Češky dnes ve Stromovce selhaly. Končí i Koukalová či Záhlavová-Strýcová

14. 5. 2014, 18:40
Aktuality 60
ITF PRAHA - Ani jedna z pěti českých tenistek se dnes na domácím turnaji ITF v Praze nedokázala dostat do 2. kola. Překvapivě skončily nasazené Klára Koukalová a Barbora Záhlavová-Strýcová, i Kristýna Plíšková, Kateřina Siniaková a Andrea Hlaváčková.
Klára Koukalová (© TK Sparta Praha)

Klára Koukalová skončila stejně jako loni na turnaji kategorie ITF Sparta Prague Open hned v prvním kole. Druhá nasazená hráčka dnes na svých domovských antukových kurtech ve Stromovce nestačila na Heather Watsonovou, s Britkou prohrála ve dvou setech 2:6 a 4:6.

Se soutěží se rozloučila také Barbora Záhlavová-Strýcová. Turnajovou trojku vyřadila hráčka z kvalifikace Victoria Duvalová z USA po výhře 6:4, 2:6 a 6:4. Po dvou dnech turnaj přišel o tři české fedcupové hvězdy. Už v úterý rovněž v prvním kole nečekaně vypadla nejvýše nasazená obhájkyně titulu Lucie Šafářová.

"Mrzí mě to strašně, protože je to tady doma na Spartě. Soupeřka hrála dobře, ale já jsem rozhodně asi nic nepředvedla," řekla Koukalová. Na zápas se nedokázala plně soustředit, jelikož jí ráno zemřel pes. "Celou noc jsem bojovala o jeho život a ráno mi umřel. Chtěla jsem bojovat, ale měla jsem to v sobě. Hrálo se mi dost špatně."

Českým tenistkám se nedařilo ani v dalších zápasech. Kristýna Plíšková prohrála s Magdou Linetteovou z Polska 1:6, 3:6 a stříbrná olympijská medailistka ze čtyřhry z Londýna 2012 Andrea Hlaváčková podlehla Slovence Anně Schmiedlové, která minulý týden vyhrála turnaj ITF v Trnavě, po setech 3:6, 6:4 a 2:6. Nadějná Kateřina Siniaková nestačila na Srbku Aleksandru Kruničovou a prohrála 2:6 a 4:6.

Do druhého kola hlavní soutěže tak z devíti Češek postoupily jen dvě - už v úterý uspěly pátá nasazená Karolína Plíšková a Tereza Smitková.

- ITF PRAHA / SPARTA PRAGUE OPEN-
(Česko, antuka, 100.000 dolarů)
středeční výsledky (14. 05. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Watsonová (Brit.) - Koukalová (2-ČR) 6-2 6-4
Duvalová (USA) - Záhlavová-Strýcová (3-ČR) 6-4 2-6 6-4
Schmiedlová (6-SR) - Hlaváčková (ČR) 6-3 4-6 6-2
Kruničová (Srb.) - Siniaková (ČR) 6-2 6-4
Linetteová (Pol.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6-1 6-3
Pfizenmaierová (7-Něm.) - Pěrvaková (Rus.) 7-6(2) skreč P.
Babosová (Maď.) - Solerová (Šp.) 7:6 (7:1), 6:2.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

60
Přidat komentář
Frick
Poškodily těma prohrama v zásadě celou Sparta. Mmt, poškodily Spartu? Oni POŠKODILY SPARTU?! Poškodily spartu! Dobrá práce, holky. :-)))
Reagovat
Frick
dyť už třeba byl starej ten pes, co my víme. Jako je to smutný, ale pořád mám za to, že tenistka regulérně psa mít (aby byla jeho paničkou) prostě nemůže.
Reagovat
Frick
Hele sorry, ale jako já už fakt radši budu věřit v nějakou špínu vůči Černoškovi nebo bůh víc co, než v to, že všechny cizí hráčky zahrály proti našim dobře jak nikdy. Pro zajímavost: Pokud by někdo vsadil AKO-vku na středeční prohry všech našich holek, tak dosáhne kurzu kolem 40,00.... Ve všech zápasech, co naše holky projely, vyjma Hlaváčková - Schmeidlová byla naše hráčka favoritkou, od mírné po superfavortiku.

Jinak tedy myslíte, že je to pro organizátory průšvih jak vrata? Půjdou sehnat sponzoři na příští ročník po tomto? A zejtra klidně může skončit Karol i Tereza...
Reagovat
Frick
http://blueflash.rajce.idnes.cz/Sparta_Prague_Open_2014

Jsem něco málo spáchal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem před pár hodinami dorazil z Prahy. Řeknu vám jedno: Jestli chcete, aby české tenistky na Spartě vyhrávaly, tak mi příště musíte překazit mou návštěvu na turnaji. :D Je to teda fakt zvláštní bilance: Když jsem tam byl loni (taky ve středu), tak prohrály Katka, Klárka, Kristýna Plíšková, Lucka Hradecká a vyhrála jenom Strýcová. Letos zase prohrály Katka, Klárka, Kristýna, místo Lucky H. prohrála Andrejka a navrch prohrála i Bára Strýcová. :D Mrzelo mě to teda jenom u Katky... Ale přesto jsem našel na svém výletu aspoň dvě pozitiva: potkali jsme se s haitikem a potom jsme viděli výhru Katky a Báry v deblu (Katka vrátila Aleksandře prohru ze singlu). :) Ale nejprve pěkně popořádku...
Reagovat
smazaný uživatel
Do Prahy jsem dorazil někdy kolem deváté hodiny, takže jsem měl dostatečně velký předstih. Asi kolem desáté spadlo v Praze pár kapek, ale nebylo to nic strašného. Tak jsem si říkal, že se to teď aspoň trochu vypršelo a na tenise už pršet nebude... Do Stromovky jsem dorazil před jedenáctou (tentokrát jsem nebloudil, protože cestu jsem si pamatoval z loňska :)), asi za minutu jedenáct jsem si koupil program a usedl jsem do hlediště centrkurtu. Akorát přede mnou šla na svůj zápas Kristýna Plíšková, která se po chvilce začala rozehrávat se svou soupeřkou - Magdou Linette. Před začátkem zápasu jsem ještě stačil prolistovat program a potom už se šlo na věc. Magda Linette začala lépe a poměrně rychle vedla 4:1. Pak přišel dlouhý šestý gem, ve kterém měla Kristýna nějaké brejkboly, ale nevyužila je, což první sadu prakticky rozhodlo. Ve 2. setu se do vedení naopak dostala Kristýna, která vedla 3:1. Jenže Magda srovnala na 3:3 a v dalších gemech už Kristýna hodně chybovala a moc už toho neuhrála... Kristýna sice uměla dobře zatlačit, ale těch chyb bylo v některých fázích zápasu až příliš. Magda předvedla komplexně dobrý výkon a hlavně její pohyb byl vynikající. Bylo tam pár výměn u sítě, kde se holky pořádně proháněly a většinou to lépe dopadlo pro Magdu. Ještě bych dodal, že Magda se povzbuzovala klidným "Yes." :D Upřímně řečeno, prohru Kristýny jsem tak trochu čekal. Nevím, jestli jste včera četli rozhovor na oficiálním webu turnaje s Karolínou Plíškovou, která po svém vítězství proti Mandy říkala, že s Kristýnou hrajou strašně nerady proti sobě a nechce vyhrát ani jedna. Přesto přišla Karolína podpořit Kristýnu na její zápas (potom spolu ještě hrály debla). Určitě nemůžu říct, že by se Kristýna nesnažila, ale možná ten případný zápas proti ségře měla v hlavě...
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak na kurtu č. 1 hrály souběžně svůj zápas Dinah Pfizenmaier a Ksenia Pervak. Ze začátku byla aktivnější Pervak a vedla 2:0. Potom ale převzala iniciativu Pfizenmaier a myslím, že vedla dokonce 5:2 (nebo 5:3). Nakonec Pervak ještě zabojovala a 1. set došel až do tie-breaku, ve kterém ale zase už od začátku měla navrch Pfizenmaier. Pak se z 2. setu odehrály asi jenom dvě výměny a Ksenia Pervak skrečovala zápas kvůli zranění...
Reagovat
smazaný uživatel
Setrval jsem tedy na centrkurtu, abych měl svoje místečko na zápas Katky Siniakové proti Aleksandře Krunic... Bohužel, už od začátku bylo poznat, že to Katka nebude mít vůbec jednoduché. Řeknu vám, že Krunic vypadá jako děcko, ale umí dávat neskutečné pecky. Dneska podala fakt výborný výkon a Katka to měla hodně těžké. Už ze začátku Katka prohrávala 0:2, pak srovnala na 2:2, jenže potom ztratila servis a do konce 1. setu už neuhrála žádný gem. Po 1. setu Katka odešla z kurtu, ale druhá sada začala bohužel podobně. Krunic zase vedla 2:0, Katka ovšem zase vyrovnala. Jenže po tom vyrovnání si Katka prohrála servis a potom Krunic utekla na 4:2. Katka ale zabojovala a bylo to 4:4. Říkal jsem si, že v devátém gemu to chce udržet servis, ale bohužel se to Katce po vyrovnání zase nepovedlo. V předposledním gemu dala z prvních tří výměn tři dropshoty, přičemž jí jeden vyšel, jeden Krunic doběhla a zahrála vítězný míč a jeden skoro nedoletěl k síti. Tam se asi definitivně rozhodl zápas, protože Krunic pak celkem bez problémů doservírovala... Jak říkám, Krunic hrála fakt výborně. Hrála míče s vysokým odskokem, což Katce asi úplně nesedělo. Zároveň taky Krunic prakticky vůbec nekazila, navíc byla schopná přetlačit Katku od základní čáry i na síti... Myslím, že Katka nepodala špatný výkon, ale rezervy tam samozřejmě byly. Tou největší je asi efektivita servisu, protože Katka má často problém s udržením servisu. No a potom ty dropshoty, které se Katce dneska taky nevedly... Krunic byla dneska prostě lepší a myslím si, že Katka to vzala tak nějak sportovně (i když jí to určitě mrzelo). Co si pamatuju, tak loni byla na sebe mnohem víc naštvaná. Dneska na sebe sice taky trochu mluvila, ale nenadávala prakticky vůbec. Myslím si, že loni byla mnohem víc svázaná tou domácí atmosférou. Letos prohrála hlavně proto, že Krunic předvedla fakt skvělý výkon, což už v průběhu zápasu říkalo několik lidí kolem mě...
Reagovat
smazaný uživatel
Když Katka odcházela z kurtu, tak jsem šel i já a viděl jsem, jak Katka dala ochotně i po prohraném zápase jednomu fanouškovi autogram (příště si musím vzít něco, na co by se mi Katka taky mohla podepsat :)) a někdo jí tam řekl, že to byl dobrý zápas... Taky si myslím, že to byl dobrý zápas. Soupeřka holt byla lepší, ale Katka se za svůj výkon nemusela stydět, přestože šest uhraných gemů není zrovna moc... Ještě dodám, že Katku z hlediště sledovali a podporovali Daniel Filjo (trenér), její táta (který byl dobře poznat i podle ruského přízvuku :D) a taky asi její malý brácha (teda myslím, že je to brácha - podle vlasů to skoro vypadalo na ségru :D).
Reagovat
smazaný uživatel
Protože zápas Katky trval jenom něco málo přes hodinu (stejně jako zápas Kristýny), tak jsem se šel podívat za plot ke kurtu č. 1, kde hrála Andrea Hlaváčková proti Schmiedlové. Co jsem viděl ještě z centrkurtu, tak Schmiedlová začala hodně zostra a docela rychle získala 1. set. Ve druhém se ovšem Andrejka zvedla, získala brzký brejk a nakonec to dotáhla. Rozhodovalo se ve třetím, ale tam se Andrejce zase moc nedařilo. Sem tam se jí nějaká výměna povedla, ale vždycky následovaly asi tak 2-3 chyby. Bylo vidět (a hlavně slyšet), že Andrejka si momentálně neví moc rady a prostě není v herní pohodě. Říkala třeba "Co s tím mám dělat?" nebo "To jinak hrát nejde!" Taky se často otáčela na Peteru, který tam seděl a podle všeho je to pořád její kouč (jak se tady nedávno spekulovalo, jestli je nebo není). Naopak Schmiedlová byla v úplně opačném rozpoložení. Hrála dobře, povzbuzovala se "Dobre!" a bylo cítit, že je ve formě po vyhraném turnaji v Trnavě. Jinak Andrejka se taky občas povzbuzovala a možná někoho bude zajímat, že se převážně nepovzbuzovala česky (slyšel jsem u ní "come on" a myslím, že jednou taky "allez"). :D Taky mě mírně zklamalo, že Andrejka hrála v legínách (stejně jako Pfizenmaier a Pervak, ale u nich mi to bylo jedno :))... Jinak jsem stál za plotem, protože sezení u kurtu č. 1 na Spartě sice zlepšili, ale na zápase Andrey tam bylo dost narváno, tak jsem se tam nechtěl cpát. Opravdu tam bylo víc lidí než na Katce, která hrála na centrkurtu. Upřímně řečeno, trochu mě mrzelo, že Katka neměla větší podporu. Holt je asi Andrejka atraktivnější díky Fed Cupu... Velmi trefně to okomentovala jedna paní, která asi se svým manželem seděla za mnou při zápase Katky: "Podívej se, kolik tam má Hlaváčková příznivců. Tolik tam snad ještě nikdy nebylo!" :D
Reagovat
smazaný uživatel
Po zápase Andrejky jsem přešel na centrkurt, kde už probíhalo utkání mezi Klárou Koukalovou a Heather Watson. Už během zápasu Andrey jsem zíral, jak to tam vedle rychle utíká. Heather se brzy dostala do vedení 4:0! Klárka pak sice snížila na 4:2, ale Heather už 1. set bez problémů dotáhla. Ve 2. setu to bylo vyrovnanější. Heather získala brejk na 5:3, ale vzápětí nedopodávala. Klárce se ale nepovedlo její brejk potvrdit, přišla o servis a zároveň taky o celý zápas... Musím říct, že Heather hrála naprosto skvěle! Přetlačit od základní čáry Kláru, která je schopná prohánět hráčky absolutní špičky, to už něco znamená. Hra od základní čáry byla opravdu hlavní doménou Heather, ale stejně tak na síti neměla žádný problém... Jinak na tomto zápase jsme se právě potkali s haitikem, což bylo fajn. :) Oba jsme se tak nějak shodli, že nebýt mononukleózy, tak by Heather byla dneska někde jinde. Fakt hrála výborně a nedivil bych se, kdyby na turnaji došla hodně daleko... Mezitím se hrála na kurtu č. 1 čtyřhra mezi dvěma českými páry - Plíščata vyhrály nad dvojicí Smitková/Krejsová. Přiznám se, že tenhle zápas jsem ale moc nesledoval...
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Klárky trval zase jenom asi hodinu a čtvrt, takže brzy poté na centrkurtu následoval zápas mezi Bárou Strýcovou a Victorií Duval. Byl jsem zvědavý na Victorii, protože mám v paměti loňské US Open... Musím říct, že Victoria začala opravdu skvěle. Padalo jí to tam a všechno nasvědčovalo tomu, že je rozehraná z kvalifikace. Báře nevycházely dropshoty a celkově byla na kurtu horší. Pak se ale ještě v 1. setu začala zvedat a stahovala náskok, až ho stáhla na 4:5. Potom však Victoria dopodávala a první set byl její... Ve 2. setu ale Bára potvrzovala vzestupnou tendenci a ze začátku vedla. Spolu s haitikem jsme si mezitím všimli, že na kurtu č. 1 nehrajou debla podle plánu Andrejka s Luckou Š., ale nastupujou tam Katka Siniaková s Bárou Krejčíkovou! No a po chvilce se stala taková nepříjemnost, že začalo pršet. Sice to byla jenom taková přeháňka, ale přesto byl zápas mezi Strýcovou a Duval přerušen - holky úplně opustily kurt. Překvapilo mě, že na Spartě nemají žádnou plachtu, kterou by zatáhly antuku při dešti (holt jsem zvyklý z RG :D). Nebo teda aspoň jsme ji neviděli... Na kurtu č. 1 se ale hrálo a Katka s Bárou rozehrály zápas 2. kola deblu proti dvojici Krunic/Olaru. Tedy chvilku se taky nehrálo, ale holky zůstaly na kurtu a nikam nešly. Takže jsme se přesunuli tam a sledovali jsme čtyřhru. Katce s Bárou se dařilo a byly celkem jasně lepší. Za soupeřky totiž dělala body jenom Krunic, která byla skvělá stejně jako v singlu. Jakmile zakončovala výměnu ona, většinou uhrála bod. Úplně opačně to ale bylo ze strany Olaru, která dělala jenom samé chyby. Katka s Bárou se dobře doplňovaly a od začátku bylo vidět, že jdou za vítězstvím. Ve 2. setu se sice při servisu Katky nepovedlo dopodávat a potom Krunic při svém podání snížila, ale pak už to holky dotáhly při podání Báry... Tak jsem měl radost, že jsem viděl vyhrát Katku aspoň v deblu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jsme s haitikem stáli (neseděli jsme, protože sedadla byla mokrá po dešti) za Katčiným trenérem Danielem Filjem a Janou Novotnou (trenérka Báry). Musím říct, že Novotná hodně povzbuzovala a chválila holky (samozřejmě hlavně svou svěřenkyni :)). Bylo ale zajímavé sledovat, jak Bára celkem razantně odmítla bundu, kterou jí Novotná nabízela během krátké dešťové pauzy ("Ne, tohle si na sebe brát nebudu!" :D). Novotná byla ovšem moc spokojená a dokonce po zápase řekla Danu Filjovi, že je "best coach". :D My jsme se s haitikem shodli, že Bára Krejčíková je v tomto páru takový vůdčí typ. Když to trochu přirovnám k Berdychovi se Štěpánkem z daviscupového debla, tak Katka je Berdych a Bára je Štěpec. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, potom jsme šli dokoukat zápas mezi Bárou Strýcovou a Victorií Duval. Já to ale nakonec nedokoukal, protože jsem už musel jít na autobus... Ještě jsem viděl, jak Bára vedla 4:1 a Duval potom snížila na 4:3 (po brejku v dlouhém sedmém gemu). Strýcová si po jedné nepovedené výměně řekla: "4:1, to je moje skóre!" Jak je vidět, tak se asi dobře zná... Když jsem si pak na mobilu našel výsledek, tak jsem skoro nemohl uvěřit, jaké Waterloo to dneska bylo pro Češky ve dvouhře... Na druhou stranu, Victorii to celkem přeju. Tleskal jsem ale i Báře, která mi sice není příliš sympatická, ovšem při jejích zápasech se člověk opravdu nenudí (a teď myslím čistě po tenisové stránce :D).

Ještě mezitím jsme si s haitikem všimli, že na kurt č. 1 nastupují Andrea s Luckou Šafářovou ke svému deblu. My jsme si přitom mysleli, že odstoupily z turnaje a jejich zápas byl proto nahrazen Katkou a Bárou (které původně měly hrát na maličkém kurtu A, kde jsou asi jenom čtyři lavičky)... To nás docela překvapilo, protože během dešťové přestávky jsme jednomu pánovi nechtěně nakecali, že Andrea s Luckou odstoupily. :D No ale jsme v tom nevinně, protože tomu jejich odstoupení všechno nasvědčovalo. Důvod byl asi ten, že Andrea potřebovala po svém singlu víc odpočinku než Katka, takže se to takhle prohodilo...

Možná jsem ještě na něco zapomněl, ale myslím si, že i tak je toho víc než dost... :)
Reagovat
Fandina
monty, dlík za report, hezky jsem si početla. Jen mně tak napadlo, že podpisovat se dá i na program, který si tam koupil, Katka tam má fotku, takže příště, pak potřebuješ jenom něco, čím by ti to podepsala. A jinak díky za počtení a postřehy. To samé haitik dole. Super čtení od obou.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. :) To mě potom taky napadlo, ale co jsem prolistoval ten program, tak Katka tam má zrovna takovou tmavou fotku, takže na tom by to asi nebylo vidět... Navíc jsem ani neměl žádný fix nebo něco takového, takže holt příště. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pak jsem tam toho chlapa co jsme mu nakecali, že holky odstoupily a teda koukal na mě nějak divně :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak já jsem ho naštěstí neviděl. :D

Jinak příští pátek jedu do Prahy zase, protože chci vidět Kiki a Maki! :) Bude se tam konat historicky první turnaj světové série v plážovém volejbale žen (viz odkaz). Hraje se to na Štvanici, takže to budu mít od autobusu daleko blíž než na Spartu. :) Holky psaly, že budou hrát určitě ve čtvrtek a v pátek. Když postoupí, tak o víkendu taky. Já tam chci jet v pátek, protože ve čtvrtek se hraje čtvrtfinále MS v hokeji, o to nechci přijít... Tak snad vyjde počasí o něco líp než včera. :)
http://www.beachpragueopen.cz/
Reagovat
Frick
Katka S. i vypustila něco na kurtu rusky. Nevim, jestli k trenérovi nebo jen sama pro sebe. Tak asi bude umět rusky dobře - a rozhodně není na místě poznámka "no aby ne, když její táta je Rus". Když dítě trvale žije v zemi rodiče č. 1, tak velmi často jazyk rodiče č. 2 i vůbec neumí.
Reagovat
Fandina
Včera při deblu jí její táta povzbuzoval rusky. Ale potom se s Katky trenéry na lavičce bavil česky.
Reagovat
Astarin
No chytří rodiče, u kterých je rozdílný mateřský jazyk, naučí své dítko oba jazyky tak, aby bylo bilingvní. Takoví lidé se pak lépe učí další jazyky a hlavně mají v podstatě 2 mateřštiny, i když jeden z nich je samozřejmě preferovaný a druhým umí jen mluvit a číst.
Reagovat
smazaný uživatel
taky umí více jazyků ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska jsem se na Spartě byl podívat! :D Jel jsem tam hlavně kvůli Katce, ale z té jsem viděl jen poslední gem, protože jsem v Praze hodinu a půl bloudil :DD
Ale zápas Klára vs. Heather jsem viděl.. Klára v 1. setu nehrála moc dobře, dávala hodně DF, ale Heather hrála strašně dobře.. Už to není ta motorová myš jak třeba hrála proti Mashe na USO 2011 nebo pak o rok později v Tokiu.. Hraje hlavně ze zabezpečené obrany, ale dokáže i zaútočit, má hodně dobrý servis na svojí výšku, kvalitní FH i BH.. Ve 2. setu se Klára už zvedla, ale Heather fakt hrála dobře a zabrala když bylo potřeba.. :-)) Heather jestli udrží výkon, mohla by dojít daleko.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bára vs. Victoria
Tak tady byl stejný začátek jak u zápasu Kláry.. Bára zaspala začátek a brzo prohrávala 0:4, ale zase Victoria hrála to co potřebovala.. Ovšem pak se Bára neuvěřitelně zvedla, začalo jí to tam padat a div že ten 1. set ještě neotočila, ale prohrála ho 4:6.. :D I když si hned první servis ve 2. setu Bára prohrála, ihned si ho vzala zpět a v té době byla lepší hráčkou, už i na konci 1. setu jí začali fungovat kraťasy, vycházely jí přechody na síť a do 2. setu si to přenesla.. Pak ovšem začalo pršet a zápas se přerušil, tak jsme se šli podívat na čtyřhru Katky a Báry, protože jejich zápas se nepřerušil.. Holky hrály skvělé!!! Celý zápas byly jasně lepší, hlavně na returnu, kde si Krunič s Olaru uhrály svůj první servis až za stavu 5:2 ve 2. setu.. Tým Báry a Katky vede hlavně Bára mi přišlo, je to takový vůdčí typ.. :-)) Byla tam i Jana Novotná, která je celý zápas neúnavně podporovala!! :D

Pak jsem se vrátil na zápas Báry a to za stavu, kdy vedla 4:1 ve 3. setu.. Za stavu 4:2 se asi 10 minut přetahovaly o Báry servis a Bára tam udělala nějaké zbytečně chyby a bohužel si ten servis prohrála.. Od stavu 4:3 pro Báru se ale Duval dostala do "tranzu"! Fakt od toho stavu 4:3 snad neudělala až do konce zápasu ani jednu chybu, všechno doběhla, skvělé míče umísťovala, hodně hluboko do kurtu.. Bára nehrála špatně, snažila se, bojovala a snažila se něco vymyslet, ale Duval byla nepřekonatelná.. :-)) Ale z toho co jsem viděl, tak dobrý zápas.. :-)
A Bára i dostala 2x warning! :D Poprvé, že zakřičela:"Do pííííči!" :DD A podruhé nevím, to jsem sledoval tu čtyřhru, jen jsem slyšel rozhodčího jak to hlásí.. :DD
A kdyby to někoho zajímalo, tak Katka Siniaková zkusí na FO kvaldu! :D Ale byl to dobrý výlet na Spartu! :-))
Reagovat
Fandina
Já byla na Spartě včera a také jsem si všimla, že když hrály Bára s Katkou debla, tak je Jana Novotná povzbuzovala a hlavně Báru a Katka tam měla zase tříčlenný tým dvou trenérů a otce a ty zase víc hnali Katku a holky také hrály moc dobře. Takže super!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že jsi v pohodě dorazil. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Noo :D
Úplně v pohodě to nebylo, tentokrát jsem se neztratil, ale nastoupil jsem málem do špatné tramvaje :DD Ale domů jsem dorazil tak cajk! :D
A ty jsi dorAzil v pohodě? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, já jsem dorazil úplně v pohodě. :)
Reagovat
Fandina
že naše holky takhle popadaly a hlavně ty nejvíš nasazené, ale dívala jsem se na minulé turnaje a bohužel, tam také do druhého kola všechny vždycky nedošly, předloni asi z osmi našich holek prošly čtyři, alespoň ale ty dvě nejvýš nasazené. Vloni asi z devíti našich holek prošly do druhého kola tři a letos jen dvě. Navíc, včera jsem něco na Štvanici viděla a třeba to jak hrála Lucka Šafi v prvním a asi i druhém setu, bylo hodně vyrovnané a Alexandrová hrála dost dobře a moc nechybovala. Takže jsem se moc divila, že je za 300 na žebříčku. Líbilo se mi jak otočila Karolína s Mandy a i jak vyhrála Terka ve dvou setech. Na obou jsem ocenila větší herní variabilitu než měly jejich soupeřky.
Reagovat
Fandina
oprava hrubka nejvýš, sorry
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co jsi viděla na Štvanici, ale škoda to je každopádně. No aspoň, že to zachraňují ve čtyřhře. Co jsem viděla, tak Krejčíková/Siniaková i Hlaváčková/Šafářová dneska svý soupeřky víceméně válcovaly. Je pech, že zítra jdou na sebe. Báře s Katkou bych přála první velký úspěch mezi dospělýma, ale H+Š jsou asi příliš velký sousto(i když, ne že bych nechtěla, aby to H+Š vyhrály celý).
Reagovat
Fandina
:-))))))) na Štvanici jsem viděla také, ale jen letmo, při jízdě okolo. Samozřejmě jsem to spletla, bylo to ve Stromovce. Jinak jsem viděla kus zápasu Andy Šafi proti Hrdinová Falconi a tam hrály Andy se Šafinou přesvědčivě a Bára s Katkou byly včera také dobré. Ale dobře hrála debla i dvojčátka a LucHra s Míšou. A dneska také vyhrály všechny, to jsem tedy neviděla, ale četla. Takže se těšme na české finále, případně s Krajicek, kterou beru jako českou ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
jj dvojčata dneska taky dobrý, ale z toho jsem viděla neviděla jen konec(to jsem zrovna koukala na Báru) :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslela jsem tím, že jsem to viděla jen půl na půl a jen konec :)
Reagovat
Fandina
Já tam byla včera a také jsem přecházela od jedněch k druhým, protože se tam v jednom okamžiku hrálo na pěti kurtech, takže jsem všechno nestíhala. Dvojčata také hrála super a vyhrály. Jak jsem psala, debly super a holky se v tom vyžívaly. A také tam všechny měly svoje trenéry, kteří je hnaly, včetně Šafina svého kanadského.
Reagovat
smazaný uživatel
dneska jen na dvou(respektive 3, než jsem přišla), takže to bylo jednodušší:D trenéry jsem nějak moc neregistrovala, jen když mi došlo, že stojím metr od Novotný, tak jsem si říkala, fakt dobrý:D a Báru povzbuzovala pěkně(taky byla dle mýho nejlepší hráčkou na kurtu:))
Reagovat
Fandina
já zase trenéry poznám podle povzbuzování svých svěřenců, někdo povzbuzuje hodně, někdo třeba jen když se nedaří, ale vždycky se ozvou.
Reagovat
smazaný uživatel
jasně no..dneska bylo slyšet hlavně Novotnou:) ještě vím, že tam byl minimálně trenér Katky, ale ten spíš jen tleskal:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tendle turnaj je fraška...Karolína je poslední nadějí, ta co z těch všech umí nejméně na antuce (vyjma Kristýny).

Todle překoná i včerejší Kvítí.
Reagovat
smazaný uživatel
+ Terka Smitková, další naděje...
A Cetko v Říme, proti Errani ma H2H 2-0 :)))
Reagovat
Frick
Loni mohl bejt na Štvanici 60k challenger chlapů? A nezavání to už trochu průšvihem? Krásnej areál, FC / DC tam hrát prakticky nejde, jednak kvůli kalendáři, jednak kvůli preferenci tvrdých povrchů. Teď koukám bude i mužská SPO (tváří turnaje je Jirka V.), takže jako teď už se tam nebude hrát zhola nic? Příp. exhibice a plážák?
Reagovat
Fandina
Červnový turnaj přešel na Spartu a na Štvanici bude nový, v srpnu. V článku viz odkaz je něco co chce na Štvanicí dělat magistrát a pan Šavrda v něm také mluví o turnaji.

http://sport.ihned.cz/c1-61650830-tezka-budoucnost-tenisove-stvanice-tamnimu-klubu-mizi-hvezdy-a-prisel-o-turnaj

Loni tím, že sestry Plíškovy přešly z I. ČLTK na Spartu i spolu se svým manažerem Vladimírem Houdkem, přišla Štvanice o svůj největší turnaj. Mužský challenger Prague Open uspořádá v tradičním červnovém termínu areál v Tróji.

Tenisovému Prague Open na Štvanici chybí peníze, končili by s ním ale neradi - čtěte ZDE

"S Vladimírem Houdkem jsme se rozešli, vystoupil jsem z naší společné firmy a oni ten challenger udělají letos na Spartě. My ale už zároveň dostali od ATP vlastní termín ? 4. až 10. srpna, se stejnou dotací 50 tisíc dolarů," vysvětluje situaci Šavrda. Zatímco dosud se Prague Open opíralo o peníze sponzorů a řídila jej pořadatelská agentura, nový turnaj je přímou akcí klubu. "Polovina rozpočtu půjde z peněz klubu," říká k tomu Šavrda.

Turnaj tedy na Štvanici zůstává, horší je to s novými Kodeši nebo Kordy. Jak sám Šavrda říká, poslední roky se nedaří v klubu přivést hráče do světové špičky. Nakročeno měl podle mnoha expertů Robin Staněk, dál než do deváté stovky mezi seniory to ale nedotáhl. "Teď je tu jedna velmi šikovná hráčka, patnáctiletá Markéta Vondroušová, tak uvidíme," uzavírá Šavrda.
Reagovat
smazaný uživatel
"Nakročeno měl podle mnoha expertů Robin Staněk, dál než do deváté stovky mezi seniory to ale nedotáhl."

ježiš, to je věta.. jakoby už ukončil kariéru :-)
Reagovat
smazaný uživatel
přitom stačí přidat jedno slovíčko "zatím" a vyznívá to mnohem lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
já nestačím zítra. To, že vypadne mnoho těch začátečníků a Hlaváčková to se dalo čekat. Ale že to nedá Lucka, Klára a Bára tak to je neskutečné. Zemřel pes to je smutné. Jediná Klára má na prohru právo. Ale i tak to není zrovna dobrý argument. no holky, zklamání ode všech :/
Reagovat
Frick
Tak třeba Báře chcíply rybičky a Lucce zašel kaktus.

Sorry.

Hele, já nechápu, jak tedy tenistka může mít psa, když je permanentně pryč.
Reagovat
smazaný uživatel
:D no třeba jo... já to chápu, pes je opravdu, i pro mě, velká ztráta. Zažil jsem to, ale neměla by být psychika tak zborcená.
už vidím tu skreč :D
Důvod: Umřel mi pes. Držím smutek
Reagovat
Frick
Co myslíte, neškodí prestiži turnaje taky ta poloha. Od zastávky MHD ke tribuně musí člověk ujít celý 1 km. Navíc nulový značení. I když jsem byl na SPO loni i předloni, cesta se mi bohužel nějak neuložila do hlavy a zabloudil. Taky, pokud by bylo bezvětří, je tu celkem problém s čističkou. Puch od ní prosttě jde...
Reagovat
PetaM
Konečně je aspoň trochu srandy! Upřímně, pokud přes první kolo na FO přejde aspoň jedna Češka, tak to bude nevídaný úspěch! :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Cetkovská to celý vyhraje :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba na nás letos chystá překvapení :)
Reagovat
Frick
NENECHTE NIT SUCHOU!!!!!!!!!!!!
Reagovat
tommr
pokud to holky nedělají schválně a opravdu na soupeřky nestačily tak je jejich forma před nadcházejícím FO skutečně děsivá ... :(
Částečnou - i když jen velmi slabou - útěchou může být pro nás dobře se vyvíjecí soutěž v deblu kde už máme po dnešku jistotu, že aspon jedna domácí hráčka získá titul ... :)
Reagovat
VlS
Upřímně - proč riskovat v blbým počasí nemoc nebo zranění týden před GS na turnaji pro starší dorostenky? Kdyby bylo aspoň pěkně a trochu teplo...
Reagovat
kada.tom
A všechn proti Černoškovi ... upřímně, nechápu proč se holky zabíjí na ITF turnaji (byť je to doma) ... Lucka, Klára, Karol a Báry by mohly klidně být v Římě :-/ ... ale holt Černošek, no :-D

Každopádně takovej exodus domácích tenistek se jen tak nevidí, no :-D
Reagovat
Frick
Nemyslíš spíš exitus (smrt) než exodus (útěk)?
Reagovat
marekv
Přestože s dotací 100 000 USD by mohli pořádat i klasickej okruh, tak ITF je to proto, že na vyšší turnaj by museli mít větší zázemí, loni to vysvětlovala Mandlíková v telvizi. Samozřejmě smyslem je ukázat naše hráčky taky doma...ale to letos krutě nevyšlo...
Reagovat
Astarin
Ty holky se snad domluvily nebo co???!!! Doufám, že to Kája Plíšková celé vyhraje a nenapodobí svou sestru a ostatní krajanky. Od Smítkové se výhra zas tak očekávat nedá...
Reagovat
tommr
od Karolíny se toho na antuce taky nedá moc čekat ...
Reagovat
aligo
Katastrofa! :( !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist