Marozsan Fabian

Marozsan Fabian

24
muž
Maďarsko
Datum nar.:
8. 10. 1999
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 37. / 37.
čtyřhra: 569. / 444.

Zverev si v Miami poradil s katem hráčů TOP 10 Marozsánem a zahraje si o první letošní finále

ATP MIAMI - Alexander Zverev (26) nedovolil rozjetému Fábiánovi Marozsánovi (24) připsat si už třetí skalp TOP 10 na probíhajícím podniku série Masters v Miami. Finalista ročníku 2018 zvítězil 6:3, 7:5 a o své první finále od zářijového triumfu v Chengdu zabojuje proti Grigoru Dimitrovovi (32), který zaskočil předloňského šampiona Carlose Alcaraze (20).

Preview: Azarenková zaútočí na první finále od října 2021, Alcaraze čeká šlágr s Dimitrovem

V rámci čtvrtečního programu letošního ročníku Miami Open poznáme finalistky ženské dvouhry. Viktoria Azarenková bude proti loňské finalistce Jeleně Rybakinové útočit na své první finále od října 2021. Vítězka si v sobotním finále zahraje s Jekatěrinou Alexandrovovou, nebo Danielle Collinsovou. V mužské dvouhře se zkompletuje semifinálové obsazení, Carlos Alcaraz se ve šlágru utká s Grigorem Dimitrovem a Alexander Zverev změří síly s Fábiánem Marozsánem.

Alcaraz přidal devátou výhru v řadě. Mám teď ze své hry ten nejlepší pocit, pochvaluje si

ATP MIAMI - Světová dvojka Carlos Alcaraz (20) na Masters v Miami porazil hladce ve dvou setech italského kamaráda Lorenza Musettiho (22), vzájemnou bilanci vylepšil na 4:1 a udělal devátý z 12 kroků na cestě za zkompletováním Sunshine Double. Ve čtvrtfinále se předloňský šampion střetne s ve formě hrajícím Bulharem Grigorem Dimitrovem (32), s nímž poslední duel loni v Šanghaji prohrál. Mezi osmičkou nejlepších nechybí ani obhájce titulu Daniil Medveděv (28) či Alexander Zverev (26).

Rune se v Miami zdržel jen hodinu, po výprasku od Marozsána jede domů po úvodním zápase

ATP MIAMI - Holger Rune (20) nenajde cestu ven z krize ani na probíhajícím podniku v Miami. Dánský supertalent se dokonce s floridskou tisícovkou rozloučil hned po prvním zápase, a to po výprasku 1:6, 1:6 od 57. hráče světa Fábiána Marozsána (24), který si připsal i svůj třetí skalp TOP 10 na turnajích Masters. Už do osmifinále postoupil po obratu loňský finalista Jannik Sinner (22), třetí kolo absolvuje ještě obhájce titulu Daniil Medveděv (28).

Lehečka v Indian Wells zničil i Tsitsipase a poprvé si zahraje čtvrtfinále na Masters

Jiří Lehečka (22) vyřadil po výborném výkonu ve třetím kole v Indian Wells světovou pětku Andreje Rubljova a šanci nedal ani 11. hráči pořadí Stefanosovi Tsitsipasovi (25). Nejlepší Čech v žebříčku zvítězil jednoznačně a bez ztráty servisu 6:2, 6:4 a zajistil si svou premiérovou čtvrtfinálovou účast na prestižních podnicích Masters. O své největší semifinále bude usilovat proti letos neporaženému Jannikovi Sinnerovi (22).

Lehečka zabojuje o první čtvrtfinále na Masters. Kerberová s Wozniackou obnoví rivalitu

V úterním programu letošního ročníku BNP Paribas Open nastoupí poslední česká naděje ve dvouhře. Jiří Lehečka (22) si zahraje své druhé osmifinále na podnicích Masters, a pokud naváže v souboji se Stefanosem Tsitsipasem (25) na skalp Andreje Rubljova, poprvé v kariéře postoupí do čtvrtfinále prestižních tisícovek. Jedním z nejzajímavějších zápasů úterního hracího plánu je střetnutí grandslamových šampionek a bývalých světových jedniček mezi Angelique Kerberovou (36) a Caroline Wozniackou (33).

Kopřiva v Dauhá na zvládnutou kvalifikaci nenavázal, v prvním kole neuspěl už potřetí v řadě

Vít Kopřiva (26) se na podniku ATP 250 v Dauhá stejně jako na nedávném Australian Open kvalifikoval do hlavní soutěže, ale zhoršil si svou bilanci v prvním kole na nejvyšším okruhu na 3:3 a neuspěl v této fázi už potřetí v řadě. Nad jeho síly byl Fábián Marozsán (24), s nejlepším Maďarem v žebříčku prohrál 5:7, 6:7 a s nasazenou dvojkou Karenem Chačanovem (27) si nezahraje.

Djokovič v oblíbeném Římě nabírá formu, i při 17. startu postoupil mezi nejlepší osmičku

Novak Djokovič (35) nabírá na svém oblíbeném Masters v Římě formu před druhým grandslamem sezony a i při 17. startu v hlavní fázi si zahraje čtvrtfinále. Šestinásobný šampion si v úterý poradil 6:3, 6:4 s Cameronem Norriem (27), s britskou jedničkou vyhrál i třetí vzájemný souboj. Ve čtvrtfinále se utká s Holgerem Runem (20).

Kde se vzal Fábián Marozsán? Skalp Alcaraze dělá z maďarského tenisty celebritu

Ta zpráva přiletěla jako blesk z čistého nebe a z naprosto neznámého maďarského mladíka Fábiána Marozsána (23) učinila minimálně na pár dní celebritu. Vyřadil totiž Carlose Alcaraze (20) a ukončil jeho dvanáctizápasovou vítěznou šňůru. Kde se vlastně vzal tenhle 193 centimetrů vysoký pravák, který na Masters v Římě vystavil stopku i Jiřímu Lehečkovi (21)?

Senzace v Římě! Přemožitel Lehečky si vyšlápl na světovou dvojku Alcaraze

ATP ŘÍM - Fábián Marozsán pokračuje na Masters v Římě v neuvěřitelném debutu v hlavních soutěžích na okruhu ATP. Třiadvacetiletý maďarský kvalifikant si ve třetím kole vyšlápl 6:3, 7:6 na světovou dvojku a jednoho z největších favoritů Carlose Alcaraze, který se za týden vrátí na tenisový trůn. V osmifinále se přemožitel Jiřího Lehečky utká s Bornou Čoričem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist