Trevisan Martina

Trevisan Martina

30
žena
Itálie
Datum nar.:
3. 11. 1993
Výška:
160 cm
Váha:
kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 76. / 18.
čtyřhra: 230. / 138.

Kanaďanky slaví historický triumf v BJK Cupu. Hrdinkami jsou Stakusicová a Fernandezová

BJK CUP - Kanadské tenistky proměnily své historicky první finále v Billie Jean King Cupu v triumf a navázaly na loňské vítězství svých krajanů v Davis Cupu. Semifinálové přemožitelky českých hráček se ve španělské Seville nesklonily ani před uměním Italek, které přehrály už po dvouhrách. Životní formu korunovala Marina Stakusicová (18), jež porazila 7:5, 6:3 Martinu Trevisanovou (30) a svým nejcennějším skalpem vyšperkovala parádní debut v soutěži. Oslavy odšpuntovala Leylah Fernandezová (21), jež potvrdila roli favoritky proti Jasmině Paoliniové (27).

Češky znají postupový klíč. Američanky sebraly Švýcarkám naději na obhajobu titulu

BJK CUP - Švýcarské tenistky triumf na Billie Jean King Cupu neobhájí. Ve španělské Seville po porážce 0:3 s Češkami nestačily ani na Američanky, za které ve dvouhrách bodovaly Danielle Collinsová (29) a Sofia Keninová (24). České tenistky tak v pátečním přímém souboji o postup semifinále, v němž už čekají Kanaďanky, musí porazit výběr USA.

Francouzky na úvod BJK Cupu nečekaně prohrály s Itálií, Kanaďanky porazily domácí Španělky

BJK CUP - Caroline Garciaová (30) letos nezískala ani jeden titul a chuť si možná nespraví ani na finálovém klání Poháru Billie Jean Kingové. Francie totiž nepotvrdila v úvodním zápase Skupiny D roli favorita proti Itálii a právě francouzská jednička byla u tohoto selhání. Po porážce Alizé Cornetové (33) s Martinou Trevisanovou (30) mohla srovnat skóre, jenže s Jasmine Paoliniovou (27) nakonec padla 6:7, 7:5, 4:6. Ve skupině C si první bod připsaly Kanaďanky, které díky debutantce Marině Stakusicové (18) a Leylah Fernandezové (21) skolily domácí Španělky.

Siniaková nedala v Hongkongu šanci Trevisanové a bude v neděli bojovat o pátý titul

Kateřina Siniaková (27) pokračuje v Hongkongu ve skvělých výkonech. Bývalá 31. hráčka pořadí, která nyní figuruje až na 85. místě a před pár týdny měla na kontě sérii sedmi porážek, přehrála v semifinále 6:4, 6:2 Martinu Trevisanovou (29) a podruhé v sezoně postoupila do finále. O celkově pátý titul bude vítězka nedávné akce v Bad Homburgu bojovat s grandslamovou finalistkou Leylah Fernandezovou (21).

Siniaková ukončila neporazitelnost Pavljučenkovové v Hongkongu, Fruhvirtová ve čtvrtfinále neuspěla

Kateřina Siniaková (27) ukončila ve čtvrtfinále neporazitelnost Anastasie Pavljučenkovové (32) na podniku WTA 250 v Honkgongu. Šampionku ročníku 2017, která v tomto dějišti vyhrála všech sedm předchozích zápasů, zdolala 7:6, 6:4. Do semifinále se naopak navzdory kvalitnímu výkonu nedostala Linda Fruhvirtová (18), talentovaná teenagerka podlehla 6:7, 2:6 grandslamové finalistce a bývalé světové třináctce Leylah Fernandezové (21).

Dolehideová přežila další bitvu. Trevisanové utekla z mečbolů a je poprvé v semifinále

WTA GUADALAJARA - Nepatřila mezi černé koně turnaje a už v prvním kole byla na pokraji vyřazení. O čtyři dny později má na kontě nejcennější skalp i premiérové semifinále na okruhu WTA. A to rovnou na prestižní 'tisícovce', byť hůře obsazené. Američanka Caroline Dolehideová (25) v mexické Guadalajaře utekla Italce Martině Trevisanové (29) ze čtyř mečbolů a postoupila mezi kvarteto nejlepších. V semifinále ji doplnily krajanka Sofia Keninová (24) a favoritky spodní poloviny pavouka Řekyně Maria Sakkariová (28) a Francouzka Caroline Garciaová (29).

Jabeurová v Mexiku nedopodávala duel s Trevisanovou, Italka má čtvrtý skalp hráčky TOP 10

WTA GUADALAJARA - Turnaj WTA 1000 v Guadalajaře přišel už v osmifinále o svou nasazenou jedničku. Světová sedmička Ons Jabeurová v něm podlehla po třech hodinách boje 7:6, 5:7, 4:6 Martině Trevisanové, přestože ve druhém setu měla dvakrát výhodu brejku a za stavu 5:4 a 30:0 byla třikrát dva míčky vítězství. Italka si proti favorizované Tunisance připsala čtvrtý skalp hráčky TOP 10. Ve čtvrtfinále naopak nechybí loňská finalistka Řekyně Maria Sakkariová či třetí nasazená Francouzka Caroline Garciaová.

Vondroušová vyhrála na majorech podeváté v řadě, Bouzková je poprvé ve 3. kole US Open

Markéta Vondroušová (24) pokračuje na vítězné vlně na grandslamech. Šampionka nedávného Wimbledonu si ve druhém kole US Open poradila 6:2, 6:2 s antukovou specialistkou Martinou Trevisanovou a na podnicích velké čtyřky zvládla už devátý zápas v řadě. Poprvé mimo Wimbledon postoupila do 3. kola grandslamu Marie Bouzková (25), jež smetla Chorvatku Petru Martičovou. Do další fáze se naopak nedostaly bývalá finalistka Karolína Plíšková (31), které se nepovedlo ukončit krizi ani v oblíbeném dějišti, a Linda Nosková (18), jež podlehla ve třech setech loňské finalistce Ons Jabeurové.

Kasatkinová v Palermu nevyužila mečbol a musela do tří setů. Trevisanovou pak dorazila kanárem

WTA PALERMO - Nasazená jednička Darja Kasatkinová vstoupila do antukového turnaje WTA 250 v Palermu výhrou 6:3, 6:7, 6:0 nad domácí antukářkou Martinou Trevisanovou, přestože ve druhém setu neproměnila mečbol a ztratila výhodu brejku. Ve druhém kole narazí na krajanku Tatianu Prozorovovou.

Řím: Muchová po odvrácení mečbolu, Vondroušová a Krejčíková jsou ve třetím kole. Strýcová nepřekvapila

WTA ŘÍM - Karolína Muchová znovu vylepšila své maximum na WTA 1000 v Římě, ačkoli v rozhodujícím dějství proti domácí Martině Trevisanové zahodila vedení 4-0 a dokonce likvidovala mečbol. Po jednoznačné výhře postoupila také Markéta Vondroušová a po skreči i Barbora Krejčíková. Proti favorizované Marii Sakkariové neuspěla jen Barbora Strýcová, jež se v úterý dočkala svého prvního singlového vítězství od French Open 2020.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist