Tsurenko Lesya

Tsurenko Lesya

34
žena
Ukrajina
Datum nar.:
30. 5. 1989
Výška:
174 cm
Váha:
67 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 41. / 23.
čtyřhra: - / 115.

Ostapenková pokračuje ve skvělé formě i v Dauhá, Jabeurová ztroskotala na první soupeřce

Jelena Ostapenková (26) vstoupila vítězně do akce WTA 1000 v Dauhá, když smetla ukrajinskou hráčku Anhelinu Kalininovou (27) 6:0, 6:3 a obhájila loňské osmifinále. Postupuje i bývalá světová jednička Naomi Ósakaová (26) a čerstvá šampionka z Abú Zabí Jelena Rybakinová (24). Ons Jabeurová (29) nepotvrdila roli favoritky a z pěti zápasů utrpěla už třetí porážku v sezoně, když podlehla 3:6, 2:6 Lesje Curenkové (34).

Sabalenková poprvé na tour neztratila game, do osmifinále suverénně prošla i Gauffová

Aryna Sabalenková (25) pokračuje na Australian Open v suverénní obhajobě svého jediného dosavadního grandslamového triumfu. Světová dvojka ve třetím kole zničila 6:0, 6:0 nasazenou osmadvacítku Lesju Curenkovou (34) a poprvé v kariéře zvítězila na nejvyšším okruhu bez ztráty gamu. Do osmifinále prošla suverénně také Coco Gauffová (19), úřadující šampionka US Open deklasovala krajanku Alyciu Parksovou (23).

Krejčíková je i do třetice jasnou favoritkou, Macháč zabojuje o druhý týden proti Chačanovovi

V rámci šestého hracího dne letošního ročníku Australian Open jsou na programu první boje o účast ve druhém týdnu úvodního grandslamu roku. Barbora Krejčíková si i ve třetím zápase vyzkouší roli favoritky, tentokrát proti domácí kvalifikantce a deblové světové jedničce Storm Hunterové. Tomáš Macháč se bude snažit zaskočit dalšího nasazeného hráče, ve třetím kole vyzve loňského semifinalistu Karena Chačanova. V akci budou i obhájci titulu Novak Djokovič a Aryna Sabalenková.

Krejčíková zvládla start v Zhengzhou. Po výhře nad Martičovou je ve čtvrtfinále

WTA ZHENGZHOU - Barbora Krejčíková (27) úspěšně vstoupila do turnaje WTA 500 v čínském Zhengzhou. Česká tenistka startující z pozice nasazené jedničky porazila 7:5, 6:1 Chorvatku Petru Martičovou (32), oplatila jí letošní porážku z Madridu a postoupila do čtvrtfinále. V něm se utká s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou.

Sabalenková byla ve Wimbledonu jediný game od vyřazení, Gračovovou nakonec přetlačila až po obratu

Aryna Sabalenková (25) nadále plní roli jedné z největších favoritek letošního Wimbledonu. Předloňská semifinalistka a šampionka lednového Australian Open však měla v pátek namále, proti Varvaře Gračovové (22) byla jediný game od porážky a ruskou rodačku nově reprezentující Francii zdolala až po velkém boji 2:6, 7:5, 6:2. O postup do osmifinále se utká s Annou Blinkovovou (24).

Vondroušová a Bouzková jsou ve Wimbledonu ve třetím kole. Pět Češek vypadlo

WIMBLEDON - Markéta Vondroušová (24) pokračuje ve svém letošním působení ve Wimbledonu bez ztráty setu a po vítězství 6:3, 6:4 nad světovou dvanáctkou Veronikou Kuděrmetovovou (26) si poprvé zahraje třetí kolo nejslavnějšího turnaje. Za obhajobou loňského čtvrtfinále pokračuje Marie Bouzková (24), jež ukončila kariéru bývalé světové dvojky Anett Kontaveitové (27) z Estonska. Ve druhém kole naopak neuspěly Kateřina Siniaková (27), Barbora Krejčíková (27) ani Barbora Strýcová (37), jež odehrála svou poslední dvouhru v All England Clubu. Dokonce hned po svém úvodním vystoupení se ze soutěže poroučely Karolína Muchová (26) s Lindou Noskovou (18).

Šwiateková jde dál po skreči Curenkové. Čeká ji repríza finále proti Gauffové

FRENCH OPEN - Iga Šwiateková dál suverénně proplouvá letošním French Open. Ve čtvrtém kole proti Lesje Curenkové nemusela dohrát ani jeden set, za stavu 5:1 jí Ukrajinka kvůli nevolnostem a potížím s dýcháním vzdala. Ve čtvrtfinále na polskou obhájkyni titulu čeká repríza loňského finále proti Coco Gauffové, s níž v šesti duelech neztratila ještě ani set.

Gauffová zvládla souboj mládí s Andrejevovou. Šwiateková vyhrála 6:0, 6:0

FRENCH OPEN - Souboj teenagerek ve 3. kole Roland Garros vyhrála o tři roky starší Coco Gauffová (19). Američanka po vyrovnaném prvním setu přehrála 6:7, 6:1, 6:1 vycházející hvězdu světového tenistu Mirru Andrejevovou (16) a pokračuje za obhajobou loňského finále. Dvojnásobná šampionka Iga Šwiateková (22) deklasovala 6:0, 6:0 Číňanku Xinyu Wang (21) a počtvrté v kariéře a poprvé na grandslamu vyhrála zápas bez ztráty gamu.

Nosková má první výhru na grandslamech. Krejčíková na French Open znovu končí v prvním kole

FRENCH OPEN - Linda Nosková (18) si na French Open zahraje své premiérové druhé kolo na grandslamech. Předloňská juniorská šampionka vedla 6:3 a 2:1, když jí kvůli problémům se zády vzdala Danka Koviničová (28). Další Češky tři Češky v úterý už neuhrály ani set. V prvním kole skončily Marie Bouzková (24), debutantka Brenda Fruhvirtová (16) a stejně jako loni i bývalá šampionka Barbora Krejčíková (27).

Šwiateková se zastala Curenkové a vyzvala WTA k větší podpoře ukrajinských tenistek

Světová jednička Iga Šwiateková vyzvala vedení ženského tenisového okruhu WTA k větší podpoře ukrajinských hráček. Důvodem je už více než rok trvající ruská invaze na Ukrajinu. Informovala o tom agentura Reuters.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist