Basic Mirza

Basic Mirza

32
muž
Bosna a Herceg.
Datum nar.:
12. 7. 1991
Výška:
188 cm
Váha:
88 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 711. / 74.
čtyřhra: 905. / 203.

Kolář neuspěl ani na challengeru v jihoafrické republice, v prvním kole podlehl Bašičovi

CHALLENGER POTCHEFSTROOM - Zdeněk Kolář v šestém letošním zápase utrpěl už pátou porážku. V prvním kole challengeru v jihoafrickém Potchefstroomu 24letý Čech podlehl 6-7 5-7 Mirzu Bašičovi z Bosny a Hercegoviny.

Mladík Forejtek zařídil českým tenistům výhru 3-2 v Bosně

DAVIS CUP - Osmnáctiletý Jonáš Forejtek zajistil českým tenistům vítězství v 1. kole evropsko-africké zóny Davisova poháru v Bosně a Hercegovině. Týden po triumfu ve dvouhře juniorů na US Open při svém debutu v týmové soutěži porazil v rozhodující závěrečné dvouhře domácího Tomislava Brkiče 6-1 6-7 6-1. Český tým vyhrál v hale v Zenici 3-2 na zápasy.

Forejtek vyhrál daviscupovou premiéru, Veselý pak v Bosně zvýšil na 2-0

DAVIS CUP - Čeští tenisté vedou v 1. kole evropsko-africké zóny Davisova poháru v Bosně a Hercegovině po prvním dnu 2-0 na zápasy. Úspěšnou premiéru v soutěži prožil osmnáctiletý Jonáš Forejtek, který v hale v Zenici překvapivě porazil domácí jedničku Mirzu Bašiče 7-5 6-4. Druhý bod přidal Jiří Veselý po výhře 6-2 7-6 nad Tomislavem Brkičem.

Čeští tenisté budou hrát baráž Davis Cupu v Bosně a Hercegovině

Čeští tenisté se v zářijové baráži Davisova poháru utkají s Bosnou a Hercegovinou a los rozhodl o tom, že první vzájemný duel absolvují na půdě soupeře. Vítězný tým bude mít v roce 2020 právo bojovat v kvalifikaci o účast na finálovém turnaji.

Djokovič v Torontu proti lucky loserovi nezaváhal

ATP TORONTO - Novak Djokovič v prvním zápase od triumfu ve Wimbledonu potvrdil roli favorita. Na Masters 1000 v Torontu přehrál Bosňana Mirzu Bašiče, který nastoupil jako lucky loser místo zraněného Hyeon Chunga.

Veselý přehrál Mayera a postoupil do druhého kola

WIMBLEDON MUŽI - Jiří Veselý přehrál ve svém úvodním utkání ve Wimbledonu Němce Floriana Mayera 7-6 6-4 4-6 6-1 a postoupil tak do druhého kola. V něm aktuálně 93. tenista světa a jediný český zástupce v mužské dvouhře narazí na turnajovou čtrnáctku Diega Schwartzmana, jenž si dnes díky vítězství nad Mirzou Bašičem připsal svou vůbec první výhru na trávě na okruhu ATP.

Pavlásek si proti Bašičovi připsal 9. výhru v řadě a vyrovnal své grandslamové maximum

FRENCH OPEN - Adam Pavlásek na French Open navázal na úspěšně zvládnutou kvalifikaci, když porazil 3-1 na sety Bosňana Mirzu Bašiče, a potřetí v kariéře postoupil do 2. kola grandslamu. O svůj nejlepší grandslamový výsledek si již devět zápasů neporažený Čech zahraje s jedenáctým nasazeným Argentincem Diegem Schwartzmanem.

Bosňan Bašič v Sofii proměnil své první finále v titul

ATP SOFIE - Šestadvacetiletý Mirza Bašič zakončil svůj životní turnaj triumfem. V hale v bulharské Sofii v souboji dvou finálových debutantů udolal 7-6 6-7 6-4 Rumuna Mariuse Copila a necelý půl rok po Damiru Džumhurovi se stal druhým bosenským vítězem turnaje ATP v historii.

Bosenský kvalifikant Bašič po skalpu Wawrinky a Rumun Copil jsou poprvé ve finále

ATP SOFIE - Mirza Bašič a Marius Copil si v Sofii zahrají poprvé v kariéře ve finále turnaje ATP. Bosenský kvalifikant Bašič v semifinále zaskočil nasazenou jedničku Stana Wawrinku, Rumun Copil zastavil Slováka Jozefa Kovalíka.

Carreño-Busta po US Open jen prohrává, v Moskvě neobhájí titul

ATP MOSKVA - Španěl Pablo Carreño-Busta, jenž má šanci kvalifikovat se na Turnaj mistrů, od překvapivého postupu do semifinále US Open stále čeká na výhru. Čtvrtou porážku v řadě utrpěl dnes v Moskvě, kde v pozici obhájce titulu prohrál s domácím mladíkem Daniilem Medvěděvem. Ten se se tak přiblížil postupu na turnaj talentů v Miláně.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist