Vesnina Elena

Vesnina Elena

37
žena
Rusko
Datum nar.:
1. 8. 1986
Výška:
176 cm
Váha:
60 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 13.
čtyřhra: - / 1.

Další comeback. Vesninová se připravuje na návrat po druhé mateřské

Po téměř třech letech a druhé mateřské přestávce se chystá na návrat k tenisu bývalá světová jednička ve čtyřhře Jelena Vesninová. Sedmatřicetiletá ruská hráčka oznámila na sociálních sítích, že se v příštím roce vrátí na turnaje, neupřesnila ale, na kterých to bude. Mezi přihlášenými na lednový grandslam Australian Open není.

Pavljučenkovová a Rubljov v ruském finále přežili mečbol a mají zlato z mixu

OH TOKIO - Na olympiádě v Tokiu se rozhodlo o posledních medailistech v tenisových soutěžích. Smíšenou čtyřhru vyhráli Anastasia Pavljučenkovová a Andrej Rubljov, kteří v ruském finále porazili po odvrácení mečbolu 6-3 6-7 13-11 krajany Jelenu Vesninovou s Aslanem Karacevem.

Podruhé utekly ze čtyř mečbolů! Brazilky Pigossiová se Stefaniovou slaví olympijský bronz

OH TOKIO - Bronzovou medaili na olympijském turnaji ve čtyřhře žen získaly Laura Pigossiová a Luisa Stefaniová. Brazilky v Tokiu už podruhé utekly ze čtyř mečbolů, po osmifinálovém dramatu s českými tenistkami Karolínou Plíškovou a Markétou Vondroušovou dnes v boji o 3. místo udolaly 4-6 6-4 11-9 Rusky Veroniku Kuděrmetovovou a Jelenu Vesninovou a získaly první tenisovou medaili pro svou zemi.

Krejčíková se Siniakovou jsou v olympijském finále a zahrají si o první zlato pro český tenis!

OH TOKIO - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v Tokiu porazily 6-3 3-6 10-6 Rusky Veroniku Kuděrmetovovou s Jelenou Vesninovou, oplatily jim porážku z Wimbledonu a postoupily do olympijského finále. O zlato, které pro samostatný český tenis na hrách pod pěti kruhy dosud nikdo nezískal, se utkají se švýcarskou dvojicí Belinda Bencicová a Viktorija Golubicová.

V bojích o medaile jsou i Krejčíková se Siniakovou! Ve čtvrtfinále vyřadily Australanky Bartyovou se Sandersovou

OH TOKIO - Český tenis má zastoupení v bojích o olympijskou medaili ve dvouhře i ve čtyřhře. V Tokiu se o to postaraly nejvýše nasazené Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které v Tokiu zvládly dva třísetové souboje během necelých 19 hodin a postoupily do semifinále. V boji o něj dnes udolaly 3-6 6-4 10-7 Australanky Ashleigh Bartyovou a Storm Sandersovou. O finále se utkají s ruskou dvojicí Kuděrmetovová/Vesninová, se kterými prohrály letos ve čtvrtfinále Wimbledonu.

Su-Wei Hsieh ve Wimbledonu navázala na předloňský triumf se Strýcovou, letošní ročník ovládla s Mertensovou

WIMBLEDON - Su-Wei Hsieh znovu po dvou letech ovládla wimbledonskou čtyřhru. Tchajwanka předloni slavila s Barborou Strýcovou a letos s Belgičankou Elise Mertensovou v dramatickém finále, ve kterém odvrátily dva mečboly na returnu, přetlačily 3-6 7-5 9-7 ruské duo Veronika Kuděrmetovová, Jelena Vesninová. Pětatřicetiletá Hsieh na grandslamech triumfovala počtvrté, ve Wimbledonu už potřetí, o deset let mladší Mertensová získala svou třetí grandslamovou trofej.

Krawczyková a Salisbury na Roland Garros vyhráli smíšenou čtyřhru

FRENCH OPEN - Smíšenou čtyřhru na Roland Garros vyhráli Desirae Krawczyková a Joe Salisbury, kteří ve finále zdolali 2-6 6-4 10-5 ruský tandem Jelena Vesninová a Aslan Karacev. 27letá Američanka slaví první grandslamový triumf, 29letý Brit už měl ve sbírce trofej ze čtyřhry mužů.

Deblová šampionka Vesninová se po mateřské pauze vrací k tenisu

Olympijská vítězka a trojnásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře Jelena Vesninová se po mateřské pauze vrací k tenisu. Vzhledem k nejasné podobě tenisového kalendáře čtyřiatřicetiletá ruská hráčka zatím neví, kdy a kde si comeback odbude.

Vondroušová na US Open do kvalifikace nemusí, posunula se do hlavní soutěže

Devatenáctiletá Markéta Vondroušová si zahraje hlavní soutěž posledního grandslamu sezony US Open. Posunula se do ní po odhlášení Rusky Jeleny Vesninové, kterou do hry nepustí zraněné levé koleno. Informovala o tom asociace WTA na twitteru.

Olympijské vítězky Vesninová s Makarovovou spolu končí

Elitní deblový pár Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová se těsně před French Open rozešel. Olympijské šampionky z tenisového turnaje v Riu de Janeiro a vítězky tří grandslamů by se na antukovém grandslamu v Paříži měly představit s jinými partnerkami.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist