Cerundolo Juan Manuel

Cerundolo Juan Manuel

22
muž
Argentina
Datum nar.:
15. 11. 2001
Výška:
183 cm
Váha:
68 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 179. / 79.
čtyřhra: 1364. / 332.

Djokovič na 66. grandslamu v řadě zvládl první kolo. Ve Wimbledonu v něm uspěl i poosmnácté

WIMBLEDON - Novak Djokovič (36) ve Wimbledonu i poosmnácté v kariéře a na 66. grandslamu v řadě zvládl svůj úvodní zápas. Letos čtyřnásobný obhájce titulu odstartoval výhrou 6:3, 6:3, 7:6 nad argentinským antukářem Pedrem Cachínem (28) a úspěšně vykročil za ziskem 24. grandslamové trofeje a osmým triumfem na trávě v All England Clubu.

Martínez titul v Santiagu neobhájí, v prvním kole s Hanfmannem uhrál jen dva gamy

ATP SANTIAGO - Španělský tenista Pedro Martínez na antuce v chilském Santiagu, kde před rokem získal svůj jediný titul na okruhu ATP, skončil v prvním kole. S Němcem Yannickem Hanfmannem prohrál v repríze loňského čtvrtfinále jednoznačně 2-6 0-6, byť se hrálo přes hodinu a půl.

Ramos první letošní výhrou vykročil za obhajobou titulu. V Córdobě uspěl i předloňský šampion Cerúndolo

ATP CÓRDOBA - Ve čtvrtek se na antukovém turnaji ATP 250 v Córdobě představili vítězové tří posledních ročníků. Ve hře se udrželi dva. První letošní výhrou vykročil za obhajobou titulu Španěl Albert Ramos, domácí předloňský šampion Juan Manuel Cerúndolo na místě svého životního úspěchu vyřadil trápící se nasazenou jedničku Diega Schwartzmana. Naopak skončil Chilan Cristian Garín, který nestačil na Portugalce Joaa Sousu.

Skvělý Kyrgios dorazil Rubljova kanárem, Zverev zdolal Čoriče

ATP MIAMI - Australan Nick Kyrgios na Masters 1000 v Miami smetl po skvělém výkonu 6-3 6-0 světovou sedmičku Andreje Rubljova a potvrzuje formu z Indian Wells. Ve třetím kole je také Němec Alexander Zverev, který zdolal ve třech setech Chorvata Bornu Čoriče.

Rozjetý Macháč i podruhé zvládl vstup do Australian Open, Lehečka v grandslamové premiéře podlehl Dimitrovovi

AUSTRALIAN OPEN - 21letý Tomáš Macháč i na svém druhém Australian Open postoupil z kvalifikace do druhého kola. Letos vstoupil do hlavní soutěže výhrou nad argentinským antukářem Juanem Manuelem Cerúndolem a svou neporazitelnost v roce 2022 prodloužil už na devět zápasů. O nejlepší grandslamový výsledek si zahraje s Američanem Maximem Cressym. Naopak skončil 20letý Jiří Lehečka, který ve svém prvním zápase na grandslamech podlehl bývalé světové trojce Grigorovi Dimitrovovi.

Přehled 10 nových vítězů turnajů ATP v sezoně 2021 (+video)

Deset tenistů si během sezony 2021 připsalo premiérový titul z turnaje ATP. Rus Aslan Karacev to jako jediný dokázal rovnou na turnaji kategorie ATP 500 a společně s Britem Cameronem Norriem v průběhu sezony přidali i druhý triumf. Norrie podruhé zvítězil dokonce na podniku Masters 1000. Argentinec Juan Manuel Cerúndolo zase triumfoval hned při svém debutu.

Korda na úvod Next Gen ATP Finals v Turíně utekl i díky odvrácení mečbolu z 0-2 na sety

NEXT GEN ATP FINALS - V Turíně odstartoval 4. ročník Next Gen ATP Finals. Na Turnaji mistrů pro hráče do 21 let potvrdili roli favoritů Španěl Carlos Alcazar i Sebastian Korda, americký mladík ale musel otáčet zápas z 0-2 na sety a také odvracet mečbol proti Hugu Gastonovi. O překvapení se postaral Argentinec Sebastián Baez, který zdolal domácího Lorenza Musettiho.

Juniorská jednička Dán Rune si v Santiagu připsal první výhru na okruhu ATP. Do konce roku chce být v Top 100

ATP SANTIAGO - Nejlepší junior světa Holger Rune na antuce v Santiagu porazil 6-3 6-2 bývalou juniorskou jedničku Argentince Sebastiana Baeze a na druhý pokus si připsal první výhru na turnaji ATP. Ve druhém kole 17letý Dán vyzve druhého nasazeného Francouze Benoita Pairea.

Slovák Klein v Buenos Aires vyhrál svůj první zápas na okruhu ATP a vyzve Schwartzmana

ATP BUENOS AIRES - Lukáš Klein si připsal vítězný debut na okruhu ATP. 22letý Slovák na antuce v Buenos Aires porazil krajana Andreje Martina a navázal na úspěšně absolvovanou tříkolovou kvalifikaci. Ve druhém kole vyzve domácí světovou devítku Diega Schwartzmana. Naopak vypadl domácí Juan Manuel Cerundolo, který tak nenaváže na triumf z Córdoby.

Djokovič vyrovnal rekord Federera, senzační vítěz Cerundolo poskočil o skoro 200 míst

Novak Djokovič dnes začíná svůj 310. týden na postu světové jedničky, čímž vyrovnal rekord Rogera Federera. Devatenáctiletý Juan Manuel Cerundolo, senzační vítěz antukového podniku v Córdobě, ve světovém hodnocení vylétl o 154 míst a poprvé je ve druhé stovce. Premiérový triumf slavil i Alexej Popyrin a vrátil se do elitní stovky. Polepšili si také vítězové dalších turnajů David Goffin a Iga Šwiateková.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist