Safin Marat

Safin Marat

44
muž
Rusko
Datum nar.:
27. 1. 1980
Výška:
193 cm
Váha:
88 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 1.
čtyřhra: - / 73.

VIDEO: Když se tenisté zraní a přesto zvítězí

Zranění a zdravotní potíže během zápasů nejsou v tenisu ojedinělé. Občas dojde ke skreči, někdy ale tenisté bolest překousnou a dokáží najít cestu k vítězství. Zde je výběr šesti situací, kdy byla skreč na spadnutí, ale zranění hráči přesto zvítězili.

VIDEO: Nejlepší momenty Marata Safina na turnajích ATP

Marat Safin si zahrál čtyřikrát ve finále grandslamu - v roce 2020 ve svých 20 letech ovládl US Open a o pět let později triumfoval na Australian Open. Celkem devět týdnů strávil jako světová jednička. Kariéru ukončil už po sezoně 2009, pár týdnů před 30. narozeninami. Pojďme si připomenout povedené momenty ruského tenisty na turnajích ATP.

VIDEO: Mistr imitátor napodobuje Agassiho, Safina či Kuertena

Krátce po videu s dokonalým napodobováním devíti tenistů současnosti či nedávné minulosti zveřejnil Španěl Andres Carrasco další povedenou kompilaci imitací. Tentokrát se zaměřil na šest hráčů, kteří sice už pár let na profi okruhu nepůsobí, ale do paměti fanoušků se kromě úspěchů vryli také svým výrazným stylem hry, nezaměnitelnými pohyby, rituály či zvukovým doprovodem úderů.

Safin: Ženský tenis není tak atraktivní, mužský je ve všech směrech lepší. Spojení organizací by mohlo pomoct

Dvojnásobný grandslamový šampion Marat Safin souhlasí se spojením ATP a WTA. Zastřešení mužského a ženského tenisu pod jednu organizaci by totiž mohlo zvýšit atraktivitu ženského tenisu, který podle bývalé světové jedničky značně zaostává za svým mužským protějškem.

Pandemii koronaviru naplánovali už před lety, všechny nás chtějí očipovat, šokoval Safin

Marat Safin před více než deseti lety ukončil svou úspěšnou kariéru, přesto se stále v tenisovém světě pohybuje, a dokonce měl co do činění i s politikou. Dvojnásobný grandslamový šampion a bývalá světová jednička přišel s šokujícím vysvětlením momentálního krutého dění pro celý svět.

Heninová a Safin vstoupili do tenisové Síně slávy

Bývalé světové jedničky Belgičanka Justine Heninová a Rus Marat Safin byli včera v americkém Newportu slavnostně uvedeni do tenisové Síně slávy. Slavnostního ceremoniálu se účastnila také Francouzka Amélie Mauresmová, jež byla do Síně uvedena již vloni, slavnostní akce se ale kvůli narození syna zúčastnit nemohla.

Heninová a Safin budou uvedeni do Síně slávy

Bývalé světové jedničky Belgičanka Justine Heninová a Rus Marat Safin budou jako první zástupci svých zemí letos uvedeni do mezinárodní tenisové Síně slávy. Rovněž nominovaná Helena Suková se ani napodruhé do konečného výběru nedostala.

Berdych dnes nebodoval, UAE Royals poprvé a vysoko prohráli

IPTL - Tomáš Berdych dnes na IPTL ve filipínské Manile dvakrát prohrál. Nejprve podlehl Milosi Raonicovi a spravit chuť si pak nedokázal ani s Danielem Nestorem ve čtyřhře. Jeho tým UAE Royals tak poprvé padl a přepustil první místo v průběžné tabulce právě svým přemožitelům Philippine Mavericks.

Plíšková si na IPTL vyšlápla na Serenu. Berdych dokonal drtivou výhru UAE Royals

IPTL - Karolína Plíšková si dnes na IPTL připsala úspěšnou premiéru ve dvouhře. Česká tenistka v japonském Kóbe porazila světovou jedničku Serenu Williamsovou a cennými body přispěla k výhře svého týmu Singapore Slammers. Odpoledne se pak Tomáš Berdych podílel na drtivé výhře UAE Royals nad domácím výběrem Japan Warriors.

Berdych na IPTL prohrál s Kyrgiosem, k výhře UAE Royals přispěl ve čtyřhře

IPTL - V japonském Kóbe dnes odstartoval 2. ročník exhibiční ligy IPTL a hned v úvodním zápase se proti sobě postavily týmy, v nichž působí čeští tenisté. Z vítězství se radoval celek UAE Royals s Tomášem Berdychem, který prohrál dvouhru s Nickem Kyrgiosem, krátce nato uspěl ve čtyřhře po boku Daniela Nestora. V poraženém týmu Singapore Slammers se představila Karolína Plíšková, jež prohrála utkání ve smíšené čtyřhře.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist