Byl zralý na kurtu padnout. Medveděv postoupil do čtvrtfinále i přes vyčerpání

28. 7. 2021, 16:57
Aktuality 17
OH TOKIO - Daniil Medveděv zvládl osmifinálový souboj s Fabiem Fogninim, přestože proti Italovi Fabiu Fogninimu končil na hraně vyčerpání. Ve čtvrtfinále jsou i Novak Djokovič a Alexander Zverev, naopak ze hry o medaili je Řek Stefanos Tsitsipas.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv v Tokiu porazil první dva soupeře ve dvou setech a úvodní set získal i dnes proti Fabiu Fogninimu. V průběhu druhé sady si ale začal stěžovat na obrovské vedro a vlhko. za stavu 3-3 nevyužil dva brejkboly, prohrál tři gamy po sobě a zdálo se, že fyzicky odpadne.

Šestadvacetiletý Rus se ptal rozhodčího, jestli bude zodpovědný za jeho případnou smrt. Využil oba lékařské timeouty i návštěvu kouče. "Nevěděl jsem, co mám udělat, abych se cítil lépe. Byl jsem zralý na to, abych na kurtu padnul," řekl Medveděv.

Zápas s italským sokem i přes vyčerpání dokázal vyhrát po setech 6-2 3-6 6-2, vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-1 a postoupil do čtvrtfinále.

Mezinárodní tenisová federace ITF v reakci na Medveděva a odstoupení Španělky Pauly Badosaové, která nedohrála souběžně hrané utkání proti Markétě Vondroušové a kurt opustila na vozíčku, posunula od čtvrtka začátky programu na 15:00, což je o čtyři hodiny později než doposud. Již dříve o to neúspěšně žádali například Novak Djokovič nebo Barbora Krejčíková.


Světová dvojka Medveděv se o postup do semifinále utká se Pablem Carreñem (h2h 3-1). Španělský tenista dnes potvrdil roli favorita proti Němci Dominicu Koepferovi.

Favorit olympijského turnaje Novak Djokovič si v Tokiu ve třetím kole snadno poradil se Španělem Alejandrem Davidovichem 6-3 6-1

34letý Srb, jehož nejlepším dosavadním výsledkem pod pěti kruhy je bronz z Pekingu 2008, dosud v turnaji neztratil ani set. Dnes na kurtu strávil proti turnajové šestnáctce Davidovichovi necelou hodinu a půl a ztratil jen čtyři gamy.

Vítěz rekordních 20 grandslamů se může stát prvním mužským tenistou, který získá tzv. Golden Slam. Ovládnout v jednom roce všechny grandslamy i olympiádu se dosud povedlo pouze Němce Steffi Grafové před 33 lety.

Ve čtvrtfinále se Djokovič utká s domácím Keiem Nišikorim (h2h 16-2), s nímž neprohrál 14 soubojů v řadě. Bronzový medailista z Ria Nišikori, který v prvním kole vyřadil pátého nasazeného Rusa Andreje Rubljova, dnes porazil 7-6 6-0 Bělorusa Ilju Ivašku.

Mezi posledními je i turnajová čtyřka Němec Alexander Zverev, který porazil 6-4 7-6 Gruzínce Nikoloze Basilašviliho, vzájemnou bilanci upravil na 4-1 a postoupil do čtvrtfinále.

O semifinále bude Zverev bojovat proti Jérémymu Chardymu
(h2h 4-1)34letý Francouz, jenž si v Tokiu odbývá úspěšný debut na olympijském turnaji, dnes  porazil 7-6 4-6 6-1 Brita Liama Broadyho a postoupil do čtvrtfinále.

Už ve třetím kole se s turnajem rozloučil čtvrtý hráč světa Stefanos Tsitsipas22letý Řek podlehl 6-2 6-7 2-6 Ugu Humbertovi, s nímž prohrál i druhý vzájemný duel. Od postupu do finále French Open, na kterém neudržel vedení 2-0 na sety proti Djokovičovi, skončil nečekaně brzy už na třetím turnaji po sobě.

Třiadvacetiletý Francouz Humbert si o semifinále zahraje s Karenem Chačanovem (
h2h 0-0). ten zdolal 6-1 2-6 6-1 Argentince Diega Schwartzmana.

• OLYMPIJSKÉ HRY, TOKIO 2020(21) •
Japonsko, tv. povrch
čtvrteční výsledky (28. 07. 2021)
• Dvouhra mužů - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Davidovich (16-Šp.) 6-3 6-1
Medveděv (2-Rus.) - Fognini (15-It.) 6-2 3-6 6-2
Humbert (14-Fr.) - Tsitsipas (3-Řec.) 2-6 7-6(4) 6-2
Zverev (4-Něm.) - Basilašvili (Gruz.) 6-4 7-6(5)
Carreňo (6-Šp.) - Koepfer (Něm.) 7-6(7) 6-3
Chačanov (12-Rus.) - Schwartzman (8-Arg.) 6-1 2-6 6-1
Nišikori (Jap.) - Ivaška (Běl.) 7-6(7) 6-0
Chardy (Fr.) - Broady (Brit.) 7-6(3) 4-6 6-1
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Mektič/Pavič (1-Chorv.) - Nišikori/McLachlan (Jap.) 6-3 6-3
Venus/Daniell (N. Zél.) - Cabal/Farah (3-Kol.) 6-3 3-6 10-7
Čilič/Dodig (Chorv.) - A. Murray/Salisbury (Brit.) 4-6 7-6(2) 10-7
Krajicek/Sandgren (USA) - Struff/A. Zverev (Něm.) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
lars
přestávka na výměnu stran je jen minutová misto 1.5 minuty
Reagovat
lars
najednou to je mozny, ale nejdrive musela "padnout" nejaka obet.
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
majkl005
ale to máš tak se vším - mosty se začnou kontrolovat až poté co nějaký spadne, člověk na motorce přestane jezdit jen v kraťasech až poté co si pořádně sedře obě nohy, atd. atd. :)
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jak to bylo s tím bláznivým Fokinou? On tvrdil Puntu, že porazí Jokera nebo ho časopis na základě rozboru "expertů" favorizoval?
Já jen, že už tady nějaké pokusy ho favorizovat na GS byly a Fokina skončil neslavně, jak jsem předpokládal. Není to úplně nezajímavý hráč, ale mám k němu nějakou osobní averzi a zatím nemá hlavu na velké zápasy. On se de facto k žádnému ani nedostal... (pokud nepočítám neslavné ČF na RG)
Reagovat
Vlk-v-trave
Fokina tvrdil, ze ho chce porazit:)
Zverev taky, ten pridal, ze ma na nej hru;)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to divnej patron ten Fokyna. Ale ať se snaží, střádá, pak spolu zúčtují...
Zvíře na Jokera zbraně určitě má. Jen tam je ten zásadní problém, že mu je hlava nedovolí použít. Tedy uvidíme, první křikloun uhrál celé 4gamy.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Fandina
Využil oba lékařské timeouty i návštěvu kouče.

To jsem nevěděla, že mohou být jen dva lékařské timeouty a že může být návštěva kouče.
Reagovat
com
vidis, i ve stáří se mas jeste co ucit smilesmile
Reagovat
Fandina
Spíš by mě zajímalo, od kdy tyhle podmínky platí, vůbec je neznám.
Reagovat
dadaft
tipuju, že budou spešl olympijské
Reagovat
lvicek
Ale, ale, tak chlap malem padl vycerpanim, a to hraje jen podrazdne zapasy na dva vitezne? To jsou mi veci. Hlavne ze si kazdej kopnul do Petry, ktera ma astma...
Reagovat
lvicek
melo byt podradne
Reagovat
com
jednou je malo smile ja si kopnul do Peťulky hned 2x smile
Reagovat
com
Chtelo by to porazit Djokovice smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist