Agassi Andre

Agassi Andre

54
muž
USA
Datum nar.:
29. 4. 1970
Výška:
180 cm
Váha:
80 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 1.
čtyřhra: - / 161.

Ve věku 91 let zemřel slavný trenér Nick Bollettieri, píší média. Vedl Agassiho, Selešovou či sestry Williamsovy

V 91 letech zemřel proslulý tenisový kouč Nick Bollettieri, jenž pomohl k úspěšným kariérám řadě hvězd, mezi které patřili třeba Andre Agassi, Monica Selešová, Jim Courier nebo sestry Serena a Venus Williamsovy. Informaci médií o úmrtí vlivné postavy tenisové historie dnes potvrdili představitelé tenisové akademie na Floridě, kterou v 70. letech založil.

Použité ponožky i hraní bez trenek. Jaké rituály dodržují elitní tenisté?

Někdo nešlape na čáry, někdo nepřevléká vítězné oblečení, jiný zase zásadně jako první obouvá levou botu. Sportovci a rituály, to je jedno velké věčné téma. Zapadnout do sady zvyků či opakujících se návyků je velmi snadné. Když se to vymkne, může vše dojít až ke spirále nepříjemných trápení. Ale pokud se vše daří udržet, tenistům to uvolní mysl a připraví je to na výkon. Pojďme se na některé zajímavé rituály podívat.

VIDEO: 10 minut nejlepších výměn a úderů Andreho Agassiho

Především v 90. letech minulého století rozdával radost tenisovým fanouškům André Agassi. Nyní 52letý Američan strávil 101 týfnů na postu světové jedničky, vyhrál všechny čtyři grandslamy, z nichž má celkem 8 trofejí, Turnaj mistrů a získal také zlatou olympijskou medaili. Podívejte se na desetiminutový sestřih z jeho umění.

VIDEO: Přehled deseti nejdéle vládnoucích mužů žebříčku ATP

Novak Djokovič tráví 311 týden v čele světového žebříčku, čímž překonal rekord Rogera Federera. Zajímá vás, kterých dalších osm tenistů setrvalo nejdelší čas na pozici světové jedničky? Pak je tu pro vás povedený desetiminutový sestřih s počty týdnů strávených na 1. místě žebříčku ATP.

VIDEO: Mistr imitátor napodobuje Agassiho, Safina či Kuertena

Krátce po videu s dokonalým napodobováním devíti tenistů současnosti či nedávné minulosti zveřejnil Španěl Andres Carrasco další povedenou kompilaci imitací. Tentokrát se zaměřil na šest hráčů, kteří sice už pár let na profi okruhu nepůsobí, ale do paměti fanoušků se kromě úspěchů vryli také svým výrazným stylem hry, nezaměnitelnými pohyby, rituály či zvukovým doprovodem úderů.

VIDEO: Nejlepší údery a výměny ze soubojů Samprase s Agassim

Především v 90. letech minulého století patřily jejich bitvy k tomu nejsledovanějšímu v tenisovém světě. Američané Pete Sampras a André Agassi odehráli celkem 34 vzájemných soubojů a předváděli skvělé výměny a údery. Zde je krátký výběr toho nejlepšího z jeiich duelů na turnajích ATP.

VIDEO: Agassiho 17 triumfů na turnajích Masters

Andre Agassi ve středu oslavil 50. narozeniny. Během své kariéry vyhrál 60 turnajů včetně všech grandslamů, Turnaje mistrů či olympiády. V letech 1990 až 2004 vyhrál také celkově 17 turnajů Masters. Pojďme si připomenout Američanova vítězství na těchto prestižních akcích. V sestřihu lze také krásně sledovat, že čím delší byla Agassiho kariéra, tím kratší byly jeho vlasy.

Oslňoval výkony, vizáží i vztahy se slavnými ženami. Agassi slaví 50. narozeniny

Během dvacetileté kariéry toho americký tenista Andre Agassi dokázal jako málokdo. Vyhrál 60 turnajů v čele s osmi grandslamy, dlouho byl světovou jedničkou, dvakrát zvedl nad hlavu Davisův pohár a zvítězil i na olympiádě. Pozornost přitahoval nejen svými výkony na kurtu, ale také vizáží nebo vztahy se slavnými ženami. Někdejší rozevlátý idol fanynek, který se později nechal ostříhat dohola, dnes slaví padesátiny jako spokojený manžel bývalé hvězdné německé tenistky Steffi Grafové, s níž má dceru a syna.

VIDEO: Rivalita Samprase s Agassim

Jejich rivalitu po pár letech vyměnily souboje Rogera Federera s Rafaelem Nadalem. Vzpomínáte si ještě na bitvy Američanů Peta Samprase a Andrého Agassiho? V sezonách 1989 až 2002 odehrály bývalé světové jedničky 34 vzájemných zápasů, bezmála polovinu z nich ve finále. Dvacetkrát se z výhry radoval o rok mladší Sampras, naposledy ve finále US Open 2002. Připomeňme si jejich velkou rivalitu.

6. května 2003. Den, kdy Ferrer šokoval výhrou nad Agassim (+VIDEO)

Španěl David Ferrer, který loni ukončil kariéru, dnes oslavil 38. narozeniny. Pojďme si nyní připomenout jeho premiérový skalp hráče Top 10, který zaznamenal v roce 2003 ve svých 21 letech na antuce v Římě, kde se oklepal z kanára proti tehdejší světové jedničce a obhájci titulu Andrému Agassimu. Do italské metropole přitom dorazil s mizernou formou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist