Bouzkové se v Mexiku stále daří, v Monterrey začala výhrou nad Erraniovou

1. 3. 2022, 22:53
Aktuality 11
WTA MONTERREY - Marie Bouzková dva dny po porážce ve finále v Guadalajaře úspěšně vstoupila do dalšího turnaje WTA 250 v Mexiku. V Monterrey, kde si předloni zahrála své první finále, porazila 4-6 6-2 6-4 zkušenou Italku Saru Erraniovou.
Profily hráčů
Marie Bouzková

Marie Bouzková si v neděli v Guadalajaře zahrála potřetí v kariéře ve finále turnaje WTA, ani tentokrát však na premiérový titul nedosáhla. V oblíbeném Mexiku ale ještě zůstává a startuje v Monterrey, kde si v roce 2020 zahrála své první finále.

Po loňské absenci se do Monterrey vrátila vítězstvím. Třiadvacetiletá Češka si poradila s bývalou světovou pětkou a finalistkou French Open 2012 Sarou Erraniovou, o jedenáct let starší Italku porazila 4-6 6-2 6-4.

Bouzková ztratila s Erraniovou, která si postup do hlavní soutěže vybojovala v kvalifikaci, úvodní set po hodinovém boji. V dalších dvou sadách se jí ale podařilo o zkušenější soupeřku přetlačit a po takřka dvou a půl hodině prošla do druhého kola.

Juniorská vítězka US Open z roku 2014 se o postup do čtvrtfinále utká s Petrou Martičovou (h2h 0-0). Chorvatka na úvod zdolala po odvrácení mečbolu 5-7 7-6 6-3 třetí nasazenou Američanku Madison Keysovou, jež po lednové sérii deseti výher prohrála třetí zápas po sobě.

Stephensová se odhlásila a na titul s Guadalajary nenaváže
Na rozdíl od Bouzkové se v Monterrey nepředstaví její přemožitelka z Guadalajary Sloane Stephensová. Američanka, jež v neděli ukončila čtyřleté čekání na titul, se dnes odhlásila a do soutěže pustila náhradnici Soeno Mendezovou. Ta pak prohrála třísetovou bitvu s Egypťankou Majar Šarífovou.

Nasazenou jedničkou je Elina Svitolinová, jež jediný start v roce 2020 proměnila v triumf. Letos se startem váhala, tenisové asociace ale oznámily sankce pro ruské a běloruské tenisty a Ukrajinka nakonec k zápasu prvního kola proti ruské rodačce Anastasii Potapovové nastoupí.

• WTA 250 MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 239.477 dolarů
úterní výsledky (01. 03. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bouzková (ČR) - Erraniová (It.) 4-6 6-2 6-4
Svitolinová (1-Ukr.) - Potapovová (-) 6-2 6-1
Martičová (Chorv.) - Keysová (3-USA) 5-7 7-6(3) 6-3
Parrizasová (6-Šp.) - Doiová (Jap.) 6-2 6-1
Qinwen Zheng (Čína) - Bronzettiová (It.) 6-2 6-3
Qiang Wang (Čína) - Gálfiová (Maď.) 6-7(0) 6-1 6-4
Xinyu Wang (Čína) - Ann Liová (8-USA) 6-2 6-1
Šarífová (Eg.) - Mendezová (Austr.) 6-1 6-7(2) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
tommr
čekal jsem, že Marie narazí na Keysovou, ale Marticová nebude o moc lehčí soupeřka. Nechápu jak může být Marie kurzová favoritka obzvláště po tom trápení proti Erraniový ...
Reagovat
misa
Souhlas, proklikal jsem záznam zápasu a Chorvatka hrála dobře. Pokud bude pokračovat v podobných výkonech, je proti Marii favoritkou.
Reagovat
misa
Martič je až 85. v žebříčku, to mě překvapilo. Takže to uvažování bookmakerů je jasné: Marie má za sebou řadu výher a v žebříčku je nyní o kousek výš.
Reagovat
Mony
Kdyby takhle uvažovali, tak zkrachují. Ti musí mít kromě přehledu formy i cit a zkušeností.. a kdo ví, možná i menstruační kalendar
Reagovat
misa
Občas se spletou. Nyní Bouzková vs. Martič 1.54 - 2.48. Proti Madison hrála opravdu dobře.
Reagovat
Mony
Kdyby se nepletli, tak podle nich lidi sazi
Reagovat
tommr
Marticová je ted sice až na 85.místě ale před kovidovou pauzou to bývala hráčka top-20 a všechny naše hráčky s ní mívaly velký potíže (snad až na Lucku Šafářovou). Marii rozhodně nečeká nic lehkýho a jestli bude hrát tak jako proti Erraniový tak schytá pěknej výprask ...
Reagovat
misa
Lucka proti ní vyhrála v roce 2018 svůj poslední singl na okruhu WTA.
Reagovat
baba
Někdo tady psal, jak Marie změnila styl hry, tak jsem se včera dívala a - nevím, nejsem odborník, ale opět dlouhá přetahovaná od základní čáry, Maruška se strašně nadře a naběhá , náběhy k saku ???minimální...podání -nic moc ...tak nevím, i když Marie vyhrála, nadřela se více než před pár dny se stejnou soupeřkou Brenda.
Reagovat
Mony
Jo ta agresivita chybí, ale většinou ty obranarky jsou na okruhu úspěšnější. Stačí souperka, která bude trochu víc kazit a bude to lehčí. To jsou oproti Errani skoro všechny. Ale ty taky mohou z kurtu Mary rychle vypraskat
Reagovat
misa
letos spolehlivě poráží hráčky mimo stovku. Hrála s nimi 8x a prohrála jen jednou (s Kanepi).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist