Gojo Borna

Gojo Borna

26
muž
Chorvatsko
Datum nar.:
27. 2. 1998
Výška:
196 cm
Váha:
90 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 134. / 72.
čtyřhra: - / 221.

Macháč sahal po životním skalpu, Tsitsipase ve Vídni dorazit nedokázal

ATP VÍDEŇ - Tomáš Macháč (23) svou parádní formu v nejcennější skalp a dosud nejlepší výsledek nepřetavil. Ve Vídni měl na dosah první výhru nad hráčem TOP 20 a postup do největšího čtvrtfinále, favorita ale nakonec dorazit nedokázal. Se světovou sedmičkou Řekem Stefanosem Tsitsipasem (25) prohrál po nadějném výkonu 3:6, 6:4, 5:7, když ve třetím setu neudržel vedení 4:1

20letý Shelton znovu řádí. Na US Open oplatil porážku Paulovi a zase si zahraje čtvrtfinále na grandslamu

Ben Shelton (20) registruje na probíhajícím US Open svou teprve druhou vítěznou sérii na nejvyšším okruhu v aktuální sezoně a po Australian Open si zahraje čtvrtfinále také na druhém letošním hardovém podniku velké čtyřky. Talentovaný Američan přehrál v domácím derby 6:4, 6:3, 4:6, 6:4 svého přemožitele z úvodního majoru roku Tommyho Paula (26). O své největší semifinále a premiérové na hlavní tour bude usilovat proti Francesovi Tiafoeovi (25). Druhou čtvrtfinálovou dvojici vytvořili další Američan Taylor Fritz (25) a favorizovaný Novak Djokovič (36).

Nečekané strasti už ve 3. kole proti Djeremu. Djokovič poosmé utekl ze stavu 0:2 na sety

US OPEN - Novak Djokovič ve třetím kole US Open čelil nečekané výzvě. S velmi dobře hrajícím krajanem Laslem Djerem musel zařadit na vyšší rychlostní stupeň, neboť prohrával 0:2 na sety a takový stav na tvrdém povrchu otočil dosud jen jednou. V New Yorku se mu to povedlo podruhé a celkově poosmé v kariéře, trojnásobný srbský šampion nakonec v půl druhé v noci zvítězil 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3 a postoupil do osmifinále.

Menšík tvrdě narazil, s Fritzem uhrál jen tři gamy. Na US Open dohrál i Veselý

US OPEN - US Open je po pěti dnech bez českých mužů. Až na raketě šestého soupeře skončila premiérová cesta Jakuba Menšíka grandslamovým turnajem, když ve třetím kole neuspěl ve svém prvním střetnutí s hráčem TOP 50. S domácí světovou devítkou Taylorem Fritzem utrpěl v den 18. narozenin debakl 1:6, 2:6, 0:6. Po hladké porážce dohrál i Jiří Veselý, jenž nestačil na chorvatského kvalifikanta Bornu Goja.

Úspěšný den českých mužů. Do 3. kola US Open postoupili Veselý i debutant Menšík

US OPEN - Prapor českých tenistů na US Open drží dvě nečekaná jména. Díky chráněnému žebříčku startující Jiří Veselý v New Yorku zvládl už druhou pětisetovou bitvu a po skalpu světové dvacítky Francisca Cerúndola vyrovnal postupem do třetího kola své newyorské maximum z roku 2015. Pokračuje také sedmnáctiletý Jakub Menšík, jenž v souboji dvou úspěšných kvalifikantů a debutantů na hlavním okruhu porazil 3:6, 6:2, 7:6, 6:3 o pět let staršího Francouze Titouana Drogueta, vyhrál popáté v řadě a zajistil si posun do TOP 150.

Povedený grandslamový debut! Menšík na US Open prošel kvalifikací

US OPEN - Jakub Menšík (17) v New Yorku nepotřeboval žádné velké oťukávání a sbírání zkušeností a hned svůj první pokus v kvalifikaci grandslamu proměnil v postup do hlavní soutěže. V závěrečném třetím kole si poradil s krajanem Zdeňkem Kolářem (26) a probojoval se mezi elitu US Open. Loňskou úspěšně absolvovanou kvalifikaci nezopakoval Tomáš Macháč (22), který ve třetím kole prohrál s Chorvatem Bornou Gojem.

Rusko potřetí vyhrálo Davis Cup. Medveděv a Rubljov nezaváhali ani ve finále s Chorvaty

DAVIS CUP - Ruští tenisté na finálovém turnaji potvrdili roli největších favoritů a potřetí v historii slaví triumf v Davis Cupu. Zisk Salátové mísy slaví v Madridu zásluhou hráčů Top 5 Daniila Medveděva a Andreje Rubljova, kteří zvládli i dnešní finále proti Chorvatům Marinu Čiličovi a Bornu Gojovi.

Bod Djokoviče Srbům nestačil. Do finále postoupili Chorvaté díky Gojovi a Mektičovi s Pavičem

DAVIS CUP - Chorvatští tenisté jsou počtvrté v historii a potřetí za posledních šest let ve finále Davis Cupu. Letos dvojnásobné šampiony táhne hráč třetí světové stovky Borna Gojo a elitní deblisté Nikola Mektič s Matem Pavičem, kteří se dnes v Madridu postarali o vyřazení Srbska se světovou jedničkou Novakem Djokovičem.

Gojo a Mektič s Pavičem poslali Chorvatsko do semifinále Davis Cupu

DAVIS CUP - Chorvatští tenisté jsou prvními semifinalisty Davis Cupu. Domácí Itálii porazili v Turíně 2-1 díky bodům Borny Gojy a deblových jedniček Nikoly Mektiče s Matem Pavičem, kteří v rozhodující čtyřhře přehráli 6-3 6-4 Fabia Fogniniho s Jannikem Sinnerem.

První výhry v Davis Cupu slaví Chorvati a Švédové

DAVIS CUP - Tenisté Švédska a Chorvatska vstoupili vítězstvím do finálových skupin Davisova poháru. Seveřané si v Madridu díky dvěma výhrám sourozenců Eliase a Mikaela Ymerových poradili s Kanadou, Chorvaté v Turíně porazili Austrálii.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist