Fanoušci v Melbourne dodali tenisu atmosféru. Maximální omezenou kapacitu ale zatím nenaplnili

8. 2. 2021, 12:44
Aktuality 3
Fanoušci s nasazenými rouškami vytvořili tenistům na Australian Open důstojnou atmosféru, ačkoliv návštěva v úvodní den nenaplnila maximální povolenou kapacitu. Pořadatelé prvního grandslamu sezony počítají s tím, že každý den vpustí do areálu rozděleného na tři zóny nejvýše 30.000 fanoušků. Na plánech nic nezměnil ani výskyt nového případu nákazy ve státu Victoria.
© AFP

Během dneška si do Melbourne Parku našlo podle organizátorů cestu 17.922 fanoušků. V loňském ročníku, který se odehrál ještě před nástupem pandemie koronaviru za normálních podmínek bez jakýchkoliv omezení, přitáhl první den 64.387 diváků.

Povolená kapacita se tak dnes ani zdaleka nenaplnila. K nižší návštěvě mohly vedle počasí, které ráno při zatažené obloze přineslo teploty pod 20 stupňů Celsia, přispět právě i obavy z koronaviru.

V pondělí se v Melbourne objevil jeden nový případ spojený s jedním z karanténních hotelů, podle úřadů ale nijak nesouvisí s tenisem. Další registruje sousední Nový Jižní Wales, kde se pozitivní test objevil u cestovatele až poté, co opustil karanténu.

"Letos to bude celé o tom, aby se tu fanoušci cítili v bezpečí. Vytvořili jsme zóny, abychom v případě, že se v areálu objeví pozitivní případ, mohli rychle a přesně zjistit, kdo byl v kontaktu," uvedl Tom Larner z australského svazu. V Melbourne Parku bylo nainstalováno více než 800 zařízení na dezinfekci rukou, fanoušci musí při vstupu načítat QR kódy a občerstvení je vydáváno bezkontaktně.

Při uzavření australských hranic pro zahraniční návštěvníky se letos na tenis dostanou jen domácí fanoušci a někteří si pravidla o sociálním odstupu nemohou vynachválit.

"Můžeme sedět spolu, ale od ostatních lidí nás oddělují dvě volná místa. Je to dobré, protože můžete líp procházet, dostanete se na všechny kurty a můžete vidět, co chcete," ocenila návštěvu tenisu bez davů a tlačenic dvojice tenisových fanynek, které oslovila agentura Reuters.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
FulnekUltras
na druhou stranu ti, co je nemají vůbec, by aspoň mohli na tribunách důsledněji dodržovat šachovnicové pravidlo a nesedět přímo za sebou - pak je snad lepší na nějaký gatesvir srát úplně... smile

https://www.youtube.com/watch?v=bhe4U2HdNts
Reagovat
tommr
když tam údajně nemají kovid tak proč by se měli starat o nějaký rozestupy, který jsou stejně na nic ... smile
Reagovat
FulnekUltras
dneska je to všude tak trochu minový pole - a rozestupy jsou to nejmenší, co se v něm dá udělat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist