Carballes Baena Roberto

Carballes Baena Roberto

31
muž
Španělsko
Datum nar.:
23. 3. 1993
Výška:
183 cm
Váha:
77 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 62. / 49.
čtyřhra: 283. / 96.

Ruud v Barceloně pokračuje v útoku na první triumf na větších akcích, ve čtvrtfinále je i Tsitsipas

ATP BARCELONA - Casper Ruud (25) si v osmifinále na pětistovce v Barceloně poradil 6:1, 6:4 s Jordanem Thompsonem (29), Australanovi oplatil nedávnou porážku z finále v Los Cabos a dál pokračuje v útoku na svůj první triumf na akcích větších než ATP 250. Ve čtvrtfinále se šestý hráč světa a finalista posledních dvou ročníků French Open potká s Matteem Arnaldim. Postup do čtvrtfinálové fáze si zajistil také Stefanos Tsitsipas (25) a po výhře nad Robertem Carballésem (31) pokračuje v letošní neporazitelnosti na antuce.

Berrettini ukončil dvouleté čekání na titul, v Marrákeši porazil i loňského šampiona

ATP MARRÁKEŠ - Matteo Berrettini (27) už na třetím turnaji po půlroční pauze zaviněné zraněním kotníku ukončil téměř dvouleté čekání na 8. titul. Italský tenista ovládl antuku v marocké Marrákeši, ve finále porazil 7:5, 6:2 španělského obhájce titulu Roberta Carballése (31) a stvrdil svůj návrat do TOP 100.

Berrettini si v Maroku zajistil TOP 100 a finále po roce a půl, vyzve obhájce titulu

ATP MARR8KEŠ - Ital Matteo Berrettini (25) na antuce v Marrákeši porazil ve svém prvním semifinále na okruhu ATP po roce a půl 6:7, 6:3, 6:2 Argentince Mariana Navoneho (23) a postupem do finále, ve které proměnil už svůj druhý start na hlavním okruhu po půlroční pauze, si zajistil návrat do TOP 100. O celkově 8. titul a první od června 2022 si zahraje s loňským šampionem Robertem Carballésem (31) ze Španělska.

Berrettini v derby se Sonegem kraloval na servisu a zahraje si první semifinále od října 2022

ATP MARRÁKEŠ - Matteo Berrettini (27) odehrál na antuce v Marrákeši své první čtvrtfinále na nejvyšším okruhu po 13 měsících a i díky odvrácenému setbolu a parádnímu představení na servisu v něm přehrál 6:3, 7:6 krajana Lorenza Sonega (28). Bývalý šestý hráč světa vracející se po zdravotní pauze ve svém prvním semifinále na této úrovni od října 2022 vyzve Mariana Navoneho (23).

Wawrinka nedotáhl nadějné vedení, už na 11 akcích v řadě neporazil více než jednoho soupeře

ATP MARRÁKEŠ - Stan Wawrinka (39) zakončil svůj debut na antukových dvorcích v Marrákeši už ve druhém kole. Trojnásobný grandslamový šampion a bývalý třetí hráč světa nedotáhl vedení setu a brejku, s rozjetým Marianem Navonem (23) prohrál 6:3, 5:7, 2:6 a už na 11 turnajích v řadě nevyhrál více než jeden zápas. Argentinský finalista nedávné pětistovky v Rio de Janeiru se ve čtvrtfinále utká s Aleksandarem Vukicem (27).

Sinner i Alcaraz zvládli vstup do Masters v Miami, vítězně začal i obhájce titulu Medveděv

Loňský finalista Jannik Sinner (22) postoupil při všech třech předchozích startech v Miami minimálně do čtvrtfinále a úspěšně vstoupil i do letošního ročníku floridského Masters, když si poradil 6:3, 6:4 s krajanem Andreou Vavassorim (28). Vstup do turnaje zvládl v rámci sobotního programu i předloňský šampion Carlos Alcaraz (20), za obhajobou titulu vykročil Daniil Medveděv (28).

Djokovič překvapivě potřeboval tři sety, Medveděv začal v Indian Wells suverénně

Novak Djokovič (36) se po pěti letech vrátil do Indian Wells a ve svém prvním zápase po zklamání na Australian Open předvedl nestabilní výkon. Pětinásobný šampion BNP Paribas Open a aktuální lídr žebříčku přehrál 6:2, 5:7, 6:3 trápícího se Aleksandara Vukice (27). Daniil Medveděv (28) naopak dominoval a úspěšně vykročil za obhajobou loňského finále. Nejlepší ruský tenista začal na prvním letošním podniku série Masters hladkou výhrou 6:2, 6:3 nad Robertem Carballésem (30).

Shapovalov se po zranění vrátil porážkou. V Aucklandu končí i šampioni Gasquet a Bautista

ATP AUCKLAND - Bývalá světová desítka Denis Shapovalov neúspěšně odehrál první zápas od loňského Wimbledonu. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan, který půl roku laboroval se zraněním levého kolena, v Aucklandu nenašel recept na servis Rakušana Sebastiana Ofnera. V prvním kole skončili také dvojnásobný šampion Roberto Bautista a obhájce titulu Richard Gasquet, jež po 18 letech přijde o pozici v TOP 100.

Rune na US Open nečekaně prohrál s antukářem. Djokovič bude opět světovou jedničkou

US OPEN - Holger Rune (20) skončil na letošním US Open nečekaně hned v prvním kole. Dánský supertalent, který si před startem sezony stanovil jako jeden z cílů vyhrát grandslam, nestačil 3:6, 6:4, 3:6, 2:6 na antukového specialistu Roberta Carballése (30). Suverénní výhrou naopak odstartoval trojnásobný šampion Novak Djokovič (36), který nedal šanci Francouzi Alexandremu Müllerovi, na 67. grandslamu v řadě zvládl svůj úvodní zápas a zajistil si návrat do čela světového žebříčku.

Špatný vstup do sezony zapomenut. Carballés v Marrákeši získal druhý titul

ATP MARRÁKEŠ - Roberto Carballés proměnil i své druhé finále na okruhu ATP v titul. 30letý Španěl ovládl antukový turnaj v marockém Marrákeši, kde ve finále zdolal 4-6 7-6 6-2 Francouze Alexandra Müllera, a navázal na triumf v Quitu 2018.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist