Gengel Marek

Gengel Marek

28
muž
Česká republika
Datum nar.:
17. 9. 1995
Výška:
185 cm
Váha:
80 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 520. / 256.
čtyřhra: 799. / 148.

Gengel se z krize vykoupil životní sérií. V Egyptu vyhrál 15 zápasů a tři turnaje ITF v řadě

ITF ŠARM AŠ-ŠAJCH - Marek Gengel po nepovedeném loňském roce na akcích vyšší úrovně a dvou porážkách v úvodu nové sezony zaznamenal svou nejdelší sérii bez porážky. Osmadvacetiletý český tenista na oblíbených turnajích ITF v egyptském Šarm aš-Šajchu vyhrál 15 zápasů v řadě a vybojoval tři tituly během tří týdnů, když v dnešním finále smetl za 67 minut hry 6:2, 6:2 sedmého nasazeného Nizozemce Nielse Viskera. Celkově získal 11. trofej, již podesáté slaví právě na jižním cípu Sinajského poloostrova.

Gengel na vítězné vlně. V Egyptu ovládl dva turnaje ITF během dvou týdnů

ITF ŠARM AŠ-ŠAJCH - Marek Gengel (28) po nepovedené loňské sezoně, během které se neúspěšně pokoušel prosadit na challengerech či v kvalifikacích turnajů ATP a ve světovém žebříčku se propadl ze třetí až do osmé světové stovky, se po dlouhých měsících dočkal radosti z triumfu a to hned dvakrát během osmi dnů. Český tenista ovládl ovládl dva týdny po sobě turnaje ITF M15 ve svém oblíbeném egyptském Šarm-aš-Šajchu, kde v dnešním finále porazil Estonce Olivera Ojakaara (19), zaznamenal 10. výhru v řadě a připsal si jubilejní 10. titul.

Gengel po nezdarech na vyšší úrovni slaví titul na ITF. V oblíbeném Egyptu triumfoval po 14 měsících

ITF ŠARM AŠ-ŠAJCH - Marek Gengel po nepovedené loňské sezoně, během které se neúspěšně pokoušel prosadit na challengerech či v kvalifikacích turnajů ATP a ve světovém žebříčku se propadl ze třetí až do osmé světové stovky, po dlouhých měsících prožívá radost z triumfu. Osmadvacetiletý Čech ovládl bez ztráty setu podnik ITF M15 v egyptském Šarm-aš-Šajchu, kde si poprvé od prosince 2022 zahrál finále a po výhře 6:3, 6:2 nad Bělorusem Aliaksandrem Liaoněnkou ukončil čekání na 9. titul.

Trojí český úspěch. Menšík, Gengel a Palán triumfovali na akcích ITF

ITF - Hned tří čeští tenisté tento týden triumfovali na turnajích ITF. 17letý Jakub Menšík dobyl řecký Heráklion, Marek Gengel neztratil ani set v egyptském Šarm aš-Šajchu a Dominik Palán zvítězil v indické Bombaji. Z českých finalistů dnes neuspěl jen Matěj Vocel, který v Columbusu vzdal boj o premiérový triumf.

Gengel si v 27 letech poprvé zahraje semifinále challengeru, své maximum vylepšil v australském Sydney

ATP CHALLENGER SYDNEY - Marek Gengel na challengeru v Sydney deklasoval domácího Adama Waltona a bez ztráty setu postoupil do svého prvního semifinále na turnajích této úrovně. O své největší finále se 27letý Čech utká s dalším Australanem Marcem Polmansem.

Svrčina v Zadaru vyřadil Slováka Martina a po nejcennějším skalpu postoupil do čtvrtfinále

ATP CHALLENGER TOUR - Dalibor Svrčina se po zdravotních problémech začíná rozjíždět. Finalista dvou letošních podniků ITF si na svém prvním letošním challengeru na antuce v Zadaru po obratu vyšlápl na nasazenou trojku a 128. hráče světa Slováka Andreje Martina a připsal si svůj nejcennější skalp. Ve švýcarském Bielu do čtvrtfinále postoupil Marek Gengel.

Forejtek na challengeru vyřadil nasazenou trojku, postoupili i Svrčina a Gengel

ATP CHALLENGER TOUR - Jonáš Forejtek na challengeru v Lille navázal na kvalifikaci, když porazil nasazenou trojku a 136. hráče světa Damira Džumhura. V chorvatském Zadaru do hlavní soutěže vítězně vstoupil Dalibor Svrčina, ve švýcarském Bielu uspěl kvalifikant Marek Gengel. Hned v prvním kole se naopak rozloučili Lukáš Rosol se Zdeňkem Kolářem.

Češi na challengeru ve Forli dohráli. Prvním kolem neprošli ani Rosol a Gengel

CHALLENGER FORLI 3 - Prvním kole halového challengeru ve Forli neprošel ani jeden ze tří českých tenistů. Po Davidu Poljakovi v Itálii prohráli ve třech setech svůj úvodní zápas i Lukáš Rosol a Marek Gengel, oba nestačili na domácí soupeře.

Rosol pokračuje v krizi, na challengeru skončil hned v prvním kole

ATP CHALLENGER FORLI - Lukáš Rosol na dalším halovém challengeru v italském Forli potvrdil trápení. Český veterán v prvním kole podlehl aktuálně 301. hráči světa Matteovi Violovi, se kterým všechny tři předchozí souboje zvládl bez ztráty setu. Do hlavní soutěže dnes vstoupí ještě Marek Gengel.

Gengel vítěznou sérii neprotáhl, v Bahrajnu skončil v prvním kole

ATP CHALLENGER MANÁMA - Marek Gengel na challengeru v Bahrajnu na úspěšnou kvalifikaci nenavázal. Šestadvacetiletý Čech v prvním kole prohrál 4-6 4-6 s Goncalem Oliveirou a přišel o sérii 12 výher, kterou si na turnaj přivezl z okruhu ITF.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist