Džabúrová v oblíbeném Charlestonu ožila. I díky dešti vyřadila bývalou šampionku a obhájila finále

9. 4. 2023, 09:56
Aktuality 3
WTA CHARLESTON - Ons Džabúrová na zelenošedé antuce v Charlestonu porazila bývalou šampionku Darju Kasatkinovou, vyhrála pátý vzájemný duel po sobě a postupem do finále vyrovnala svůj loňský výsledek. O titul si Tunisanka zahraje stejně jako loni s Belindou Bencicovou, nebo s Jessicou Pegulaovou, jejichž semifinále se v sobotu kvůli dešti nedohrálo.
Ons Džabúrová (© Profimedia)

Ons Džabúrová má za sebou životní sezonu, během které získala dva tituly (WTA 1000 Madrid a WTA 500 Berlín), dostala se do finále dvou grandslamů (Wimbledon a US Open) a ve světovém žebříčku se vyšplhala na 2. místo.

Úvod roku 2023 ji ale v optimální formě nezastihl. Polovinu z osmi zápasů prohrála a navíc musela na menší operaci kolena. 

Formu nachází až na prvním letošním turnaji na antuce. Tento týden na podniku WTA 500 v Charlestonu už vyhrála stejný počet zápasů, co v předchozích třech měsících dohromady. Se čtyřmi soupeřkami navíc neztratila ani set.

V sobotním semifinále si poradila s šampionkou z roku 2017 Darjou Kasatkinovou. V úvodu zápasu Džabúrová prohrávala 2-5 s mankem dvou brejků, ale vývoj otočila. Pomohla jí i dešťová pauza, která zápas na téměř čtyři hodiny přerušila.

Tuniská tenistka se na kurt vrátila za stavu 3-5 a byť čelila dvěma setbolům, dokázala je odvrátit, získala čtyři gamy po sobě a ujala se vedení. Ve druhé sadě sice prohrávala 0-2 a neudržela vedení 5-3, ale souboj s divokým průběhem nakonec zvládla lépe a zvítězila 7-5 7-5.

"Musím poděkovat dešti. Umožnilo mi to promluvit si s trenérem. Dal mi nějaké rady a já mohla přemýšlet o tom, co se v prvním setu stalo. Moje hra tam byla, jen jsem potřebovala najít nějakou drobnost. Moc mi ta pauza pomohla," přiznala Džabúrová, jež vyhrála 10 z 12 posledních semifinálových duelů.

28letá Tunisanka porazila o tři roky mladší světovou osmičku popáté v řadě a vzájemnou bilanci upravila na 5-2. Hráčku Top 10 přemohla poprvé v sezoně.



Džabúrová si semifinále v Charlestonu zahrála třetí rok po sobě a postupem do finále obhájila body z loňského ročníku. Předloni se do finále v Jižní Karolíně dostala i na menším podniku kategorie WTA 250.

Celkově se prodrala do 11. finále a usilovat v něm bude o 4. titul. Může se dočkat odvety za loňskou porážku proti Belindě Bencicové, pokud ta dokáže vyřadit domácí nasazenou jedničku Jessicu Pegulaovou.

Druhé semifinále se bude kvůli dešti dohrávat až v neděli od 18:30 SELČ. Souboj obhájkyně titulu Bencicové s Pegulaovou byl v sobotu večer přerušen za stavu 7-5 a 6-6 z pohledu Švýcarky, v tie-breaku bude podávat Američanka za stavu 4-2.

• WTA 500 CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, antuka, 780.637 dolarů
sobotní výsledky (08. 04. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Pegulaová (1-USA) - Bencicová (4-Švýc.) 5-7 6-6(4-2) / přerušeno deštěm
Džabúrová (2-Tun.) - Kasatkinová (3-Rus.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
dadaft
parádní zápas, který měl atmosféru a taky výborný tenis plný úhlů, pohybu, technických úderů, čopů, zkrácení ........ v podstatě jiný vesmír, než čtyřúderová betonová střílečka na střed Kvitová - Rybakina.
Škoda toho přerušení deštěm.
Reagovat
Alien
Zdá se, že se Uns Jebauer vrací do formy před zraněním! A to je moc dobře!
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně štěstí ve finále.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist