Češky na US Open: Strýcová ztratila jediný game, Plíšková nezaváhala a Muchová šokovala

29. 8. 2018, 18:18
Aktuality 197
US OPEN - Druhým kolem US Open ve středu prošly tři ze čtyř českých tenistek. Barbora Strýcová v New Yorku potvrzuje, že se jí letos na grandslamech daří. Nasazená třiadvacítka ztratila jediný game se Španělkou Arruabarrenaovou a také na třetím letošním grandslamu vyhrála minimálně dva zápasy. Postupuje i Karolína Plíšková po výhře nad Rumunkou Bogdanovou a debutantka Karolína Muchová, která v nočním zápase šokovala proti dvojnásobné grandslamové vítězce Garbiñe Muguruzaová. Neuspěla jen Lucie Šafářová, jež nezaskočila favorizovanou Australanku Bartyovou.
© Twitter Pavel Novotný

Barbora Strýcová v generálce na US Open prohrála všechny tři zápasy, ale ve Flushing Meadows zatím potvrzuje nejlepší sezonu na grandslamových turnajích. Po výhře nad domácí kvalifikantkou Laovou dnes v utkání druhého kola zametla 6-0 6-1 s Larou Arruabarrenaovou, dostala se do vedení ve vzájemné bilanci se Španělkou a zaznamenala svou nejjasnější výhru v hlavní soutěži grandslamového turnaje.

Strýcová proti chybující soupeřce vyhrála deset úvodních her. Arruabarrenaová poté udržela servis a po více než hodině hry se "dostala na výsledkovou tabuli". Česká tenistka však v následujícím gamu zápas nekompromisně ukončila čistou hrou.

Nasazená Češka dnes excelovala na brejkbolech. Všechny čtyři hrozby odvrátila a sama naopak všech pět šancí proměnila. Strýcová se dnes také hodně tlačila na síť a 13krát ze 16 pokusů byla úspěšná.

"Nepřemýšlela jsem nad tím, jestli jí dám dva ptáky, nebo ne. To bych asi chtěla moc," řekla novinářům Strýcová. "Byl to jeden z těch zápasů, který se takhle podaří jednou nebo dvakrát do roka. Byla jsem ve svém světě. Hrála jsem míč po míči a věděla jsem přesně, co mám kdy udělat. Je hrozně fajn, že se to podařilo," dodala.

Byla ráda, že ušetřila energii i vzhledem k náročným podmínkám. "Horko bylo nepříjemný, je hrozný dusno, těžko a je to nechutný," řekla Strýcová a doplnila: "Je důležité šetřit energii, nedělat zmetky, dobře pít a ledovat."

Dvaatřicetiletá rodačka z Plzně prožívá nejlepší sezonu na grandslamech. Do třetího kola se probojovala i ve Wimbledonu, na Australian Open a Roland Garros hrála dokonce osmifinále.

"Grandslamy jsou nejdůležitější a letos na nich hraju nejlíp. To mi ukazuje. že se na ně dokážu připravit a dokážu to i psychicky, protože to je opravdu velký nápor. Svým způsobem mi to dodává sebevědomí, že se dokážu do sebe zavřít a uhrávat výsledky na grandslamech," řekla Strýcová.

Dnešním vítězstvím vyrovnala své maximum na americkém grandslamu. O premiérové osmifinále v New Yorku si zahraje s Elise Mertensovou. Belgičanka stihla mezi nejlepší dvaatřicítku postoupit ještě rychleji než Strýcová, když smetla 6-2 6-0 Bělorusku Lapkovou. S Mertensovou bude hrát Strýcová poprvé.

Statistiky zápasu

Karolína Plíšková během léta propustila kouče Tomáše Krupu a angažovala Australanku Rennae Stubbsovou, ale ta má ve Flushing Meadows povinnosti v televizi, a proto českou tenistku vede Španělka Conchita Martínezová. Na úvod letošního US Open rodačka z Loun porazila Kazašku Dijasovou a dnes ve druhém kole 6-2 6-3 Anu Bogdanovou, přemožitelku kvalifikantky Marie Bouzkové.

Plíšková se dnes trápila na druhém podání, po němž vyhrála jen 4 ze 16 výměn. O servis však přišla v celém zápase jen jednou. V úvodním setu od stavu 1-2 získala pět her v řadě. Jediné zaváhání přišlo na začátku druhé sady, ve které česká dvojka prohrávala už 0-3. V dalším průběhu však rumunské tenistce nepovolila jediný game.

"Jenom jsem měla dva gamy výpadek, to jsem povolila po prvním setu, ale jinak jsem spokojená. Je to zlepšení ve spoustě směrů oproti minulému utkání," řekla Plíšková, jež patří k hráčkám, jimž horko tolik nevadí. "Tyhle podmínky mému tenisu vyhovují. Je to rychlý, letí to a cítím se v tom dobře," řekla.

Plíšková před dvěma lety na US Open zaznamenala svůj nejlepší grandslamový výsledek. Tehdy až ve finále nestačila na Němku Kerberovou. Loni vypadla ve čtvrtfinále. Její další soupeřkou bude domácí Keninová, kterou předloni právě v New Yorku porazila. Devatenáctiletá Američanka vyřadila nasazenou Marii Sakkariovou a zopakovala loňské třetí kolo.

Statistiky zápasu

Pro Lucii Šafářovou skončilo letošní US Open ve druhém kole. Loňská osmifinalistka v něm nestačila 5-7 3-6 na favorizovanou Ashleigh Bartyovou a dost možná odehrála poslední grandslamový zápas své kariéry.

Šafářová sice v prvním setu dokázala srovnat z 2-5 na 5-5, jenže v závěrečném gamu úvodního dějství nevyužila dva gameboly a poslala Australanku do vedení. Také úvod druhé sady si nechala česká tenistka utéct a tentokrát už manko brejku smazat nezvládla, když si nevypracovala jediný brejkbol.

Jednatřicetiletá rodačka z Brna bude bojovat ještě ve čtyřhře po boku Američanky Mattekové-Sandsové. Dnes možná odehrála svůj poslední grandslamový zápas ve dvouhře, jelikož před startem US Open avizovala, že možná v nejbližší době ukončí profesionální kariéru.

Statistiky zápasu

Talentovaná Australanka bude o své premiérové grandslamové osmifinále bojovat proti další Češce Karolíně Muchové, která v nočním zápase šokovala proti favorizované Španělce Garbiñe Muguruzaové.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53,000.000 dolarů
středeční výsledky (29. 8. 2018)
• Dvouhra ženy - 2. kolo •
Kar. Plíšková (8-ČR) - A. Bogdanová (Rum.) 6-2 6-3
Strýcová (23-ČR) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-0 6-1
Muchová (ČR) - Muguruzaová (12-Šp.)  3-6 6-4 7-5
Bartyová (18-Austr.) - Šafářová (ČR) 7-5 6-3
Stephensová (3-USA) - Kalininová (Ukr.) 4-6 7-5 6-2
Svitolinová (7-Ukr.) - Mariaová (Něm.) 6-2 6-3
Makarovová (Rus.) - Görgesová (9-Něm.) 7-6(10) 6-3
Mertensová (15-Belg.) - Lapková (Běl.) 6-2 6-0
V. Williamsová (16-USA) - Giorgiová (It.) 6-4 7-5
S. Williamsová (17-USA) - Witthöftová (Něm.) 6-2 6-2
Sevastovová (19-Lot.) - Liuová (USA) 6-3 6-1
Azarenková (Běl.) - Gavrilovová (25-Austr.) 6-1 6-2
Keninová (USA) - Sakkariová (32-Řec.) 4-6 6-1 6-4
Qiang Wang (Čína) - Beguová (Rum.) 6-3 6-1
Kanepiová (Est.) - Teichmannová (Švýc.) 6-4 6-3
Petersonová (Švéd.) - Kingová (USA) 7-5 6-1
• Čtyřhra ženy - 1. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Bondarenková/Kruničová (Ukr./Srb.) 7-6(4) 6-1
Bradyová/Muhammadová (USA) - Melicharová/Peschkeová (8-USA/ČR) 6-7(5) 6-3 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

197
Přidat komentář
blixa
Karolína použila metodu gumových hadiček ... :D Koťátko, koťátko, to je sezona ... ale když už prohráváš, tak ještě že s Karolínou, to už je jednou s kterou :D
Reagovat
Andrew89
probudim se a cumim!!!!! Tohle je nejvetsi upset dosavadniho prubehu!!! Obrovska gratulace. musim se podivat na zaznam.! bomba proste
Reagovat
Andrew89
probudim se a cumim!!!!! Tohle je nejvetsi upset dosavadniho prubehu!!! Obrovska gratulace. musim se podivat na zaznam.! bomba proste
Reagovat
Aussie
Gratulace Karolíno! A teď rovnou do první stovky, tu druhou klidně přeskoč.
Reagovat
historik
sledoval jsem to, když jsem se ráno chystal do práce, pak jsem musel bohužel ke konci druhého setu jít a v práci už jen na číslíčkách, ale fakt to stálo za to. Hned je to příjemnější start dne. A to Kája v prvním setu prohrávala 0:5,! ale nakonec odchází jako vítězka.
Moc jí to přeju, snad ji to konečně nakopne, bude držet zdraví a naplno využije svůj potenciál. Těší mě,že jsem ji mohl vidět naživo na ITF v Olomouci. Tohle vítězství by jí už asi mohlo dost přiblížit k první stovce?
Reagovat
R01316
je 143 v live rankingu
Reagovat
d@ve
Škoda Lucko :( Kájo M. senzace! :)
Reagovat
Krisboy
Viděl jsem jenom dva gemy, ale ty nejdůležitější a nejlepší. Poslední dva. Paráda, gratuluju!!!
Reagovat
dadaft
jo !!!!!!!!!!!

nebudu se rozplývat, břeknu to střízlivě -- herně mi Karolína připomíná Ashleigh Barty, jen by mohla být o něco lepší než ona.

velká gratulace.

pracovat, pracovat, pracovat, prosit boha o zdraví,,,,,,,,,,,, a není důvod nebýt skvělou tenistkou světového formátu.

paráda.
Reagovat
dadaft
a Ash ji čeká v příštím kole. ))))))))))
Reagovat
FulnekUltras
to se prostě muší vidět... ;-)))
Reagovat
Dobry-den
Obrovská gratulace, Kájo. 41 W, 39 UE. Garbiňe 27 x 28. Zasloužená výhra. Super!
Reagovat
aape
Karolínko super! krásný tenis!gratulace
Reagovat
paprikovygulas1
Presne tak krásny tenis behavá, pokrýva cely dvorec,nehrá údery na vystretych nohách konečne máte top hračku na ktorej tenis sa da dívať kľudne aj 3 hodiny
Reagovat
bIbec
Kája :,-)
Reagovat
vendulkabendulka
To jsou věci!
Reagovat
smazaný uživatel
No tvl! Tak to je pecka. Obrovská gratulace Muško!!!!!!
Reagovat
George_Renel
Já věděl proč neponocovat a raději si přvstat. Karolína super. Jak setřásla nervozitu z novinak, byla neuvěřitelná. :-D
Reagovat
Dobry-den
jooooooooooooooooooooooooo
Reagovat
marcel19752
je to taaaaaaam
Reagovat
Krisboy
Kujwa Muško pojď!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
dadaft
škoda předchozího gemu, mohlo to být 5:2
Reagovat
lars
spis 1.gamu v 3.setu, kde nepromenila gamebal
Reagovat
dadaft
oceňme, že rozhodčí neříká Karolíně "Mučova", ale správně Muchová.
Reagovat
jirkaS
ještě že neříká něco jinýho ;-)
Reagovat
George_Renel
V očích Muguruzy jsem zahlédl paniku....
Reagovat
smazaný uživatel
Je to mazec
Reagovat
jirkaS
nemám možnost sledovat, jen skóre, a dle něj by aspoň top100 zasloužila
Reagovat
jirkaS
beru zpět, aspoň top50!
Reagovat
R01316
Shodly se na tom komentatorky na Tennis Channelu, ze do 12 mesicu bude v padesatce.. Ze hraje fakt dobre a jen se musi naucit, jak vyhravat.
Reagovat
Frick
Bylo by to super, ale když si člověk veme, jak třeba Denisa předloni zametla v IW s Kerber, tak si člověk taky mohl myslet, jak bude pevně min. v TOP 50 a od tý doby spíše paběrkuje....

A co třeba taková BeBe....
Reagovat
dadaft
chacharachacha,,,,,,,, už cítíš muguruzko, jak ti teče do bot???????

parádní tenis.
Reagovat
bIbec
mmm, ať už to dopadne jakkoliv (třeba i 61 ve třetím), tak Karolína může říct, že prostě byla pro tu Muguruzu nepříjemnou soupeřkou. A že s těma hráčkama top 100 se dá celkem v poho hrát.
Reagovat
dadaft
má skvělý forhend, z bekhendu umí slajs i přímý úder, famózní voleje, dobrý pohyb,,,,,,,,,,,,,,,, podle mě by se na okruhu WTA měla trvale uchytit (nechci spekulovat, jak vysoko v kariéře vyleze).
Reagovat
bIbec
tak hraje pěkně, má na to. Ale taky je to o tom, zůstat zdravá a mít na to tu hlavu (těď nemyslím ve smyslu lability, ale prostě "jít si za tím"). Když si vzpomenu třeba na takovou Lojzičku Čiriko, tak šikovná hráčka a kde je jí dneska konec.
Reagovat
dadaft
huff ,,,,,,,,,,,, je dobré, že mugu neutekla na 3:0
Reagovat
aape
Karolína má set! Tak to je paráda!
Ještě jeden Karolínko!
Reagovat
dadaft
huf. Karolína se zatím drží a nevypadá, že by to zamýšlela jen tak odevzdat,,,,,,,
teď by to chtělo zase brejk.

((( pojď )))

,,,,,,,,,a diváci ji fandí. ))))))))
Reagovat
Dobry-den
Tak to je luxus
Reagovat
Frick
Co je to NTPČ?
Reagovat
dadaft
něco jako ntvl? :-))
Reagovat
dadaft
joooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!

za stavu 40:40 famózní half-volej, kterým Karo získala setbol a pak nekompromisní forhend na zisk setu.

takže třetí set v brutálně drsných podmínkách.

((( POJĎ )))
Reagovat
misa
se vyjádříla o svém novém vztahu:
https://www.facebook.com/ISPORT.CZdeniksport/photos/a.411990674920/10156619935189921/?type=3&theater

Jak jsem už psal před pár dny: Vzhledem k jejímu celoživotnímu fair play na kurtech a milému přístupu k fanouškům nebo novinářům nemám důvod jí nevěřit.
Reagovat
misa
se loučí s grandslamy prohrou s hráčkou top 20. Skóre je na pohled vyrovnané, ale v celém zápase jsem neměl pocit, že by LŠ mohla vyhrát. Aspoň pěkně srovnala v prvním setu z 2-5 na 5-5. Lucka je pořád schopná zahrát světové údery, ale už bohužel neudrží úroveň své hry po delší dobu na takové výši, aby mohla pomýšlet na velké postupy pavoukem na prestižních turnajích.

Se svým tenisovým loučením může být spokojená, všechno jí asi vychází tak, jak při svém květnovém návratu chtěla. Je zdravá, loučí se jako bojující sportovkyně a ne turistka objíždějící turnaje. Má podporu rodiny, kouče, který jí před lety ukázal cestu, minule za ní přiletěl i přítel a taky má pejska, který ji dělá radost. V roce 2013 se Lucie při turnaji na Spartě ptali, co jí na tenise nejvíce baví. Šafinka odpověděla soutěživost, možnost něčeho dosáhnout. To pro ni jako finalistku French Open nebo semifinalistku Wimbledonu asi těžko bude nějaké úvodní kolo na grandslamu nebo čtvrtfinále internationalu. Cením si na ni, že bere svou situaci realisticky, dává přednost zdraví a nechce se trápit a znevažovat si jméno v kvalifikacích. Vždyť teď už jí žebříček nestačí ani na řadu internationalů.

Fanouškům zpříjemňuje loučení seriál My Tennis Life, je fajn vidět, co dělá ve svém volnu. Čeští sportovní novináři jí taky věnují pozornost, kterou si za své celokariérní výsledky Lucinka zaslouží. Vyšly o ní hezké články během grandslamů v Paříži, Wimbledonu i US Open.

Jsem rád, jak všechno dobře zvládá. Pořád je k soupeřkám i divákům stejně milá jako v nejlepších dobách. Je vidět, že je smířená a asi i šťastná s tím, že se ještě mohla vrátit. Možná je i hodně zamilovaná a už nemá motivaci jezdit do různých tramtárií. V rámci možností je to hezký konec kariéry. Jsou i mnohem, mnohem horší...

Rád se na ni ještě podívám v deblu a doufám, že ve slabší konkurenci v oblíbeném Quebeku ještě Lucie vyhraje pár zápasů.
Reagovat
Frick
Pak ale prostě znamená že taková Stosur je skromnější hráčkou která to nezabalí "jen" kvůli tomu, že už nehraje tak vysoko.

...vlastně i Hantuchová to hrála do 34 a končila, když už fakt cítila, že to nejde.
Reagovat
Frick
Je třeba říct, že na losy si Lucka stěžovat nemohla. Na GS třikrát nenasazená a třikrát schůdná soupeřka. Jinou otázkou je samozřejmě to, že jestli dvě druhý a jedno třetí kolo je to, co by Lucku uspokojilo.
Reagovat
Dobry-den
Jede jak kolovrátek, pomalu horší než Paní F.

Musel jsem ho dát znovu do ignorace. Asi už natrvalo. :-)
Reagovat
blixa
Proč tak chladně, neosobně, "pan F" ... prostě lidsky, "ten dement", tak .. :D
Reagovat
Frick
Ty musíš mít fakt v hlavě nasr...
Reagovat
Kytka
A jinak gratulka, jak Báře - dneska to tedy byla jízda, i kydž Arrubaarrena jí neměla dneska jak ublížit. I Karolíně, i když si to na začátku druhého setu malinko zkomplikovala. A taky Kateřině Siniakové s Bárou Krejčíkovou. Zítra doufám, že třetí kolo doplní ještě Petra a mohla by i Katka Siniaková, alespoň. Markétě taky pochopitelně fandím.
Reagovat
Frick
450 bodů ze šesti turnajů není žádná trága. Je to 75 bodů na turnaj a kdyby tohle udržela na 16 turnajích, tak má 1200 a to by nyní stačilo na 46. místo.

Na tu TOP 50 (nebo aspoň třeba TOP 75) má a pokud neselže zdraví, tak věřim, že bude mít i příští sezonu. Je to jen o tom, zda se chce litovat, jak už končí nebo hrát dál. Na okruhu najde hráčky, co by měly důvodů to pověsit na hřebík o dost více. Vč. její deblové parťačky.

--------------------------------------------

Bohužel, kriketářce šel nechutně dobře servis a i kdyby Lucka blbě neodevzdala tři servisy, tak by zřejmě si to pohlídala v TB. Ale kvůli tomu, že kriketářka jede bomby, by se zkrátka končit nemělo.

Ať si Lucka zahraje v Quebecu, pak si dá tři týdny oraz a ať v říjnu to zkusí urvat v Rvropě.
Reagovat
misa
Za pár měsíců má 32, chce už žít jinak.
Reagovat
Frick
Že bude mrznout v Montrealu s Plenkancem, co bude co chvíli na venkovnim tripu s Canadiens po celejch státech. To tedy bude život.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad konečně zvládne 3. kolo.
Dneska kromě koncovek pěkně profesorsky, bez zbytečných chyb.
Reagovat
Dobry-den
Tak bohužel, přál jsem Lucce důstojnější konec :-(
Reagovat
misa
Vždyť to je důstojný konec. Lucie se loučí jako sportovkyně.
Reagovat
Dobry-den
Myslel jsem herně.
Reagovat
misa
Pěkný servírovací gem. Poslední grandslamový v životě?
Reagovat
Frick
NIKDO jí nezakazuje hrát dál. Herně na to má. O nic jinýho nejde.
Reagovat
blixa
Pokud jí tělo a hlava říká NE, tak proč se trápit. Jenže o tom ty víš howno, příživnickej gaučáku.
Reagovat
Frick
Na chytře zredukovanej program by jí tělo NE řikat nemuselo.

Hlavu ovlivní :o)
Reagovat
blixa
No jasně, dement Frick je prostě "expert" ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDD
Reagovat
misa
Prosím tě, asi si s tebou budu muset důrazně promluvit.
Reagovat
misa
Na rozloučenou ještě dva odvrácené mečboly, ale na víc už Lucinka nestačila.
Reagovat
Kytka
Třeba ještě neskončí. Říkala , že se rozhodne koncem sezóny. Ale bohužel, z důvodu nemoci se dostala z nasazených pozic a to je pak druhé kolo z 90% s nasazenou hráčkou. V prvním setu se mi zdálo, že snad může mít na to se ještě dotáhnout, ve druhém jsem moc už nevěřila. Ashly hraje poslední dobou moc dobře. Škoda.
Reagovat
Kytka
.....Ashleigh....
Reagovat
Frick
Jsou to ženský. Nasazená může hrát pendrek.
Reagovat
Kytka
Taky fakt. Jedou ve vlnách, nahoru, dolů.
Reagovat
Kytka
Že ale odbočuji, nic proti Sereně a jejímu tenisovému umění, ale dnes pro změnu vypadá jak panenka do dortu. Já nevím, to její oblečení je někdy přespříliš.
Reagovat
tommr
ta ženská nemá soudnost. Je to metráková korba a ona si vezme šatičky který by byly odvážný i pro baletku v top formě ...
Reagovat
blixa
No a není snad rozkošná ??? ;-) :D
Reagovat
Kytka
Takový bleděmodrý šatečky, pokud jde o tu sukýnku, jsem měla taky, z tylu, když mi bylo asi tak pět let.
Reagovat
blixa
:D :D
Reagovat
Kytka
škoda, už se dotáhla a pak všechno zahodí.
Reagovat
Dobry-den
Výborně, Lucko. Hezky ses vyhla dalšímu prohranému tajbrejku ;-)
Reagovat
tommr
přesně to mě taky napadlo. Jako kdyby Lucka dělala ty strašný chyby schválně aby se vyhla TB ...
Reagovat
misa
Ztratit set ztrátou servisu ze stavu 40-15 je velká škoda :(
Reagovat
misa
20 UE za set je hodně, druhý set snad bude v tomhle ohledu lepší.
Reagovat
tommr
já myslím, že to bude ještě horší protože ted už bude Lucka demotivovaná ...
Reagovat
misa
Tak bohužel, je to zase špatné.
Reagovat
misa
Return nám odletěl do říše snů, ale chápu, musí to být těžké opouštět něco, co jste celý život milovali...
Reagovat
Frick
By se divil, proč se jako nehraje.
Reagovat
misa
co je s tebou? Vždyť tam dáváš chybu za chybou... Něco tě trápí nebo sis jen uvědomila, že asi hraješ naposledy na grandslamu?
Reagovat
misa
Už je to lepší, Lucka dokonce nedovolila Ash dopodávat set.
Reagovat
misa
Zrovna když měla jít Lucka podávat na srovnání na 5-5, tak se tam posrala nějaká zvuková aparatura nebo co a je přerušeno :( A le Lucie to bere s humorem.
Reagovat
tommr
jenže jí to rozhodí zrovna když se dostávala do rytmu a o podání a tím i set nejspíš příjde ...
Reagovat
misa
naštěstí ne
Reagovat
Frick
Mne to přišlo jako nějaký pyro, ale těžko říct.
Reagovat
Dobry-den
Lucka bohužel slabá jak čaj :-(
Reagovat
marsden
To je za trest sledovat Muru. Vubec mi nechybel. Fracek. A ta jeho...no des bes.
Reagovat
Blondie
Karolína se chytá... říkám, že celé USO vyhraje, dejte na mě!
Reagovat
lars
Kolik penez na to vsadis ?
Reagovat
Blondie
žádný nemám :D
Reagovat
lars
Neverim.
Reagovat
tommr
po výhře nad Bogdanovou další plus pro Karolínu: nečekaně vypadla Goergesová a Karolína tak bude skoro určitě v top-8 i po USO ...

Goergesová je mimochodem teprve druhá hráčka top-20, která na letošním USO vypadla. Favoritky se zatím drží nečekaně dobře ...
Reagovat
com
ja spis sleduju zebricek do Singapuru, takze by mohla spis vypadnout takova Bertens a Mertens, ktery ji tam akorat zabiraj misto :D
Reagovat
tommr
Bertensovou měla vyřadit Kristýna, ale bohužel to nezvládla. Snad to napraví Markéta Vondroušová ...
Mertensovou by mohla vyřadit Bára Strýcová ...
Reagovat
Fandina
porazily Bondarenko Krunic ve dvou setech a já se jich celkem bála, minule s nimi vypadly. Super holky, jen tak dál.
Reagovat
Fandina
Druhý set 6:1, první byl v TB, ale ve druhém jely v pohodě. Gratulka!!!
Reagovat
tommr
v prvním ale musely otáčet z 1:4. Začátek neměly dobrej ...
Reagovat
Fandina
Jj, psala jsem to dole, nejdřív jsem myslela, že je s nimi amen, ale ony to otočily na 5:4, ale pak dvakrát nedopodávaly a nakonec to vyhrály v TB.
Reagovat
Frick
http://www.tenisportal.cz/zpravy/skonci-safarova-s-tenisem-bude-zalezet-na-mem-zebricku-naznacila-24084/

Tak by si člověk chtěl přečíst něco jako "Tenis by mi chyběl, ráda bych hrála i příští rok", no, třeba se k tomu ještě Lucka dopracuje.

Kdoví, jakou roli může sehrát Pleky. (Dokázal bych si představit, že Lucka může být trochu ovlivnitelná názory blízkých.) Jestli jí spíš řekne "Hraješ super, byla by škoda, kdybys to chtěla pověsit na hřebík" nebo "Jestli čítíš, že je čas odejít, tak už tedy tenisu zamávej". V repre to Pleky položil, v NHL se ale má pořád chuť rvát, i když mu bude na začátku sezony 36 let, neni to tedy nějakej "brzokončič".

Jak už bylo psáno v diskzui pod článkem - byla by blbost, aby o osudu kariéry rozhodoval los nebo to, že "ňáká" Barty tamhle chytla slinu. Vlastně by si měla i říct, že nemá žádné body (resp. 2) z října (2017), února, března, dubna a většiny května. To je půlka sezony a bez bodů z půlky sezony se prostě drží v TOP 100 zle. Takže se případnym pádem netrápit a říct si, že v Linzi, Lucemburku a (v krajnim případě) v Limoges to urve zpět.

Pokud by měla platit Misova teoreie o tom, že bez (slušnějšího) rankingu by neměla motivaci, tak by to ale znamenalo, že má nos nahoře. je spousta hráček, co hrály/hrají v mnohem nižších patrech rankingu, než byly na vrcholu kariéry a nevadí jim to.

Největší turnaje jsou GS a na ně stačí TOP 100 a většinou i pár míst za ní.

Auckland, Melbourne, Budapešť, Charleston, Praha, Štrasburk, French Open, Mallorca, Wimbledon, Rogers Cup, US Open, Quebec, Linec, Lucemburk/Moskva.

Program se spoustou "děr" a zároveň dost příležitostmi uhrát slušné body. Talhle by klidně mohla hrát i další dva roky. A na TM by Bucie klidně mohly stačit body z GS, Charlestonu a Rogers Cupu.
Reagovat
EllNino
Už to neřeš, prostě se rozhodne po Quebecu ...
Reagovat
Frick
Jasně, ale ať to nepodmiňuje tim, zda by po něm bude 103. nebo 95. nebo že jí ve 2. kole v 1. setu nevyšlo pár míčků v tiebrejku a ve 2. setu jeden servis.

Ať to podmiňuje tim, jak se cítí. Jestli tělo funguje, ale jestli to lítá.
Reagovat
EllNino
Ať si to podmiňuje, čím chce Lucka, jde tu o ni, ne o tebe a tvoje volnočasové aktivity, kdy hledáš informace o Lucce na sítích, v záchodě, pod peřinou a pod víčkem Jogobelly ...tohle tvoří tak 80 % tvých volnočasových aktivit ... chápu, že chceš zuby nehty Lucku ještě jeden rok stalkovat, ale co pak? ...
Reagovat
Frick
Člověk napíše vcelku normální neutrální post a stejně má někdo potřebu to stočit do osobního útoku na jeho tvůrce. Smutný.

Hlavně ta nekonečná ubohost toho, kdy se to vytáhne selektivně a účelově.
Reagovat
smazaný uživatel
EllNino slušně a výstižně reagoval na kraviny, který tady dennodenně přihazuješ.
Ještě že má Šafářová rozum a v 31 letech chce ukončit kariéru.
Reagovat
Frick
Hrajou i starší hráčky - Strýcová, Hradecká, Zvonareva (s dítětem), Kuzněcová, Minnella (s dítětem), Stosur, Vesnina. O Williamskách nebo Patty nemluvě. Šarapka je potom o pouhejch 10 tejdnů mladší a taky s koncem nespěchá.
Reagovat
Frick
Jistě všechny nemaj rozum, protože to řekl jakýsi triatlet.
Reagovat
Frick
..Koukalka skončila ve 34,5 letech.
Reagovat
blixa
Ty seš ryzí deb.il. Každý to má přeci nastaveno úplně jinak, to je stejný jako s věkem. Někdo umře v padesáti, někdo v devadesáti. Argumentovat tím, že některé hrajou déle může jen naprostý magor.
Reagovat
Frick
S věkem, jako (jasně) dominantním důvodem konce tu operoval triatlet. Samozřejmě, že to jde jedno s druhym, ale zdraví drží, tak by kvůli němu končit nemusela.
Reagovat
Frick
Pokud dobře rozhodtí turnaj. Jakože třeba vyhodila Asii.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Aussie, come on!
Reagovat
misa
Když člověk ztratí chuť, tak ho nemá smysl nutit.. A je jedno, jestli se jedná o profesionální tenis nebo sázení ředkviček. Nezapomeň, že Lucii bude za pár měsíců už 32 let a možná už touží po úplně jiné roli než je vrcholová sportovkyně :)
Reagovat
Frick
No, nemyslim si, že by do toho byli s Plekancem nějak hrrrrr....

I vzhledem k trvanlivosti jejich předcházejících 6 vztahů.
Reagovat
misa
Třeba je to teď jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
...
Reagovat
EllNino
Celkem slušně, podobně jako Petra včera, pěkná otočka z 0:3 na 6:3 :) Bogdan nehraje tedy nic moc, spíš nic, občas překvapila bekhendem, který má tedy rozhodně silnější než plácačku z forehandu, ale jinak pasivní, bez nápadu ..

Myslím že Maria Sakkari ve 3. kole, pokud dneska vyhraje, bude horší sousto
Reagovat
tommr
se Sakkari by to moh bejt velice pikantní souboj. Karolína určitě nezapomněla na ten jejich poslední zápas ... :)
Reagovat
Pavlis
Makarova proměnila až devátý setpoint, přičemž to v tiebreaku bylo 12-10.
Reagovat
com
ja videl jen ten kterej promenila.. aspon si krasne zarvala :D
Reagovat
marcel19752
Karolíně přesně ten typ tuctové hráčky vyhovoval, Bogdan absolutně nic nevymyslela a jen přepinkávala na druhou stranu. Karolína se nemusela prakticky hýbat a jen pinkala stejně jako Bogdan, jen s tím vědomím,že tu nevynucenou chybu na 80% udělá Bogdan.Takové soupeřky by Karolína ráda :-)
Reagovat
Fandina
gratulkaaaaaaa. Bogdan nehrálaa špatně, ale Kája byla lepší. Ve druhém sice přišla o podání, ale je to tááááááám. Gratulka!!!!!!
Reagovat
Fandina
Kája hraje výměny, tak pokud bude vyhrávat, tak je to super. Ale je to celkem nezvyklé u ní, že vyměňuje tak dlouho a na hardu. Teď jsem ráda, že si ve druhém vzala zpět prohrané podání. Takže dobře Kájo. Jeden set je, tak ještě jeden.
Reagovat
com
sice to ted ve druhym setu krasne srovnala, ale zacina si s ni nejak moc pinkat, coz nevesti nic dobryho :/
Reagovat
Fandina
pokud vyhraje, tak mi to nevadí. Samozřejmě, doba, kdy si stoupla a šoupala tam jedno eso za druhým nebo zaútočila returnem hned po podání to není, ale když vyhraje, tak je to v pohodě
Reagovat
com
jo uz se rozjela k obratu z 0:3 na pet gamu v rade :) treba i 6.. :D
Reagovat
Fandina
Katka s Bárou hrají proti Bondarenko Krunic první set a nejdřív v něm prohrávaly 1:1 pak vedly 5:4, ale nedopodávaly to. Teď vedou 6:5. Tak držím palce, ať je set!!!
Reagovat
Fandina
prohrávaly 1:4
Reagovat
Fandina
Dobře hoky, set je z TB, tak ještě jeden set. Pojďte!!!
Reagovat
PetaM
https://www.usopen.org/en_US/scores/schedule/schedule10.html

Petra první na LAA.
Markéta s Genie jako třetí na 17.
Katka s Tomljanovic jako čtvrté na 10.

Doufám, že jsem našel všechny :D
Reagovat
tommr
pro Petru je myslím první zápas ideální ...
Reagovat
PetaM
Taky si myslím :) Nebude čekat a ještě nemusí být tak vedro no :) A hlavně my nemusíme čekat :D :D
Reagovat
tommr
jj pro fanoušky je to taky dobrý a to jak časově tak z důvodu, že hraje na Armstrongovi a tudíž jí uvidíme i kdyby mělo náhodou pršet ...
Reagovat
EllNino
Vee a Sloane jdou dál, Sloane jsem loni naprosto nesnášel (hlavně kvůli tomu, jak porazila v Torontu i Cincy Lucku a Petru), ale teď je mi i celkem sympatická :) ... klidně bych jí přál obhajobu ,,, Venus je pořád prostě dobrá, moc to nechápu, ale je to tak, ty zkušenosti už jí vyhrály 2. zápas, jsem moc zvědav na souboj se sestrou ve 3. kole ...

Venus - Serena a Vika - Sloane, to jsou skvělý matchupy
Reagovat
kada.tom
je to jen a jen na Sereně, pokud to zvládne, je jasné které dva ženské zápasy budou pozítří na AAS :-)
Reagovat
Jabadu
Ehm ... eeehmm! ... Nezapomněl jsi na někoho?!
:-)
Reagovat
EllNino
a na koho?
Reagovat
janek_da
Já Sloane dlouhoodobě nesnáším. Už od doby, co z ní tady byli všichni pokakaní. Stejně jako z Laury Robson.
Nicméně její tenis mi vyloženě lahodí. Jak si umí otevřít kurt na závěrečný winner. Jak umí dávat kontry. A to většinou bez nějakých extra pecek. Jak je všude i když vůbec nelítá. Navíc ani neřve, chová se klidně, pozitivně i během zápasu.
No asi ji začnu občas i fandit.
Reagovat
EllNino
Kéžby Lauru Robson někdo tenisově vzkřísil :/ to už je asi utopie
Reagovat
dunphy
Přesně ta kombinace je zase důvod, proč já Sloane dlouhodobě fandím. :D Když jí to jde, tak je její hra strojově přesná, údery po technické stránce naprosto vynikající a vyběhá úplně vše. A navíc se na kurtu chová velmi profesionálně a sympaticky, včetně pozápasové interakce u sítě.
Reagovat
com
tak konecne ju Karolina brejkla :)
Reagovat
Jabadu
Nebýt mého včasného zásahu ...
:-)
Reagovat
dadaft
výborný zápas, Sloane měla i trochu výhodu, že Anželíně ke konci přece jen došlo.
(ona dost dlouho vypadala, že vlastně ani nevnímá velikost zápasu, ale ono to vevnitř je, tohle byl obrovský výdej)

ke Kalinině - zsjímavá tenistka, doufám že sečasem prosadí, jde mluvit o mnoha věcech, chtěl bych vypáchnout její prohozy, které byly hrané opravdu s přehledem.

gratulace oběma.
Reagovat
dunphy
Skvělý obrat! Už je z ní zkušená harcovnice, co se z lovkyně stala lovenou a dnes málem byla ulovena, ale právě těmi zkušenostmi to uhrála. :)
Reagovat
dunphy
Kalinina dobrá. Něco by z ní mohlo být. Vzhledem hodně připomíná Lepchenko, ale hru má mnohem atraktivnější.
Reagovat
EllNino
mě zase Lenku Vlasákovou :D
Reagovat
dadaft
trefa, pohyb mezi výměnami jako bych viděl Lepčenko. ))
Reagovat
Andrew89
Kalinina tohle mohla dat :(
Reagovat
kada.tom
dobře Sloane, ve 3. kole jasnej AAS s Vikou :-)
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Kalinina odpadla, bohužel navždy bude mít v paměti, že dnes mohla vyhrát... ty dva BB byly víc než hratelné na začátku třetí sady
Reagovat
Frick
Když jsem jí před téměř čtyřmi (!!!) slyšel v Show Jana Krause (že by tam a tehdy začala ta lovestory?), jak nemůže kvůli achilovce běhat a jak hraje pod práškama a že si dyžtak vezme dva, tak jsem si říkal, že ta to má za pár. Ve skutečnosti je o necelé čtyři roky později, pořád velice vysoko. S tím, že má (výrazný) výškový limit, s tím, že to asi není úplně tenistka "s talentem vod pánaboha", s tim, že jí je 32,5 roku.

Oproti tomu o 10 mésíců mladší Lucka se 177cm figurou fitness závodnice, s většim talentem, bez nějakýho chronickýho porblému pohybovýho aparátu se potácí na chvostu první stovky, bojí se běžnýho turnajovýho programu a vyhrožujícího s koncem kariéry. Tak není to i o povaze, že si ta Bára to "o něco méně bere"?

Ale je to trochu smutný.
Reagovat
Frick
https://youtu.be/-xCXQFxsNis?t=775 Tady jak u Krause vykládala, jak jí doktoři říkali, ať jde pod kudlu a jak hraje oblbnutá práškama atp.
Reagovat
EllNino
Barbora právě je tenistka, co má talent od pánaboha, neuvěřitelnej cit pro míč a přehled o hře ... to, že nedává rány, neznamená, že nemá talent
Reagovat
EllNino
Navíc Lucie měla už tolik zdravotních problémů, a to už od útlého mládí, že jí to prostě už nebaví se neustále vracet, a u ní už je opravdu regulérně jasný, že má respekt z východních zemí, to Bára je krom té achillovky, která jí zřejmě zas tolik netrápí, když 4 roky hraje a běhá jako čamrda po kurtu několik hodin denně , neměla skoro žádné zdravotní patálie ...a taky je povahově prostě spíš bouchač a takovej klučina, Lucka je silná zase v jiných věcech, v tom, že zvládla neuvěřitelně závažnou nemoc, po které dál může relativně dobře hrát, a kdo ví, jestli ty pozůstatky stále nekolují v těle ... prostě už se jí nechce při pomyšlení na další měsíc s antibiotikama dál riskovat
Reagovat
Frick
A neni to spíš tak, že když nedává rány, tak to znamená, že sice může bejt dobrou tenistkou, ale na ten pidestal to prostě, díky tomu, nebude nikdy?
Reagovat
EllNino
to je o úhlu pohledu, co je talent od bánaboha, ale Bára je talentovaná až až na to, jak je malinká
Reagovat
Frick
Dominika má o 3 cm méně a dostala se do finále AO, vyhrála TM a byla 4.
Reagovat
EllNino
To je spíš výjimka, navíc tam jde o trochu větší silový fond ...
Reagovat
Frick
Milovnice obohacených tortellin má pak stejně jako Barbora.
Reagovat
EllNino
navíc je to dost o hlavě, Bára spoustu zápasů, které mohla vyhrát a dostat se třeba dál, prohrála v hlavě
Reagovat
Frick
Tak hlava by se možná i dala brát za součást (tenisového) talentu. Proč to omezovat (nadneseně) jen na to, že dokáže vyškrábnout stop-ball nebo dát nějakej technickej úder?
Reagovat
EllNino
má čistě tenisově talentu habaděj, ale fyzický (silový) fond nic moc a hlavu silně podprůměrnou :D Asi tak bych to viděl ...
Reagovat
Frick
Já bych to řekl tak, že Bára svůj talent nyní užívá naplno. Asi tak. Mohla vyhrát (od r. 2014) asi více turnajů, to je fakt. Třeba ten (špičkově dotovaný) Premier v Dubaji 2016 nebo o rok dříve alespoň ty Antverpy.
Reagovat
com
obhajkyne titulu ma namale s kvalifikantkou :D ..treba tak prekvapi i Muchova :)
Reagovat
Andrew89
Kalinina hraje skvele....tohle by byl vetsi upset nez Halep.
Reagovat
dadaft
ale začíná vadnout
Reagovat
janek_da
dostal ji psychicky dropshot co S doběhla a pak dala volej

bohužel je hodně slabá na returnu bh na 2.serv. Od 2. setu jí to tam S pere.
Reagovat
kada.tom
no naštěstí vyhrála 2. set, tak snad si to v rozhodující sadě nenechá už utýct (myslím Sloane, samozřejmě) :-)
Reagovat
Andrew89
doufam ze to dopadne obracene;)
Reagovat
kada.tom
Bára s Vikou dneska ponižovaly, paráda :-)
Ale vůbec nemám čas sledovat ...
Reagovat
dunphy
Řídíš?
Reagovat
kada.tom
Jo ... nebo spím :-D
Reagovat
blixa
Jsem netušil že politologie je tak náročná ... ;-)
Reagovat
dadaft
Barca, Vika, Elena - gratulka
Reagovat
tmora
Tak Kalenina WOW - kolik ji je? Hodne vyzralya a trpelivy tenis - parada
Reagovat
Nenela
datum narozeni 7. 2. 1997
Reagovat
smazaný uživatel
Kde byla do teď?
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak druhý set už podle předpokladu.
Reagovat
Andrew89
je jasny ze druhy set vyhori....treti verim ze bude zajimavy
Reagovat
dadaft
tvl to je řežba,,,,,,,,,,,, zatím jsem viděl jenom kousek, ale jestli takhle budou hrát pořád, tak zatím nejlepší zápas ženské části USO,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Andrew89
Sloane jen vraci...je zatim naprosto priserna. Kalinina si to ted prohrala sama a zbytecne
Reagovat
EllNino
Pro mě to teda byla Venus se Světou a to jen tak něco netrumfne :)
Reagovat
dadaft
jo, ten byl taky skvělý, uznávám
Reagovat
EllNino
ale Kalinina hraje teda hodně rychlý tenis, ostatně jako většina Ukrajinek až na Svitolinu
Reagovat
dadaft
jj, a z obou stran, forhend i bekhend
Reagovat
Andrew89
doufam ze to Kalinina urve
Reagovat
EllNino
to je taková ta Ukrajinská škola lajny pravá levá, je to jedno :) Yastremská je největší extrém
Reagovat
dadaft
tak tohle bude ještě zajímavé,,,,,,,,,,,,,,

forhend Kalininy, to je ŽIHADLO :-)))))
Reagovat
dadaft
Šíma teď říkal, že se Stephensové první set nepovedl,,,,,,,,, to si nemyslím, prohrála ho.
Reagovat
Dobry-den
Jeden z vás tomu nerozumí.
Reagovat
tommr
dneska soupeřku deklasovala a moc nechybělo a mohla jí dokonce nadělit dva kanáry. Měl jsem ale dojem, že jí tu jednu hru za stavu 6:0 5:0 schválně pustila ...

Stejnou soupeřku už Bára letos jasně přehrála i ve druhým kole AO. Arruabarrena je oblíbenou soupeřkou i ostatních našich hráček, které s ní v poslední době prakticky nikdy neprohrávají. Zřejmě už má z našich nějakej komplex ...
Reagovat
dunphy
Jistě. Vše je pro ni určitě o národnosti.
Reagovat
Nenela
Spis je to o tom, ze nase hracky maji ceskou tenisovou skolu, ktera ji proste nesedi, nez ze by to bylo narodnosti.
Reagovat
dunphy
Eh.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist