18letý Francouz Fils má první titul. V Lyonu se stal nejmladším šampionem

27. 5. 2023, 23:29
Aktuality 0
ATP LYON - Arthur Fils na domácí antuce v Lyonu přetavil hned své první finále na okruhu ATP v premiérový triumf. V boji o něj 18letý Francouz porazil 6:3, 7:5 Argentince Francisca Cerúndola a stal se nejmladším vítězem v historii turnaje.
Profily hráčů
F. Cerúndolo a A. Fils (© Profimedia)

Díky triumfu se francouzský tenista posune ve světovém žebříčku ze 112. místa poprvé do první stovky, a to až k 60. místu. Fils potvrdil, že se mu na domácí půdě mimořádně daří. V únoru se probojoval v Montpellier a Marseille do semifinále, které bylo dosud jeho maximem na elitním okruhu.

Fils se v Lyonu stal nejmladším vítězem v historii turnaje a nejmladším hráčem, který letos na ATP triumfoval.

Cerúndola, který v semifinále vyřadil obhájce titulu Brita Camerona Norrieho, Fils porazil za hodinu a 34 minut. Argentinec neuspěl v generálce na Roland Garros v boji o druhý titul v kariéře.

• ATP 250 LYON •
Francie, antuka, 630.705 eur
sobotní výsledky (27. 05. 2023)
• Dvouhra - finále •
Fils (Fr.) - F. Cerúndolo (4-Arg.) 6:3, 7:5
• Čtyřhra - finále •
Ram/Salisbury (1-USA/Brit.) - Mahut/Middelkoop (3-Fr./Niz.) 6:0, 6:3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist