Ruusuvuori Emil

Ruusuvuori Emil

25
muž
Finsko
Datum nar.:
2. 4. 1999
Výška:
188 cm
Váha:
79 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 68. / 37.
čtyřhra: 269. / 85.

Macháč má první titul z turnaje ATP. S Číňanem Zhizhen Zhangem ovládli čtyřhru v Marseille

ATP MARSEILLE - Tomáš Macháč (23) proměnil skvělou formu z posledních měsíců v deblový úspěch a zisk první trofeje na okruhu ATP. Český tenista slaví na druhé společné akci s Číňanem Zhizhen Zhangem (27), po semifinále na Australian Open nenašli přemožitele na halovém turnaji ATP 250 v Marseille. Ve finále si poradili 6:3, 6:4 s finským tandemem Patrik Niklas-Salminen (26) a Emil Ruusuvuori (24). Zhizhen Zhang se stal vůbec prvním čínským vítězem čtyřhry na okruhu ATP.

Kolik je hodin, ptal se Medveděv. Proč australská Night Session zase končila před čtvrtou ranní?

Tenisový svět před sezonou sice zavedl pravidla, která mají eliminovat pozdní začátky zápasů, přesto v Melbourne ve čtvrtek zápas druhého kola mezi třetím nasazeným Daniilem Medveděvem (27) a Finem Emilem Ruusuvuorim (24) končil až před čtvrtou hodinou ranní. Tradiční Night Session se na Australian opět protáhla víc než měla.

Austrálie je opět ve finále Davis Cupu. Proti Finům bodovali Popyrin a De Minaur

DAVIS CUP - Australští tenisté jsou znovu po roce ve finále Davisova poháru. Ve španělské Málaze si po českém výběru poradili také s finskými outsidery, které přehráli už po dvouhrách. Základ úspěchu položil Alexei Popyrin (24) proti Ottu Virtanenovi (22), vítězný bod pak přidal Alex de Minaur (24) v souboji s Emilem Ruusuvuorim (24). O celkově 29. triumf a první od roku 2003 si Austrálie zahraje se Srbskem, nebo Itálií.

Macháč zvládl rychlý přesun. Po nezdaru ve Švédsku se kvalifikoval na pětistovku ve Vídni

ATP VÍDEŇ - Tomáš Macháč (23) dál pokračuje ve velmi dobrých výkonech. Po páteční prohrané čtvrtfinálové bitvě ve švédském Stockholmu se bleskově přesunul do rakouské Vídně, kde během víkendu úspěšně absolvoval dvoukolovou kvalifikaci podniku ATP 500. Po výhře nad domácím Jurijem Rodionovem si poradil ve dvou setech i s Finem Emilem Ruusuvuorim (24), kterého přehrál 6:3, 6:3 a zajistil si místo v hlavní soutěži.

Thompson zopakoval v Hertogenboschi čtyři roky starý úspěch

Australan Jordan Thompson se po čtyřech letech znovu probojoval na turnaji Libema Open v nizozemském Hertogenboschi do boje o titul. Semifinále s krajanem Rinkim Hijikatou pro sebe získal po necelých dvou hodinách poměrem 7:6(5) a 6:3 a v neděli se sřetne s domácím Tallonem Griekspoorem.

V Hertogenboschi je ze hry další favorit. Sinner nenašel recept na servis Ruusuvuoriho

ATP HERTOGENBOSCH - Čtvrtfinalista loňského Wimbledonu Jannik Sinner (21) zahájil letošní přípravu na travnatý grandslam porážkou s druhým soupeřem. V nizozemském Hertogenboschi italský favorit nestačil na Fina Emila Ruusuvuoriho (24), který získal 100 % bodů po svém prvním podání, nečelil brejkbolu a po výhře 6:3, 6:4 postoupil poprvé mimo tvrdý povrch do semifinále turnaje ATP. Vůbec poprvé v kariéře je mezi kvartetem nejlepších australský lucky loser Rinky Hijikata, který potřetí v řadě otočil z 0:1 na sety.

Trápící se Ruud v Madridu skončil na kvalifikantovi. Obhájce titulu Alcaraz vyhrál po obratu

ATP MASTERS MADRID - Casper Ruud pokračuje v letošním trápení. Vyjma triumfu na malé akci ATP 250 v Estorilu skončil čtvrtý hráč světa a finalista dvou loňských grandslamů na všech ostatních turnajích nejpozději na druhém soupeři, dnes na Masters v Madridu ztroskotal hned po úvodním zápase na raketě kvalifikanta a 105. hráče tenisty pořadí Mattea Arnaldiho. Vítězným obratem odstartoval domácí obhájce titulu Carlos Alcaraz.

Lehečka v Monte Carlu úspěšně vstoupil do antukového jara. Djokovič se vrátil výhrou nad Gachovem

ATP MASTERS MONTE CARLO - Jiří Lehečka dnes úspěšně vstoupil do antukového jara. Nejlepší Čech v žebříčku získal v úvodním kole na Masters v Monte Carlu posledních pět gamů a poradil si 6-1 7-5 s Emilem Ruusuvuorim, s nímž tímto vítězstvím srovnal vzájemnou bilanci. O premiérové osmifinále na největších podnicích ATP si zahraje s Grigorem Dimitrovem. Vítězný návrat na kurty po více než měsíční pauze v Monaku absolvoval Novak Djokovič.

Sinner je na vlně. V Miami smetl i Ruusuvuoriho a zahraje si o finále

ATP MIAMI - Jannik Sinner v deštěm přerušeném čtvrtfinále turnaje Masters v Miami smetl Fina Emila Ruusuvuoriho a po hladké výhře 6-3 6-1 postoupil mezi čtyřku nejlepších. O zopakování předloňského finále si italský mladík zahraje s vítězem souboje Carlose Alcaraze s Taylorem Fritzem, jejichž duel byl kvůli dešti odložen na čtvrtek.

Tsitsipasova naděje na post jedničky vyhasla. Thompson si proti Řekovi připsal druhý skalp člena Top 10

ATP INDIAN WELLS - Na turnaji Masters 1000 v Indian Wells došlo k prvnímu výraznému překvapení. Třetí hráč světa Řek Stefanos Tsitsipas ve svém úvodním duelu podlehl 6-7 6-4 6-7 Australanu Jordanu Thompsonovi, jenž si připsal svůj teprve druhý skalp člena Top 10, a přišel o šanci v nejbližších týdnech bojovat o pozici světové jedničky.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist