ATP v roce 2014, část II. Nadal podeváté dobyl Roland Garros, ve Wimbledonu triumfoval Djokovič

10. 12. 2014, 15:49
Stalo se... 153
Antukovou hvězdou letošní sezony byl znovu Rafael Nadal, který podeváté v kariéře triumfoval na pařížském Roland Garros. Ve Wimbledonu uspěl o měsíc později Novak Djokovič, jenž díky triumfu vystřídal Španěla na postu světové jedničky.
Rafael Nadal

Rafael Nadal nevstoupil do antukové sezony zrovna nejlépe, na turnajích v Monte Carlu a v Barceloně vypadl už ve čtvrtfinále. Na turnajích Masters v Madridu a v Římě ale znovu ukázal výbornou formu - v Madridu zvítězil, v Římě prohrál až ve finále, ve kterém nestačil na Djokoviče.

S dobrou formou přiletěl Španěl i na French Open, kde útočil už na rekordní deváté vítězství! Prvními čtyřmi koly prolétl, ve čtvrtfinále pak prohrál první set s krajanem Ferrerem, ani to ho ale nezastavilo. V semifinále smetl Andyho Murrayho a ve finále ve čtyřech setech porazil dvojku Novaka Djokoviče. Nadal dobyl Roland Garros podeváté v kariéře, což se na žádném grandslamu jinému tenistovi nikdy nepodařilo, a celkově si na konto připsal už svůj čtrnáctý grandslamový vavřín.

"Hrát proti Novakovi je vždycky velká výzva. Je to skvělý hráč, dnes je mi ho líto, ale věřím, že v budoucnu Roland Garros vyhraje," řekl na kurtu dojatý Nadal. "Je to den plný emocí, dneska mi tenis vrátil to, co jsem ztratil letos ve finále v Melbourne. Chtěl bych všem poděkovat za podporu. Jsem dojatý a hrozně šťastný, těžko se mi mluví."

"Rafovi patří velká gratulace, byl dnes dobrý v klíčových momentech, proto vyhrál. Prohra mě mrzí, ale život jde dál, není to poprvé a ani naposledy, co jsem prohrál," hodnotil utkání Srb.

S přechodem na trávu ale se ale Nadal znovu nevypořádal, když v Halle vypadl již v prvním kole s Němcem Brownem. Ve Wimbledonu Španěl došel do čtvrtého kola, kde prohrál s bývalým nejlepším juniorským hráčem světa Nickem Kyrgiosem.

"Snažil jsem se a prohrál. Takhle jednoduché to je. Nedělal bych z toho drama. Není to nic mimořádného," řekl po prohře Nadal. "Ve druhém a třetím setu jsem byl lepší, ale nebyl jsem schopen proměňovat své příležitosti. A ve zbytku zápasu hrál lépe on," dodal.

Novak Djokovič byl ve druhé části sezony největším soupeřem Rafaela Nadala, neboť spolu bojovali o první místo v žebříčku ATP. Djokovič Španěla porazil ve finále antukového turnaje v Římě, ve finále French Open už ale na 'antukového krále' nestačil.Novak Djokovič

Výrazně lepší výsledky na trávě ale zaznamenal právě Djokovič. Zatímco Španěl vypadl ve Wimbledonu již v prvním týdnu, Srb se v Londýně probojoval až do finále. Cestou do něj sice musel absolvovat dva čtyřsetové a jeden pětisetový zápas, Djokovič to ale zvládnul a ve finále změřil síly se sedminásobným šampionem Rogerem Federerem. V napínavém finálovém klání nakonec v pěti setech zvítězil srbský tenista, jenž tak vystřídal Nadala na postu světové jedničky.

"Chci pogratulovat Rogerovi, odehrál skvělý turnaj i finále. Je fajn být součástí takhle skvělého zápasu. Je to opravdu skvělý pocit vyhrát Wimbledon, a stejně tak to, že budu zase světovou jedničkou. Poprvé jsem se na první místo dostal v roce 2011 po mém vítězství tady ve Wimbledonu, tak je příjemné, že se to letos opakuje," řekl Djokovič.

Na antuce se Rogeru Federerovi příliš nedařilo - zahrál si jen finále na turnaji v Monte Carlu, na pařížském gradslamu prohrál v osmifinále s Ernestsem Gulbisem. Brzká prohra však Švýcara příliš nemrzela. "Psychicky jsem už prostě přepnul na trávu," řekl po vyřazení. "Pro mě je to něco jako 'hrát na antuce je zábava, ale pojďme už na trávu'. Antuka už mě nepotřebuje."

Na oblíbené trávě Federer navázal na dobré výkony z počátku roku. Nejprve posedmé v kariéře opanoval travnatý turnaj v německém Halle a ve Wimbledonu pak sedminásobný vítěz padl až po pětisetové bitvě ve finále s Djokovičem.

Tomáš Berdych se letos na antuce i na trávě poměrně trápil. Zahrál si sice finále na menším antukovém turnaji v Oeiras, na dalších turnajích ale nepřekročil bránu čtvrtfinále. V Paříži nestačil ve čtvrtfinále na rozjetého Gulbise, ve Wimbledonu pak překvapivě ve třetím kole prohrál s Chorvatem Marinem Čiličem.

Vítěz Australian Open Stan Wawrinka sice triumfoval na prestižním turnaji v Monte Carlu, start na French Open mu ale vůbec nevyšel. Švýcar prohrál již ve svém úvodním zápase, v němž nestačil na Španěla Lopéze. Na trávě už byly výsledky Wawrinky mnohem lepší - v německém Halle došel do semifinále a ve Wimbledonu si zahrál čtvrtfinále, kde prohrál s Federerem.

Relativně dobré výsledky si na druhém a třetím grandslamu sezony připsal i Andy Murray. Brit v Paříži došel až do semifinále, v domácím prostředí ve Wimbledonu pak jako obhájce titulu prohrál ve čtvrtfinále, v němž nestačil na Grigora Dimitrova. Mladý Bulhar si v průběhu druhé časti seziny připsal dva tituly - vyhrál antukový turnaj v Bukurešti a triumfoval i na trávě v londýnském Queen's Clubu.

V létě se dařilo i Lukáši Rosolovi, který vyhrál challengery v americkém Irvingu a v Praze. Na turnajích ATP v Bukurešti a ve Stuttgartu si pak Rosol zahrál ve finále.

Komentáře

153
Přidat komentář
Roger_Federer
To by me zajimalo, proc to tady behem tohoto roku zabalilo tolik lidi, nebo pisou uplne minimalne."Jmenovat" nema smysl, kazdy si to asi domysli.
Chyby tady jejich postrehy a nazory., nikomu to nevadi.
Furt zustava jenom ta luza.
Reagovat
George_Renel
Tak skonči...;-)
Reagovat
blixa
Aha. Tak dík, no. Tvoje lůza ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Pane boze, ja jsem myslel ze snad kazdy pochopi ze myslim jednoho cloveka, ktery to tady cele roz.mrdal a ted je hrozne nad veci a v klidecku.
Reagovat
blixa
Ale jo, já vím :D Ale napsal si to tak hezky, že jsem neodolal ;-)
Reagovat
Kozoroh
Tak proč ji všichni nedáte do ignoru? Nebudete na ni reagovat a ona časem pojde.
Reagovat
Amputace
Přesně tak, to jsem také nepochopil. A třebaže jsem tu otázku (ohledně ignoru) jistým zdejším "odbojářům" již několikrát pokládal, stále mi nebyla zodpovězena. Ty příběhy o jedincích, kteří z tohoto serveru byli dokonce vyštváni, jsou pro mě pak už naprostou záhadou - když venkoncem stačí jediné kliknutí myší.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ale takový alibismus, sorry, co bys tady bez ní dělal? Vždyť jsi jak posedlý hned reagovat, když něco napíše, ty a pár ostatních si ji tady vykrmujete, tak si pak nestěžuj. Ona se chová pořád stejně a vloni tady takovéhle hovadiny nebyly, vy se v tom úplně vyžíváte. A ti, kteří odešli, odejít chtěli, jak byli vyštváni? Buď sem chci psát nebo nechci, je to jen moje rozhodnutí ne? Přijde mi to celé opravdu jak hraní dětí na písku.
Reagovat
Vojtiik
ten ignore je supr, navic ted je to jeste lepsi, kdyz nevidis co tvoji vyvoleni degeni pisou:)).. ja tam nejdriv nikoho davat nechtel, pac nerad selektuju lidi takhle, ale pak jsem tam prcnul frndinu a byl to raj a nasledovali dalsi, ruzni barneyové, klaunda.tomové, forehandi atd atd... a kdyz se chces zasmast anebo si reknes, proc je tam vlastne mas, tak to na chvili vypnes a hned si uvedomis, proc je v tomignoru mas :D
Reagovat
gigin
sojka a Rob Halford mne může přivést k rozumu... opouštím TP.. mějte sa fajně.. Ernie s Vámi.. všechny do jednoho jsem Vás tu měl rád (používám velké V, páč broz mi jasně řekl, že se to používá jen v obchodní, nebo osobní korespondenci)... Borci a Borky.. mějte sa tu fajn.. já už su fakt vyčpělý, takzvaně v péčku..... a na rozlúčku magerce .. jsem tvůj turbo lover...

https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Reagovat
gigin
Pro Stana. Jestli nebyls s Robem. Jsi nula.
Reagovat
gigin
To je nejlepší heavymetalová skupina světě všech dob. Jako všech dob. Né Roger. Jestli máte připomínky, hoďte mi to do mailu e.gulbis.trosku.halford@na seznamu..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si klasik :)
Reagovat
Stan_Borowitz
uvědomil jsem si to po předčtení tohoto komentáře pod videem:

"Rob Halford although gay, would get more pussy your entire family generation will ever have..."
Reagovat
Cico93
To ako navždy? ;((( to Neeee.!!! Ty a RF, to bez vás by totu nebolo ono;)
Reagovat
a.magerova
No no.... počítám s Tebou v roce 2015, kdo jiný by tu házel novinky o Rogerovi :-P

https://www.youtube.com/watch?v=vUujSk3YOYU
Reagovat
rod_laver
Ty vole, ty ses dneska vylil jak Olda Kaiser...
Reagovat
VlS
Nechal bych to chvilku vyvětrat, ono to nějak dopadne
Reagovat
Roger_Federer
.Firemni vecirek?
Reagovat
slacker
Val val a uz se nevracaj ty prvni svetova skupino
Reagovat
smazaný uživatel
ja uz mam kridla pripnuty tak dlouho, ze jsem se davno naucila druhym do rozhodnuti v podobnych pripadech nezasahovat. Ne, ze by me to pak nikdy nemrzelo - ale to uz zas slo o moje rozhodnuti, ze ... :-)))
Reagovat
VlS
Až se vrátíš, já tady furt budu a budu rád, že tě zas vidím a rejpání si nechám od cesty. Tak zať
Reagovat
Fandina
OT ... Tsonga porazil Noleho. Sice je to exibice, o nic nejde, ale i to se počítá.
Reagovat
Mayo
exhibície sú na houno
Reagovat
Fandina
Pro žebříček ano, ale tenis se tam hraje stejný jako jindy.
Reagovat
gigin
:DDDDDDD
Reagovat
Fandina
ha ha ha ha ha ha
Reagovat
gigin
Stejný tenis jakože přes síť a míč musí dopadnout do vymezeného pole, nebo jaks to myslela?
Reagovat
Fandina
Nehrál se volejbal, nemyslíš?
Reagovat
gigin
Mi je to fuk. Piš si, co chceš. Jestli se hraje stejný tenis na exhíbě, jako všady jinde, tak jo....
Reagovat
Fandina
Mě je to taky fuk. Ano, je to tenis míček přes síť a hraje se do pole. Není to volejbal. A ty si také piš co chceš.
Reagovat
Roger_Federer
Netvrdilas nahodou minuly tyden, ze ty exhybice jsou jenom takova lehka forma treninku a pripravy na sezonu?
Reagovat
Fandina
To, že se hraje jeden set, neznamená, že se nehraje tenis. A kdo zápas viděl, ví, že byl lepší Tsonga. Takže gratulka.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak já jsem zrovna tenhle zápas neviděl, ale z těch, které jsem viděl, bych to viděl spíše tak, že vyhrál ten, kdo byl míň špatný. Respektive kdo na to míň kašlal.
Reagovat
Fandina
Každé vítězství se počítá i když je to exibice.
Reagovat
slacker
Jsi uz stastna?
Reagovat
Fandina
Co je to štěstí, muuuuuuuuuuuuška jenom zlatááááááááááááááááááá
Reagovat
smazaný uživatel
a co vyhral?
Reagovat
panzer.dragon
gratuluju Tsongovi, potěšil mě

Djoker se rýmuje s Looser, pokud by někdo potřeboval rým do básničky
Reagovat
panzer.dragon
sakryš to se píše s jednim O :-P
Reagovat
gigin
http://instagram.com/p/weHebYRPsR/
Reagovat
blixa
Mazec ! ;-)
Reagovat
Fandina
Nádhera!!!
Reagovat
slacker
Ty nejsi u nas stastna?
Reagovat
Fandina
Já jsem v pohodě, ale tobě to musí být jedno.
Reagovat
slacker
http://www.veselakrava.cz/data/lvqr.png
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
slacker
Reagovat
Fandina
tak nějak
Reagovat
a.magerova
http://magazin.aktualne.cz/ceska-reklama-pobourila-slovaky-je-sexisticka-a-zesmesnuje/r~af375e3681e511e4bdad0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_campaign=A&utm_term=position-20
Reagovat
smazaný uživatel
Anča jak pálí po Santorovi :O závist :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://sports.yahoo.com/blogs/nhl-puck-daddy/zemgus-girgensons-all-star-vote-domination-grows-194440252.html
Zemgus náskok skoro 500 tisíc na druhého. :D
Reagovat
Cico93
Tak tí Lotyši sa načisto zbláznili asi.
Zatiaľ to vyzerá na otvráraciu formaciu bez Crosbyho..:(
Reagovat
smazaný uživatel
Co by tam dělala princezna Crosby? :D Jak jsi hlasoval Cico? :) Já
Jágr, Lehterä, Tanguay - Shattenkirk, Erik Johnson - Halák
Reagovat
Cico93
Hossa, Crosby, St.louis - Chára, Višňovský - Halák

ale môžeš poslať 10 hlasov za deň.
Ja hlasujem už od začiatku a dával som tam hlasy aj Gáboríkovi, Zetterbergovi, Tatarovi a tak. Miešam to.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, já už poslal aj českou formaci Jágr, Voráček, Plekanec - Hejda, Židlický - Pavelec.
Reagovat
Cico93
a čo nám toje platné, keď Latvia Bohvie možno aj gigin hlasuje vo veľkom :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jim to dopřej. Polovina národa jsou Rusáci, v žádném sportu nevynikají, tak aspoň něco. :D A Zemgus je náhodou dobrý hokejista. :)Mě spíš udivuje, že mezi brankáři vede Crawford, wtf??
Reagovat
Cico93
Tak, ale má výborne štatistiky aj keď na tom 1 mieste som čakal Henrika z NYR.
Reagovat
smazaný uživatel
Má, ale kdo by za obranou Chicaga neměl? :) Letos je podle mě nejlepší Rinne, ale spíš bych čekal, že bude vést Price (ten je dobrý a z Montrealu) nebo Quick nebo Lundqvist. To jsou dlouhodobě tak tři nejlepší gólmani asi.
Reagovat
Cico93
jj Rine, Lundqvist a Quick.
Price sa mi nikdy nepozdával a ani ho nemám rád:)
A teraz aj Halák by si zaslúžil isť, predsa za Islanders spraviť 11 vyhier zasebou. Toje niečo už.
Reagovat
Mayo
Zrusil by som cely zapas hviezd
Reagovat
Cico93
čom?
Reagovat
Mayo
podľa mňa zbytočná šaškáreň ... a to hlasovanie je zabité teda
Reagovat
Cico93
Mňa najviac bavia tie dovednostné disciplíny deň pred zápasom.
Toje dobre:)
Reagovat
Mayo
to je zaujímavejšie, dobre hovoríš
Reagovat
Cico93
Reagovat
gigin
No vidíš a my ho v jeho rodné zemi drtíme :)))

http://www.delfi.lv/sports/news/gada-balva-sporta/jaunumi/balso-par-2014-gada-popularako-sportistu.d?id=45285480#a_emb_141830018411855_678
Reagovat
Cico93
ale to len vďaka TP:)
Reagovat
a.magerova
Hele gigine, do kdy se hlasuje bo takhle díky jejich chybě a mé umanutosti, Tě to bude stát majlant...... popáté :-P
Reagovat
gigin
No, nechal jsem je, ať to natáhnou do 22.12. Právě kvůli tobě ;)) Těším se na poslední mou splátku tobě. To bude osobně a naostro!
Reagovat
a.magerova
Tak to jsem si teda hodila tu stránku na lištu, a teď teprve začne to pravé tóóóčo ;-)
Reagovat
gigin
Snad mne netrefí cyp....
Reagovat
a.magerova
No, pokud jo, tak doufám, že až PO !!!
Znáš to, POUŽÍT-ZAHODIT, přece nebudu s jedním chlapem desítky let :-P
Reagovat
gigin
Ano znám...
Reagovat
a.magerova
Hele a uděláme si pěkný večer s Betlémem... a večeří: Dary moře ;-)
http://media.super.cz/images/top_foto1/0043004005380274/kPgD5YboZ7e4nUpJJtQkxg/5486d2f61bc63008618e0000-134760.jpg?20141209123119

http://media.super.cz/images/gallery/0000000007200406/jzaL1HnjCgzAAjNhKe0hJg/5486d2d5e2d28c39c1b70000-134759
Reagovat
gigin
Ježiš. To máš od Hrušky? :DDD Dáme si něco gurmánsky vymazleného. Na tohle by ti možná skočil tomasinho :DDD
Reagovat
slacker
Hruska samej Hruska a kdo si kurna jeste vzpomene na Babicu?
Reagovat
blixa
Babica byl chabej, Hruška je fenomén kuchařského patlalství ;-)
Reagovat
slacker
vecne nality a chraptici Babica ze byl slabej?
Reagovat
blixa
No jo, na Láďu nemá ;-) :D
Reagovat
gigin
Ovšem tohle je pecka pecek...

https://www.youtube.com/watch?v=OPLz91uV7pw
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou, pivní rohlíky od Hrušky jsou dobrý. ;-)
Reagovat
gigin
http://www.tennisworldusa.org/Richard-Gasquet-Roger-Federer-in-Davis-Cup-His-Injury-Wasnt-Serious-articolo21566.html
Reagovat
Stan_Borowitz
No prosím, takže Richard vlastně říká, že Roger obětoval individuální titul ve prospěch kolektivního. Raději nenastoupil ve finále TM, aby se ze zranění, které nebylo "that serious" nestalo takové, které by bylo "that serious" a zabránilo mu nastoupit ve finále DC.

Je na tom něco spatně?
Reagovat
gigin
Říkám něco?
Mi je to šumák. Pro mne bylo zajímavější info, že bude trénovat s ElMatadorem ;))
Reagovat
a.magerova
Ha ha.... myslím, že nejvíc čekáš na to, jakou radu dá Rafa Ríšovi ohledně Rogera :-P
Reagovat
Stan_Borowitz
Jejda, já to nemyslel na tebe, ale to tučné zvýraznění v článku.

Když jsem byl v roce 2009 v létě v Menacoru, taky jsem uvažoval, že zazvoním u El Matadora, jestli by si nechtěl zapinkat. Ale spěchal jsem k Michaelu Douglasovi do vily a protože tam měla být i Káťa, tak jsem nakonec Rafu oželel, bo to bylo na opačném konci ostrova. Michael brzo usnul, takže jsem toho rozhodnutí ani trochu nelitoval...
Reagovat
gigin
Stane v pohodě, fakt. Jen prostě, když narazím na info, co dělají hráči v přípravě na 2015, tak to sem dám. Jestli a jaké měl RG zranění na koncu sezony je fuk. Fakt je, že nehrál finálko WTF a v DC vyhrál. Tečka.

Jinak David Goffin taky přifrčel na Tenerife k Michalovi Novotnému na klinku připravit se na 2015. Dom aj Génius už jsou tam. Taky Aslan Karatsev, Mate Delic, Riccardo Bellotti, Denis Novak, Voráčová.. byl tam Štěpec, Kližka, Dona Vekic myslím a tak.. prostě ňúrám, no :DDDD
Reagovat
spaniel
I Klizan tam byl tyden, nemohl si ho vynachvalit.
Reagovat
gigin
Však píšu, Kližka..
Reagovat
Kozoroh
http://revue.idnes.cz/monacky-knize-ma-dvojcata-s-manzelkou-charlene-fqt-/lidicky.aspx?c=A141210_203229_lidicky_cen#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

Knížeti Albertovi II. se dnes narodila dvojčata - dívka dostala jméno Gabriella Therese Marie a chlapec Jacques Honoré Rainier, který je ode dneška první v následnické linii knížecího rodu Grimaldiů.
Reagovat
smazaný uživatel
nejako som nepostrehol , že je Charlene tehotna. A milo ma to prekvapilo, obzvlášť tie dvojčata :)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger mu asi poradil, jak na to ;))
Reagovat
gigin
Druhá splátka za tvůj hlas Gulbisovi. Můžeš si zařádit s ním a i s jeho bratrem.

http://40.media.tumblr.com/1ad21723beabd9be4e7639e96ba5867b/tumblr_ngdifezCDb1qcqoy8o1_1280.jpg
Reagovat
a.magerova
Dík :-)
Reagovat
blixa
Zlatan je king !!! ;-)
Reagovat
Nola
http://www.webnoviny.sk/tenis/clanok/900051-televizia-espn-urcila-tenistu-roka-nie-je-to-novak-djokovic/

NEW YORK 10. decembra (WEBNOVINY) - Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka sa napríklad na úkor krajana Rogera Federera či srbského lídra svetového rebríčka Novaka Djokoviča stal Tenistom roka 2014 podľa americkej televíznej stanice ESPN.
Reagovat
Nola
podla ich pravidiel mala byt hrackou roka Petra Kvitova....
Reagovat
Kozoroh
Anebo Li Nu, AO je totiž nejprestižnější GS ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
AO? snad Wimbledon.
Reagovat
Kozoroh
Podívej se na koment Noly z času 20:15 s nadpisem "z toho mi vychaza jedine".
Reagovat
Stan_Borowitz
Wimbledon je nejprestižnější, ale AO je nejnáročnější.
Reagovat
gigin
To majú z těch kokakol a sekané v bulce...
Se divím, že nezvolili Izzyho...
Reagovat
gigin
Když u jsme u toho Dlouhého Janka...

http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2014/12/50/Gimelstob-To-Coach-Isner.aspx
Reagovat
Nola
-AO je najprestiznejsi GS /nejde nesuhlasit, Nole ho vyhral 4x, z toho 3x v rade/
- Monte Carlo je najlepsi antukovy turnaj, /Nole je panes, ako jediny tam klepol Rafu vo finale/
- DC podla nasich komentarov na Digi sport je najdolezitejsi turnaj v kariere tenistu /Nole nezaostava/

nejde nesuhlasit......
Reagovat
Roger_Federer
Tak to je jasne..AO je best of..Kdo ze ho vyhral uz 4x?
Reagovat
VlS
:-) - ještě tunu burgerů a zvolej nějakýho quaterbecka z univerzitního fotbalu :-)))
Reagovat
Kozoroh
To je snad vtip ne :-DDD
Ale když už, tak to měli dotáhnout do konce a zvolit za nej tenistku roku Petru nebo Li Nu...
Reagovat
gigin
http://www.tennis-arena.cz/zdenek-zofka-nesouhlasim-ze-je-dnesni-tenis-narocnejsi-a-vyrovnanejsi-5122cz/

spaniel:
Jak jsme se kdysi bavili o výměnách raket u RF - hráči je mění při každé výměně míčů. Federer, pokud je na returnu, dokonce bere novou raketu i na poslední game se starými míči, aby výplet trochu vybouchal a aby v následující hře při podání, která je pro něj důležitější, už byly struny usazené.
Reagovat
Roger_Federer
Rozhodne dost kvalitne formulovany clanek...Mozna mame vsichni pokrivene a zkreslene predstavy.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozna by po tomto clanku mohlo alespon par elegosovcu vystrizlivet s tim jejich GOATem, i kdyz...to asi driv budou grandslamy na ctyri vitezne... :-D
Reagovat
Mayo
Môžem sa spýtať, kto je to Zdeněk Žofka ?
Reagovat
Stan_Borowitz
je bývalý ligový hráč a úspěšný trenér; 7 let pracoval jako státní trenér německého svazu a mj. dovedl svěřenkyně ke vzájemnému finále juniorky Australian Open.

Ale jinak expert,který ani neví, že Söderling hrál finále GS (FO) dvakrát, je trochu diskutabilní, i když sním v mnohém souhlasím.
Reagovat
a.magerova
Jj to mi taky dost jeho kredit snížilo, navíc když Robin byl ve finále FO 2 roky po sobě :-/
Reagovat
a.magerova
Naštěstí i zde, stejně jako Martina Navrátilová, se mýlil :-))
http://sport.lidovky.cz/federer-pada-mohou-za-to-deti-dgr-/ostatni-sporty.aspx?c=A111017_203516_ln-sport-ostatni_mih
Reagovat
Kozoroh
Máš ještě odkaz na podobný článek? Tento odkaz mi ho nezobrazil.
Reagovat
Kozoroh
Pan Žofka rovněž chybně uvedl, že nejlepší bilanci výher-proher na ATP Tour vlastní Borg (609:127 -> 82,7%), Nadal ji má ale ještě lepší (704-140 -> 83,8%). Nadal je ale aktivním hráčem, takže v budoucnu se tento rekord možná vrátí zpátky do Borgových rukou.

Článek jsem četl a i přes chyby je dobře napsaný a je jasné, že názory, které tam napsal, budou mezi experty menšinové.
Reagovat
Fandina
Byly doby, kdy Zdeňěk Žofka býval ve studiu, nebo spolukomentoval tenisové zápasy v ČT. Jeho postřehy byly vždycky zajímavé.
Reagovat
VlS
Myslím si, že pro stárnoucí chlapy je problém, ubránit se historkám starých zbrojnošů. Znám to pidle sebe a usilovně se tomu vnitřně bráním. To neříkám, že řada jeho postřehů není pravdivá, ale v současném kontextu nemá žádný smysl.
Za dalších 20 let budou mít sportovci lepší kondičku než mají teď, lepší zázemí než mají teď, větší prachy než mají teď.
To, že Zedník musel prodat auto (moc málo kdo tak mladej tehdy na auto měl) je porovnatelné s tím, že Štěpec musel zastavit byt a Rosola podporovali rodiče. A tím chce říct co?
Mezigenerační srovnávání je k ničemu, Rodovi už nikdy 25 znovu nebude, Borgovi taky ne a na mentální cvičení, kdo by byl lepší kdyby je lepší se vykašlat.
Hm, započítává se jen nejlepších 18 výsledků, dřív se počítalo všechno. A kolik výsledků bylo všechno?
Reagovat
Pe3k
Těším se na návrat Rafy, jen doufám, že těch pohárů moc okusovat nebude...Nechal bych mu tak Barcelonu + nějaký hard, aby se mu všichni nesmáli, že je to antukář...
Reagovat
Cico93
Keď je niekto antukar, tak to je na smiech?
Reagovat
Mayo
dneska musíš vyhrať všetko aby si nebol na smiech zrejme...ale ináč takú Barcu + nejaký AO alebo UO by som bral...stačilo by mi
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak na smiech je to snad jen některým Nadal fans. Ti vždycky skáčou jako čert z krabičky, když se o Nadalovi mluví jako o fenomenálním hráči na antuce nebo nejlepším antukáři všech dob.
Reagovat
Kozoroh
Doufejme, že v příštím roce nebude okusovat Pohár mušketýrů :)
Reagovat
smazaný uživatel
OMG, proč jdou vidět lidi, co mám v ignoraci a jen nevidím ten komentář? Takové to bylo fajn, když jsem měl ze 100 příspěvků viditelných asi 10. Takhle si můžu domyslet, co ti lidi psali.
Reagovat
a.magerova
Tak to je boží, konečně to upravili :-)))
A navíc si člověk může i z nudy jeden koment ignorovaného pro zábavu rozkrýt, paráda :-))
Reagovat
blixa
To je jednoduchý, dej si do ignoru skoro všechny a budeš to mít jako dřív ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No nebudu, protože je všecky vidím, akorát místo komentu je nápis: Autora tohoto komentáře máte v ignoraci.. Já to nechci vidět předtím jako předtím, tak to aspoň nelákalo si ty lidi odškrtnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Koho tipujete na vítěze v české extralize? :-)
Reagovat
Mayo
Vítkovice
Reagovat
smazaný uživatel
Marian99 myslel asi tenisovou exttaligu. ;) Já fandím i tipuju Prostějov.
Reagovat
Mayo
:D:D tak potom nič
Reagovat
Cico93
Sparta
Reagovat
sprchon
Doufám, že Litvínov.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
sprchon
Jinak samozřejmě Prostějov. :D ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Prostějov.
Reagovat
gigin
"Antuka už mne nepotřebuje"

Ale nakonec tě přece jenom potřebovala...
Reagovat
smazaný uživatel
Skor si myslím, že antuka ho nikdy nepotrebovala..

To Roger potreboval antuku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka uz me potrebuje, vyhral uz jsem na ni vse co se dalo....:-DDD
Reagovat
Kozoroh
Novakovi se sice letos nepovedlo vyhrát RG, ale tento neúspěch si vynahradil triumfem ve Wimbledonu a jsem moc rád, že získal GS titul právě na nejslavnějším a nejprestižnějším tenisovém turnaji světa. Až do letoška No1e mimo Melbourne vyhrál jen dva GS turnaje a to ve svém fantastickém roce 2011. A jen jednu GS trofej získal mimo hard. Ve Wimbledonu 2014 to však změnil a to i navdory Fedexovi, jednoho z nej travařů historie dokázal porazit ve finále londýnského GS a jako jediný ho přemohl na všech čtyřech GS. Nyní má dva wimbledonské tituly, stejně jako Connors, Edberg nebo Nadal.

No1e IDEMO! Kéž by si v příštím roce dobyl RG!!
Reagovat
Mayo
vamos R.a.F.a, nech žije French Open (:
Reagovat
Kozoroh
Nechť French Open padne do rukou Serbinátora! :))
Reagovat
Mayo
šak keď ho vyhrá, tak ho vyhrá...ja som s E2 Matadorom spokojný na tomto pre mňa obľúbenom turnaji ...
Reagovat
Cico93
Najkrajší GS roka. Aj čo sa týka ATP aj WTA.
Reagovat
Kozoroh
Nejlepší byl Wimbledon 2014! Výborná a vyrovnaná finále pánské dvouhry a čtyřhry, Petra zopakovala tři roky starý úspěch, Erraniová s Vinciovou zkompletovaly kariérní GS v dámském deblu a několik senzačních vyřazení (Serenu v singlu porazila Cornetová (která ji mimochodem letos přemohla 3x) a v deblu "viróza" (o níž není úplně jasné, jestli to byla opravdu nemoc nebo je Serenina viróza příbuznou té Zemanovy), jízda Nicka Kirgyose, který v druhém kole utekl hrobníkovi z lopaty, odvrátil 9/10 mečbolů proti Gasquetovi, postoupil a vyšlápl si i na tehdejší světovou jedničku Nadala (zápas jsem sledoval a ač je Kyrgios mladý, tak to utkání proti Rafovi odehrál jak mazák), no a rovněž překvapivý krach Murrayho v QF, kde hrál obstojně jen v 2. setu, přesto to však na Fedexe jr. nestačilo (tento zápas je z mého pohledu pečetí Andyho neúspěšné sezóny)).
Kromě Petry se projevovali i další čeští tenisté - Štěpec v 2. kole potrápil No1eho, Radkův výkon v zápase ocenil i McEnroe. Bára Strýcová v 3. kole porazila Li Nu a stala se poslední tenistkou na WTA Tour, proti které hrála tato Číňanka. Tereza Smitková při svém debutu postoupila do 4. kola, kde jí zastavila až Lucka. A ta došla až do SF, kde jí přemohla Petra.
Mohl bych toho jmenovat ještě víc, ale Wimbledon 2014 je pro mě (a možná i pro mnohé z Vás) nejlepším GS turnajem roku. A nemyslete si, že to píšu jen proto, že jsem nolefam ;-)
Reagovat
Cico93
No vidíš a ja to pisal len na základe víťazov RG14;)
Reagovat
smazaný uživatel
tak každý ten GS měl něco do sebe. AO byl teda trochu průser, kvůli finálovému zápasu mužů. US mi přišlo asi nejnudnější.

Celkově: 1.W, 2.RG, 3.AO, 4.US
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pro mě byl nejlepší GS Wimbledon, ze kterého jsem viděla nejvíc zápasů a Petra vyhrála. Na druhým místě mám FO, ale jen kvůli tomu, že jsem tam byla. Pak US a AO. Z AO jsem neviděla jediný celý zápas za poslední dva roky...
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě byl nejlepší GS asi RG.. :-)) Vyhrála ho Masha, viděl jsem asi nejvíc zápasů ze všech GS letos a taky se prosazovaly mladé pušky.. :D Na 2. místě je u mě AO, které si každý rok u mě získává čím dál tím větší oblibu! Na 3. místě USO a poslední u mě skončil Wimbledon.. Myslím, že jsem asi viděl tak 2 nebo 3 celé zápasy letos z Wimbledonu!
Reagovat
Cico93
No a ako Mária otáčala tie zapasy. To boli nervy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist