramos.

Statistiky zápasu
Ramos - Nadal
0 esa 5
2 dvojchyby 1
56 %
1. podání 'in' 76 %
55 %
úsp. 1. podání 81 %
43 %
úsp. 2. podání 70 %
9 winnery 21
25 nevyn. chyby 13
4/7 hra na síti 10/12
0/0 brejkboly 4/11
čas: 1:15

"Dnes jsem hrál o trochu lépe než včera. Zápas jsem měl pod kontrolou. Na Albertovi byla znát únava a jistá nezkušenost z velkých finále," řekl Nadal, který v sobotním semifinále porazil Davida Goffina. Ke zdolání Belgičana mu pomohla i chyba rozhodčího.

Nadal hrál letos finále na čtvrtém ze šesti turnajů. Na Australian Open a v Miami prohrál s Federerem, v Acapulku nestačil na Querreyho. V této sezoně vyhrál už 24 zápasů, což je nejvíce ze všech. Ve světovém žebříčku se bývalý první hráč světa posune ze sedmého na páté místo.

"Prohrál jsem letos už tři finále, ale s dobrým pocitem. Dnes jsem vyhrál titul, který je pro mne velice důležitý," dodal Nadal.

Devětadvacetiletý Ramos hrál ve finále takto velkého turnaje poprvé v kariéře. Až dosud byl na podniku Masters jen dvakrát v osmifinále, největší čtvrtfinále si zahrál loni na Roland Garros. Ve finálových duelech má nyní bilanci 1-5, když jediný titul získal loni na podniku ATP 250 ve švédském Bastadu.

Nejvíce výher na okruhu ATP
v roce 2017:
hráč V-P tituly
1. Nadal 24-5 1
2. Goffin 23-7 0
3. Sock 20-6 2
4. Federer 19-1 3
4. Ramos 19-11 0
5. Thiem 18-9 1

Díky životnímu turnaji se v žebříčku posune poprvé do Top 20. Figurovat bude na 19. místě jen deset bodů za španělskou dvojkou Robertem Bautistou.

"I když se mi dnešní zápas nepovedl, tak na tenhle týden nezapomenu. Měl jsem tu skvělou podporu, které si moc vážím a ketrá mi pomohla k tomuto životnímu turnaji," řekl Ramos.

Oba španělští tenisté se nyní přesunou na domácí klání do Barcelony. Nadal, který bude útočit na 10. triumf z katalánské metropole, má v prvním kole volno. Ramos čeká na soupeře z kvalifikace.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monaco, antuka, 4.301.125 dolarů
nedělní výsledky (23. 04. 2017)
• Dvouhra - finále •
Nadal (4-Šp.) - Ramos (15-Šp.) 6-1 6-3
• Čtyřhra - finále •
Bopanna/Cuevas (Indie/Urug.) - F. López/M. López (7-Šp.) 6-3 3-6 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

199
Přidat komentář
Stan_Borowitz
vtipné je, že Rafa může cestou za titulem téměř zkopírovat MC a porazit Zvereva, Goffina a ve finále opět Ramose. Nebo Edmunda. Akorát Schwartzman je ze hry...
Reagovat
Pe3k
Cuevas ho sejme.
Reagovat
Herbert_Hoover
Cuevas - Goffin bude předčasné finále :D Forehand si slibuje od Barcelony větší prověření Rafy, ale já bych to tak optimisticky neviděl..nakonec to bude zase jen o Goffinovi a případně o Andym, pokud se doklopýtá do finále..na prověrku si asi budeme muset ještě počkat..snad Řím..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě by se mohl trochu pochlapit Zverev, v MC to byla z jeho strany velká bída.
Reagovat
Pe3k
Přesně, to byla ostuda, ale možná to bylo tím, že měl ten den narozky.
Nebýt Nadala tak má Zverev solidní vstup do sezony.
Měl hlavně vyhrát ten jejích první zápas.
Barsa bude jiná,, než MC.
Reagovat
Herbert_Hoover
Trochu by mohl, ale na té antuce mu pořád ještě nedokážu nějak víc věřit, nevím :) Uvidíme..každopádně kdo jiný z jeho větve když ne Saša a Goffin no..
Reagovat
smazaný uživatel
Je tam starý dobrý Feru uz v druhom kole. Skoda tohto zrebu pre Davida, prial by som mu comeback aspon do okolia 10 miesta. Z turnaja sa odhlasil druhy nasadený Nishi, ktorý by bol v Rafovej polke pavúka. Takže teoreticky čaká Nadala náročnejsi súboj akurat s Goffinom/Cuevasom a vo finále s Andym alebo Thiemom..
Reagovat
Herbert_Hoover
Je to obecně takový oldies turnaj..Ferrer, Montanes, Almagro (i když ten věkově ještě není takový matador, ale stejně slibuje závan starých časů)..do toho tragický García-Lopéz..co do jmen sympatický turnaj, ale co do formy a prověření je to žalostné. Finále Thiem - Rafa by mohlo být fajn.
Reagovat
Stan_Borowitz
To by do něj ale Thiem musel nejdřív dojít... nějak mu ale nevěřím. Když bude Edmund hrát jako druhou půlku zápasu s Rafou, tak Thiem jede domů. Je ale samozřejmě otázne, jestli mu Thiem dovolí takovou dělostřelbu. Uvidíme...
Reagovat
turista
No Goffin hraje výborně, ale když se po jednom míčku, který mu rozhodčí sebral a daroval ho Nadalovi psychicky totálně sesype tak nemůže pomýšlet na velké úspěchy.
Reagovat
r.Fever
Chlapci vrabci, o 5 rokov budeme s usmevom a jamkou v lici spominat na rok 2017, ci uz Federerovci alebo Nadalovci, si to uzite radsej ;)

Ja si tenisovy 2017 uzivam, je to zrejme Rogerova labutia piesen a je dost mozne, ze aj Rafova. Nebudte nenasytni, skontrolujte rebricek race a je to. Zverevovia ani Kyrgiosovia vam toto uz nenahradia...
Reagovat
Pe3k
Ámen. Zatím je sezóna o FeDalovi,, coz je balzám na duši po DjokoMurarne...
Reagovat
a.magerova
https://pbs.twimg.com/profile_images/711869404682854400/xKHUVqYX_400x400.jpg

http://live-tennis.eu/en/atp-race
Reagovat
Pe3k
Můra 11 Nole 20, což je mazec, když sou o 6 let mladší než Roger...
Reagovat
Herbert_Hoover
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18119334_1271407622977897_2017375188409793088_n.jpg?oh=e8c027c1bb29012a1c21374236ba5936&oe=5998229E

:))
Reagovat
mekmor
přesně tak, mohu jen souhlasit:-)
Reagovat
turista
To asi ne. Ale Novak Djokovič by na Rogerovy a Rafovy letošní úspěchy měl patřičně odpovědět a přidat ty tři tituly ať má taky 70 kousků jako Rafa.
Reagovat
spaniel
Forehande, co se ti nelibi na Stanovych prispevcich? Je to jen kopie tech tvych. Nejak neunasis tu madsazku a vtip, ktere prisuzujes sobe :D
Reagovat
babolat.cz
ty seš také spanieli mimo, koukám že vám ty Rafovi úspěchy dost dráždí nervový systém...mohu se jen smát...
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak zrovna spaniel se tu Rafy zastal po semifinále s Goffinem, jako jeden z mála z jiného táboru :) řekl bych, že má dost často střízlivý úsudek
Reagovat
babolat.cz
pokud je střízlivý...
Reagovat
Pe3k
Měli byste si udělat pořádek v kempu. Ruku na srdce, Babolat, Frantz, Forehand ten náš web jen hnojí, přitom Řafa takový šampion, by si zasloužil lepší fandy a my bychom rádi diskutovali na úrovni o cemkoliv. Včera RN vyhrál kulatý titul a místo abyste slavili, hledáte jen spory a plivete jed, nemyslím zrovna tebe...
Reagovat
babolat.cz
kat o morálce káže...
Reagovat
Stan_Borowitz
Kat jako vykonavatel spravedlnosti samozřejmě o morálce kázat může a není na tom nic špatného.

Horší je, když o morálce začne kázat ten, kdo ji sám nemá a ještě se tím chlubí.

Ale nedělám si iluze, že bys to pochopil. Ani toho Kryla neumíš citovat správně...
Reagovat
babolat.cz
přepsal jsem se, vím, že tam má být vrah, nejsem fandina, abych po sobě opravoval každé písmeno a dělal 100m vlákna.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jasné, chápu...i proto jsem si ten titul užíval po svém a bezprostředně tady nepřispěl. Je pravdou, že mnohé hlášky se daly vynechat v takovou slavnostní chvíli. :)
Reagovat
mekmor
...a ty jsi zase d.ebil no a nikdo Ti nic neříká:-DD
Reagovat
janek_da
:), rekl bych ze ta nadsazka je jeste mirnejsi nez Fhova

To se mi libi i v realnem zivote, jak vtipalek naraz nezná srandu, když si z něho někdo utahuje stejně jako on z ostatních.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně, tak už to bývá. Když to dělám já, tak je to nevinné a vtipné pošťuchování a všichni by se tomu měli povinně zasmát, ale běda, když někdo to samé udělá mně. To je gauner nejhoršího kalibru... tak to je ve zkratce FH filosofie.

Uživatele Frantz a babolat.cz už ani nekomentuju, to je hnůj, jak babolat.cz trefně označil sám sebe. Smutné je, že když je někdo okřikne, nikdy to není z tábora fandů Rafy, ani těch rozumných. Posledně to byla Nola (kterou jistě nikdo nemůže podezřívat z toho, že by byla fanatický federerovec).
Reagovat
babolat.cz
vyspal ses ze včerejší kocoviny a je z tebe andělíček? to neokecáš...už ses jednou vybarvil...
Reagovat
Stan_Borowitz
Spíš bych čekal nějakou sebereflexi od tebe. Ale pokud chceš společně s Frantzem zůstat hnojem toho webu, tvoje volba. Ale pak nebreč, když jsi čas od času vykydán.
Reagovat
babolat.cz
nevím, ihned po jeho Triumfu píšeš, že by potřeboval lepší srovnání, to je zbytečné...
Reagovat
smazaný uživatel
Neblázni...Len som spozoroval určité zmeny v správaní. Príliš veľa emócii a večer prišla aj akási melancholická nálada, kde skvelému tenistovi Nadalovi nebolo dopriate mať dobrých fanúšikov. Myslím, že aj Matti a Amputka zostali zaskočení. Stan má vačšinou nadhlad a nenechá sa vtiahnuť do týchto žabomyších vojen, včera bol však v prvej línii. Pritom osobne ma ten Rafov titul nejako euforicky neomámil, popravde čakalo sa to a nijak nebol preverený. Barcelona paradoxne prinesie náročnejšie konfrontácie..
Reagovat
tito
Vamos!!! Král cihly. Rafael Nadal. Pamatujte si to jméno.
Reagovat
smazaný uživatel
Na mne strasne dlouhe. Ja si pamatuji 1111.
A to mi staci... nenarocne na pamet...:)))
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Fandina
Padesát z antuky a deset z toho v MC, tak to už by mu tam mohli postavit pomník :-)).
Reagovat
turista
To by mohli.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nebo zimní stadion. A pojmenovat ho po něm. Zimní stadion Rafaela Nadala. Ten taky ještě nemá.
Reagovat
Stan_Borowitz
V Monte Carlu jediné opravdu stylové je vlastní kasino. Kasino Rafaela Nadala.
Reagovat
Stan_Borowitz
Zimní stadion by mohli postavit Rogerovi v Dubaji. Nebo krytou sjezdovku. Jednu už tam myslím mají, tak by ji mohli po něm pojmenovat.
Reagovat
Stan_Borowitz
že zasloužený Rafův titul získaný po roce půstu začali někteří jeho nesoudní fanoušci vykládat, jakoby titul z Monte Carla byl něco jako 5 grandslamů.

Vrhá to zbytečný stín na tento bezesporu velký úspěch skvělého hráče, který by si jistě zasloužil výrazně kvalitnější fanouškovskou základnu (výjimky, které zachraňují jinak bídnou průměrnou úroveň, prominou).
Reagovat
smazaný uživatel
Si si dneska uletel...Neviem ci na svojom lietadle, ale uletel si si určite...
Reagovat
janek_da
Ten titul tedy nebyl zasloužený?
Reagovat
Herbert_Hoover
https://www.youtube.com/watch?v=wPgfM0GsrXg

No, tento titul může být klíčem k tomu v Paříži, takže je pochopitelné, že se radujeme a s námi i Rafa. :) Navíc je to historický úspěch, to tomu dodává punc výjimečnosti a hyperMasters formát. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Uživatelům, jako jsi ty, tu radost upřímně přeji.
Reagovat
babolat.cz
Stan si dnes zase píchnul a jede. Kolik těch ampulek musím denně brát, abys to vydržel do FO...
Reagovat
smazaný uživatel
Titul v MC bol fajn.

Ale, že Barcelona vyhrala v Madride, Messi dva góly, Ramos červená a rozhodujúci úder v 90min!!??..

Epic win.
Reagovat
kada.tom
Barca paráda :-))
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/C-Hsw5YXcAAv-ce.jpg:large
Reagovat
a.magerova
https://annaleawest.files.wordpress.com/2015/02/rafafederer-o.gif
Reagovat
spaniel
Ze vas to bavi. Vyhra na tomto MM turnaji byla vzhledem k forme ND a AM povinnosti, po jejich vypadnuti dvounasob. Nadal neni proveren, porazil slabsi hrace, kteri pro nej nejsou nebezpecni. Vzhledem k letosni forme si titul zaslouzil.
Reagovat
peggy
Rafa si dal krasne darky za drinu,kteru tenisu dal.Je to proste kral antuky.Neda se mu nic vytknout jen VAMOS RAFA!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Konečně někdo z tábora Rafa fans, komu jeden titul po roce totálně nezatemnil mozek...
Reagovat
Krisboy
Legenda, co dodat. Už je dávno, ale proč ty hranice ještě neposunout, že. Desátej titul z jednoho turnaje, to je prostě přemr.a. Tak ještě zakulatit tu Paříž a máš splněno na věky věkův. Respekt!!!!!
Reagovat
Kozoroh
Dle proroctví Rafa už žádný grandslam nevyhraje :-)

http://www.tenisportal.cz/zpravy/rozhodnuto-nadal-na-us-open-hrat-nebude-14851/
Reagovat
Krisboy
Sorry, 247 komentářů se mi nechce číst. Kdo to povídal?
Reagovat
Krisboy
Od: tenisakcz
Nebojte se Rafa se po zranění vrací silnější říkal jeho strýček Toni :D
Reagovat
Kozoroh
"Roland Garos 2014 se do historie zapíše jako poslední GS, který Nadal vyhrál. Dejte na má slova."
Reagovat
Stan_Borowitz
To byl návštěvník z budoucnosti...
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, to je balzam na dusu ako sa tu niektorí opustajú :)..Jedna tisicka, neviem si predstavit GS. Pre zachovanie dusevneho zdravia fanatikov ho snad Rafa uz nikdy nevyhra..
Reagovat
Stan_Borowitz
Tu druhou větu podepíšu. Ne vlastně to podepíšu celé. Já jsem z toho akorát spíš smutný, myslel jsem, že už jste se za ty poslední roky zklidnili a dokázali začít vnímat realitu...

Bohužel jsem se spletl.
Reagovat
Matti
Imtenzivne stihas Pe3ka.
Reagovat
Pe3k
Pěkným hejtem ses navrátil. Měsíce ani čárka a pak sem dolezes jen plivat... Namísto toho, abyste si užili úspěch, tak jen těšíte sra cky. Trademark from Řafa fans.
Reagovat
Stan_Borowitz
mohl bys prosím upřesnit, čím přesně se tě ten příspěvek dotkl?

Nevím proč, ale tak nějak jsem si po jeho přečtení vzpomněl na ty muslimy, co v ulicích oslavují každý teroristický útok, ale jinak se dušují, že oni přece teroristi nejsou a je třeba se k nim podle toho chovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, myslel som práve teba. Som rád, že si sa v tom našiel.

Dnes mi prídeš extra prhký, netušil som, že jedno MC s tebou tak zamáva. Práve s tebou.

Mne samému ten titul moc žily netrhá. Je to povzbudzujúce, ale je to všetko len príprava pred RG.
Reagovat
Roger_Federer
Ale trha, trha....je videt Petko jak ti ten titul z 1000covky ;) vliv novou krev dozil, ta tvoje arogance te ani po letech tady a vekem neopustila...

Po 2letech kbys byl vsem jenom k smichu se snazis sesmesnit jeste vic.
Co natom nechapu je ze to je ve chvily kdy 36 lety Federer vyhrava jeden turnaj za druhym..
Reagovat
Pe3k
Všichni tady Nadalovi pogratulovali, na webu pohoda a forehand tady rozjíždí diskuzi o duševním zdraví? Má asi sám se sebou problémy, jinak netuším kde bere takové choré výplody.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, dnes je to tu samý copy paste.

Dominik, Stane, napiste, kde vsade ste napísali ten istý príspevok, aby som sa v tom vedel orientovat, prípadne vyhladat a odpovedat aj na tie dalsie. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud můžu tipovat podle analogie se ženským premenstruačním syndromem, tak s tebou bude rozumná řeč tak za týden. Do té doby au reservoir, mon Amiš..-.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasnačka..Teba sa tu Amputka a Matti pýtajú, či ti nepreskočilo...Máš tu dablované prispevky/provokácie v roznych diskusiách. Okrem toho dalsich 56 postrehov.. Ale inak vsetko v porádečku dneska s tebou. Radšej sa dobre vyspi Stane, zajtra je novy den :)
Reagovat
Roger_Federer
Vetsina jeho(stan Borowics) zdanlive nesmyslnych prizpevku jsou puze reakci na tvoje provokacii a nove, i opetovne fabulace a ohybani reality a cisel, nic vic..
Klidne si Peto hraj na svatouska, pozornemu, letitemu ctenari tvych vyplodu to neutece...Jsi pokryrec ani to nepriznas.;)
Reagovat
babolat.cz
stan si hraje na mravokárce...pak blije, doslova blije, ale pak se dozvíme, že to nebyli blitky, ale duchaplná reakce, která měla ukázat, jak píši jiní? Nechápu. mě z tho vychází že stan je smažka a prostě trochu víc přebral...a te´d se válí někde na Klinice
Reagovat
spaniel
Vidíme, že nechápeš.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já se na něj nezlobím, je mi ho líto, zřejmě se mu nedostává mozkové kapacity na to, aby pochopil...
Reagovat
Bob
Nuda
Reagovat
janek_da
Jinak se taky připojím ke gratulaci. Kupodivu jsem i docela rád, že potvrdil letošní formu. Docela bych si přál final FO RF-RN.
Reagovat
rod_laver
Já ne :-)) Roger už na antuce nestačí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jako v čem? Kromě Rafy a možná Stana s Novakem by při letošní formě porazil každého. A s Rafou by to byly pěkné souboje jako kdysi v Římě apod.
Reagovat
rod_laver
Ok, pohyb vypadá líp, ale ber v potaz, že Roger nehrál na antuce 2 roky (krom pár zápasů loni v MC), to je významný faktor.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, ale i v roce 2013, kdy byl zraněný a hrál špatně na všech površích, byl ve finále v Římě a čtvrtfinále na RG. Letošní Roger by tamtoho Rogera zdecimoval stejně jako Rafu v Indian Wells, takže bych tu nerozehranost tak nepřeceňoval. Ale s ohledem na cíle v sezóně považuji rozhodnutí vynechat antuku za rozumné, jen mne serou ty kecy některých nejmenovaných zde.

Ať se Roger na antuku soustředí napřesrok a vyzobe ty zbylé dvě tisícovky...
Reagovat
Frantz
Jednodusse a bez omacky proste na to na antuce nema a nikdy nemel ;-))) snad jedine vyhazet tam prazdny flasky od piti...
Reagovat
janek_da
Já jsem optimista. Stejně jako na AO tvrdím, že Roger nemá co ztratit v zápase s Rafou. A byla by to taková pěkná tečka.
Reagovat
Stan_Borowitz
Že jo, nebýt pár zdejších ******, tak by člověk měl z návratu obou čirou radost.
Reagovat
svetova.dvojka
nejlepší hráč všech dob...
Reagovat
janek_da
na antuce :)
Reagovat
Stan_Borowitz
červené
Reagovat
rod_laver
Gratulace, už bylo na čase :-) Znevažovat obsazení turnaje nebudu, každý turnaj je jiný a obzvlášť poslední dobou žebříček reflektující posledních 12 měsíců je zkreslený víc než kdy jindy. Ačkoliv se do GOAT debat obecně nepouštím, tak Rafa je na antuce nejlepší v historii.

Za mě - Rafa bude v race po FO na prvním místě, v druhé půlce sezóny ale bude ztrácet a možná už po travnaté sezóně v race nebude první.
Reagovat
Kozoroh
Rafa může být v race první ještě před FO - stačí mu vyhrát Barcelonu a na jednom Masters turnaji postoupit do SF. Kolik celkem uhraje bodů a jaký bude mít na Rogera náskok před travnatou sezónou je ve hvězdách, no pokud Fedex vyhraje Wimbledon, tak vedení v race stáhne zpátky na svou stranu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vela ludi automaticky predpoklada, ze sa Roger vrati v rovnakej forme...

Prečo?

Za posledne roky hral ozaj dobre a vyhraval velke tituly 2mes..Kludne sa moze vratit nevyrazný
Reagovat
rod_laver
Může, ale taky se může Rafa po antuce propadnout. Rogerovi druhá polovina sezóny sedí mnohem víc, o to větší bomba jsou tituly z AO a z amerických masters. Jenže Roger už není nejmladší a ví, že by byl z antukové části sezóny odvařený, proto si dal off a věřím, že formu na W vyladí.

Trochu mám obavy o Rafu, aby antukovou část nepřepálil. Nejsem si jistý, že je dobrý nápad, aby jel do Barcelony.
Reagovat
smazaný uživatel
Barcelona može byť riziková a v konečnom dosledku kontraproduktívna, ak tam odohrá 5 zápasov. V posledných xy rokoch som mal vzdy pocit, ze Nadal hral lepšie prvu polovicu antukovej sezóny, potom už strácal paru, hoci RG este v 13 a 14 nejako vydrel..Na druhu stranu, 3 zápasy v MC odohral sposobom 6:1, 6:1 alebo 6:1, 6:3...To nie sú dlhé zápasy a nijako ho to nezrujnuje...Uvidime, co prinesie Madrid a Rim, asi by nebolo dobre, aby Nadal hral vsade plnu porciu zápasov, no proti svojmu favoritovi fandit nebudem, to je jasne. Nejsom Pe3k
Reagovat
Kozoroh
Nemyslím si, že se Federer vrátí nevýrazný. Nemá teď tak dlouhou pauzu, jako měl před AO, dále podstoupí zahřívací turnaje v Německu (pokud si opětovný návrat neodbude na RG), do Wimbledonu nenaskočí tak jak do AO a tráva je jeho nejlepší povrch.
Reagovat
Stan_Borowitz
A tak to musíš vnímat hlavně jako Forehandovo zbožné přání...
Reagovat
steve79
Finale Roger-Rafa na french open tomu bych se nebranil.
Reagovat
Kozoroh
Gratulace Forehandovi aspol., po rok trvajícím suchu a třech promarněných finálových účastech se Rafa dočkal 70. titulu. Vzhledem k jeho antukové suverenitě bylo jen otázkou času, kdy předčí Vilase a došlo k tomu v MC, což dodává zisku 50. antukového titulu zvláštní příchuť. Je určitě lepší, že Vilase Rafa předčil v MC než na nějaké antuce v Jižní Americe.
Ramos ve finále byl omyl, který se na snad na dalších velkých antukových událostech nebude opakovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujem za gratuláciu ;)

Čakanie na titul bolo dlhsie ako obvykle, po RG vsak odohral Rafa len 5 turnajov, vrátane OH tusim...Takze je to trochu skreslujúce, najma ak rok 2017uz mozeme povazovat za uspesný...

Barcelona moze byt zaujimava, uvidime aké konfrontácie Nadala čakajú, cim tazsie tym lepsie. Rafa potrebuje zo seba vyžmýkat este viac...
Reagovat
turista
Rafa dosáhl na 2 kulaté milníky. Tenisově nesmrtelným přitom je dávno. Už se nemusí dělit dělit o toho antukového krále s Vilasem, kterého celkově v počtu titulů překonal už před 3 lety. Ramos nebyl ve finále omylem, ale nemá zkušenosti s takovými finálovými zápasy, takže neukázal to co umí takže neměl šanci. Novak Djokovič, který jediný umí na Rafu zahrát i na antuce svoji šanci promarnil, zmařili ji i Andy Murray a Stan Wawrinka. Novakovi přeju, aby se z té mizérie vyhrabal už na dalších antukových podnicích a brzy těch 70 titulů taky získal. Dohnat a přeskočit Rafu v počtu titulů je Novakův letitý sen. Jeho splnění se mu včera o kousek vzdálilo.
Reagovat
steve79
Je to antukovy buh.
Reagovat
steve79
Gratulace Rafovi! Jako velky fand Rogera jsem Nadalovi ten titul pral. I kdyz nenastoupil proti zadnemu hraci v top pet, tak na turnaji byli hraci jako Wawrinka, djokovic, Murray atd
Reagovat
misa
Nejlepší antukář Sluneční soustavy všech dob, gratulace.
Reagovat
Tornes
Gratulace Rafovi. Vyhrát jeden turnaj desetkrát je něco neuvěřitelného a Monte Carlo je navíc jeden z Masters. Jeho hra byla po celý turnaj na velmi vysoké úrovni a nikdo jiný se jí ani nepřiblížil. Nebyl každý zápas dokonalý, ale až na Edmunda nikdy nebylo pochyb o tom, kdo vyhraje. Navíc své výkony stupňoval a od Zvereva dál to bylo skvělé.

Pokud bude takhle pokračovat dál, tak krásně potvrdí skvělý vstup do sezony (nejlepší myslím od roku 2009) a další tituly z antuky se mu vyhnou jen těžko.
Reagovat
Mayo
Vamooooooooooooos Rafa. Perfektne čísla (:
Reagovat
Mayo
Samozrejme poklonte sa Rafovi. Vyhrať jeden turnaj 10x neni zle heh
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Rafael_Nadal
Vyzývam ťa, prestaň mi tu konečne robiť hanbu :(
Reagovat
fialka
Rafovi gratulka. Krásne čísla v nadpise a vôbec by som sa nehnevala, ak by sa zmenili. V článku zaujímavé tabuľky.
Reagovat
vrabejka
Rafa VAMOS!
Po té bude s Edmundem jsem v titul fakt nevěřil ale Rafa to dokázal.
Reagovat
peRFect
Velký úspěch pro RN. Je fuk, jaké měl soupeře, prostě vyhrál a to je podstatné. Po devítce z RG (zatím), stanovil další rekord, který nikdo nepřekoná. Jako fanoušek Rogera mu tituly z antuky přeju. Jak řekl Roger při ceremoniálu na AO: "Please keep playing Rafa, because tennis needs you".
Reagovat
a.magerova
Tak tak.... a zatímco my se tu furt hádáme kdo je lepčejší, oni jsou jako vždy v pohodě... :-)))

http://media3.giphy.com/media/MyTpA0ZllOh1u/giphy.gif
Reagovat
panzer.dragon
Neco mi rika ze Roger bude hrat na RG :)
Reagovat
Ondra979
jo jo mel by, pokud se situace do RG nezmeni, tak by byl druhym nejvetsim favoritem a to by byla skoda si nezahrat
Reagovat
Frantz
Vyhrát 10x jeden podnik ve 30ti letech, hmmm...klobouček ;-) o tom se může jednomu prasákovi ze švajcu, kterýho nikdo nenaučil se chovat, jen zdát ;-)
Reagovat
Nola
Fedexovi nefandim, no tvoje vyjadrovanie je totalna zumpa, Pe3k sice hajtuje Nadala, ale pouziva k tomu aspon vyberany slovnik....
Reagovat
Roger_Federer
Neurazej zumpu.
Reagovat
peRFect
Frantz mohl konečně vylézt z kanálu a něco napsat (na konci dubna) jinak měl od začátku roku útrum :-)) Nechme mu pár minut slávy a to, že se vyjadřuje jak žumpa, no holt mu nebylo dáno do vínku tolik, co ostatním.
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle mne Pe3k nehejtuje Nadala, ale některé jeho zdejší až jehovisticky založené fandy, kteří se v úsilí o zbožštění svého idola setrvale snaží všemožně ohýbat realitu a ignorovat fakta...
Reagovat
W.G.M.
Samozrejme, ze hejtuje Nadala. Asi malokdo si tady uz pamatuje, s jakou fazonou se tady Pe3k uvedl. Tam je nenavist k Rafaelovi hodne hluboko zakorenena. Od te doby samozrejme svuj projev uhladil (asi aby se uz nikdo nemohl posmivat, jake to ma Roger kanalnicke fanousky), ale je to tam dost znat, kdyz je clovek ochoten opravdu cist i mezi radky a ma otevrenou a nezaujatou mysl. O tom, ze se tu spickuje s nekterymi uzivateli, samozrejme neni sporu a asi vsichni vime, o koho jde. Ale netroufla bych si soudit, kdo je v tomto diskuznim souboji ten dobry a ten zly, rekla bych jen, ze Forehand casto nemysli sve prispevky az tak vazne a casto je pise s cilem rejpnout. O jeho smyslu pro sarkasmus a ironii asi netreba polemizovat.
Reagovat
babolat.cz
ty seš taky pěknej tydýt, navíc ujetej jak pe3k
Reagovat
Stan_Borowitz
A první jehovista se ozval... kdy se připojí další?
Reagovat
babolat.cz
máte svého duchá svatého na dovolené, tak kydáte hnůj?
Reagovat
Stan_Borowitz
Hnůj seš ty a Franz a když má svou menstruaci ješitnosti, tak i Forehand.

Čili ano, máš pravdu, reakcemi na vás se snažíme vykydat hnůj.
Reagovat
babolat.cz
podle hesla nepřítel mého nepřítele je můj přítel, že? najednou je žumpa pe3k svatý...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty zrovna nemáš o žumpě co mluvit, a když tak, potom hlavně ve spojitosti se sebou samým.
Reagovat
mahycek
Gratulace Nadalovi, ale s kým to proboha hrál ?? Jaké měl soupeře ???? Moc bych zatím nejásal, nad Rafou. Ještě není prověřen s TOP kvalitou.
Reagovat
W.G.M.
No tak podobni souperi Rafu v nedavne minulost porazeli, tak ja nevidim duvod, proc nezacit jasat, ze se zda, ze nejake ohrozeni od hracu z druhe, treti a dalsi desitky asi nehrozi a ze jeho nejvetsimi souperi zase budou ti z Velke ctyrky.
Reagovat
Roger_Federer
Gratulace Rafovi..konecne se dockal, kde jinde nez na cihle.;)
Reagovat
kada.tom
Pěkná numera pro Rafu :-)
Jak už jsem tu dneska psal, nedivil bych se, kdyby tu "10" Rafa udělal i v Barce a v Paříži :-)
Reagovat
Nola
ty si zaujimavy typek, zase si sa nasiel v Rafovi :D
Reagovat
kada.tom
jak jako našel? já se nikdy neztratil ... z "big four" nemám rád akorát Federera
Reagovat
Nola
to mas kolko favoritov? myslela som, ze fandis Andymu....
Reagovat
kada.tom
tak fandím Andymu, Rafovi i Novakovi ... nejsem tak vyhraněnej jako někteří zdejší fanatici Federera, Novaka, Andyho či Rafy ..
Reagovat
Nola
vo vzajomnych duelov v tom musis mat riadny chaos....
Reagovat
janek_da
Jsi vyhraněnej. Nenávidíš RF a Wawru.
Reagovat
kada.tom
nenávist bych tomu říkal jen v případě Federera, Wawrinku sice hejtuju, ale pořád jsou zápasy, kdy jsem ochoten mu fandit a přát - u Federera se mi tohle ještě nikdy nestalo :-)
Reagovat
dappe
Nenávist :) Ty musíš být dobře mimo.
Reagovat
panzer.dragon
Kdyz hraje proti federerovi :)
Reagovat
kada.tom
to samozřejmě, ale určitě jsem mu už fandil i proti jinému soupeři - jen si nepamatuji kdy to bylo :-)
Reagovat
Nola
na druhu stranu Stanovi uz parkrat tento rok fandil, napr. v Melbourne....
Reagovat
janek_da
proti RF :)
Reagovat
Roger_Federer
Proboha..bud trochu aspon doudny a nelzi..
Vadi ti i cokolada Milka.
Reagovat
atptour
Gratulace Rafovi.A to nekteri jeho kritikove nekolikrat psali,ze nic nevyhraje. Vyborne,odbornici????
Reagovat
smazaný uživatel
Po chabom obsadenom turnaji v Miami nás v MC čakal opat Masters s účasťou dvoch najlepších hráčov sveta a styroch najlepších hráčov antuky posledných sezón...

Nadal aj napriek pokročilému veku potvrdil svoj status najvacšieho vládcu tenisoveho povrchu vsetkých čias. Ziskom bezprecedentného desiateho titulu z Monte Carla stanovil navzdy neprekonatelný a historický rekord ATP. Zaroven je jediným hráčom sezóny, ktorý dokazuje svoju komplexnost a vysokú úroveň na všetkých povrchoch, klobúk dole. Chum jetze Rafa!..
Reagovat
Roger_Federer
Zapomels dodat ze po ceste za titulem neporazil jedineho hrace top10.
Drive si vzdy tvrdil, ze takovy titul je "menecenny", ted uz staci, ze se zucastlili dva nejlepe postaveni hraci v zebricku ;);)
Reagovat
Denis92
Avsak, najlepsie obsadene turnaje boli na AO a IW, ktore oba vyhral najlepsi hrac tejto sezony, ktory v MC chybal.. A finale by spravil aj v nom, o tom nepochybujem. Ale nemam zapotrebu znehodnocovat Nadalov titul. Je rovnaky, ako kazdy iny.
Akurat mi mierne vrasky na tvari robi, ze ak sa nespamata Djokovic s Murraym a Rafa si uhra na antuke 4000+bodov, tak to Roger bude mat co robit aby som neprehral stavku :)
Reagovat
dappe
Pokud se Federer vrátí v podobné formě jako byl, tak opravdu v žebříčku za Nadalem nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to otvorené, ale na stávku pamatám. Tých 4000b by bolo snových a zrejme co do kontextu svetovej jednotky rozhodujúcich. RG však može vyhrat nezvyčajný široký okruh favoritob..
Reagovat
Stan_Borowitz
že se Rafa nenarodil v době, kdy byla na antuce skutečně kvalitní konkurence, která by dokázala prověřit jeho skutečné kvality. Takto silnější polovinu kariéry byl jeho největším soupeřem na antuce průměrný antukář Federer a druhou, tu slabší, hardový specialista Djokovič. Kdyby třeba hrál souběžně s Borgem a Vilasem, mohli jsme místo antukového krále mít jen jednoho dalšího průměrného antukáře s pár tituly z antuky a mořem prohraných finále s Borgem navíc...

Ale aj taký je šport.
Reagovat
smazaný uživatel
Budeme musiet s tým zit, ze Nadal je priemerný antukár s 9RG a 10MC :)

Keď vy dokážete žit s tým, že Federer je priemerný trávar, ktorého najvačšia konkurencia bol na tráve priemerný antukár (lol), tak je vsetko v poriadku.

Čo by dali za takých súperov najvacšie legendy tohto povrchu Borg a Sampras. Pistol Pete musel čeliť vo finále takým kalibrom ako Becker, Agassi, Ivanisevic, co meno to v All England clube pojem. Kolko by mal asi Sampras titulov, kedy mával vo finále napriklad Costu?..
Reagovat
Stan_Borowitz
Holt temná doba strikes back, s tým sa ozaj budes muset zmierit. Já jsem si ji nevymyslel, to byl úplně jiný expert, že ano?
Reagovat
smazaný uživatel
Ked dvaja robia to isté, nie je to vzdy to isté ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
To rozhodně ne, zejména když jeden tára sprostosti a druhý mu nastavuje zrcadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Stan, prepáč...

Ale ak podla teba Petrik nehejtuje Nadala...Co sám viackrát priznal...

Obavam sa, ze sa tým sám diskredituješ a diskvalifikuješ vo vsetkých otazkách objektivity. A kedze nie si objektivny, tak su s tebou akekolvek diskusie v kontexte konkurencie bezpredmetné..
Reagovat
babolat.cz
přesně, úplný mimoň, sám se dokonale ztrapnil
Reagovat
Stan_Borowitz
Potrefené husy se houfují do hejna...
Reagovat
rod_laver
Jenže Rafa v letech 2006 - 2008 byl na trávě velmi dobrý i jako trávař. To, že Rogerovi na trávě 2 roky na trávě zatápěl, nebylo tím, že by byla na trávě slabá konkurence, ale tím, že Rafa hrál na trávě skvěle. Rafa hrál úplně jinak, nebál se, chodil víc na síť, hrál agresivně.

Roger nedosáhl na antuce takových výsledků jako Rafa na trávě v tom období, přesto nyní je Roger na antuce lepším hráčem než Rafa na trávě. Moc mi hlava nebere, čím to, že Rafa se na trávě tak propadl, ale posledních 5 let je to na trávě tragédie, přitom věřím, že Rafa z let 2007 - 2008 by Djokoviče v roce 2011 ve finále porazil.
Reagovat
Kozoroh
V roce 2007 se No1e s Rafou střetli ve Wimbledonu v SF. A Novak začal impozantně, první set získal 6:1, pak ho ale začalo podrážet zdraví a zápas v třetím setu vzdal. Kdoví, jak by zápas dopadl, kdyby byl Djoker zdravý, co je ale jisté, že tehdy ještě nepodával takové výkony jako v roce 2011. Takže mám za to, že Novak 2011 by Rafu 2007-08 porazil. Dokonce by se s ním tak nenatrápil jako Roger 2007.
Reagovat
turista
Rafa by získal těch 50 titulů kdykoliv. Federer byl na antuce kdysí výborný, titulů na ní má dost a velkýcch finále ještě daleko víc. Novak Djokovič umí hrát na antuce vynikajícím způsobem a taky je jediný, kdo dokázal na antuce Rafu mnohokrát porazit. Bohužel asi ty meditace a změna myšlení otupily jeho schopnosti vyhrávat na okruhu bez ohledu na typ povrchu. Lidsky možná Novak něco získal, tenisově ztratil.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, toho Pepe Imaze snad platí Toni Nadal...
Reagovat
brixner
Mám z toho radost!!
Před nástupem do Paříže se všichni třeste!
Ale přesto...hrozně bych si přál, aby Roger porazil Rafu konečně i v Paříži! To by snad byla větší pikantnost, než případný duel v New Yorku!
Rafa a antuka - to je jako já a EarlGrey:-))
Klobouček!
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa! Konečně. Škoda IW. Teď Barcelona a pak se uvidí.
Reagovat
Torresek
Tady je ale dementů :D to je co? Výběr kriplů tady, jak se snaží hanit Nadala. Ubožáci tito lidé
Reagovat
smazaný uživatel
Legendaaa :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Juchuuu, dnes můj syn vyhrál mistrovství CR ve volejbale a Rafan má titul...konečně po roce happy! :D
Reagovat
jackiec
dejte tomu žebrákovi už ten pohár, bo neměl do čeho synek 110 měsíců hryzat
Reagovat
Hypertac
110? Už to nehul.
Reagovat
jackiec
tak kdejaký cip pochopil že to bylo 11 měsíců a je tam chyba hńupe
Reagovat
Hypertac
Co mi nadáváš? Asi Tě rodiče nenaučili slušnému vychování.
Reagovat
Ondra979
gratulace RAfovi a Rafa fans(tem nehaterum :), nemel sice prilis obtiznou cestu za titulem, ale kdo se na to bude ptat za nekolik let, ja mu to preju po tech porazkach, doufam ze RG bude minimalne napinavejsi a s Rogerem ve forme ze zacatku sezony :)
Reagovat
peggy
V Monte Carlu je nejlepsi antukovy kral Vamos Vamos RAFA,!!!Dlouho cekal a je to tu.Hral dobre.
Reagovat
Nola
Rafa zasluzene, ta sialena defenziva za stavu 40:30 pre Ramosa v poslednej hre bola nadpozemska zalezitost, gratulacia
este rok nazad sa tu pisalo, ze Rafa spomalil, dnes mal raketovy start a behal ako v najlepsich rokoch
Reagovat
MAFRA
VAMOS RAFA!!!!!gratulace k 10 titulu s MC,ještě by to chtělo letos 10 titul na FRENCH OPEN!!!!!
Reagovat
Pe3k
Tak, nejhorší Masters roka za námi, teď už bude jen líp. Někteří slaví, inu jejich idol na takych pseudo turnajích postavil snovou kariéru ;)

Roger číslo 70 získal myslím ná turnaji mistrů 2011, panečku to byl fajn turnaj, plný top hráčů a parádních zápasu, prostě pravý opak MC 2017. Ramos a top 30 player? Lip by zahrál Hájek, Minář nebo Rosol. Samosebou jméno to Nadalovi vína, jak tragický ten turnaj byl, on je naopak rád...
Reagovat
babolat.cz
to je fakt, horší zastoupení mělo už jen Miami či IW...
Reagovat
atptour
A mozna by lip nez Ramos zahral i Federer z Basileje,Franta z Kozojed,Pepa z Horni Lhoty.Ale asi ne,ty chytroline????Proste Nadal vyhral Masters.Mura,Djok v utlumu,Federer radeji odpociva.Porad nesnizuj uspechy jinych.Nic jineho neumis.
Reagovat
Pe3k
Já ne, to máš pravdu :D
Reagovat
babolat.cz
VAMOS
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá někdo live stream. Diky
Reagovat
George_Renel
http://live.robinwidget.org/streamvideo8/ramos-vinolas-vs-nadal-atp-monte-carlo-live-stream-194286.html
Reagovat
miledus
http://roguesportz.blogspot.cz/p/skysports-4.html
Reagovat
safi1313
Je vtipný, jak všichni blbeckove, kteří nemohou unést, že Rafa je po Rogerovi nejlepším hráčem všech dob, znehodnocují jeho tituly tím že má umetenou cestičku až do finále. On za to nemůže, že srbskej namachrovanej šašek a nudnej Murray prohráli... Rafa by je stejnak smetl i tak a věřím že letos je ještě několikrát smete. Roger by na antuce Rafu taky nedal, ale jinak vládnout budou letos Roger s Rafou, tak si na to vy ostatní nepřející klaunici zvykejte;-)
Reagovat
turista
Myslím, že Novak se dá dohromady a ty tři tituly co mu na Rafu chybí brzy dožene.
Reagovat
Herbert_Hoover
No, Rafa teď (nejspíše) odskočí už na 4 tituly a čert ví, jak to bude dál v rámci antuky..taky to může být po Římě o 5..ale v Římě má Novak největší šanci se zmátořit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Po sezóne 2010, kedy Rafa vyhral posledné tri GS sa nič iné nečakalo, len ze Rafa Rogera brzy dožene..

A po RG 2016 sa taktiež nič iné nečakalo, len že Nole brzy dožene Rafu ale aj Rogera.

Ubehol rok.

Len tym chcem povedat, ze nic neni dopredu nalinkované a veci sa mozu zvrtnut. A tak sa aj deje
Reagovat
kada.tom
Rafa si jde pro desítku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vyhrál jen 9 titulů v kariéře? Ech to i Berďa má víc :)
Reagovat
D@nny
Finále zatím podle očekávání. Nadal zatím nemusel předvést nic světoborného, stačí mu Ramosuv hrozný výkon...
Reagovat
smazaný uživatel
No jo když má pan Nedal umetenou cestu to se mu to hraje, Fedex by ho zřídil jak nic
Reagovat
atptour
Tak proc v MC a na jinych antukovych turnajich neni?Antukova bilance mezi Rafou a Rogerem je jednoznacna,takze vyrizen by zrejme byl Roger.Nic na tom nemeni Rogeruv skvely uvod sezony.On moc dobre vi,jake jsou jeho sance na antuce,proto ji vynechal.I s ohledem na vek a zdravi.
Reagovat
Labi
Nejtěžší soupeř při cestě za titulem "zaříznutý" Goffin? tenhle Masters je hodně žalostný
Reagovat
Stan_Borowitz
Řekl bych, že nejtěžší soupeř byl Edmund.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidite. Ake lahke je tu vyhrat a Federer to nikdy nedokazal...
Reagovat
jackiec
fedex by tu taky vyhrál ale pokždé měl nadala nebo wawrinku v laufu:-)
Reagovat
babolat.cz
Nejtěžší je tvůj zdegenerovaný mozek-samé olovo
Reagovat
jackiec
ty budeš asi pěkně zakomplexovaný ocas
Reagovat
W.G.M.
No od tebe to tedy rozhodne sedi (viz ten tvuj horni prispevek o zebrakovi) :-D. Je vazne smutne, jak malo lidi dnes disponuje nejakou sebereflexi...
Reagovat
turista
Goffin se totálně vyšťavil na Djokerovi, kterého chtěl za každou cenu porazit a proti Rafovi byl po sporném míčku zcela nekoncentrovaný a zcela zklamal. Ramos neměl zkušenosti z velkých finále a psychicky to nezvádl. Když všichni potenciální těžcí soupeří promarnili své šance dřív tak to Rafa v podstatě vyhrát musel. Však se na těch 70 kousků dlouho načekal stejně jako kdysi Serena.
Reagovat
jackiec
tak to bude snad nejsnadněji vyhraná fináloví tisícovka, bohužel nadal nemůže za to že balkánec s květákem a spol. jsou mimo formu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist