Gonzalez Fernando

Gonzalez Fernando

43
muž
Chile
Datum nar.:
29. 7. 1980
Výška:
182 cm
Váha:
81 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 5.
čtyřhra: - / 25.

VIDEO: Nejlepší momenty Fernanda Gonzáleze na turnajích ATP

Fernando González si v roce 2007 zahrál ve finále Australian Open a ve světovém žebříčku se vyšplhal na 5. místo. Ve sbírce má kromě jedenácti titulů také všechny tři medaile z olympijských her, když v Aténách 2004 získal zlato z deblu a bronz ze singlu a v Pekingu 2008 vybojoval stříbro ve dvouhře. Kariéru ukončil v roce 2012 ve svých 32 letech. Pojďme si připomenout povedené momenty chilského tenisty, jenž praktikoval útočnou hru založenou na drtivém forhendu.

Rok odchodů. S tenisem letos skončily tři bývalé světové jedničky

Ještě téměř měsíc mají tenisté na to, aby oznámili, že letošní sezona byla jejich poslední. I kdyby už ale žádné další 'sbohem' nepřišlo, budou mnozí fanoušci na tento rok vzpomínat jako na ten, v němž se s profesionálním tenisem rozloučilo několik velkým jmen. Pojďme si je připomenout.

González v Miami ukončil kariéru, poslední bitvu svedl s Mahutem

ATP MIAMI - Mužský tenisový kolotoč definitivně opustil bývalý pátý nejlepší hráč světa Chilan Fernando González. Chilan se s kariérou rozloučil v 31 letech na turnaji Masters 1000 v Miami, kde ve svém posledním zápase podlehl Mahutovi.

González dal sbohem antuce, v Buenos Aires ho zastavil Ferrer

ATP BUENOS AIRES - Fernando González má za sebou předposlední turnaj kariéry, poslední na antuce a v Jižní Americe. Chilský tenista dnes v Buenos Aires ve čtvrtfinále nestačil nad Davida Ferrera a může pomalu chystat svou derniéru, kterou si naplánoval za měsíc v Miami.

González natahuje svou rozlučku s antukou. Kvůli výkonnosti nekončím, zdůraznil

ATP BUENOS AIRES - Fernando González si znovu minimálně o jeden zápas prodloužil svou rozlučku s jihoamerickými turnaji. Chilský tenista na antuce v Buenos Aires zdolal bez ztráty servisu dvakrát 7-6 Španěla Ramose a postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká se světovou pětkou Davidem Ferrerem.

González je v Buenos Aires ve 2. kole. Premiéru v Jižní Americe zvládl Nišikori

ATP BUENOS AIRES - Konec kariéry Fernanda Gonzáleze se nemilosrdně blíží, fanoušci horkokrevného Chilana se však mohou těšit ještě minimálně na dva zápasy. Než se González s tenisem příští měsíc v Miami rozloučí, zahraje si tento týden v Buenos Aires o čtvrtfinále. Na argentinské antuce postoupil také talentovaný Japonec Nišikori.

Andrejev překazil Gonzálezovi loučení, v Sao Paulu ho vyřadil

Porážkou s Igorem Andrejevem zahájil chilský tenista Fernando González své loučení s profesionální kariérou. Bývalý pátý hráč světa, který minulý týden oznámil, že ho čekají poslední tři turnaje, podlehl v Sao Paulu ruskému hráči 2-6 a 3-6.

Za měsíc končím, oznámil González

Letošní sezona měla zažít jeho comeback, místo toho ale chilský tenista Fernando González oznámil fanouškům smutnou zprávu. Vítěz 11 turnajů a majitel tří olympijských medailí pověsí příští měsíc po turnaji Masters v Miami raketu definitivně na hřebíček.

LA: Gulbis ukončil šňůru porážek, Blake vyzve Del Potra

ATP LOS ANGELES - Ernests Gulbis se v Los Angeles dočkal první výhry po dvou měsících. Lotyšský tenista v Los Angeles zdolal nasazeného Belgičana Malisse a proti domácímu outsiderovi si zahraje o čtvrtfinále. O to svedou bitvu také domácí James Blake a druhý nasazený Del Potro.

González kvůli zraněnému kolenu vynechá Roland Garros

Chilský tenista Fernando González nebude hrát na letošním Roland Garros. Bývalý pátý hráč světa, který od návratu po operaci kyčle skrečoval v Praze a Bordeaux své poslední dva zápasy, se omluvil kvůli zraněnému kolenu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist