Konta Johanna

Konta Johanna

32
žena
Velká Británie
Datum nar.:
17. 5. 1991
Výška:
180 cm
Váha:
70 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 4.
čtyřhra: - / 88.

Peču si vlastní malý muffin, oznámila Kontaová své těhotenství

Britka Johanna Kontaová, jež po loňské sezoně ukončila kariéru, bude maminkou. Bývalá světová čtyřka, která za týden oslaví 31. narozeniny, čeká miminko s manželem Jacksonem Wadem.

Bývalá světová čtyřka Kontaová skončila s tenisem

Johanna Kontaová, která se v poslední době často trápila se zdravotními problémy, se rozhodla ve 30 letech ukončit kariéru. Britská tenistka se v žebříčku WTA dostala nejvýše na čtvrté místo a získala čtyři tituly, ten poslední letos na domácím pažitu v Nottinghamu. Informovala o tom na sociálních sítích.

Muchová v deštivém Cincinnati otočila souboj s Kontaovou, Vondroušová vypadla

WTA CINCINNATI - Karolína Muchová ve svém premiérovém vystoupení na turnaji WTA 1000 v Cincinnati přišla pouze jednou o své podání a po obratu proti Britce Johanně Kontaové postoupila do 2. kola. Naopak neuspěla Markéta Vondroušová, jež v repríze olympijského finále znovu nestačila na Švýcarku Belindu Bencicovou.

Kontaová přijde o Wimbledon. Člen týmu měl pozitivní test na covid

Nejlepší britská tenistka Johanna Kontaová nesmí kvůli koronaviru startovat ve Wimbledonu, kde měla být v prvním kole soupeřkou Kateřiny Siniakové. Česká hráčka místo 27. nasazené nastoupí proti Číňance Yafan Wang, která prohrála v posledním kole kvalifikace.

Krejčíková je po senzačním triumfu na 15. místě, v deblovém žebříčku je znovu světovou jedničkou

Barbora Krejčíková na French Open ovládla dvouhru i čtyřhru a v obou žebříčcích si výrazně polepšila. Ve dvouhře je poprvé v Top 30, dokonce na 15. místě. V deblovém světovém hodnocení se znovu vrátila na post světové jedničky a na druhou Kateřinu Siniakovou, s níž získala třetí společný grandslamový vavřín, má náskok 25 bodů.

Kontaová na třetí pokus vyhrála finále v Nottinghamu a je první domácí šampionkou po 40 letech

WTA NOTTINGHAM - Johanna Kontaová na třetí pokus uspěl ve finále domácího turnaje WTA 250 na trávě v Nottinghamu. Třicetiletá Britka dnes smetla 6-2 6-1 Číňanku Shuai Zhang a ukončila čtyřleté čekání na svůj 4. titul.

Martincová na trávě v Nottinghamu skončila ve čtvrtfinále

WTA NOTTINGHAM - Tereza Martincová končí na prvním letošním travnatém podniku v Nottinghamu ve čtvrtfinále, v němž v souboji nasazených nenašla recept na Srbku Ninu Stojanovičovou. Čtyřiadvacetiletá Stojanovičová, která do semifinále postoupila poprvé od září 2019 a teprve podruhé, bude na své první finále na nejvyšším okruhu útočit proti turnajové jedničce Johanně Kontaové.

Kvitová v Miami smetla i bývalou šampionku, Vondroušová je v osmifinále po obratu

WTA MIAMI - Třetí kolo na prestižním turnaji v Miami v sobotu zvládly obě nasazené Češky. Petra Kvitová ve večerním duelu smetla šampionku z roku 2017 Britku Johannu Kontaovou a do osmifinále postoupila se ztrátou pouhých sedmi gamů. Markéta Vondroušová se mezi šestnáctku nejlepších dostala po obratu proti Švýcarce Belindě Bencicové. V boji o čtvrtfinále na obě čekají soupeřky z Top 10.

Kvitová porazila Cornetovou i počtvrté, v prvním setu ztratila jen tři míčky

WTA MIAMI - Petra Kvitová na úvod turnaje WTA 1000 v Miami porazila hladce 6-0 6-4 Francouzku Alizé Cornetovou, když v prvním setu ztratila jen tři míčky, a vyhrála i čtvrtý vzájemný duel. O postup do osmifinále se 30letá Češka utká s britskou šampionkou z roku 2017 Johannou Kontaovou, se kterou na hardu ještě neprohrála ani set.

Britové nemají po sedmi letech zástupce ve 2. kole grandslamu

Po sedmi letech nemá britský tenis na grandslamech jediného zástupce ve druhém kole dvouhry. V hlavní soutěži French Open se jich představilo šest a všichni hned vypadli, k čemuž přispěl i Jiří Veselý výhrou nad Liamem Broadym. Vedle něj už se rozloučili s pařížskou antukou i trojnásobný grandslamový vítěz Andy Murray, Daniel Evans, Cameron Norrie a Johanna Kontaová i Heather Watsonová.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist